Şimdi Ara

hd 6790 fan kırıldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • meraba powercolor hd 6790 kartımın kablo değmesi sonucu fanının yaprağı düştü. çok ses yapmaya başladı ve kart çok ısınmaya başladı garantisi hala devam ediyor. vatandan aldım bu kartı ama . arıza benden kaynaklanıyo kullanıcı hatası yani. internette heryere baktım hd 6790 soğutma bloğu satan biyer bulamadım. bunu garantiye göndersem ücret karşılığıda olsa yaparlarmı ? gerçekten bi fan bulmam lazım ekran kartıyla oyun oynamaya korkuyorum... şimdi fan kırıldı diye ekran kartını çöpemi atıcaz ? acil yardım arkadaşlar.

• DeathHouse kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ortasında tek büyük fan olan modelden bahsediyorsunuz sanırım. Eğer elinizden az işçilik geliyorsa çok rahat fanın bağlı olduğu plastik kısmı çıkarıp, soğutucunun üstüne tek ya da çift 120 lik, 92 lik fanı kablo bağıyla falan tutturabilirsiniz.
  • fanımı çıkartıyım? yoksa. soğutma bloğunu kaplayan plastiğimi çıkarayım ? o plastiği çıkarırsam. yeni aldığım fanı nasıl takıcam ?
    Evet plastik kısmı çıkaracaksınız. Soğutma bloğunun yapısını tam bilmiyorum ama kablo bağları ile tutturabileceğinizi düşünüyorum. Fan bağlantılarını becerebilirseniz direkt ekran kartına ya da anakart üzerindeki müsait bir fan çıkışına takabilirsiniz.
  • ne yani, illa şişirmemi yapıcam? ekran kartının soğutma bloğunun veya fanının aynısını bulma şansım yokmu ?
  • msi gtx 560 ti ekran kartımın başınada gelmişti aynı problem , kırılan yapragın karşısındaki yapragıda kırmıştım ozaman ses problemi düzelmişti.Isınma problemi yoktu zaten çift fanlı modeldi.

Sizin kartta olucagının garantisini vermiyorum.Ona göre deneyip denememek size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Night_Noise -- 13 Ekim 2014; 23:43:38 >
    Yok tabiki bunlarla uğraşmayıp hazır bir kit alıp takabilirsiniz. Ama son dönemde cpu soğutucular dışındaki soğutucuları piyasada bulmak zorlaştı. Nette biraz araştırma yapmanız gerekebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uygun kiti nasıl bulcam. googleye hd 6790 soğutma bloğu yazıyorum bi sonuç alamadım neyse sagol
  • buldum sağol 85 mm fan alıp takıcam
  • ekran kartının üstündeki fanı çıkaramıyorum,, vidalı değil direkt bağlı soğutma bloğunu eğer eski fanı çıakrabilirsem yerine yeni 85mm fan alabilirm arkadaşlar yardım lutfen ya . iyiki bi fan kırıldı ekran kartını çöpe atıcaz galiba
    Bahsettiğiniz fan nasıl birşey kırılanın aynısı mı?
  • aynen 85mm işte sadece fanın kendisi,
    Eğer orjinal fan plastik kısıma sabit ise ve sükülemiyorsa ve siz görüntüyü bozmaj istemiyorsanız şunu yapmalısınız. Fanın hemen arkasında bir etiket olmalı, bu etiketi kaldırırsanız altında ya açıkta ya da bir tıpa altında fan milini göreceksiniz. Bu mil genelde küçük bir sekman parçası ile sabitlenmiş olur. Bu parçayı çıkarırsanız fanın kanat kısmı plastik kısmından ayrılır. Aynı yöntemle yeni fanında kanat kısmını çıkarıp orjinal fanın üzerine takabilirsiniz.
  • olmuyo işe yaramıyo, işe yaramasını bırak, türkiyede 85mm fan bile bulamadım internetten,, en iyisi ben bunu vatan bilgisayarın teknik servisine bi şekilde yaptırayım, ister ücretli ister ücretsiz olsun yaptırmam lazım hala 1 sene garantisi devam ediyor. vatan bilgisayara bunu para karşılığı yaptırabilirmiyim ?
  • Bu arada fanın bağlı olduğu plastik gövde mini vidalarla bloğa tutturulmuş saat vidalarıyla, onu açmak içinde özel tornavida lazım, açsak bile fan bulamadıktan sonra neye yarar, ben bence o plastik kısmı söküp, yerine daha büyük bi fan tutturayım
    Vatan Bilgisayar ancak sizin için aracı olabilir. Oda ürünü Türkiye servisine gönderecektir. Bu arada sanırım sizin kartın Türkiye Distribitörü firmalardan biri Mascom'muş. Mascom kullanıcı dostu firmalardan biridir. İsterseniz arayıp durumu anlatın, eğer yardımcı olamayacaklarsa fan tutturma işini yaparsınız. Tel numaraları: 0 212 312 50 00
  • adam mascomun telefon numarasını bile bulup yazmış buraya. çok sağol kardeş. senin gibi yardımseverler iyiki var, arayım onları ama şuan mesai saati dışındadırlar, ben yınede arayım, olmazsa yarın ararım, oda olmazsa tutturma işini yaparım çok teşekkürler,,, herşey için sagol
    Hocam maksat işiniz görülsün, bir teşekkür çok çok yetiyor bana.
  • Merhaba benimde kartimin 2 tane yaprağı kırıldı ne yapmam gerek ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.