Şimdi Ara

Hd 6870 ekran kartı 3300 gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım ekran kartımı taktını ve 2 tane olan PCI-E girişlerine 1 tane erkek PCI-E taktım fakat nedense dxdiag ve everestten bakınca ekran kartını 3300 gösteriyor ayrıca sadece 3300 değil 1gb olan kartı 384mb gösteriyor. Acaba 2 PCI-E slotunuda takmam mı lazım dedim onuda denedim bu seferde monitörün power tuşu yanıp sönmeye başladı ve görüntü alamadım ne yapmam lazım acaba?
     Hd 6870 ekran kartı 3300 gösteriyor  Hd 6870 ekran kartı 3300 gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrosh -- 15 Eylül 2011; 16:44:05 >

• On board driver açık kalmış olabilir bir kontrol edin ayrıca ekran kartı driver ınızı da güncelleyin 11.6 yı yükleyin 11.8 sorunlu
  • biostan PCI yaptım fakat hala aynı acaba işletim sisteminin 32bit olmasından kaynaklanabilir mi? driver updatelerine baktım hepsi 64bit destekliyor
  • Burdan yükleyin linki verdim yanlış bakmışsınızdır hepsi 64 olmaz verdiğim link 32 bit

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/11/Pages/radeon.aspx?os=Windows Vista - 32-Bit Edition&rev=11.6
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtsr35

Burdan yükleyin linki verdim yanlış bakmışsınızdır hepsi 64 olmaz verdiğim link 32 bit

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/11/Pages/radeon.aspx?os=Windows Vista - 32-Bit Edition&rev=11.6

evet 32 bit olanı varmış kurdum ama hala 3300 gösteriyor

• GPU Z programını kurarmısın bir ordan kontrol et bir de hangi pci express slotuna bagladın üsttekine mi yoksa alttakine mi ?
  •  Hd 6870 ekran kartı 3300 gösteriyor
    oradada sonuç aynı

üstteki PCI slotuna taktım ve fan dönüyor herşey normal görünüyor
  • Bios tan onboard ekran kartını seçmediğine emin misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhadogdu

Bios tan onboard ekran kartını seçmediğine emin misin ?

evet dostum biosta video bilmemnesinden PCI seçtim en başta o var :/
  • Ekran kartını takarken, iki tane pci-e 6 pin güç girişini taktınız mı?

Monitör kablosunu, taktığınız kartın çıkışlarından birine taktınız mı?

Bios'tan birincil vga olarak pci-e'yi belirttiniz mi?

Bu üçünden birini yapmamışsınızdır büyük ihtimal. Çünkü bunları yaptığınızda onboard vga iptal olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Ekran kartını takarken, iki tane pci-e 6 pin güç girişini taktınız mı?

Monitör kablosunu, taktığınız kartın çıkışlarından birine taktınız mı?

Bios'tan birincil vga olarak pci-e'yi belirttiniz mi?

Bu üçünden birini yapmamışsınızdır büyük ihtimal. Çünkü bunları yaptığınızda onboard vga iptal olacaktır.

dostum pci-e 6pin lerden ikisini birden takınca ilk mesajdada dediğim gibi kasa çalışıyor fakat monitörün power tuşu yanıp sönüyor görüntü alamıyorum

ayrıca monitörümmhdmi veya dvi desteklemiyor o yüzden anakartın normal monitör girişine taktım

• Afedersiniz ama resmen saçmalamışsınız.

Eğer kart aldıysanız, bir zahmet monitörü de aldığınız karta takın. Yani diyecek laf bulamıyorum inanın. Hayatımda gördüğüm en saçma işlerden birini gerçekleştirmişsiniz. Karta takmayacaksınız o halde neden karta para veriyorsunuz, size mantıklı geliyor mu? Yahut monitörü karta takmadan, kartın bir halta yaramasını mı bekliyorsunuz? Cidden bu konu DH tarihine geçebilir. Haberiniz olsun.

Karta iki güç girişini de taktığınızda kart aktif hale geliyor ancak siz zahmet edip de monitörü karta bağlamadığınız için görüntü gelmiyor doğal olarak. Tek güç girişini taktığınızda da kart aktif olmuyor ve monitörün bağlı olduğu onboard çalışmaya devam ediyor. Doğal olarak size görüntü veren vga da onboard oluyor.

Kartların yanında genelde DVI ---> VGA dönüştürücü de verilir. Eğer kutudan çıkmadıysa gidip bir bilgisayarcıdan 5-10 Lira'ya alın. Monitörü, taktığınız karta bağlayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Afedersiniz ama resmen saçmalamışsınız.

Eğer kart aldıysanız, bir zahmet monitörü de aldığınız karta takın. Yani diyecek laf bulamıyorum inanın. Hayatımda gördüğüm en saçma işlerden birini gerçekleştirmişsiniz. Karta takmayacaksınız o halde neden karta para veriyorsunuz, size mantıklı geliyor mu? Yahut monitörü karta takmadan, kartın bir halta yaramasını mı bekliyorsunuz? Cidden bu konu DH tarihine geçebilir. Haberiniz olsun.

Karta iki güç girişini de taktığınızda kart aktif hale geliyor ancak siz zahmet edip de monitörü karta bağlamadığınız için görüntü gelmiyor doğal olarak. Tek güç girişini taktığınızda da kart aktif olmuyor ve monitörün bağlı olduğu onboard çalışmaya devam ediyor. Doğal olarak size görüntü veren vga da onboard oluyor.

Kartların yanında genelde DVI ---> VGA dönüştürücü de verilir. Eğer kutudan çıkmadıysa gidip bir bilgisayarcıdan 5-10 Lira'ya alın. Monitörü, taktığınız karta bağlayın.

Arkadaşın dediği gibi, harici ekran kartı alınıpta monitörü o/b gpu girişine bağlamanız yanlış olmuş.

• Bende çok şaşkınım şu anda monitörün anakart üzerindeki onboard a bağlandığından haberim yoktu
  • evet söylemiştim çok acemi olduğumu fakat sorun çözülmüş değil 2 PCI-E slotunu takıp VGA -> DVI yapıp ekran kartına taktığımda görüntü geliyor ama siyah ekranda sadece sol üst köşede yatay bir imleç yanıp sönüyor pcyi açınca :/
  • Biosu varsayılan ayarlarına alıp tekrar deneyin.
  • sizin psu kaç watt?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Biosu varsayılan ayarlarına alıp tekrar deneyin.

teşekkürler hocam oldu sonunda

/>

@mrtsr34 550 watt hocam

quote:

Orijinalden alıntı: mrtsr35

tamamdır o zaman psu nuzda yeterlidir sistem için umarım bundan sonra sorunsuz kullanırsınız sistemi

teşekkür ederim sizede herkese yardımları için :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garrosh -- 15 Eylül 2011; 18:50:02 >

• tamamdır o zaman psu nuzda yeterlidir sistem için umarım bundan sonra sorunsuz kullanırsınız sistemi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.