Şimdi Ara

HD 6950'leri HD 6970 yapıyoruz! Video inceleme (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
50.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Karta HD6970 Bios'u attığınız anda zaten hızı direkt olarak HD6970 ile eş oluyor. Sadece Shader açma değil Bios sonrasında hızları da eşitlemiş oluyorsunuz ek bir hız aşırtma yapmanıza gerek yok :)

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDelight

@SauronxTR biosdan sonra oc yapılmayacağını söylemedim,yukardaki videoda sadece bios atılmış,yani kartların shaders değerleri eşitlenmiş,kartın 6970 olması için bios + oc yapılması lazım,çünkü default iken 6970'in saat hızları da daha yüksek,aynı performans için de kartın oc yapılması gerekiyor,nitekim pclabsın incelemesini okursanız demek istediğim daha iyi anlaşlır yani ;6950 + bios + oc ile kart 6970 oluyor ,6970inde oc potansiyeli olduğununu vurgulamak istedim yanlış mı düşünüyorum

HD 6950'leri HD 6970 yapıyoruz! Video inceleme

http://www.pclabs.com.tr/2010/12/28/radeon-hd-6950nizi-hd-6970e-donusturun/

Anakart bios unda nasıl ki işlemci ghz si için overclok değeri var ve bios resetlediğinizde overclock sıfırlanıyorsa, demek istediğim sizin overclock değerleri olayınız 6950 ye 6970 in biosunu attığınızda voltaj,mhz değerleri biosu attığınızda zaten Overclock olmuş oluyor. + olarak sizde overclok yapabilrsiniz. tek fark 2 güç girişi eksikliğinde..

• o bios değiştirme tuşu beni düşündürmüştü, bence direkt kastlı olarak yapıldı, hatta kartların geç çıkmasının nedeni bile olabilir, neden 58xx ve 68xx serisinde bu bios değiştirme tuşu yok !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Karta HD6970 Bios'u attığınız anda zaten hızı direkt olarak HD6970 ile eş oluyor. Sadece Shader açma değil Bios sonrasında hızları da eşitlemiş oluyorsunuz ek bir hız aşırtma yapmanıza gerek yok :)

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Sayın editörüm o bios ile saat hızları da artıyor ve 6970'e eşit oluyor tamam ama bu bios ,karta extra bir oc kazandırıyor mu,yani bioslu ve bios olmadan da çıkabileceği maxsaat hızları yani oc potansiyeli aynı değilmidir? yine mi yanlış düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknokratik -- 29 Aralık 2010; 14:17:19 >
  • arkadaşlar hepiniz bilirsiniz ki nvidia geforce 6xxx zamanında 6800 gpularından bazıları hatalı üretildi.hata vertex ve shaderların hatalı tasarlanmış olmasından kaynaklıydı.(bazılarının)
    adamlar ne yaptı hatalı gpuları atmak yerine shaderlarının hatalı olanlarını biostan kapattı ve de 6800 xt modeli ortaya çıktı (agp ve pciex) bu karttada shaderlar bazı yazılımlarla açılabiliyordu.ama shaderları tamamen açtığınızda oyunlarda 3d marksta grafik bozuluyordu.sebep hatalı çalışan shaderlar.
    hepinizde aynı hataya düşmüş olabilirsiniz.büyük ihtimalle ati aslında 6950 diye bir model çıkartmıyacaktı.6970 ve 6990 adında iki model piyasaya çıkacaktı.
    6970 in gpuların bazıları üretimde hatalı üretildi ve de unified shaderların bazıları hatalı olduğundan bunlar biostan kapartıldı büyük ihtimal.
    sizler bios modla bu hatalı unified shaderları açtığınızda (tamamen açtığınızda) görüntülerde oyunlarda bozulmalar yaşamaya başlayabilirsiniz.o shaderları açtıktan sonra 3dmarksla bir kontrol ediniz test ediniz ekran kartını.(ben şahsen açmam.garanti gider artı çalışan karttan olabilirsiniz)
    ati amd manyakmı 6950 nin 6970 gibi çalışmasını onlar mı planladı sanıyorsunuz.
    büyük bir ihtimalle hatalı üretilen gpuları (6970 gpusunu) 6950 diye yamalıyorlar millete.
    birde ati amd 6950 yi sınırlı sayıda ürettiğini söylüyor bir dahada üretmiyecekmiş.adamlar hatalı gpu neden üretsinki bir daha.................
    6950 alıpda 6970 gibi çalıştıracağını düşünenlere şimdiden geçmiş olsun.büyük bir ihtimalle unified shaderların hatalı olanları kapatılmış olan gpulu model almışsınızdır.
    aynı şeyi nvida gtx 4** serisindede yapmış olabilir.çünkü bazı modellerde aynı gpunun shaderların kırpılmış olan aynı gpu modelleri çıkartçağı söyleniyordu.
    aynı gpu kullanıpda kırpılmış olan modeli almayınız arkadaşlar.çünkü ilerde o kırpılan bozuk olan kesimden dolayı gpu tamamen yanabilir.(sonuçta elektronik devre bir taraf bozuksa ilerde o kısım kapatılmış bile olsa gpunun tamamı gidebilir.nasıl mı eğer o kapatılan kısmı açarsanız orda olan bozukluk nedeniyle gpunun sağlam yerleride bozulabilir.sonuçta shaderlarda elektronik devrelerden kuruludur diye düşünmek yanlış olmaz.

• Voltaj vermeden bios değişimi ile +20 power tune ile

6970 modlu 6950 940/1500 e çıkıyor.Furkan inceledi.Bu değerlerden sonra voltaj tweak yapılması gerekiyor.

Zamanlar afterbuner gibi riva tuner gibi programlar adapte edilerek bu iş kolayca yapılabilir.

Extradan bu değişim için 1 nolu yerde tutuluyor switch en ufak bi sorun olmasında swith 2 ye getirilirek (veya tam terside yapılabilir) eski orjinal biosa geri dönülebiliyor.
  • turbocat1

o anlattığın işlemlerin olduğu zamanlarda firmalar kart sıkıntısı çektiklerinde sağlam gpu ları kapatıp düşük kart olarak sattıklarınıda biliyorsundur. amd ninkide benzer bir iş. şuan 6950 nin yerine başka kart yapmaktansa shader kapatıp daha düşük versiyon olarak satıyordu. zamanında yine 2900 pro mu 2900xt olarak kullanıyordum. üstelik sadece saat hızı farkı vardı. kart bulamayıp o sınıfı rakibine kaptırmaktansa elindeki gpu ları satıyor. işlemci çekirdeği açılan firma amd shaderleri açılan amd. sizce hala şans eseimi?

bu arada garanti işim çözüldü eski kartım gtx275 in bedeline ekleme yaparak 6950 aldım. işlemcim biraz yakışmıyor ama ne yapalım oda öyle olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corleone™

turbocat1

o anlattığın işlemlerin olduğu zamanlarda firmalar kart sıkıntısı çektiklerinde sağlam gpu ları kapatıp düşük kart olarak sattıklarınıda biliyorsundur. amd ninkide benzer bir iş. şuan 6950 nin yerine başka kart yapmaktansa shader kapatıp daha düşük versiyon olarak satıyordu. zamanında yine 2900 pro mu 2900xt olarak kullanıyordum. üstelik sadece saat hızı farkı vardı. kart bulamayıp o sınıfı rakibine kaptırmaktansa elindeki gpu ları satıyor. işlemci çekirdeği açılan firma amd shaderleri açılan amd. sizce hala şans eseimi?

Aynen doğrudur. Kartların bir kısmının pipeları bozukken deneme/yanılma ile bozuklar hariç diğerleri açılıyordu. Ama sonradan farkedildi ki, üretim için firmalar ayrı bant yapıp ekstra maliyet yerine aynı banttan ürün çıkartıp "düzgün pipelar" kapatılarak alt model oluşumu devam ettirildi. Bu yüzden alt model kartların büyük bir kısmı hiç sorun yaşamadan yükseltildi.

Bunun haricinde yukarıda bahsettiğim bios değişimleri ile elde edilen kartların 5 tanesinden 4'ünü bizzat uyguladım, 1 tanesini de yakın bir arkadaşımda uyguladık ve hiç sorun yaşanmadı. Ayrıca 6800 serisindeki bozuk pipelar, ilk yapılan 3D uygulamada hemen kendini belli ediyordu. Bugün modlu 6950'ye uygulanan sayısız test programlarında ve kullanılan uygulamalarda hiçbir sorun çıkmamaktadır. Yani "geçmiş olsun" dilekleriniz muhtemelen boşa gidecek.

Tüm 6950 kullanıcılarına tekrardan hayırlı olsun. Darısı başıma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musAKka -- 29 Aralık 2010; 16:04:25 >

• yakın zamada 6950 almış biri olarak çok feci işime geldi ve anında uyguladım harbiden işliyo bayaa bayaa :D
  • Korkmayın ben hd 4850'ye bios yüklerken bozuldu garanti kapsamında saydılar :)
  • Fiyatlara bakın ya; tam alınası kartlardan biri de bu:http://www.sanalmarketim.com/urun/108ada3b318d1f210d3624c558be3722/XFX-HD-695A-CNFC-HD6950-2GB-DDR5-256Bit-16x

Ön sipariş veresim var. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishDelight

quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba,

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Sayın editörüm o bios ile saat hızları da artıyor ve 6970'e eşit oluyor tamam ama bu bios ,karta extra bir oc kazandırıyor mu,yani bioslu ve bios olmadan da çıkabileceği maxsaat hızları yani oc potansiyeli aynı değilmidir? yine mi yanlış düşünüyorum

Dostum anlıyacağın işlem tam olarak şu. Sen gidiyorsun bir tane HD6950 alıyorsun(bildiğim kadarıyla model farketmiyor) ondan sonra geliyorsun eve video da denilenleri yapıyorsun bir bakmışsın elinde HD6970 oluvermiş takıyorsun 6970 ini yapıyorsun overclock unu. Tamam

• Vatandan almak istedim ama stok bitmiş :(
  • tam alıcakken bitti şansa bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalKral

Vatandan almak istedim ama stok bitmiş :(

Oha harbiden bitmiş, iki saat önce aldım bitane
  • ekrankartının biosunu güncellemek bi fayda sağlarmı
  • Bende Vatan'dan 523TL ye 6950 aldım bugün xfx almayı planlıyordum Inventus'tan ama bu fiyatada kaçıramazdım doğrusu.

Anlatım çok basit anlaşılır olmuş ama ben bu riske girer miyim bilmiyorum zaten tüm oyunları full ayarlarda çalıştıracak bir kartı daha şimdiden bu kadar kastırmam böyle bir riske ancak yeni bir ekran kartına ihtiyaç duyduğumda girerim o zaman elimde patlarsa da pek üzülmem diye düşünüyorum bence bu şekilde de olmalı.
  • 5850 ye bu bios atılırmı acaba
  • GTX260 DA ÇEVİRSEK SÜPER OLUR
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.