Şimdi Ara

hd 6950 mi gtx 570 mi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murattt06

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Mod yapmayacaksan XFX 6950 al dostum, piyasada tatmin edici çözünürlükte oynatmadığı oyun yok

valla kardeşim xfx ucuz ürün almayı da düşünüyorum iki tane alıp cf yapayım diyorum hatta hem gtx 570 hem de gtx 580 i geçer ama işte hiç duymadığım marka sorun yaşar mıyım diye kafaya takıyorum xfx pek güven vermiyor açıkcası ama bilmiyorum yani... sen ne düşünüyorsun kardeşim ?

yuh xfx e ne dıyon taşlarlar seni. Xfx dunyada önde gelen bir firmadır xfx'in olduğu yerde sapphire his club3d vtx vb firmaların adı bıle geçmez.

• Uğraşma cf ile 570 in oynatamayacağı oyun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasidokostas

6950den daha ii 570 e de yakın performansı var sana tavsiyem bu kart olacak bütün oyunları takır takır oynarsın msi gtx 560 twin frozr II

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37080_MSI_N560GTX-Ti_Twin_Frozr_II_OC__GTX_560_Ti__1GB__256Bit__GDDR5__Ekran_Karti.html

valla bu tavsiyeyi ilk veren sensin kardeşim enteresan eğer detaylı açıklama yaparsan belki alabilirim inanırsam gerçekten performanslı olduğuna....

• quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

quote:

Orijinalden alıntı: murattt06

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Mod yapmayacaksan XFX 6950 al dostum, piyasada tatmin edici çözünürlükte oynatmadığı oyun yok

valla kardeşim xfx ucuz ürün almayı da düşünüyorum iki tane alıp cf yapayım diyorum hatta hem gtx 570 hem de gtx 580 i geçer ama işte hiç duymadığım marka sorun yaşar mıyım diye kafaya takıyorum xfx pek güven vermiyor açıkcası ama bilmiyorum yani... sen ne düşünüyorsun kardeşim ?

yuh xfx e ne dıyon taşlarlar seni. Xfx dunyada önde gelen bir firmadır xfx'in olduğu yerde sapphire his club3d vtx vb firmaların adı bıle geçmez.

arkadaşım öyle üslup değişikliğine ne gerek var ayıp oluyor taşlarlar falan ben gerçekten bilmiyorum o markayı duymadım onun için sordum reklam etkisi olsa gerek ya da çok kullanılan markalar olduğu için sapphire his gigabyte msi falan duydum ama onu duymadım soru sordum açıklama yaparsan sevinirim yani iyi firmaysa iyi firma onu alırız problem değil

• quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Uğraşma cf ile 570 in oynatamayacağı oyun yok.

niye kardeşimx ya performans olarak iyi tokatlıyor hem gtx570 i hem de gtx580 i ben de öyle yapayım dedim cf nin bir sakıncası ya da sistem açısından kötülüğü falan mı var acaba ? ben de bunu düşünüyorum ama yapanlar bilmeden mi yapıyor onu merak ediyorum riskli ise yapmaya değmez ise tek gtx570 alırım ama yok yapılması sisteme bir yük olmicaksa yani zarar veripte ömrünü kısaltmicaksa cf yaparım daha mantıklı sen ne diyorsun üstad ?
  • Ya 6950 da alsan 570 da alsan her türlü oyunu uçarak oynar,sıkıntı olmaz çok üst seviye kartlar bunlar.Ama farklı olarak belki bütçen el vermez de referans tasarım 6950 alırsın 2 adet,sonrada pişman olursun,sesi sıkıntı yapar ve dikkat edersen 2.el forumuna bak bakalım en çok hangi kart satılıyor orada(6950).Herşey dışardan göründüğü gibi değil,aaa bunlar çok iyi scaling veriyormuş,580 i bile tokatlıyomuş saldırayım alayım deme direk öyle..2 kartla uğraşması daha zor olur.Gürültü sorunu,ısı sorunu felan fişmekan.

Yani diyeceğim ya özel soğutmalı tek bir tane 6950 al,ya da yine özel soğutmalı bir 570.İkiside uzun süre götürür seni.Benim seçimim 570,eğer bütçe sorunun yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Vertigo. -- 26 Nisan 2011; 19:38:06 >
  • 6950 = 280 dolar civarında
    570 = 420 dolar civarında

bu ikisi icinde tabiki 570 daha iyi.

yani burdaki karsilastirma mantigini anliyamadim, ikisi ayri segmentde.

ama madem 420+kdv gibi bir fiyat aralıgına bakıyorsan o zaman 6950 yerine 6970 bak derim.

6970 > 570 > 6950

umarim yardimci olmusumdur
  • 6950 alıp modlamak bugünlerin modası, fakat anladığım kadarı ile ne oc ile uğraşıcaksın nede mod.layıp kartı garanti dışı bırakıcaksın... o zaman sana 570 gider.. ama bence o kadar para vermeye gerek yok.. al bi 6950 yada 560.. bak keyfine.. ama para problem değil dersen kesinlikle gtx 570..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkavian -- 27 Nisan 2011; 4:19:47 >
  • hd6950 yi tercih ederim .çünkü ati chipset li krtların nvdianın kartlarına göre dahafazla bellek ve gpu ızları var.hem de fiyat açısından nvdia'dan daha ucuz.
    XFX HD 6850 === http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3752

BU KART FİYAT AÇISINDAN VE HIZ AÇISINDAN GÜZEL... :)
  • 280'e 5850 alınır oc yapılır oc yapmak zor değil catalitys-Overdrive'dan yaparsın çubuğu sonuna kadar getir oc olmuş olur :)

world card varsa 408liraya 6950 alınır yine oc yapılır 570 performansında kullanılır.

600-700lira verecem diyorsanda 100-200 daha koyarsın 2tane 6950 alırsın değil 570 değil 580 2x580 yani 590 performansında performansı yakalarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Vertigo.

Ya 6950 da alsan 570 da alsan her türlü oyunu uçarak oynar,sıkıntı olmaz çok üst seviye kartlar bunlar.Ama farklı olarak belki bütçen el vermez de referans tasarım 6950 alırsın 2 adet,sonrada pişman olursun,sesi sıkıntı yapar ve dikkat edersen 2.el forumuna bak bakalım en çok hangi kart satılıyor orada(6950).Herşey dışardan göründüğü gibi değil,aaa bunlar çok iyi scaling veriyormuş,580 i bile tokatlıyomuş saldırayım alayım deme direk öyle..2 kartla uğraşması daha zor olur.Gürültü sorunu,ısı sorunu felan fişmekan.

Yani diyeceğim ya özel soğutmalı tek bir tane 6950 al,ya da yine özel soğutmalı bir 570.İkiside uzun süre götürür seni.Benim seçimim 570,eğer bütçe sorunun yoksa.

haklısın hocam her zaman tek kart daha mantıklı açıklama için cidden sağol baya yardımcı oldu ben de gtx 570 alıcam inş. durum onu gösteriyor yani çünkü dediğin gibi cf falan uğraştırır bir de ne olursa olsun risktir cidden sağol baya etkili oldu seçimimde kardeşim selametle iyi forumlar...

• 570 alıcaksan, 6970 tavsiye ederim. aynı fiyat/performans segmentindeler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turmania

6950 = 280 dolar civarında
    570 = 420 dolar civarında

bu ikisi icinde tabiki 570 daha iyi.

yani burdaki karsilastirma mantigini anliyamadim, ikisi ayri segmentde.

ama madem 420+kdv gibi bir fiyat aralıgına bakıyorsan o zaman 6950 yerine 6970 bak derim.

6970 > 570 > 6950

umarim yardimci olmusumdur

kardeşim bu sıralamayı neye göre yaptın ? merak ettim

http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=306

burada 6970 vs 570 var kafa kafaya gibi geldi bana hatta 570 biraz önde gibi duruyor ben hani ya 6950 cf ya da tek 570 arasında kaldım artık kardeşim sen ne diyorsun bu konuda ? ayrıca sağolasın tabi ki yardımcı oluyorsun cvp vermen yeter kardeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

280'e 5850 alınır oc yapılır oc yapmak zor değil catalitys-Overdrive'dan yaparsın çubuğu sonuna kadar getir oc olmuş olur :)

world card varsa 408liraya 6950 alınır yine oc yapılır 570 performansında kullanılır.

600-700lira verecem diyorsanda 100-200 daha koyarsın 2tane 6950 alırsın değil 570 değil 580 2x580 yani 590 performansında performansı yakalarsın.

hocam çok güzel söylüyorsun anlatıyorsun hem oc hem de cf işini sağolasın ama bu cf nin dezavantajları da var debiliyor yukarı da VERTİGO arkadaşım da anlatmış bir bak istersen hocam o yazı kafamı çok karıştırdı ve mantıklı geldi doğrusu yoksa sonuç olarak ben ya tek gtx570 ya da 200tl daha koyup hd6950 cf düşünüyordum ama o yazıyı okuduktan sonra tek gtx 570 daha mantıklı gelmeye başladı şimdi sen de hd6950 cf den yanasın onu öneriyorsun yine kafam karıştı almışken tam olsun diyorum ama sen ne düşünüyorsun üstadım sonuç olarak cf mi tek gtx570 mi ? o VERTİGO nun yazıyı okuduktan sonra cf den gözüm korktu doğrusu bir de senin fikrini merak ediyorum açıklama ile birlikte olursa sevinirim üstadım sağolasın şimdiden...

• ilk yazında cf yapıcagını soylememıssın bende niye 6950 ile 570 arasında dusunuyor dıye sasırmısdım :)

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-6970-radeon-hd-6950-cayman,2818-22.html

burada 6970 ve 570 arasında detayli inceleme var.

6970 biraz daha iyi bir kart diyorlar, hele yuksek resolutionlarda artı daha dusuk guc tuketimi ve cf olayı ile potansiyel daha da yukseklere gelebilir.

yanslı anlama, amd ile bir sevgi bagım yok.

tek kartlarda mesela 6950 vs 560ti, 560 oneririm.
  • tek kartta 6970=570 çift kartta 6970x2 = 580x2

tek kartta 6950<560 çift kartta 6950x2>570x2

6950+oc+cf=6990=gtx590

yani 6950cf'ye değil 570-580 590 bile tercih edilmez (performanstan değil satması kolay olur ve daha ucuz olur performansları eşit)
  • quote:

ilk yazında cf yapıcagını soylememıssın bende niye 6950 ile 570 arasında dusunuyor dıye sasırmısdım :)

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-6970-radeon-hd-6950-cayman,2818-22.html

burada 6970 ve 570 arasında detayli inceleme var.

6970 biraz daha iyi bir kart diyorlar, hele yuksek resolutionlarda artı daha dusuk guc tuketimi ve cf olayı ile potansiyel daha da yukseklere gelebilir.

yanslı anlama, amd ile bir sevgi bagım yok.

tek kartlarda mesela 6950 vs 560ti, 560 oneririm.

kardeş göz önünde bulundurucam inş ama hala aklım şu cf işinde tek gtx570 e o kadar para vereceğime 6950 veya 6970 cf düşünüyorum ama oyunların hepsinde cf desteği olmuyormuş falan diyorlar o zaman da korkuyorum boşa yapmayayım o kadar para vermeyeyim diye ama bilmiyorum senin bu konuda bir bilgin var mı ? cf ye sen nasıl bakıyorsun anlatırsan sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

tek kartta 6970=570 çift kartta 6970x2 = 580x2

tek kartta 6950<560 çift kartta 6950x2>570x2

6950+oc+cf=6990=gtx590

yani 6950cf'ye değil 570-580 590 bile tercih edilmez (performanstan değil satması kolay olur ve daha ucuz olur performansları eşit)

üstadım performans sıralaması güzel olmuş baya fikir verdi tşk ederim bunun için ama benim öğrenmek istediğim şu hocam bu cf olayına nasıl bakıyorsun ve bana önerir misin ? önerirsen neden ? önermezsen neden ? çünkü şu anda ben ya tek 570 veya 6970 alıcam ya da üzerine 200 koyup 6950 cf yapıcam ama senden ricam üsradım bu cf işi nasıl ? tehlikeli mi ? sisteme yükü nasıl ? tek kart almak daha iyi her zaman diyorlar ayrıca her oyun cf yi desteklemiyor diyorlar boşa masraf yapmak istemiyorum sen ne düşünüyorsun bu konuyu anlatıp açıklarsan sevinirim hocam saygılar....

• oynadıgın oyunlar onemlı ve gelecekte bekledıgın oyunlarda onemli.

nvidia bazı oyunlarda önde, digerinde ise amd.

cf ve sli denildiginde. en onemlısı anakart. bazı anakartlar coklu ekran kartında tam hız destek saglamıyor.

crossfire su anda degısıklık olmazsa sli'dan daha verimli calısıyor.

kendimden ornek veriyim. tek ekran kartı aldım. hıcde ıkıncısını alıcagımı dusunmedım gerekde yok dedım.

1 sezon sonra biraz upgrade yapmak ıstedım sisteme. sonra gidip ıkıncı bır ekran kartı daha aldım. ve genelde herkes boyle yapıyor. tek ile baslıyorsun sonra 1 sene sonra bakıyorsun 2 olmus :)

bana sorarsan,

6850 cf
    veya biraz daha pahalıya 6950 cf yaparsan daha verimli bir sistemin olur. ama bunun ıcın once anakartın coklu ekran kartlarını aynı hızda desteklemesı lazım.

eger desteklemıyorsa ve anakart masrafını gırmeyceksen tek kart al oda 570da olur 6970da.

burada etken oynadıgın oyunları nvdia mi daha iyi yoksa amd'mi?

mesela basit bir ornek world of warcraft oynuyorsan nvdia oneririm.

• quote:

oynadıgın oyunlar onemlı ve gelecekte bekledıgın oyunlarda onemli.

nvidia bazı oyunlarda önde, digerinde ise amd.

cf ve sli denildiginde. en onemlısı anakart. bazı anakartlar coklu ekran kartında tam hız destek saglamıyor.

crossfire su anda degısıklık olmazsa sli'dan daha verimli calısıyor.

kendimden ornek veriyim. tek ekran kartı aldım. hıcde ıkıncısını alıcagımı dusunmedım gerekde yok dedım.

1 sezon sonra biraz upgrade yapmak ıstedım sisteme. sonra gidip ıkıncı bır ekran kartı daha aldım. ve genelde herkes boyle yapıyor. tek ile baslıyorsun sonra 1 sene sonra bakıyorsun 2 olmus :)

bana sorarsan,

6850 cf
    veya biraz daha pahalıya 6950 cf yaparsan daha verimli bir sistemin olur. ama bunun ıcın once anakartın coklu ekran kartlarını aynı hızda desteklemesı lazım.

eger desteklemıyorsa ve anakart masrafını gırmeyceksen tek kart al oda 570da olur 6970da.

burada etken oynadıgın oyunları nvdia mi daha iyi yoksa amd'mi?

mesela basit bir ornek world of warcraft oynuyorsan nvdia oneririm.

anladım kardeşim ben anakart olarak msi gd65 düşünüyorum hem tek tuşla otomatik oc da var o anakart destekliyor mu acaba cf yi senin dediğin gibi aynı hızlarda ? ne diyorsun ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.