Şimdi Ara

hd 6950 mi gtx 570 mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
3.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

tek kartta 6970=570 çift kartta 6970x2 = 580x2

tek kartta 6950<560 çift kartta 6950x2>570x2

6950+oc+cf=6990=gtx590

yani 6950cf'ye değil 570-580 590 bile tercih edilmez (performanstan değil satması kolay olur ve daha ucuz olur performansları eşit)

hocam siz de biraz yardımcı olun tek kart mı yoksa cf mi gerçekten ikisi arasında kaldım ya tek gtx570 alıcam ya da 6950 cf yapıcam biraz cf ile ilgili bilgi verseniz nedir ne değildir ? tercih edilmeli mi ? sisteme zararı var mı ? ısınma sorunu olur mu ? performans nasıldır ? vs vs rica ediyorum üstadım ya kafam karıştı valla....

• Bence tek 6950 işinizi görür. Her oyunu sorunsuz ve akıcı bir şekilde yüksek çözünürlükte oynatır. Fazla para vermeye gerek yok.
  • kafamdaki sistemin bütün parçalarını yazayım daha da yardımcı olur bence

İ7 2600K İŞLEMCİ
    MSİ P67A GD65 ANAKART
    2X4GB RAM 1600 MHZ 1.6 VOLT
    1TB WESTERN CAVİAR BLACK HARD DİSK
    X-PREDATOR KASA
    SEASONİC 850 WATT 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI
    SUBNEAM CONTAC FREZER İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU

BU SİSTEME TEK EKSİĞİM EKRAN KARTI İŞTE KAFAYI YİYECEM ARKADAŞLAR YAHU ÖNERİLER SİSTEME GÖRE GELİR BİLİNSİN DİYE YAZAYIM DEDİM İYİ FORUMLAR ÖNERİ YAPAN YORUM YAPAN HERKESE CAN-I GÖNÜLDEN TŞKLER SAYGILAR...
  • quote:

Orijinalden alıntı: elophidae

Bence tek 6950 işinizi görür. Her oyunu sorunsuz ve akıcı bir şekilde yüksek çözünürlükte oynatır. Fazla para vermeye gerek yok.

orası da öyle kardeşim ama işte uzun vadeli olsun diyorum bir de kafamdaki bütçeye göre ekran kartına param var yani 600-700-max 800 lira verebilirim sistemi yukarıda yazdım zaten bir göz at tekrar yorum yaparsın güzel kardeşim selametle...
  • i7 2600k+ Venoumsx-Cogage arrıw gibi bir soğutucu al o işlemciye sunbeam ccf yakışmaz bence...
    p67A gd65
    2x4gb Geil Value (1.5v)
    1gb 6950
    Samsung 500gb (1tb istersen Raid0 yap)
    Silverstone Raven02 (kasa zevk meselesi biraz tabi)
    Seasonic x750 alabilirsen al alamazsan At 750-850'de iyidir (neden x750 önerdim dersen birkere alacaksın sonuçta..)

dahada param kalıyor dersen şimdiden 1 tane daha 6950 takarsın cf yaparsın..

Cf-Slı çoklu kart düzenine verilen isimdir Cf amd kartlarda Slı Nvdia kartlarda..

Cf-slı eskiden çok sorunluydu başta Scaling oranı çok düşüktü ayrıca Ms sorunu vardı iki kart farklı fps ürettiği için fps dalgalanması oluyordu..

ama 69xx serisiyle birlikte scaling oranı çok iyileştirildi artık performans kaybı neredeyse 0 oldu yani eskiden tek kart 60fps alıyorsa çift kart 120fps almıyordu 100 alıyordu 80 alıyordu misal.. şimdi tek6950 ile 60 fps alıyorsan çiftiyle 120-115 civarı alıyorsun..

Ms sorunuda kullananların yorumuna göre eskisine göre daha iyi yine tabi var ama sorun edilebilecek düzeyde değil.. ve zaten 6950cf yaptığında hiçbir oyunda 60fps'nin altına düşeceğini sanmıyorum ve 60fps'nin üstünde ms'yi hissetmiyorsun..

Slı'a gelecek olursak yukarıdada söyledim tek 6950 ile 60 tek 560'la 60 alıyorsan çift 6950 ile 120 alırsın çift 560'la 100 alırsın bu durumdada çift kart kurulumunda nvidia almak mantıklı olmuyor..

inş yardımcı olabilmişimdir şimdiden alacağın sistem hayırlı olsun diyorum..

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 28 Nisan 2011; 1:03:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

i7 2600k+ Venoumsx-Cogage arrıw gibi bir soğutucu al o işlemciye sunbeam ccf yakışmaz bence...
    p67A gd65
    2x4gb Geil Value (1.5v)
    1gb 6950
    Samsung 500gb (1tb istersen Raid0 yap)
    Silverstone Raven02 (kasa zevk meselesi biraz tabi)
    Seasonic x750 alabilirsen al alamazsan At 750-850'de iyidir (neden x750 önerdim dersen birkere alacaksın sonuçta..)

dahada param kalıyor dersen şimdiden 1 tane daha 6950 takarsın cf yaparsın..

Cf-Slı çoklu kart düzenine verilen isimdir Cf amd kartlarda Slı Nvdia kartlarda..

Cf-slı eskiden çok sorunluydu başta Scaling oranı çok düşüktü ayrıca Ms sorunu vardı iki kart farklı fps ürettiği için fps dalgalanması oluyordu..

ama 69xx serisiyle birlikte scaling oranı çok iyileştirildi artık performans kaybı neredeyse 0 oldu yani eskiden tek kart 60fps alıyorsa çift kart 120fps almıyordu 100 alıyordu 80 alıyordu misal.. şimdi tek6950 ile 60 fps alıyorsan çiftiyle 120-115 civarı alıyorsun..

Ms sorunuda kullananların yorumuna göre eskisine göre daha iyi yine tabi var ama sorun edilebilecek düzeyde değil.. ve zaten 6950cf yaptığında hiçbir oyunda 60fps'nin altına düşeceğini sanmıyorum ve 60fps'nin üstünde ms'yi hissetmiyorsun..

Slı'a gelecek olursak yukarıdada söyledim tek 6950 ile 60 tek 560'la 60 alıyorsan çift 6950 ile 120 alırsın çift 560'la 100 alırsın bu durumdada çift kart kurulumunda nvidia almak mantıklı olmuyor..

inş yardımcı olabilmişimdir şimdiden alacağın sistem hayırlı olsun diyorum..

iyi forumlar

sağolasın üstadım tabi ki yardımcı olabildin ne demek ellerine sağlık yorum yapıyorsun yazıyorsun görüş bildiriyorsun tekrardan sağolasın ben 6950 veya 6970 alıp cf kurucam durum onu gösteriyor üstadım son olarak hani cf kurunca o 850w psu yeterli gelir değil mi ? darboğaz falan yapmasın ? ayrıca ben forumda çok gördüğüm için o işlemci soğutucusunu yazmıştım ama senin dediğini nerede bulabilirim link falan atarsan sevinirim hocam tekrar sağolasın saygılar iyi forumlar...

• arkadaşlar yazılan yorumları okuduktan sonra hd 6970 almayı karar verdim hem ileride cf yapmak için hem de tekli kullanımda gtx570 ile aynı performansı almak için böylesi daha mantıklı geldi zaten 2-3 sene o şekilde kullandıktan sonra baktım olmuyor bir hd 6970 daha alıp cf yapmayı düşünüyorum siz ne diyorsunuz ? umarım isabetli bir karar olmuştur ?
  • selam murat kardeşim, birkaç gündür fırsatım olmadı siteye girmeye. ancak şimdi cevap verebiliyorum.

anakart seçimin bence super.

ekran kartı düşüncende süper hemde crossfire olarak tam hız çalışır anakartla.

ilerde alıcağın yeni bir 6970 ile cf'da yaparsın, sistem seni rahatça 4-5 sene götürür. hemde bütçeni zorlamamiş olursun ilk alım aşamasında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattt06

quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

2 arasında tabiki de asus

fakat hocam palit fabrika çıkışı oc li daha iyi olmaz mı ne diyorsun asus un kalitesi tartışılmaz tabi ki ama fabrika çıkışı oc lu değil...

sen yaparsın oc fabrika çıkışlı oc olması bence kötü sen cok daha ileriye götüremiyorsun asus'un özel soğutması mükemmel bişe onunla baya fazlaca o/c yapılabilir ancak benim önerimde 6950 alman yönünde olacaktır ilerde bios mod ile yetmediğini düşündüğünde 6970 yaparsın

• 6950
  • Kimse ilgilenmiyor ama benim dikkatimi çekiyor 6950 nin 1gb versiyonu ile 2gb olanı arasında performans farkı neredeyse yok test sitelerinde, 900TL ye 1Gb 6950 x 2 düzeni oluşturabilir diye düşünüyorum. Diğerinin en önemlisi modlama avantajı görünüyor ve fiyat farkı 150TL civarı.
  • GTX 570 i tavsiye ederim
    içerisinde phcyx desteide mevcut
    bazı oyunlarda farkı net gorursun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: QrY!

Bu modeli öneririm fabrika çıkışı oc li
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_37075_MSI_R6950_Twin_Frozr_II_OC__HD6950__2GB__GDDR5__256Bit__Ekran_Karti.html

bencede bu modeli al kurtul. mod yapmam diyorsun o zaman biraz daha o.c yaparsın gtx570 olur zaten ama gerek bile yok bence.

• İşlemciyi 2500k olarak al 2600k ile aralarında fark yok denecek kadar az (oyun odaklı düşünürsek). İşlemciler arasında 200 lira kadar fark var hemen hemen. O farkı da ekran kartına yatır canın hangi kartı istiyorsa onu al. ( Asus DC II GTX 570 al şimdi oc yapmazsın ama ilerde yaparsın , çokta güzel olur. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: omgwhoisthis

İşlemciyi 2500k olarak al 2600k ile aralarında fark yok denecek kadar az (oyun odaklı düşünürsek). İşlemciler arasında 200 lira kadar fark var hemen hemen. O farkı da ekran kartına yatır canın hangi kartı istiyorsa onu al. ( Asus DC II GTX 570 al şimdi oc yapmazsın ama ilerde yaparsın , çokta güzel olur. )

güzel söylüyorsun da kardeşim keşke şu ekran kartına oc işini bilsem tamam dicem inan bilmiyorum hem de hiç zaten hiç yapmadım ekran kartına oc nasıl yapacağım bilsem dedikleriniz doğru ama bilmiyorum nasıl yardımcı olabilirsin o konuda ? :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: turmania

selam murat kardeşim, birkaç gündür fırsatım olmadı siteye girmeye. ancak şimdi cevap verebiliyorum.

anakart seçimin bence super.

ekran kartı düşüncende süper hemde crossfire olarak tam hız çalışır anakartla.

ilerde alıcağın yeni bir 6970 ile cf'da yaparsın, sistem seni rahatça 4-5 sene götürür. hemde bütçeni zorlamamiş olursun ilk alım aşamasında.

ne demek kardeşim senin tatlı canın sağolsun meraklanma ayrıca belki kızarsın ama insan değişiyor şimdide şu cf işinden iyice tırstım ve gtx 580 mi alsam diye düşünüyorum tek kart hem kafan rahat hemde cf nin bazı olumsuzluklarından uzak tamam fiyatı 2 tane 6950 fiyatı ama performansıda öyle yani bilmiyorum sen ne diyorsun bu konuda .?

• quote:

quote:

İşlemciyi 2500k olarak al 2600k ile aralarında fark yok denecek kadar az (oyun odaklı düşünürsek). İşlemciler arasında 200 lira kadar fark var hemen hemen. O farkı da ekran kartına yatır canın hangi kartı istiyorsa onu al. ( Asus DC II GTX 570 al şimdi oc yapmazsın ama ilerde yaparsın , çokta güzel olur. )

güzel söylüyorsun da kardeşim keşke şu ekran kartına oc işini bilsem tamam dicem inan bilmiyorum hem de hiç zaten hiç yapmadım ekran kartına oc nasıl yapacağım bilsem dedikleriniz doğru ama bilmiyorum nasıl yardımcı olabilirsin o konuda ? :(

Açıkçası ben de nasıl oc yapılacağını bilmiyorum. Ama yapacağım sistemimi yenilediğim zaman. Bir yerden başlamak lazım. Elimde sapphire hd3870 var , onda deneme yapacağım biraz.

Demek istediğim , ocsiz haliyle DC II 570 zaten gayet performanslı , baktın ilerde bu performans yetmiyor başlarsın ocye hafiften. Yine mi yetmedi biraz daha ilerletirsin olayı. Çok zor bir iş değildir zaten.

• quote:

quote:

quote:

Açıkçası ben de nasıl oc yapılacağını bilmiyorum. Ama yapacağım sistemimi yenilediğim zaman. Bir yerden başlamak lazım. Elimde sapphire hd3870 var , onda deneme yapacağım biraz.

Demek istediğim , ocsiz haliyle DC II 570 zaten gayet performanslı , baktın ilerde bu performans yetmiyor başlarsın ocye hafiften. Yine mi yetmedi biraz daha ilerletirsin olayı. Çok zor bir iş değildir zaten.

valla oc zor değil orası belli de kardeşim bize yol gösteren yok ayrıca ekran kartına oc yi nasıl yapacaksın sorun orada ben çok düşünüyorum millet forumda çatır çatır ekran kartına oc yapıpta normal modeli 2-3 model üstüne çıkarıp performansını arttırıyor bizde izliyoruz olay bu yani bu bilmemek beni deli ediyor valla yaw hiçç sorma...!

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla oc zor değil orası belli de kardeşim bize yol gösteren yok ayrıca ekran kartına oc yi nasıl yapacaksın sorun orada ben çok düşünüyorum millet forumda çatır çatır ekran kartına oc yapıpta normal modeli 2-3 model üstüne çıkarıp performansını arttırıyor bizde izliyoruz olay bu yani bu bilmemek beni deli ediyor valla yaw hiçç sorma...!

Yol gösteren birini bulabilmek için önce elimizde hazır bir sistem olması lazım. Ayrıca biraz araştırdım , ekran kartlarında oc yapmak cpuda oc yapmaya benzemiyor (biosa gircen kurcalıycan öyle şeyler gelmesin aklına) , programlar ile windows üzerinden yapıyorsun. Gerekli programlar kartla geliyor sanırım , örneğin; msi afterburner.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yol gösteren birini bulabilmek için önce elimizde hazır bir sistem olması lazım. Ayrıca biraz araştırdım , ekran kartlarında oc yapmak cpuda oc yapmaya benzemiyor (biosa gircen kurcalıycan öyle şeyler gelmesin aklına) , programlar ile windows üzerinden yapıyorsun. Gerekli programlar kartla geliyor sanırım , örneğin; msi afterburner.

yani eğer öyleyse kolay ve eğlenceli ise dediğin gibi kardeşim sistemi topladıktan sonra oc yapmaya bakarız hele sistem bir elimize geçsinde hepsini halletcez artık ne diyim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.