Şimdi Ara

HD 7790 alacaklar mutlaka okusun GÜNCELLEME! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kartın sürücüsünün bile ayrı olması bazı şeyleri zaten ortaya koymuş. Kartın sorunlu olduğu, tam oturmadığı konusunda uyarı yapan arkadaşa teşekkür etmek gerek. Kendi düştüğü duruma düşülmemesi için uyarıda bulunmuş. Elimde 7850 var. Olmasa idi de buradaki uyarıdan sonra adı geçen kartı almak hususunda iki kere düşünürdüm.
  • arkadaşlar asus markasını kötülemiyorum. çok asus kart kullandım hepsinde de memnundum.olayın asusla ilgisi yok. diamond 7790larda da bu sorun var.olayı markaya bağlamıyorum bu yüzden herhangi bir karalama falan da söz konusu değil.. bu sorunu sadece ben yaşasaydım derdim ki hatalı kart olabilir ama fazlasıyla bu hata ile karşılaşırsan o zaman bir yerde sıkıntı var demektir. örneğin 7870 xt sku 11999 serili kartların bir çoğunda belki de hepsinde coil whine sorunu vardı. şimdi göz göre göre o seriyi alın diyebilir miyim size? kart daha yeni ve sorunları var bu kadar basit. olayı büyütmeye gerek yok. yazın google amcaya '7790 stuck at 300 mhz' diye bakın bakalım tek hatalı kart bana mı düştü. güç bela power ayarlarıyla uğraştıktan sonra bile gpu hızı kafasına göre takılıyor kimi zaman 300 kimi zaman 336 ,567 gibi saçma salak hızlarda dolanıyor. voltaj zaten yerinde durmuyor mübarek :) bendeki bir diğer sıkıntı da soğutucunun yeterli baskı yapmaması ki bunu zaten kabul edemem.o kartı kafam şişsin diye almadım =)

• Aysat kullanıcısına yanıt
    Şansızsın kardeşim normlade iyi bir karttır çok kullanıcı görmüşüm memnunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheitank

hadi ya bende ekran kartını yükselticektim bu kötü oldu..peki öneri nedir hocam ekran kartına..performansı üst düzeye çıkarmak için

Hd6870 ten hd7790 a geçersen artış yaşamazsın ..en az hd7950 ye geçmelisin bariz fark için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ask_olcer

Şansızsın kardeşim normlade iyi bir karttır çok kullanıcı görmüşüm memnunlar

kartta sorun olmasaydı kullanmayı çok isterdim çünkü gpu tweak ile voltajı arttırmama izin veriyodu. kartın limitlerini görürdüm en azından =)
  • bu forumda 7790 kullanan kisiler varken , bu sorunu sadece senin söylüyor olman bunun belli ki tektük bir hata oldugunu ortaya koyuyor .

hd7790 larda hicbir kronik sorun yoktur

• Hocam alalı 3 hafta oldu hiç bir sorunla karsilasmadim crysis 3 une kadar her oyunu oynuyorum sadece crysis 3 1080 medium girdim ondada 29 fps alti gormedim ama almadan önce görseydim bu yazilanlari şüpheli yaklasirdim

• Aysat kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalimahmet

quote:

Orijinalden alıntı: sheitank

hadi ya bende ekran kartını yükselticektim bu kötü oldu..peki öneri nedir hocam ekran kartına..performansı üst düzeye çıkarmak için

Hd6870 ten hd7790 a geçersen artış yaşamazsın ..en az hd7950 ye geçmelisin bariz fark için

Anladım hocam yapacak bişey yok yastık altına devam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer değil birebir aynı sorunu yaşadım.
    Kartı sıfır sisteme kurdum ve amd nin kendi sürücülerinin bulunduğu siteden 13,11 beta yı indirip yükledim. Önce 3dmark 2011 testi denemek istedim. Kartın GPUsu 350ye bellekleri 300mhze çakıldı kaldı. GPU ara ara %100 e çıkıyor ve sıcaklık 85 derece altına düşmüyordu. Tabi bu sıcaklığı soğutmak için fan 3100 rpmde dönüyor muazzam bir gürültü yapıyordu. Sıkça görüntü vermeyi kesti uyarısı geliyordu ekran kararıyordu vs. vs.

Kartı iade etmeye karar verdim çünkü aynı kartı bir arkadaşım problemsiz kullanıyor. Yabancı forumlarda da problemler tam bu şekilde. 13,9 sonrası beta sürücülerde GPU ve belleğin 300mhzde kilitlenmesiyle oluşan problemler.

Son birr kez 13,9 u denemek istedim. Diğer sürücüyü tamamen silip 13,9 u yükledim. Biosda no snoop seçeneğini de disable yaptım(Her biosda böyle bir seçenek var mı bilmiyorum. Ekran kartı harici ise bu seçenek daima disable olmalı imiş). O andan beri sıfır problemle kullanıyorum.

HD 7790 alacaklar mutlaka okusun GÜNCELLEME!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 3 Kasım 2013; 0:16:30 >

• Açıkçası içime kurt düştü benimde. Bu kartı alana kadar güzelce araştırmam gerekiyor sanırım.
  • bu yorumlar, benim gibi 7790 alamayı düşünenleri bocalatacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDK -- 3 Kasım 2013; 12:05:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Açıkçası içime kurt düştü benimde. Bu kartı alana kadar güzelce araştırmam gerekiyor sanırım.

Bende geçen hafta aldım kartı amd nin sitesinden en son beta driver ı indirdim sorunsuz tam performans ile kullanıyorum.Ancak daha önceden kullandıgın kart nvdia ise format atmadan atinin driverlarını yüklemeyin benim tavsiyem budur ve şunuda belirteyim driverları kesinlikle amd sitesinden indirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iempufy -- 3 Kasım 2013; 13:24:51 >
  • Iempufy kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam. Önceliğim fiyatından dolayı bu kart ama bütçe oluşursa GTX650 TI Boost bakacağım. Olmazsa bu kart olacak sanırım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

Doğrudur hocam. Önceliğim fiyatından dolayı bu kart ama bütçe oluşursa GTX650 TI Boost bakacağım. Olmazsa bu kart olacak sanırım zaten.

Hocam fx6300 var madem ne uğraşıyorsun hd7790 gtx650ti boost la felan bence bütçeyi biraz yüksek tutup sizi baya götürücek bi kart almalısınız gtx660ti gtx760 yada buna yakın kartlar almanızı tavsiye ederim hd7790 gtx650ti boost falan yeni oyunlarda ultrada oynatıcak bi kart degil boşuna paranızı heba etmeyin benim işlemcim eski oldugu için alabilecegim max kartlardı gtx650ti boost hd7790 bende gtx650ti boost alıcaktım birisi gerek yok işlemcin anca götürür 7790'ı 100 tl cebine kalır demişti ondan aldım yani böyle sorun yaşayan çok insan oldugunu görsem almazdım zaten 7790 ancak çok şükür ben bi sorun yaşamadım benim size tavsiyem iyi bi ekran kartı almanız yönünde eğer ekranınız vga ise bence amd kartlardan uzak durun 78** serilerinde sorun var titreme yapıyor.[/color][/b]

O kadar param yok hocam

Titreme sorunun pek çok atide olduğu söyleniyor 7 serisine mahsus değilmiş fakat ben yıllardır DVI kullandığım için hiç bu sorunla karşılaşmadım ki sorunun kaynağı da vga giriş.

Kimsenin tercihine karışılmaması gerekir fakat 7790 iyi bir kart. Beta sürücüyü yüklemezseniz sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Titreme sorunun pek çok atide olduğu söyleniyor 7 serisine mahsus değilmiş fakat ben yıllardır DVI kullandığım için hiç bu sorunla karşılaşmadım ki sorunun kaynağı da vga giriş.

Kimsenin tercihine karışılmaması gerekir fakat 7790 iyi bir kart. Beta sürücüyü yüklemezseniz sorun yok.

Bende beta sürücü var ancak sorunsuz çalışıyor driverla ilgili olması enteresan sizde betada sorun var bende yok mesela.Dediginiz gibi vga ekranım var mesela gpu tweak de ayarlarla oynayıp 1 profile save yapınca ekranda titreme başlıyor karta giriş kablosunu çıkartıp takınca düzeliyor
    Sorunlu kartlar olabileceği gerçeğini kabul etmek lazım fakat ben şu an 3 tane sorunsuz kullanan biliyorum. Seride bir sıkıntı yok ama sürücü seçebilen kartlar var demek ki. Ya da Aysat'a şaka ile karışık dediğim gibi kart önce sürücüyü tam algılayamıyor, agılamaya başlayınca da sorun çıkarmıyor belki de.
    İki farklı 7790 kullandım biri sapphire diğeri asus. Sapphire de hiç bir problem olmadı, yazdığım prroblemleri asusda yaşadım. Şu an problem yaşadığım asusu da hiç problemsiz kullanıyorum.
  • bazı firmaların bazı bioslarında bence sıkıntı var bu seride.yeni driverlar ile sorun çıkartıyor. daha önce de dediğim gibi farklı bios ile kullananlar sorunlarını çözmüşler ama bu da kartın başına bi iş gelirse garanti dışı kalacağı anlamına geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.