Şimdi Ara

HD 7790 alacaklar mutlaka okusun GÜNCELLEME! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
4.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam valla bende bu kartı 1 hafta önce aldım almaz olaydım görmediğim donmalar mavi ekranlar görmeye başladım bilgisayarın içine etti.Pc nin tüm parçalarını kontrol ettim yedek parçalarla gene ekran kartı sıkıntılı çıktı . Bende yarın iade edecem lanet olsun böyle işe çok güzel kart aslında ama sıkıntılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexex33

Hocam valla bende bu kartı 1 hafta önce aldım almaz olaydım görmediğim donmalar mavi ekranlar görmeye başladım bilgisayarın içine etti.Pc nin tüm parçalarını kontrol ettim yedek parçalarla gene ekran kartı sıkıntılı çıktı . Bende yarın iade edecem lanet olsun böyle işe çok güzel kart aslında ama sıkıntılı

hocam 13.9 sürücüleri ile dener misiniz kartı ? amd cleanup programı ya da driver fusion ile kökünü kazıyın güncel sürücünün sonrasında da 13.9u kurun
  • kart alma arifesindeyim bende

bu kart gözüme çarptı fakat sorun yaşamak istemiyorum biraz daha araştırmaya devamm
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

Arkadaşlar bugün dayanamayıp gidip asusun 7790 2 gb oc modelini aldım ama almaz olaydım. kart 300 mhz çekirdek hızında takılı kalıyor yük altında.normalde 1075 mhzde çalışması gerekirken. kendi cdsindeki driver ile power ayarlarıyla oynayarak bi şekilde bu sorunu çözdüm fakat kart boşta 40-45 derece civarında ve yük altında 85 derece ve fan %95 ile dönüyor. yani kartın soğutucusu gpu ile doğru düzgün temas etmiyor+ gpu hızları çok kararsız. hızının artmaması bir yana sıcaklık olayı çok canımı sıktı.yurtdışındaki bir çok kullanıcı çoktan RMA uygulamasına başvurdular. ben de geri götürdüm kartı. yarın test sonucuna göre iade ya da değişim yapıcam farklı bir kartla. şimdilik uzak durun bu seriden diyorum çünkü ciddi sıkıntıları var.

sizi bayadır tanırım forumdan,

bende bu kartan alıcakytım ki
    sizin mesajınızı gördüm.

verdiğiniz ayrıntılı bilgilerden ötürü teşekkürler.
    bu kart böyle ise ben almaktan vazgeçtim.

bende almaktan vaz geçmiştim.
    13.9 ile sıkıntı giderildiğini görüncede üzüldüm
    nasip

• bendeki kart 13.9 ile de çalışmamıştı yalnız mavi ekran siyah ekran hatalarım olmamıştı. şu an 7xxx serisinde ana sürücü 13.9a çevirmişler demek ki diğer sürücülerde sıkıntı vardı
  • O zaman hd 7790 yerine gtx 650 ti alırsınız 300 tlye.
  • arkadaş ne güzel sorun yaşadığını açıklamış bu kartı alacak olanları uyarmış millet demediğini bırakmamış. iyilik yaramaz valla size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hypnotica

arkadaş ne güzel sorun yaşadığını açıklamış bu kartı alacak olanları uyarmış millet demediğini bırakmamış. iyilik yaramaz valla size.

öyle deme fanboyum ben
  • quote:

quote:

arkadaş ne güzel sorun yaşadığını açıklamış bu kartı alacak olanları uyarmış millet demediğini bırakmamış. iyilik yaramaz valla size.

öyle deme fanboyum ben

hayır boş keseden sallasan tamam diyecem de. ölçmüşsün biçmişsin araştırmışsın öyle yazmışsın. ama anlamazlar. sonra forumda senin gibi yazanlar kalmayınca alırlar kartı kendileri yazarlar artık 500 tl verdim kart aldım low da oyun oynatmıyor. yok mavi ekran veriyor yok görüntü gidiyor. yazık...

• quote:

quote:

öyle deme fanboyum ben

Yaşadığı sorununu güzelce anlatmış arkadaş ancak diğer kullanıcılara bir örnek teşkil etmeli bu konu.
    Ürün bozuk sakın almayın dan ziyade bozuk çıkabilir,aldıktan sonra kontrol edin demeli.Zaten konu sapmış herkes birbirini laf sokuyor
    Bendede aynı ürün var.Kendi güncel driverini yüklemiştim.Hiçbir sorun yok.BF3 Fullhd +Full 2 saat 50 derece.Tabi kasa soğutmasıda önemli.
    6 tane Fan var.Fanboy değil fancıyım :D

edit:imlaââa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YüzüğüKayıpFrodo -- 6 Kasım 2013; 23:11:19 >

• ben konuya başka bir açıdan bakmak istiyorum. madem bu seri kartlar kronik sorunlu geliyor o zaman neden 2.el bölümünde satılan bu kartlar hakkında bilgi vermiyor satıcı arkadaşlar anlamış değilim. onlara kalsa kart bomba ortam süt liman. demekki kart almadan önce dahili bileşenlere mutlaka bir uğramak lazımmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aldım henüz deneme fırsatım olmadı. Problem çıkaracağını sanmıyorum ama kafamı acayip karıştırdı şimdi. Deneyip sonuçları yazacağım
  • Aynı Sorun bendede vardı. Cafeme aldım 4 tane kadar.. Oyun ayarları yaparken Kasmalar mevcuttu yeni oyunlarda.

Benim bütün pclerde Msi afterburner kuruluydu lan bi bakiyim dedim sıcaklıklara falan dedim. Bi baktım Gpu 300 mhz de sabit kalıyor.

Naparım nederim dedim. Msi afterburner programında Power Limit diye bi ayar var orası 0 Dı onu bütün pclerde +1 yapdım ve kartlar resmen şahlandı.

Parasını sonuna kadar hakeden kart bence hiç sorunlu diye düşünmeyin. Kurduğum Oyunların neredeyse Hepsini ultra oynatabilcek seviyede bir kart AA ya fazla yüklenmedikçe tabiki..

Yalnız tek bir sorun var Power limit 0 dayken kart Boşta 300 mhz de kalma olayı Power Limiti +1 yapınca ortadan kalktı.

Oyunlara girince Full çalışıyor ama boştayken acaip dalgalanma oluyor. 400mhz 900 mhz arası müthiş dalgalanma oluyor.

Bunun karta bi zararı varmıdır bilemiyorum ama Oyundayken böle bişe yok full 1125 mhz çalışıyor oyunda dalgalanma olmuyor.

Sıcaklıklarda yükte 55C yi geçmedi diyebilirim şu ana kadar.

• quote:

Arkadaşlar bugün dayanamayıp gidip asusun 7790 2 gb oc modelini aldım ama almaz olaydım. kart 300 mhz çekirdek hızında takılı kalıyor yük altında.normalde 1075 mhzde çalışması gerekirken. kendi cdsindeki driver ile power ayarlarıyla oynayarak bi şekilde bu sorunu çözdüm fakat kart boşta 40-45 derece civarında ve yük altında 85 derece ve fan %95 ile dönüyor. yani kartın soğutucusu gpu ile doğru düzgün temas etmiyor+ gpu hızları çok kararsız. hızının artmaması bir yana sıcaklık olayı çok canımı sıktı.yurtdışındaki bir çok kullanıcı çoktan RMA uygulamasına başvurdular. ben de geri götürdüm kartı. yarın test sonucuna göre iade ya da değişim yapıcam farklı bir kartla. şimdilik uzak durun bu seriden diyorum çünkü ciddi sıkıntıları var.

ekleme:kartı verip para iadesi aldım.görev tamamlandı

Güncelleme: Nevi Şahsına Münhasır nickli arkadaşımız yaşadığım sorunların aynısını kendisi de yaşamış ve sorunu 13.9 sürücüsü ile çözmüştür. Ben o sürücüyü de denemiştim ama sorun çözülmemişti. Yeni güncel bilgiler geldikçe buraya ekleyeceğim.

1-) amd 7790 için ayrıca sunulan driverı kaldırmış. 7xxx serisi için tek driver konulmuş 02.11.2013

Amd f/p bakımında iyi güzel ama driver desteği Nvidia'ya oranla bayağı az olduğu için Nvidia tercihim(Yanlış anlamayın fanboyluk yapmıyorum)

• Aynı kart bendede var.Daha önce bi sıkıntı olmamıştı.Bugün Asus'un GPU Tweak programıyla fanı %80'e çıkardığımda oyuna girdiğim halde GPU Clock 300 mhz de kaldığını gördüm.
  • 13.12 güncellemesi çıkmış. http://support.amd.com/en-us/download
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reha Demirbaş

13.12 güncellemesi çıkmış. http://support.amd.com/en-us/download

bilgi için teşekkürler. karta sahip olan arkadaşlar bu sürücüyü deneyip yorumlarını yazarsa güzel olur.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reha Demirbaş

13.12 güncellemesi çıkmış. http://support.amd.com/en-us/download

bilgi için teşekkürler. karta sahip olan arkadaşlar bu sürücüyü deneyip yorumlarını yazarsa güzel olur.

13.9 a göre çok daha stabil gözüküyor sanki
     HD 7790 alacaklar mutlaka okusun GÜNCELLEME!

• Arkadaşlar bu 300 MHz de kalma olayi nedir ben son çikan oyunlari bile rahat bir şekilde oynuyorum nasıl kontrol etmeliyim oyunda iken MHz nin kaç olması gerekiyor .Buarada bu oyunda veya boştayken sanki fan duruyor tekrar basliyor yada hızı artıyor bu sakıncalı bir durummu bu kar olurken. Herhangi bir FPS düşmesi söz konusu değil

• 7790 alicam mecbur psu anca buna yetiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.