Şimdi Ara

HD 7850 + (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım senin elinde MAX zorlasan az daha beklesene ne kadar bütçe MAX sınır ? Bide sistemini bilsem daha kolay bişiler söyliyeceğiz. POWERCOLAR PSC+ EZ modelini önermiyorum yazılanlara göre bilgilerine göre yani mükkemmel ama daha teste tabii tutulmayan bi kart. Bana sorarsanız

1- Bencede tabikide SAPPHIRE soğutmada önde. Üstündeki Çift FAN o ekran kartının hakkını vermesini sağlayan bi parça.
    2- Fps olarak SAPPHIRE daha yüksek.
    3- O.C ve akım çektiği elektrik yönünden ikiside aynı fakat SAPPHIRE şu son çıkarttığı işe 2GB O.C li 256BİT yani sizin gösterdiğiniz ekran kartı ile önde ama çok az fark ile oda.

Genel olarak bence SAPPHIRE daha mantıklı geliyor. Nedense SAPPHIRE daha verimli O.C yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

Arkadaşım senin elinde MAX zorlasan az daha beklesene ne kadar bütçe MAX sınır ? Bide sistemini bilsem daha kolay bişiler söyliyeceğiz. POWERCOLAR PSC+ EZ modelini önermiyorum yazılanlara göre bilgilerine göre yani mükkemmel ama daha teste tabii tutulmayan bi kart. Bana sorarsanız

1- Bencede tabikide SAPPHIRE soğutmada önde. Üstündeki Çift FAN o ekran kartının hakkını vermesini sağlayan bi parça.
    3- O.C ve akım çektiği elektrik yönünden ikiside aynı fakat SAPPHIRE şu son çıkarttığı işe 2GB O.C li 256BİT yani sizin gösterdiğiniz ekran kartı ile önde ama çok az fark ile oda.

Genel olarak bence SAPPHIRE daha mantıklı geliyor. Nedense SAPPHIRE daha verimli O.C yapıyor.

İşlemci: Fx 8150
    Ana Kart Asus M5A99X EVO
    Ram GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Power : Gx. 750 W

Şuanki ekran kartım 3 4 yıllık
    Kartım Radeon SAPPHIRE HD4870 VAPOR-X 2 GB GDDR5 256BİT Grafik İşlemci Saat Hızı 750 MHz Grafik Bellek Hızı 900 MHz
    DirectX 10 GPU Shader Model 4.0 - OpenGL 2.0 Kendi kendine voltaj veriyor grafige yükletigim zaman öldüğünü varsayıyorum ama bazen çalişıyor...

Ve Şunu eklemek istiyorum bu ekran kartı üzerine alacagim HD7850 Oyunlarda fps olarak büyük farkı olur mu arasında ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xsijen -- 16 Şubat 2013; 7:20:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: Brn_Kvn25

quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: Brn_Kvn25

Sapphire olan fabrika çıkışlı olarak geliyor bu bir avantajdır tabii ki ama powercolorun soğutması daha iyi olduğundan sapphire nin çıkabileceği hızların daha üstüne çıkabilir. O.c yapabilirsen (yapacaksan) powercolor yoksa sapphire al

Tam tersine sapphire in soğutması daha iyi ancak ram frekansında pcs daha yüksek hızları gördüğüde bir gerçek

size katılmıyorum hocam sapphire bence daha kötü (soğutması) ve daha kalitesiz

pcs nin daha iyi soğuttuğunu idda eden arkadaşlarım için

sapphire
     HD 7850  +

powercolor(Olaera nick li arkadaşın pcs değerleridir)
     HD 7850  +

Bu fikire dayanarak sapphire almalısın. En baştada sapphire diycektim fakat kullanmadığım için yanlış bilgi vermiyim dedim. Ama testler ve sıcaklıkları göz önünde bulundurursak 7850 sapphire oc diyebilirim ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: 0xsijen

quote:

Orijinalden alıntı: gorko15

Arkadaşım senin elinde MAX zorlasan az daha beklesene ne kadar bütçe MAX sınır ? Bide sistemini bilsem daha kolay bişiler söyliyeceğiz. POWERCOLAR PSC+ EZ modelini önermiyorum yazılanlara göre bilgilerine göre yani mükkemmel ama daha teste tabii tutulmayan bi kart. Bana sorarsanız

İşlemci: Fx 8150
    Ana Kart Asus M5A99X EVO
    Ram GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    Power : Gx. 750 W

Şuanki ekran kartım 3 4 yıllık
    Kartım Radeon SAPPHIRE HD4870 VAPOR-X 2 GB GDDR5 256BİT Grafik İşlemci Saat Hızı 750 MHz Grafik Bellek Hızı 900 MHz
    DirectX 10 GPU Shader Model 4.0 - OpenGL 2.0 Kendi kendine voltaj veriyor grafige yükletigim zaman öldüğünü varsayıyorum ama bazen çalişıyor...

Ve Şunu eklemek istiyorum bu ekran kartı üzerine alacagim HD7850 Oyunlarda fps olarak büyük farkı olur mu arasında ???

Benim tercihim. SAPPPHIRE olurdu. Bu arada MONITORUNUZE sakin SAPPHIREyi VGA girisi ile baglamayin siyah ekran veriyor. YA HDMI YADA OBURU D-Vdı mi ne vardi onlan baglayin mutlaka !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 dakikalık furmark testine dayanarakmı karar veriyorsunuz kart alırken ?
    kullananda kullanmayanda yorum yapmış! soğutmada sapphire bir nebze daha iyi olabilir, çift fandan dolayı, fakat öyle 10 derece gibi abartılı fark olmaz.
    pcs+ overclock için daha uygun bir karttır, zira ben 1.3V verip 1300 Mhz'de bench alıyorum ve sıcaklık max 73 derece görüyor.
    normal hızlarda zaten 50-60 arası seyrediyor ve bu sıcaklıklar çok normal ekran kartı için.
    iki kartında ısınma sorunu yok bu yüzden düşünmeniz gereken soğutması değil diğer faktörlerdir.
    hangisini alırsan al kaybedeceğin birşey olmaz fakat overclock yapacaksan pcs+ bir adım öndedir.
  • PCS+ demiştim zaten ama tekrar söyleyeyim. Soğutma belki biraz daha kötüdür ama zaten iki kart da ısınmıyor kesinlikle OC yapmayınca. OC yaparsanız da 1.3v olduğundan dolayı PCS daha iyi OC olacak garanti. Sapphire kullanıcısı olarak iyi soğutmasına rağmen fazla voltaj veremediğimden OC yapamamaktan şikayetçiyim şahsen. OC yapamadıktan sonra 40C'de çalışşa da ne işe yarayacak ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 16 Şubat 2013; 13:11:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

PCS+ demiştim zaten ama tekrar söyleyeyim. Soğutma belki biraz daha kötüdür ama zaten iki kart da ısınmıyor kesinlikle OC yapmayınca. OC yaparsanız da 1.3v olduğundan dolayı PCS daha iyi OC olacak garanti. Sapphire kullanıcısı olarak iyi soğutmasına rağmen fazla voltaj veremediğimden OC yapamamaktan şikayetçiyim şahsen. OC yapamadıktan sonra 40C'de çalışşa da ne işe yarayacak ki?

voltaj arttırma konusunda seninle aynı düşüncedeyim sapphire de 1200mhz ve yukarısında kararlı oc için 1225mv tan fazlası gerekiyor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurunc

3 dakikalık furmark testine dayanarakmı karar veriyorsunuz kart alırken ?
    kullananda kullanmayanda yorum yapmış! soğutmada sapphire bir nebze daha iyi olabilir, çift fandan dolayı, fakat öyle 10 derece gibi abartılı fark olmaz.
    pcs+ overclock için daha uygun bir karttır, zira ben 1.3V verip 1300 Mhz'de bench alıyorum ve sıcaklık max 73 derece görüyor.
    normal hızlarda zaten 50-60 arası seyrediyor ve bu sıcaklıklar çok normal ekran kartı için.
    iki kartında ısınma sorunu yok bu yüzden düşünmeniz gereken soğutması değil diğer faktörlerdir.
    hangisini alırsan al kaybedeceğin birşey olmaz fakat overclock yapacaksan pcs+ bir adım öndedir.

elbette hayır sadece o arkadaş 3 dakikalık sürede testi tamamladığı için denk örnekler olmasını düşünerek aynı sürede testi sonlandırdım kaldı ki 15 dakikanın sonundada ısı aynı düzeyde kalıyor

• İNCELEMELERİMDE heriki kartda aynı performans var. suğutma taktikleri farklı. ısı deyerlerini bilemem. saphire HD 1600XT kullanmış birisi olarak.
    1600 xt de fan hız ayarı yoktu. sabit hızda idi. yıllar sonra fan arıza yaptı ses geliyordu. ekran cizgiler oluşmaya başlafı. hemen durumu anladım..
    kasayı hızlıca masadan çektim içini açarak fanı kontrol ettim, fan durmuş. hemen resetledim. ekran kartını söktüm. fanın altında bakır soğutucu vardı.
    sıcaklıktan bakır soğocunun lehimleri erimiş, ben kasayı yerinden çekince, kayma yapmış ve yerinden çıkmış.
    bakır soğutucuyu yerine yerleştirip üzerine sıcak ütü koydum.ütü yaklaşık 2 saat üzerinde durdu. 2 saat sonra ütünün fişini çekip soğumaya bıraktım.
    daha sonra fanları yağlayarak yerine taktım. çalışrırdım çalıştı. yaklaşık 1-2 yıldaha kullanarak terfi ettim.
    ONUÇ OLARAK. o kadar sıcaklık gördü yinede banamısın demeden çalıştı. fan haricinde hiçbir arıza yapmadı.
    SAPPHİRE SAĞLAMLIĞINI KANITLADI. POWER COLER KULLANMADIM . POWERCOLER HAKKINDA YORUM YAPMIYORUM. KULLANANLAR BİLİR KALİTESİNİ.
    powercolor denemk istedim ama yabancı geldi piskolojimi yenemedim. sapphire 7850 2 GB aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: maksi09

İNCELEMELERİMDE heriki kartda aynı performans var. suğutma taktikleri farklı. ısı deyerlerini bilemem. saphire HD 1600XT kullanmış birisi olarak.
    1600 xt de fan hız ayarı yoktu. sabit hızda idi. yıllar sonra fan arıza yaptı ses geliyordu. ekran cizgiler oluşmaya başlafı. hemen durumu anladım..
    kasayı hızlıca masadan çektim içini açarak fanı kontrol ettim, fan durmuş. hemen resetledim. ekran kartını söktüm. fanın altında bakır soğutucu vardı.
    sıcaklıktan bakır soğocunun lehimleri erimiş, ben kasayı yerinden çekince, kayma yapmış ve yerinden çıkmış.
    bakır soğutucuyu yerine yerleştirip üzerine sıcak ütü koydum.ütü yaklaşık 2 saat üzerinde durdu. 2 saat sonra ütünün fişini çekip soğumaya bıraktım.
    daha sonra fanları yağlayarak yerine taktım. çalışrırdım çalıştı. yaklaşık 1-2 yıldaha kullanarak terfi ettim.
    ONUÇ OLARAK. o kadar sıcaklık gördü yinede banamısın demeden çalıştı. fan haricinde hiçbir arıza yapmadı.
    SAPPHİRE SAĞLAMLIĞINI KANITLADI. POWER COLER KULLANMADIM . POWERCOLER HAKKINDA YORUM YAPMIYORUM. KULLANANLAR BİLİR KALİTESİNİ.
    powercolor denemk istedim ama yabancı geldi piskolojimi yenemedim. sapphire 7850 2 GB aldım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.