Şimdi Ara

HD 7850 için 500W Kasa Sıkıntı Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar ve iyi akşamlar. Konuyu başlıkta da belirttim şimdi biraz daha açayım. Benim "FEEL Hurricane 500W Lcd Panel Siyah Mid Atx" kasam var.
    Güç kaynağını inceledim üzerinde MAX LOAD 500W yazıyor.
    Anakart Asus M2A74-AM-SE anakart ( biraz eski bir kart :) ), amd phenom II x4 630 2,8 Ghz işlemci, seegate 7200Rpm HDD, DVD-RW ve kasa, PSU, CPU, GPU fanları toplam 4 fan artı bir tane önde kart okuyucu var. Kasanın içindeki tüm bileşenler bunlar; tabi bir de HD4850 DDR3 1GB 256bit ekran kartım var.
    Şimdi ben bu makine de HD7850 DDR5 256 bit 1 veya 2 GB ekran kartı kullanmak istiyorum vatandaki indirimden isitifade ederek. Acaba kasadaki diğer bileşenlerle birlikte 500W Power Supply bir sorun oluşturur mu?
    Bunun için edindiğim bilgileri de paylaşayım sizinle:
    Kendi kaba hesabımla işlemci 95W, ekran kartı 140W anakart ortalama 55W ve diğer parçalarla yetiyor gibi duruyor. Bu değerler Maximum yük için.
    Asustek'in sitesindeki PSU calculator a göre hd7850 ekran kartını taktım mı benim kasa 500W istiyor,
    Cooler Masterın calculatoruna göre ise bu bileşenler 375W istiyor,
    Bequiet PSU calculatora göre 400 - 500 arası,
    Extere.outervision'a göre Recomended 423W (Kasanın +1 yaşında olduğunu ve full yükte çalıştığını da varsayarak bu değeri verdi)
    MSI PSU calculator ise 362W değeri verdi.
    Son olarak da ATI kendi sitesinde bu kart için minimum 500W bir PSU kullanımı tavsiye edilir diyor.

Şimdi açıkçası böyle tam eşikte sınırda kalmaktan korkmuyor değilim. Mazallah oyun oynıyacağız diye PC yakmayalım diye.
    Sizin fikirleriniz nedir?

• HD4850 110w, HD7850 150w harcıyor, kısa vadede problem olmayacaktır ama en kısa sürede kasa/psu ikilisini değiştirin derim, zaten o kart için işlemciye overclock yapmanız da gerekiyor.
  • yani kısa vade derken bir biçuk yıl oynar mıyım kartı kasayı yakmadan?

Edit:
    Bir de şimdi mesela 320 330 lira verdiğime değer mi? Şöyle bir-bir buçuk yıl yeni çıkan Crysis 3 / GTA V benzeri oyunları kartı değiştirdiğime değecek kadar oynayabilir miyim bir de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.otker -- 8 Şubat 2013; 22:22:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.otker

yani kısa vade derken bir biçuk yıl oynar mıyım kartı kasayı yakmadan?

hocam sonradan pişman olabilirsiniz.
  • quote:

En kısa sürede demiştim, yani elinize para geçtiği an power supply alın, ister yarın ister bir hafta sonra ama acele edin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gladius252

quote:

hocam sonradan pişman olabilirsiniz.

Yani sizin öneriniz biraz bekleyip bütçe ve zaman ayırıp yeni bir kasa toplamak gibi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a

quote:

En kısa sürede demiştim, yani elinize para geçtiği an power supply alın, ister yarın ister bir hafta sonra ama acele edin derim.

Şimdi zaten bu kartı bu anakarta taktım mı tam performans da en azından PCI Express 2.0 görüp görmemek gibi bir endişem bile vardı. O zaman şöyle 80 plus yüksekçe watlı PSU ile iyi bir sıfır sistem toplama olayı ilerleyen vadede farz oluyor gibi duruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU yeterli olur mu ?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni sistem toplama şansınız varsa olabilir. Sizin sisteminiz iki ucu boklu değnek hesabı nereye çeksek bir problem olacak türden.
  • quote:

Yeni sistem toplama şansınız varsa olabilir. Sizin sisteminiz iki ucu boklu değnek hesabı nereye çeksek bir problem olacak türden.

Galiba haklısınız şimdi boşu boşuna ekran kartı almayayım bu sisteme. Şöyleki o zaman yine AMD sistem mi toplasam yoksa intel mi tolasam? İntel bana aynı performans alabileceğim atiye göre fazla pahalı gibi geliyor. Bu soruya sistemi şöyle bir altı yedi ay sonra toplayabileceğimi düşünerek cevap verebilir misiniz?
  • 6 ay çok uzun bir süre bu konuda bir plan yapmak doğru değil. Düşük bütce ile AMD sistem toplamak en mantıklısı, eğer bütcem fazla olsaydı bile Intel sisteme 3-5 FPS için onca parayı vermezdim.

Şu anı hesaba katarsak bile AMD FX6300 + HD7850 + SSD olan bir sistem ile piyasada akıcı şekilde oynanamayacak bir oyun yok.
  • quote:

6 ay çok uzun bir süre bu konuda bir plan yapmak doğru değil. Düşük bütce ile AMD sistem toplamak en mantıklısı, eğer bütcem fazla olsaydı bile Intel sisteme 3-5 FPS için onca parayı vermezdim.

Şu anı hesaba katarsak bile AMD FX6300 + HD7850 + SSD olan bir sistem ile piyasada akıcı şekilde oynanamayacak bir oyun yok.

Anlamadım hocam bendede 500w psu var bluestorm pro 500W 80 plus dediğiniz şeyler benim içindemi geçerli rahat kaldırır diye okudum diğer sistem şöyle
    fx6300
    8gb gskill ripjawsx 1600mhz
    asrock 970 pro3
    aerocool xpredator x3
    1tb seagate hdd
    hd 7850 oc 2gb
  • arkadaşım adı sanı belli olmayan 500w psu ile 10 saat far cry 3 oynuyorum kasa içi soğutma rezalet fan yok kasamda hiçbir sorunda yok canavar gibi fulld hd oynuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillerPrince1404

FSP Bluestorm 500w modeli sizin sisteminizi rahatlıkla kaldırır.
  • quote:

quote:

FSP Bluestorm 500w modeli sizin sisteminizi rahatlıkla kaldırır.

Teşekkür ederim diğer arkadaşa neden öyle dediğiniz markasız 500w olduğu içinmi ?
  • quote:

Teşekkür ederim diğer arkadaşa neden öyle dediğiniz markasız 500w olduğu içinmi ?

Konuyu açan arkadaşın sisteminde ki power supply düşük kaliteli bir ürün olduğu için üstte ki önerileri yaptım. Sizin eliniz ki ürün ile karşılaştırılmasının imkanı yok, zira FSP markası power supply sektöründe kendi üretemini yapan, hatta diğer firmalara da üretim yapan sayılı kaliteli firmalardan birisidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.