Şimdi Ara

HD 7950/GTX 660 ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zotac GTX 560 AMP EDITION ekran kartımı 10 martta aşırı ısınması sebebiyle vatan bilgisayara verdim onlarda kartı mascoma ulaştırdıktan sonra kart için para iadesi kararı çıktı.Dolayısıyla bende yeni kart arayışlarına girdim karar verdiğim iki model hd7950 ve gtx660 ti oldu.Marka olarak gtx560 amp de yaşadığım sorunları tekrar yaşamamak için asusta karar kıldım hem soğutma performansı hem teknik servis avantajından dolayı.Kartlar bunlar;

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-hd7950-dc2t-3gd5-v2-hd7950-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64549

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-gtx660-ti-dc2t-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-top-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64019

Şu anda kullandığım sistem bileşenleri ise phenom II 965 B.E/600W Corsair Gaming Series PSU/MSI 990xa gd55/corsair xms3 8gb ram/1920*1080 21.5" Philips monitör (sadece vga çıkışı var maalesef)

Forumdaki kullanıcı incelemeleri,karşılaştırmalar gibi konuları takip etmeye çalıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_72988334/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72993757

http://forum.donanimhaber.com/m_72062011/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72062011

http://forum.donanimhaber.com/m_72917954/mpage_1/key_/tm.htm

Bulabildiğim en güncel karşılaştırma tablolarına baktım

http://www.techspot.com/review/603-best-graphics-cards/

Tüm bunlara rağmen işler daha da karıştı Sanırım ne kadar kurcalarsan o kadar kararsız kalıyosun.HD 7950 yi seçersem bir dünya sorunlu driver ile boğuşucakmışım izlenimine kapılıyorum 660 ti alırsamda daha stabil ve sorunsuz driver fakat o paraya alabileceğim en iyisi olmicakmış gibi geliyo.Bende dh ahalisinden son bir fikir beyan etmelerini rica ediyorum.

• Asus gtx660ti alırsanız dediğiniz gibi f/p oranı iyi olmuyor.

Aslında olay taraf seçiminde sanırım. Çünkü kartlar birbirinin rakibi zaten. Yaklaşık olarak performansları aynı olacaktır.
    Nvidia mi Amd mi istiyorsunuz, buna karar vermelisiniz.
  • Tabiki HD7950
  • bence 660ti 7950 değil 7870in rakibi olarak konumlandırılmış gibi, fiyat olarak değil ama perf olarak öyle sanki? o yüzden 7950 seçilmesi daha doğru. Ama 7950mi gtx670mi derseniz gtx670 derim.
  • Aslında ihtiyaca göre cevaplanacak bir soru.7950 ile 660 Ti Gözle görülür fark olarak 7950 belleği sizi uzun zaman üzmeyecektir.Bunun yanı sıra geçici olarak AMD 7*** serisinin driver'larını tam düzene oturtabilmiş değil.

Diğer sistem bileşenlerinizden ileri de değiştirmeniz gereken işlemci olur.Şu an hali hazırda yetecek muhtemelen 3-4 sene herhangi bir sıkıntı vermeyecektir.Ancak bir miktar darboğaz yapacaktır bu ekran kartlarıyla.Bir diğer sorun ise AMD anakartlardaki PCI veri yolu intel anakartların veriyoluna oranla 4 GB daha az veri trafiği sunuyor bu da ortalama 3-5 FPS kaybı demek( en fazla 10 FPS olacağını tahmin ediyorum )

7950 GTX 660 Ti den yer yer iyi GTX 670 den yer yer düşük performans veriyor.Ancak GTX 680 geçtiği yerlerde oluyor ya da çok kötü performans gösterdiği de.Bunun en büyük kaynağı driverların 7*** serisi için olgunlaşmamış olması.

Eğer driver konusunda sabır gösterebilecekseniz 7950 en ideal seçim olur.Physx efeklerini görsel olarak kullanmak istiyorsanız ve CUDA platformu ile Bilgi işlem alanında işlem yapıyorsanız GTX 660 ti tek seçim olur.İki kart da oyun performansı olarak pişman etmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Aslında ihtiyaca göre cevaplanacak bir soru.7950 ile 660 Ti Gözle görülür fark olarak 7950 belleği sizi uzun zaman üzmeyecektir.Bunun yanı sıra geçici olarak AMD 7*** serisinin driver'larını tam düzene oturtabilmiş değil.

Diğer sistem bileşenlerinizden ileri de değiştirmeniz gereken işlemci olur.Şu an hali hazırda yetecek muhtemelen 3-4 sene herhangi bir sıkıntı vermeyecektir.Ancak bir miktar darboğaz yapacaktır bu ekran kartlarıyla.Bir diğer sorun ise AMD anakartlardaki PCI veri yolu intel anakartların veriyoluna oranla 4 GB daha az veri trafiği sunuyor bu da ortalama 3-5 FPS kaybı demek( en fazla 10 FPS olacağını tahmin ediyorum )

7950 GTX 660 Ti den yer yer iyi GTX 670 den yer yer düşük performans veriyor.Ancak GTX 680 geçtiği yerlerde oluyor ya da çok kötü performans gösterdiği de.Bunun en büyük kaynağı driverların 7*** serisi için olgunlaşmamış olması.

Eğer driver konusunda sabır gösterebilecekseniz 7950 en ideal seçim olur.Physx efeklerini görsel olarak kullanmak istiyorsanız ve CUDA platformu ile Bilgi işlem alanında işlem yapıyorsanız GTX 660 ti tek seçim olur.İki kart da oyun performansı olarak pişman etmez.

İşlemci konusunda bende farkındayım yoksa işin açığı seçimim 670 veya 7970 olacaktı bu iki karttan birisini alsam bu işlemciyle yazık olur diye düşündüm.Kartı tamamen oyun amaçlı kullanıcam yani ne render ne photoshop ne de 3d modelleme işiyle ilgim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk_06

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

Aslında ihtiyaca göre cevaplanacak bir soru.7950 ile 660 Ti Gözle görülür fark olarak 7950 belleği sizi uzun zaman üzmeyecektir.Bunun yanı sıra geçici olarak AMD 7*** serisinin driver'larını tam düzene oturtabilmiş değil.

İşlemci konusunda bende farkındayım yoksa işin açığı seçimim 670 veya 7970 olacaktı bu iki karttan birisini alsam bu işlemciyle yazık olur diye düşündüm.Kartı tamamen oyun amaçlı kullanıcam yani ne render ne photoshop ne de 3d modelleme işiyle ilgim yok.

O halde en iyi seçim 7950 oluyor.1 GB lık fazladan bellek birçok sorunu gidermiş oluyor büyük ölçüde.Driver konusunda ise AMD 1-2 aya tamamen driver adapte eder diye düşünüyorum 7*** serisi için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALINIK GTX 1080 - 1080 Tİ
    geçen yıl önce açıldı
    Zotac AMP! Gtx 1060 6gb
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

Asus gtx660ti alırsanız dediğiniz gibi f/p oranı iyi olmuyor.

Aslında olay taraf seçiminde sanırım. Çünkü kartlar birbirinin rakibi zaten. Yaklaşık olarak performansları aynı olacaktır.

7850/660 - 7870/660ti - 7950/670 - 7970/680 sıralama bu şekilde rakip kartlar bunlar dostum.

7950 oyun bazlı sistemde daha iyidir. Fakat oyuna göre değişebiliyor. Rakibi 670 ten fark ta yediği oluyor yakalayıp geçtiği de. Haliyle 660ti dan da iyi. Amd nin driverlari meşhur :) Her ne kadar son zamanlarda iyi işler yapmaya başlasa da Nvidianın daha önde olduğu driverlarının daha stabil daha sağlam uygun olduğu aşikar ama f/p penceresinden bakarsanız 660ti neredeyse 7950 fiyatında. Fiyat problemi yoksa ki(çok büyük fark yok aralarında) 7950 almanı tavsiye ederim. %7-9 arası daha iyiydi sanırım 7950.

• ilk attığınız konudaki yorumları okursanız kararı verirsiniz bütçeniz yetiyosa 7950 yoksa 660ti
  • valla bende ıkısı arasındayım hıcte bırıne yakın degılım 660tı ıstemem nvıdıa kullanıyım bu sefer dıyorum phsyx cuda nasıldır dıyorum bırde babam teknıker autocad falan calısıyor nvıdıa daha ıyı olur dye dusunuyorum ama parasını yakıstıramıyorum. 7950 ıse zaten hep amd kullandım bellek ve bant genıslıgı daha ıyı uzun goturur dıye dusunuyorum gercı monıtor 19 ama ılerde 27ye gecmeyı planlıyorum bılmıyorum hayatımın en kararsız anı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PC76

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-r7950twnfzr3gd5v2oc-hd7950-twin-frozr-oc-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63632

Asustan daha ucuz ve iki slot yer işgal ediyor.

Bu sefer tercihim asus olcak sanırım ancak bu tf3 ile tf4 arasındaki fark nedir?Örneğin bu 660 ti power ed. modelinde tf4 soğutma kullanılmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ripskill

quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

Asus gtx660ti alırsanız dediğiniz gibi f/p oranı iyi olmuyor.

7850/660 - 7870/660ti - 7950/670 - 7970/680 sıralama bu şekilde rakip kartlar bunlar dostum.

7950 oyun bazlı sistemde daha iyidir. Fakat oyuna göre değişebiliyor. Rakibi 670 ten fark ta yediği oluyor yakalayıp geçtiği de. Haliyle 660ti dan da iyi. Amd nin driverlari meşhur :) Her ne kadar son zamanlarda iyi işler yapmaya başlasa da Nvidianın daha önde olduğu driverlarının daha stabil daha sağlam uygun olduğu aşikar ama f/p penceresinden bakarsanız 660ti neredeyse 7950 fiyatında. Fiyat problemi yoksa ki(çok büyük fark yok aralarında) 7950 almanı tavsiye ederim. %7-9 arası daha iyiydi sanırım 7950.

Sorun değil hocam 7870 ya da 7950'nin rakibi olması.
    Bana göre ikisinin de rakibidir.

Önemli olan bu değil zaten, takılmıyorum da. Arkadaşın seçim yapmasına yardımcı olurum o kadar.

• http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-hd7950-dc2t-3gd5-v2-hd7950-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64549

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-gtx660-ti-dc2t-2gd5-gtx660-ti-directcu-ii-top-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64019

sitedki o verdiğiniz linkleri incelediyseniz görmüş olmanız lazım o kadar yazılandan ve sunulan verilerden sonra.
    karararınız tabiki asus hd 7950 olmalıdır.
    o testlerdeki msi modelidir ve saat ve bellek hızları asusun modelıne daha yuksektır. ve bıosu degıstırılmıstır.

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n660ti-pe-2gd5oc-gtx660-ti-power-edition-gddr5-2gb-192bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=61986

bu kartı ise voltajsız 1000 çekirdek 1625 de vram hızında çalıştırabilirsiniz günlük olarak. şanslıysanız 1050 çekirdektede voltajsız çalıştırabilirsiniz.
    yüksek ayarlarda 4x gibi sorunsuz oyunları oynayabilirsiniz çoğu oyundan 660ti ye göre yüksek fps alırsınız. 3 gb bellek oluşu ilerde yeni oyunların çıkmasıyla dahada anlaşılacaktır.
    sonuç olarak seçmeniz gereken kart budur.

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/asus-hd7950-dc2t-3gd5-v2-hd7950-directcu-ii-top-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=64549

ayrıca driver sorunu diyede bir olay yoktur.

• driver sorunu ne alaka ben onu anlamadım son yüklediğim betalardan birinde sorunla karşılaştım onada fix geçildi opencl hatası var diye kullananda yorum yapıyor kullanmayanda
  • Tabi driver sorunu diye bir sorun yok ,o yüzden kullanıcılar zırt pırt hata alıyor ,oyunlarda çökme veya atma yaşıyor 30 FPS iken bir sonraki güncellemede 50 FPS alıyor.
  • sorunu yaşayanda problem olmasın
  • Sanırım 7950 alıcam o zaman görcez bakalım söylendiği gibi sıkıntılar olcakmı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 güne bitiririm testleri en azından bir fikir oluşur kafanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

1-2 güne bitiririm testleri en azından bir fikir oluşur kafanda

Zaten kartı aldıktan sonra o.c konusunda yardımlarını bekliyo olucam zira hiç tecrübem yok o konuda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.