Şimdi Ara

Hd 7970 vs GTX 680 ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
143
Cevap
1
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya bmw işin gücün trollük hala öğrenemedin HD7970 her halükarda gtx680 den daha hızlı ve daha ucuz bir karttır. Sağda solda habire 3dmark11 skorları atıp duruyorsun bilmem farkındamısın kimse o skorları kaale bile almıyor. Havanı atabildiğin tek yer 3dmark11 X skoru o da olmasa naparsın bilmem.
  • Gidip 500TL yi su soğutmalı özel vga soğutucuya harcıyor üzerine en hızlı gtx680 i alıyor ama genede para etmiyor. Artık bu durum marka fanatikliğinide geçti takıntı ve sendrom haline geldi sende. Yani nedesem BMW mi desem bi emde bul artık mı desem
  • Benim önerim kesinlikle gtx 680 den yanadır..mümkünse 4 gb gtx 680 en mantıklısı.. kendi kullandığım kart zotac 4 gb gtx 680'dir.. custom bios yüklenmiştir ve 100 de 20 stabil overclocklu şekilde kulanmaktayım.. kart üzerinde arctic twin turbo 2 soğutucu takılıdır..

Hd 7970 vs GTX 680 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 12 Mart 2013; 9:37:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

Benim önerim kesinlikle gtx 680 den yanadır..mümkünse 4 gb gtx 680 en mantıklısı.. kendi kullandığım kart zotac 4 gb gtx 680'dir.. custom bios yüklenmiştir ve 100 de 20 stabil overclocklu şekilde kulanmaktayım.. kart üzerinde arctic twin turbo 2 soğutucu takılıdır..

Hd 7970 vs GTX 680 ?

Arkadaşım konuyu okumamışın anlaşılan. 1425mhz'de çalışan gtx680'i 1215mhz'de çalışan 7970'in geçtiğinden bahsediyoruz. sen 1200'de kullandığın için gtx680 öneriyorsun.
    Hem de 4gb olanını. Zaten 2gb'ın fiyatı 7970'ten 250TL pahalı bir de 4gb olanın fiyatı tuz biber olur.
    Arkadaş kral çıplak diyoruz anlamıyorsunuz, açın artık gözlerinizi.

• ASUS HD7970 DirectCU II TOP
    7970 - 384 bit - 3GB - 1235 TL

ASUS GTX680 DirectCU II TOP
    GTX680 - 256 bit - 2 GB 1541 TL

ASUS GTX680 DirectCU II GDDR5 4GB
    GTX680 - 256 bit - 4 GB 1653 TL

Hangisi mantıklı?

Ben aradaki farkla kasamı yeniledim :)

4GB'lık modelle 7970 arasında 418 TL fiyat farkı var. Peki 418 TL'lik iş yapıyor mu? 418 TL'lik fark atıyor mu Ben ona bakarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 12 Mart 2013; 12:24:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

7970 , GTX670 seviyesindedir.

yok be hocam :) ne yaptın :)
  • Bence orda 7970'i yermemiş, 670'i onurlandırmış :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

ASUS HD7970 DirectCU II TOP
    7970 - 384 bit - 3GB - 1235 TL

ASUS GTX680 DirectCU II TOP
    GTX680 - 256 bit - 2 GB 1541 TL

ASUS GTX680 DirectCU II GDDR5 4GB
    GTX680 - 256 bit - 4 GB 1653 TL

Hangisi mantıklı?

Ben aradaki farkla kasamı yeniledim :)

4GB'lık modelle 7970 arasında 418 TL fiyat farkı var. Peki 418 TL'lik iş yapıyor mu? 418 TL'lik fark atıyor mu Ben ona bakarım.

vatan bilgisayar 100%25 lik indiriminde zotac 4 gb gtx 680 model nvidia kart 1230 tl gibi uygun rakamlara iniyor.. bence nvidia gtx 680 daha mantıklı.. yalnız şunu özelikle belirtiyim.. 2 gb gtx 680ni değil 4 gb gtx 680 öneriyorum.. nedeni gayet açık ve net..

• Motor sesine aşina iseniz referans tasarım alabilirsiniz tabii. Referans tasarım bir karta 1200+ para verip üstüne bir de insanlara akıl vermeniz büyük özgüven sahibi olduğunuzun göstergesi.
  • Vatan bilgisayarda %25 indirim AMD'ye de oluyor ve ben 1002 TL'ye almıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: macabrex

Motor sesine aşina iseniz referans tasarım alabilirsiniz tabii. Referans tasarım bir karta 1200+ para verip üstüne bir de insanlara akıl vermeniz büyük özgüven sahibi olduğunuzun göstergesi.

680 ekran kartımın üzerine harici özel soğutucu taktım ses problemim yok.. ayrıca ekran kartı fan hızını msi afterburner tarzı programlar ile ayarlamak çok basit ..piyasaya çıkan oyunların çoğu nvidia taraflı olduğu için vede nvidia amd atiye göre driver sürücü yazılım desteği konusunda daha iyi olduğu için, gtx 680 öneriyorum.. bu benim şahsi önerimdir... nvidia vs ati konusunda sonuç gayet açık ve nettir.. tabiiki nvidia...

• 1230 TL ekran kartı, + soğutucu (150 var mı) Bir de sök takl uğraşacaksın. Zarar verme ihtimali..

Nvidia AMD farketmez, hayatta referans tasarım almam.
  • 680 alan her genç arkadaşımızın dünyanın en iyi en sorunsuz kartının kendisinde olduğunu sanması durumuna psikolojide gtxus nvidiamus deniyor yukarıda örnekleri çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

680 alan her genç arkadaşımızın dünyanın en iyi en sorunsuz kartının kendisinde olduğunu sanması durumuna psikolojide gtxus nvidiamus deniyor yukarıda örnekleri çok

güzeldi valla güldürdün. Bende 7970 kullanıyordum sattım. Benim gözümde Intel amd karşısında neyse, Nvidia da ati/amd karşısında odur. Herşey performans vs. değil. Fanboyluk felan değil, 1 yıldır 7970 kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 12 Mart 2013; 16:21:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

maalesef forumda istemediğin kadar var o arkadaşlardan kart alacak olan adam bütçesine ve ihtiyaçlarına göre haraket etmesi gerek iki markayıda farklı kılan yönleri var o yönleri doğru özümseyip karar vermek lazım zaten aradaki fark atla deve değil perf olarak aynılar arada fiyat farkı oluşuyor o parayı verip 680 alacak adamada 7970 al demek biraz anlamsız oluyor sonuç olarak seçim kullanıcının elinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Orijinalden alıntı: Aydindril

maalesef forumda istemediğin kadar var o arkadaşlardan kart alacak olan adam bütçesine ve ihtiyaçlarına göre haraket etmesi gerek iki markayıda farklı kılan yönleri var o yönleri doğru özümseyip karar vermek lazım zaten aradaki fark atla deve değil perf olarak aynılar arada fiyat farkı oluşuyor o parayı verip 680 alacak adamada 7970 al demek biraz anlamsız oluyor sonuç olarak seçim kullanıcının elinde

orası öyle. bazıları için 1. sırada performans gelir, bazıları için ise kalite vs. gelir. Ben ilk önce kaliteye ürün desteğine garantisine vs. bakarım. EVGA almayı düşünüyorum adamlar 10 yıl garanti veriyor. Ve forumda herkesin söylediği tek bir şey var oda EVGA üzerine ekran kartı yapan başka firma yok. 7970 gtx 680 i geçebilir orasını bilmiyorum açıkcasıda beni çok ilgilendirmez. Benim için 1. sırada performans gelmez.

Ama arkadaş bütçesi kısıtlıysa F/P ürünü neyse onu almalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydindril -- 12 Mart 2013; 16:38:33 >

• Bu gün Titan alsak, 10 yıl sonra kullanacak mıyız? Evga'nın 10 yıl garanti olayı süper... 2 senede bir çöp olan ürünlere 10 yıl garanti pratik anlamda hiç bir şey ifade etmiyor. Kartın pratik kullanım ömrü 3 yıl, 3 yıl sonra çookk gerilerde kalıyor. E diğer firmalarda zaten 3 yıl garanti veriyor. 10 yıllık garantiye deli para harcamam. Misal duvar saati olsa şahane olurdu, ama ekran kartında pratik bir getirisi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 12 Mart 2013; 17:03:58 >
  • quote:

1230 TL ekran kartı, + soğutucu (150 var mı) Bir de sök takl uğraşacaksın. Zarar verme ihtimali..

Zarar vermesen dahi o kartın garantisi duracak mı? Bu yönü de var. 1400TL para ver kartın garantisi uçsun.
    Adam bunu hesaba katmıyor. İndirim bir tek nvidia'ya özel sanki. Herkes nvidia oyunları destekliyor diyor. Ona rağmen amd geçiyorsa, nvidia bir de desteklemese vay haline.
    Birisi de çıkıp dese arkadaş benim için parası performansı önemli değil, ben ne olursa olsun nvidia kullanırım. Kişisel tercihim dese amenna.
    Ama amd tarafını sürekli bir karalama kampanyası var. Yok amd iyi değil. Yine amd driverları, amd ne zaman adam oldu. Ya amd babımızın değil ama nvidia da değil.
    4 yıldır amd kullanıyorum. (5770-6950 ve 7970 daha öncesinde ki x1600 serisi ve öncesini saymıyorum) öncesinde hep nvidia kullanmıştım(fx5200-fx5500-8600gt-8800gt-9600gt). Haa nvidia'da sorun yaşamadım ama amd'de de sorun yaşamadım.
    Özellikle bu şehir efsanesi olan driver meselelerini hiç yaşamadım. İki firmanın tercih edilebilirlik yönleri farklı.
    Şu an 7970 perf. olarak 680'den iyi iken ve daha pahalı iken tercih edilemez mi edilebilir hatta saygı duyarım. Ama 7970'i ezer, daha iyi, amd alınır mı? gibi laflar dönüyor.
    Yaa amd olmasa doğru düzgün bilgisayar toplayamayız. Adamlar hem intelin karşısında hem de nvidia'nın.
    Ben bunu meyveli ağacı taşlarlar sözüne benzetiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

quote:

1230 TL ekran kartı, + soğutucu (150 var mı) Bir de sök takl uğraşacaksın. Zarar verme ihtimali..

Zarar vermesen dahi o kartın garantisi duracak mı? Bu yönü de var. 1400TL para ver kartın garantisi uçsun.
    Adam bunu hesaba katmıyor. İndirim bir tek nvidia'ya özel sanki. Herkes nvidia oyunları destekliyor diyor. Ona rağmen amd geçiyorsa, nvidia bir de desteklemese vay haline.
    Birisi de çıkıp dese arkadaş benim için parası performansı önemli değil, ben ne olursa olsun nvidia kullanırım. Kişisel tercihim dese amenna.
    Ama amd tarafını sürekli bir karalama kampanyası var. Yok amd iyi değil. Yine amd driverları, amd ne zaman adam oldu. Ya amd babımızın değil ama nvidia da değil.
    4 yıldır amd kullanıyorum. (5770-6950 ve 7970 daha öncesinde ki x1600 serisi ve öncesini saymıyorum) öncesinde hep nvidia kullanmıştım(fx5200-fx5500-8600gt-8800gt-9600gt). Haa nvidia'da sorun yaşamadım ama amd'de de sorun yaşamadım.
    Özellikle bu şehir efsanesi olan driver meselelerini hiç yaşamadım. İki firmanın tercih edilebilirlik yönleri farklı.
    Şu an 7970 perf. olarak 680'den iyi iken ve daha pahalı iken tercih edilemez mi edilebilir hatta saygı duyarım. Ama 7970'i ezer, daha iyi, amd alınır mı? gibi laflar dönüyor.
    Yaa amd olmasa doğru düzgün bilgisayar toplayamayız. Adamlar hem intelin karşısında hem de nvidia'nın.
    Ben bunu meyveli ağacı taşlarlar sözüne benzetiyorum.

Evet kartın garantisi duruyor.. 2 yıl tr garantisi var + zotac sitesine kartın kaydını yaptırdım ve 3 yıl daha ekstradan garanti hakkı var.. benim mesleğim zaten bilgisayarcılık olduğu için, ilerleyen dönemlerde kartla ilgili garantilik bir durum olsa dahi kartın eski referans tasarım soğutucusunu orjinal şeyliyle tekrar montajını yapabilirim.. yani özel soğutucu taktım diye kartın garantisinin bir yere gittiği yok fiyat performans olarak bende amd ati ekran kartlarını herkese öneririm.. fakat şöyle bişiy var amd ati ekran kartlarına nvidianın yaptığı gibi özelikle eski seri kartlarına bir yerden sonra sürücü yazılım desteğini kesiyor.. sırf bu yüzden bile şahsi önerim nvidiadır..

• quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

Evet kartın garantisi duruyor.. 2 yıl tr garantisi var + zotac sitesine kartın kaydını yaptırdım ve 3 yıl daha ekstradan garanti hakkı var.. benim mesleğim zaten bilgisayarcılık olduğu için, ilerleyen dönemlerde kartla ilgili garantilik bir durum olsa dahi kartın eski referans tasarım soğutucusunu orjinal şeyliyle tekrar montajını yapabilirim.. yani özel soğutucu taktım diye kartın garantisinin bir yere gittiği yok fiyat performans olarak bende amd ati ekran kartlarını herkese öneririm.. fakat şöyle bişiy var amd ati ekran kartlarına nvidianın yaptığı gibi özelikle eski seri kartlarına bir yerden sonra sürücü yazılım desteğini kesiyor.. sırf bu yüzden bile şahsi önerim nvidiadır..

Arkadaşım bilgisayarcı olabilirsin, herkes senin gibi eli yatkın veya yetenekli değil. Veya bu riski göze alamaz.
    Sen riskli ve pahalı bir işlemi daha ucuza daha iyisine tercih ediiyorsun. Eyvallah senin tercihin. Ama bunu tutup da insanlara öneriyorsun bence 680 4gb alın sonra da soğutucu alın vs. diye.
    Eğer soğutucunun değiştiği serviste anlaşılırsa o zaman görürüm garanti gidiyor mu gitmiyor mu?
    Benim önceki kartım hd6950 idi. Özel soğutucu ile kullandım. Sonra orijinal soğutucusuyla servise gönderdim, sıkıntısız bir şekilde para iadesi aldım. Ama herkes bu kadar şanslı olmayabilir.
    925TL'ye 7970 varken senin dediğin kombinasyona neden 1400TL verilsin. Ayrıca 7970 performans olarak daha iyi olmasına rağmen hem de.
    Amd hd4000 serisi kartlarına driver desteğini kesti. hd5000 ve 6000 serisi kartlarına destek vermekte. Bu her sene olan bir şey değil. Haa yaptığı iyi mi değil tabi. Ama bu her yeni seri ile bir öncekine driver kesiliyor gibi anlaşıldı. Nvidiacılar da her yere bunu yazıyorlar.
    Amd 7000 serisi ile GCN mimarisine geçti. Bu yeni mimari bir sonraki kartlarda devam edecek. Kimse merak etmesin driver desteği 5 seneye kadar kesilmez 7970 için.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.