Şimdi Ara

Hd 7970 vs GTX 680 ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
1
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: B.M.W

7970 , GTX670 seviyesindedir.

12.11 sürücüsü çıkmadan öncesinde kalmışsın galiba. Yeminlen bu sefer güldüm bu mesaja. Bilgilerini güncellemen gerek.
    Kağan da gerekli karşılaştırma tablolarını koymuş. Bişey yazmaya gerek kalmamış zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Ahh şu voltaj kilidini kaldırabilseydim.... Burdan devlet büyüklerime sesleniyorum; bize de imkan verin, tesis verin. Tesis olaydı iyiydi...

Neyse işte, olsaydı 7970'leri oraya tesbih gibi dizerdik, arkasından 680'ler arz-ı endam ederdi

Nvidia, yeni nesil GPU'larına güvenemediği için koydu o kilidi. Yoksa bir süre sonra çoğunun bozulma riski vardı ve bunu bildiği için o riski göze alamayıp bu kilidi attı hepsine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

680 alan her genç arkadaşımızın dünyanın en iyi en sorunsuz kartının kendisinde olduğunu sanması durumuna psikolojide gtxus nvidiamus deniyor yukarıda örnekleri çok

Bugün en çok güldüğüm mesaj bu oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

... fakat şöyle bişiy var amd ati ekran kartlarına nvidianın yaptığı gibi özelikle eski seri kartlarına bir yerden sonra sürücü yazılım desteğini kesiyor.. sırf bu yüzden bile şahsi önerim nvidiadır..

AMD'nin eski kartlara sürücü desteğini kesmiyle ilgili olarak başka bir konuya yazdığım mesajımın ilgili kısmını alıyorum buraya:

quote:

Sürücü desteğinin kesilmesi mevzusu ise HD 4000 ve önceki seri için. DX11 desteklemeyen kartlar için yani. Nvidia da aslen bunu yapıyor ama sadece AMD gibi dürüstçe açıklama yapmadığı için göze batmıyor. Nvidia'nın GTX 200 ve önceki serilerinden hangi kartta performans artışı olmuş acaba GTX 400 serisi çıktıktan sonra? Bunu da düşünmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Mart 2013; 13:15:44 >

• en iyi kart paranın yettiği karttır fazla kasmaya gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

12.11 sürücüsü çıkmadan öncesinde kalmışsın galiba. Yeminlen bu sefer güldüm bu mesaja. Bilgilerini güncellemen gerek.
    Kağan da gerekli karşılaştırma tablolarını koymuş. Bişey yazmaya gerek kalmamış zaten.

güncel driverlar ile yapılmış TPU titan incelemesine bak anlarsın

• Bilmem farkında mısın ama senin gibi düşünen hiç kimse yok nedense. Bence bunu düşün.
  • quote:

Bilmem farkında mısın ama senin gibi düşünen hiç kimse yok nedense. Bence bunu düşün.

bazılarının işine gelmiyor bu durumda ondan öyle arkadaşlar 7970 in def. yani 925mhz de çalışmasını kabullenemiyorlar.O tabloları ben yapmadım tpu yapmış perf. summary e bakın 7970=670 olduğunu görürsünüz.
  • Ama artık hiçkimse 7970 dendiğinde 925 MHz'lik ilk versiyonunu değil, GHz Edition'u düşünüyor. Bir arkadaşın da deyişiyle, kimse 7970'in 925 MHz'de kullanmıyor zaten. Hele hele bu kartın voltajsız olarak zaten Ghz Edition hızına çıktığını da hesap edecek olursak.
  • quote:

Ama artık hiçkimse 7970 dendiğinde 925 MHz'lik ilk versiyonunu değil, GHz Edition'u düşünüyor. Bir arkadaşın da deyişiyle, kimse 7970'in 925 MHz'de kullanmıyor zaten. Hele hele bu kartın voltajsız olarak zaten Ghz Edition hızına çıktığını da hesap edecek olursak.

konu ghz yani oc edilmiş versiyonuysa def. 670 değil def. 680 in bile önünde zaten.670 alacak kişide gidip ref. almıyor zaten özel soğutmalı oc li versiyon alıyor.
  • 7970'in OC'li performansına yetişecek 680 kaldı mı bilmiyorum. Şu arkadaşın da mesajı vardı bak az yukarıda. 670 ve 680'ler de hız aşırtılabiliyor. Belki yüksek saat hızlarına da çıkıyor ama oyundaki getirisi aynı oranda olmuyor 2 GB bellek ve bellek bant genişliğinin darlığı sebebiyle. 7970'i ise 1200 MHz'e aldığınızdaki FPS artışı, frekans artışına orantılı olarak artıyor. Hadi 2 GB bellekli 670 ve 680 yerine 4 GB'lik versiyonunu karşılaştıralım. Öyle değil ama performansları 7970'le aynı bile olsa, aradaki büyük fiyat farkı sebebiyle seçilmesi için pekte mantıklı bir sebep kalmıyor ortada. Bunların hepsini hesaplamak gerek.

quote:

Orijinalden alıntı: Pusu47

quote:

Orijinalden alıntı: VEGETTO

Benim önerim kesinlikle gtx 680 den yanadır..mümkünse 4 gb gtx 680 en mantıklısı.. kendi kullandığım kart zotac 4 gb gtx 680'dir.. custom bios yüklenmiştir ve 100 de 20 stabil overclocklu şekilde kulanmaktayım.. kart üzerinde arctic twin turbo 2 soğutucu takılıdır..

Arkadaşım konuyu okumamışın anlaşılan. 1425mhz'de çalışan gtx680'i 1215mhz'de çalışan 7970'in geçtiğinden bahsediyoruz. sen 1200'de kullandığın için gtx680 öneriyorsun.
    Hem de 4gb olanını. Zaten 2gb'ın fiyatı 7970'ten 250TL pahalı bir de 4gb olanın fiyatı tuz biber olur.
    Arkadaş kral çıplak diyoruz anlamıyorsunuz, açın artık gözlerinizi.

• quote:

quote:

Ama artık hiçkimse 7970 dendiğinde 925 MHz'lik ilk versiyonunu değil, GHz Edition'u düşünüyor. Bir arkadaşın da deyişiyle, kimse 7970'in 925 MHz'de kullanmıyor zaten. Hele hele bu kartın voltajsız olarak zaten Ghz Edition hızına çıktığını da hesap edecek olursak.

konu ghz yani oc edilmiş versiyonuysa def. 670 değil def. 680 in bile önünde zaten.670 alacak kişide gidip ref. almıyor zaten özel soğutmalı oc li versiyon alıyor.

Abicim bak diyorum ki bende özel soğutmalı 7970 mevcut. Elinde özel soğutma gtx680 olan birisi çıksın.
    İki kartıda fabriakdan çıktığı hızlarda test edelim. Oc'siz.
    Sen nasıl diyorsan kimse ref. 670-680 almıyor diye, biz de onu diyoruz sana kimse ref 7970 almıyor diye.
    Varsa kartına güvenen iki kartı da güncel driverlarıyla test edelim. Bios oynaması vs. olmadan fabrika çıkış hızlarıyla.
    Daha önce de böyle bir teklifte bulundum kimseden ses çıkmadı.

• quote:

quote:

quote:

Abicim bak diyorum ki bende özel soğutmalı 7970 mevcut. Elinde özel soğutma gtx680 olan birisi çıksın.
    İki kartıda fabriakdan çıktığı hızlarda test edelim. Oc'siz.
    Sen nasıl diyorsan kimse ref. 670-680 almıyor diye, biz de onu diyoruz sana kimse ref 7970 almıyor diye.
    Varsa kartına güvenen iki kartı da güncel driverlarıyla test edelim. Bios oynaması vs. olmadan fabrika çıkış hızlarıyla.
    Daha önce de böyle bir teklifte bulundum kimseden ses çıkmadı.

Bende giga680 varken söyleseydiniz seve seve yapardım testleri, şuan 660 ti var ve titan bekliyorum üzerinede hibrit soğutma takıp inceleme hazırlayacağım.
    Ben şunu inkar etmiyorum tamam 7970 ler en azından birçoğu voltaj sınırı olmadığı için iyi oc oluyorlar ki buda oc yapacak biri için 680 den daha fazla performans alması demek, ama oc yapılmayacaksa özel soğutmalı kısmen oc li gelen 680 ile yine özel soğutmalı 7970 Ghz benzer performans gösterir.

• quote:

Bende giga680 varken söyleseydiniz seve seve yapardım testleri, şuan 660 ti var ve titan bekliyorum üzerinede hibrit soğutma takıp inceleme hazırlayacağım.
    Ben şunu inkar etmiyorum tamam 7970 ler en azından birçoğu voltaj sınırı olmadığı için iyi oc oluyorlar ki buda oc yapacak biri için 680 den daha fazla performans alması demek, ama oc yapılmayacaksa özel soğutmalı kısmen oc li gelen 680 ile yine özel soğutmalı 7970 Ghz benzer performans gösterir.

Hocam sizin dışınızda biri de olabilir önemli değil. Özel soğutmalı 7970 ile 680 oc yapılmayacaksa benzer performans gösterir diyorsun ya. (aslında 7970 geçiyor ama aynı performansı verse bile)
    Biz de diyoruz ki arkadaş bu 250 TL daha ucuz, bunu alın. Sonuçta artan 250Lira ile adam sisteme ssd alır. Ssd almazsa gider cpu'ya su soğutma alır H100-100i gibi.
    Niye daha fazlasını versin. Hem alan kişinin ilerde oc yapmayacağı da kesin değil. İnsan aç gözlüdür. İlla sınırları görmek ister.
    Bizim kaç gündür anlatmaya çalıştığımız bu.

• quote:

quote:

Hocam sizin dışınızda biri de olabilir önemli değil. Özel soğutmalı 7970 ile 680 oc yapılmayacaksa benzer performans gösterir diyorsun ya. (aslında 7970 geçiyor ama aynı performansı verse bile)
    Biz de diyoruz ki arkadaş bu 250 TL daha ucuz, bunu alın. Sonuçta artan 250Lira ile adam sisteme ssd alır. Ssd almazsa gider cpu'ya su soğutma alır H100-100i gibi.
    Niye daha fazlasını versin. Hem alan kişinin ilerde oc yapmayacağı da kesin değil. İnsan aç gözlüdür. İlla sınırları görmek ister.
    Bizim kaç gündür anlatmaya çalıştığımız bu.

amd nin bazı dez avantajları var onuda hesaba katarak nvidia öneriyorum ben,

Mesela 7xxx serisini çıkardı 6xxx serisine perf. anlamında destek vermeyi kesti. [ Nvidia halen ilk dx11 kartları olan 4xx serisine perf. anlamında destek vermektedir.]

Oyunlardaki bazı efektleri amd kartlar desteklemiyor(PhysX,cuda,..vs). [Bu seviyede bir kart alan için bunların önemli olacağını düşünüyorum.]

• Hocam oyunun heyecanına kaptırmışsın oradaki patlamının parçacıklarına mı bakıyorsun Allah için.
    Çok merak ediyorum Türkiye'de nvidia kart alanların kaç tanesi physx, cuda kullanıyor. Adamın biri 19" lcd kullanıp da nvidia'nın 3d avantajı var diyordu bir ara.
    Diğer konuya gelirsek bir önceki kartım hd6950 idi. 12.10 sürücüsüne kadar kullandım ve perf. anlamında da olumsuzluk göremedim.
    Yeni sürücülerde de destekleniyor 6000 serisi. İlk başlarda yeni mimariyle bocalamıştı amd, ama bu hep böyle sürmedi görüldüğü gibi.
    Yine amd yeni mimarisiyle yola devam edeceği için zaten 7000 serisine destek kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
    Ben yine diyorum arkadaş benim param var gönlüm nvidia'dan yana o yüzden alıyorum. Saygı duyarım. Ama şu kullanılmayan özelliklerle kıyaslamaya girmemek gerek.
    Zamanında amd danları da bunu yaptı. Eyefinity desteği var vs. diye(Gerçi amd 5000 serisinde çok iyiydi orası ayrı). Halbuki kaç kullanıcı 3 monitör bağlayıp oyun oynuyor.
    Yİne de kullanıcının kendi karar vermesi, içinden hangisi geçiyorsa onu alması gerek. İki firmanın artılarını ve eksilerini değerlendirip kart almalı.

• quote:

Mesela 7xxx serisini çıkardı 6xxx serisine perf. anlamında destek vermeyi kesti. [ Nvidia halen ilk dx11 kartları olan 4xx serisine perf. anlamında destek vermektedir.]

Nvidia, GTX 400 serisine ne desteği veriyor? 600'lerden sonra bitti o iş. AMD açıkça HD4000 ve öncesine destek versiyorum dedi. Nvidia ise bunu demedi ama o da destek vermiyor eski kartlarına.
  • quote:

quote:

quote:

B.M.W. zorlama işte 7970 -680 aynı ayarda kartlar ,7950 660 ti kapışması yapalım

TPU nun sitesine girin güncel driver larla yapılmış titan incelemesinin perf. summary kısmına bakın 7970 in düz versiyonu ile 670 aynı seviyede ama ghz edition 680 den iyi.

7970 i bırak 7950 ile tokatlarım 670 i

7870 ez versiyonu bile yeter hatta

• quote:

sırf o kartı kullanıyosun diye daima onu övüyosun sana kalsa 7970 ghz edition gtx 670 ayarındadır
  • quote:

gtxus nvidiamus

optimus teknolojisi de buradan mı çıkmış.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.