Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buraoca2

@yekucur

Hocam WDTV'yide HD-Smart'ı da TV'ye bağlayıp, TV'den optik çıkışı decoder'e yönlendirdiğimde; HD-Smart'taki Sinema TV HD kanallarından ses alabiliyorum. Hatta dediğim gibi surround efektleri fazla olan bir filmin fragmanıyla reklamların birinde karşılaşmıştım. Fakat; WDTV'de DTS film açtığım zaman ses sisteminden ses alamıyorum. HD-Smart'la alabildiğim halde WDTV'den ses alamamamın sebebi nedir acaba? Benim TV Passthrough onu anladım, fakat Downmix mi ediyor acaba? Burası kafamı karıştırdı Şuanda decoder'e hem Xbox, hemde WDTV bağlı, Sinema TV HD kanallarındaki sesi ses sistemine aktaramam ne üzücü Ya optik çoklayıcı kablo almam lazım ebay'den yada coax kabloyla işi halletmem gerekiyor. Sizin tavsiyeniz hangi yönde olur? Gerçi HD-Smart'tın coax çıkışı varmı diye bakmadım; fakat en kötü WDTV'yi coax'tan bağlarım diye düşünüyorum...(Tabi WDTV'de coax çıkışı olup olmadığı sorusu şimdi aklıma geldi )

@buraoca2

Hocam DTS passthrough olayını beş veya altı aydır LCD tvlere eklemeye başladılar. O da samsun C serisi ile Philips'in bir modeli idi. Yani çok yeni bir durum. Dolayısı ile DTS yi iletmemesi normal. WDTV de Dolby Digital medya ile LCD TV den passthrough yapmayı denediniz mi?

WD TV de coax çıkış yok malesef

Linkteki gibi Optik Audio Switcher işinizi görür bence hiç passthrough ile uğraşmayın. Zaten bütün cihazlarınız optik çıkışlı. Ebay'a da gerek kalmaz.

http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductImage,660,OdesisMc,735

• @yekucur

Teşekkürler hocam. HD-Smart'tada coax çıkış yokmuş malesefki. Dediğiniz gibi WDTV'de de bulunmuyor. Aparatın linki için sağolun, umarım güvenilir bir sitedir Önümüzdeki günlerde sipariş verirsem, bilgilendiririm sizide Yardımlarınız için tekrar sağolun

@semihmurat

Hocam bende ereyon'dan sipariş vermeden önce ebay'den sipariş vermiştim. Fakat kargolamada bir sorun çıktı ve ücret kredi kartıma geri döndü. Bende daha sonra ebay'den sipariş vererek riske etmek istemedim açıkçası. 2 yıl garantili olarak Ereyon'dan sipariş vermeyi daha uygun gördüm(heleki ebay'de siparişte sorun yaşayınca). Sanırım arkadaşlarda benim gibi düşünüyorlardır

• quote:

@yekucur

Teşekkürler hocam. HD-Smart'tada coax çıkış yokmuş malesefki. Dediğiniz gibi WDTV'de de bulunmuyor. Aparatın linki için sağolun, umarım güvenilir bir sitedir Önümüzdeki günlerde sipariş verirsem, bilgilendiririm sizide Yardımlarınız için tekrar sağolun

@semihmurat

Hocam bende ereyon'dan sipariş vermeden önce ebay'den sipariş vermiştim. Fakat kargolamada bir sorun çıktı ve ücret kredi kartıma geri döndü. Bende daha sonra ebay'den sipariş vererek riske etmek istemedim açıkçası. 2 yıl garantili olarak Ereyon'dan sipariş vermeyi daha uygun gördüm(heleki ebay'de siparişte sorun yaşayınca). Sanırım arkadaşlarda benim gibi düşünüyorlardır

Bu siteden hiç alış veriş yapmadım ama turkeyforum'da bu siteyi kullanan baya arkadaş vardı. Problem çıkmaz sanırım.

Aynı siteyi incelerken Gefen 5.1 channel Dolby Digital Audio Decoder diye bir cihaz gözüme çarptı. Fakat 2 kanal out yapıyor. Fiyatı ise tam 316 TL. Bizim playvision decoder bunun yanında çok ucuz kalmış

http://www.egerate-store.com/?_Args=ProductInfo,1095&LNG=TR

• @yekucur

Cidden hocam o fiyat nedir ya playvision'u italat edenlere teşekkür etmek lazım fiyatı fazla kabartmadıkları için

Teşekkürler hocam, turkeyforum'daki arkadaşlar alışveriş yapmışlarsa baya güvenilir bir site o zaman
  • Bendeki decoder'de dip gürültüsü oluyor. Tam olarak parazit gibi değil. Ses sisteminin hoparlörüne kulağımı yaklaştırdığımda ses ortaya çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Bendeki decoder'de dip gürültüsü oluyor. Tam olarak parazit gibi değil. Ses sisteminin hoparlörüne kulağımı yaklaştırdığımda ses ortaya çıkıyor.

Bir önceki mesajınızda arka hopalörlerdeki parazitten bahsetmiştiniz.

Decoder üzerindeki FL-FR ile SL-SR RCA jakların yerini değiştirdiğinizde parazitin yönüde değişiyor mu yoksa aynı hoparlörlerden devam mı ediyor?

Bir de decoderi kullandığınız piriz topraklı mı?
  • quote:

@yekucur

Cidden hocam o fiyat nedir ya playvision'u italat edenlere teşekkür etmek lazım fiyatı fazla kabartmadıkları için

Teşekkürler hocam, turkeyforum'daki arkadaşlar alışveriş yapmışlarsa baya güvenilir bir site o zaman

allahtan hiç kabartmamışlar fiyatı 50 dolarlık alet 120 dolar olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: semihmurat

quote:

@yekucur

allahtan hiç kabartmamışlar fiyatı 50 dolarlık alet 120 dolar olmuş

Hemen muhalefet... Arkadaşım zaten ne yazdım, fazla kabartmadılar yazdım... Yani kabarttıklarını bende inkar etmiyorum... Fakat ne kargo ücreti ödedik ekstra, nede garanti problemleriyle uğraşıyoruz... Ayrıca bu cihazı Türkiye'den almadan önce ebay'den sipariş verdiğimi; fakat çıkan sorunlar üzerine cihazı Türkiye'den almaya karar verdiğimi söyledim... Yani bende bu tecrübeyi edindim... Sanki hiçbirşeyden haberimiz yok!

• Ürün fiyatı ile ilgili olarak 27-10-2010 tarihinde firma yetkilisinin turkeyforum'da ki cihaz ile ilgili konu başlığında bir mesajı vardı.

Mesajın orjinal linkinide ekledim. Benim gördüğüm; bir mal Türkiye'de satıldığında, gümrüğünden son kullanıcıya kadar vergi alınıyor malesef.

Sayın brdst;

Firma yetkilisi olarak buraya yazmamız uygun değil ama cümlelerinizin muhattabı firmam olduğu için cevap verme hakkımın olduğunu düşünüyorum. Güzel bir çıkarım yapmışsınız ama maliyet hesabı yapılırken tek parametre üreticiden alınan fiyat değildir. Bu cihaz ile ilgili başlıca maliyetlerimizi bilginiz olması amacı ile kısaca özetlemek isterim;

* Cihaza ait kutunun dizayn, basım ve üretim maliyeti
    * Kullanma klavuzu dizayn ve basım maliyeti
    * Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı, Garanti Belgesi ve Satış Sonrası Yeterlilik Belgesi işlem maliyetleri
    * TSE onaylı Servis anlaşması
    * Üretici firmaya ödenen tutar,
    * Uluslararası para transfer maliyeti
    * Ürünleri Türkiye'ye getirtme transport maliyeti.
    * Gümrük muamele işlem maliyetleri
    * %4.5 gümrük vergisi + %18 KDV + %20 ÖTV ödemesi
    * Toplam ürün bedeli tutarı üzerinden sanal mağaza komisyonu.
    * Satış faturası için en son eklenen % 18 KDV

Bunlar ilk aklıma gelen maliyetler ve bir çoğu peşin olarak ödeniyor. Garanti kapsamında değiştirilen veya cihazların yurt dışından bozuk gelmesi gibi durumlar dahil değildir. Kaldı ki, yurt dışından tek başına alınan benzer ürün için ödemiş olduğunuz daha az para sizin daha sonra ürün ile ilgili karşılaşabileceğiniz problemlerde hesaplanmayan ek maliyet olarak cebinizden fazlasıyla çıkabilecektir. Bütün bu görünür ve görünmez maliyetlerin sonucunda satış fiyatları belirleniyor. Kısacası, sizinde gördüğünüz üzere 100% kar etme gibi bir imkanımız bulunmamaktadır.

Saygılarımızla...

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=7143306#post7143306

•  HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

bu modeli ile diğer modeli arasında ses anlamında fark varmıdır ?

ben yurt dışından getirmeyi düşünüyorum. ya da getirecek varsa bende sipariş vereyim.. mediamark te 297 tl ye teşhir ürünü yamaha hdmi lı avr yi almayıp 195 tl ye türkiyeden bu cihazı almak yamaha avr ye haksızlık olur. ebay filan 100 tl civarı olursa almayı düşünüyorum.. bir yerde okumuştum 100 tane alınca 48 dolara geliyormuş. o tür bir organizasyonda yapılabilir.

• @yekucur

Çok güzel bir bilgilendirme olmuş hocam. Hepimiz bilgilendik
  • quote:

@yekucur

Çok güzel bir bilgilendirme olmuş hocam. Hepimiz bilgilendik

Eyvallah hocam.
  • @ozas

AVR olayı farklı bir durum. Sonuçta bu cihaz bir amfi değil ve AVR alacak insan zaten bu decoderi almaz. AVR daha profesyonel ve yanında uygun hoparlör falan da almak lazım. Kesinlikle daha masraflı. Herkez yaşadığı şehirden bu fiyata teşhir amfi de bulamaz. Geçen ElektroWorld de 2 teşhir Z5500'ü 330 TL den verdiler. Ama bu bi ölçü değil sonuçta.

Bu decoderi tercih edenler, bende dahil elinde hali hazırda eski de olsa 5.1 analog ses sistemi olan ve bu sistemi elindeki HD media player, PS3 gibi cihazlardan Dolby Digital ve DTS ses almak için kullanmak isteyen kişiler.

Sonuçta bu decoder üzerine düşeni fazlası ile yapıyor. Ben garantili ve faturalı aldım. 60-70 TL fazla verdim ama iki yıl kafam rahat.

Yurt dışından alım ve riskleri ile ilgili diğer sayfada yeterince konuştuk bence. Bu başlığı okuyan herkez neyin nerde kaça olduğunu zaten biliyor ve kendine göre bir tercihte bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 11 Aralık 2010; 9:48:07 >

• Merhabalar.

Sony Vaio fw21e modeli bilgisayarım var.
    Ses kartı da" Realtek ALC262 @ Intel 82801IB ICH9 - High Definition Audio Controller" budur.3.5mm çıkıştan HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder'e bağlantı yaptığım zaman blu-ray filmlerde ses kaybı olmadan (DTS) 5+1 çıkış alabilir miyim?

Şu anda aşağıdaki yolla bütün kolonlardan ses alabiliyorum.(Logitech x-530 ses sistemi)
     HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

3.5mm çıkışta kırmızı ışık göremedim.Realtek ALC262 modeliyle alakalı bilgiler Linkte mevcut.Emin olamadığım için sizlerden fikirlerinizi almak istiyorum.
    Teşekkürler...

• @yozturk

Hocam dizüstünüzü pek araştırmadım ama, Coax yada optik çıkış varsa, illaki DTS ses alırsınız
  • quote:

@yozturk

Hocam dizüstünüzü pek araştırmadım ama, Coax yada optik çıkış varsa, illaki DTS ses alırsınız

cox ve optik çıkış malesef yok. 3.5mm çıkışlarda optik olayını çözen kırmızı ışık olayı var.aşağıdaki resimde kırmızı ışık ile optik çıkışı yapan bir kablo.ortası boş.

benim ses kartında kırmızı ışığı göremedim.o yüzden danışmak istedim sizlere.

•  HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

• quote:

Orijinalden alıntı: yozturk

quote:

@yozturk

cox ve optik çıkış malesef yok. 3.5mm çıkışlarda optik olayını çözen kırmızı ışık olayı var.aşağıdaki resimde kırmızı ışık ile optik çıkışı yapan bir kablo.ortası boş.

Hocam, kırmızı ışık olacak diye bir şart yok. Bazı dijital çıkışı destekleyen kartlarda 3.5mm dişi mono dijital ses çıkışı olabiliyor. Koaksiyel yani. Ses çıkış jaklarının altında veya üstünde dijital out veya SPDIF gibi bir şeyler yazıyor mu? Bir de ses kartınızın yönetim konsolunda dijital çıkış tarzı ayarlar var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozas

Aynı modelin 3 girişli ilk versiyonu ile şuanki son versiyon arasındaki gördüğüm farklar ile ilgili bir mesajım olmuştu. İstersen bir bak...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=43166146

• Benim blgisayarda spdıf çıkışı yokmuş.çıkışı djital olarak alamıyorum..
    hdmi çıkışından alacağım.Daha önceki sayfalarda x-box için bi dönüştürücü vardı.sanıyorum onunla hdmi'dan optik çıkışı alabileceğim.doğru mudur üstad?

quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: yozturk

quote:

@yozturk

Hocam, kırmızı ışık olacak diye bir şart yok. Bazı dijital çıkışı destekleyen kartlarda 3.5mm dişi mono dijital ses çıkışı olabiliyor. Koaksiyel yani. Ses çıkış jaklarının altında veya üstünde dijital out veya SPDIF gibi bir şeyler yazıyor mu? Bir de ses kartınızın yönetim konsolunda dijital çıkış tarzı ayarlar var mıdır?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.