Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hayırlı olsun dostum.
    ben de öğlen üzeri sipariş verdim.
    playvision olmadan X-530'a 3.5mm ile sesi göndereceğim.Bakalım performans alabilecek miyim?
    Eğer beklediğim performansı alamazsam playvision sipariş edeceğim.
  • @yekucur

Hayırlı olsun hocam. Memnun olmanıza sevindim Ben PC ile bağları koparmaya çalışıyorum, siz PC'ye yöneliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: yozturk

@yekucur
    hayırlı olsun dostum.
    playvision olmadan X-530'a 3.5mm ile sesi göndereceğim.Bakalım performans alabilecek miyim?

Teşekkür ederim hocam.

Sizinki de hayırlı olsun.

PC nin çözdüğü ses çok daha cılız ve cansız kalıyor ama kıyas etmek için decoderin çözdüğünü de dinlemeniz lazım.

Siz ses kartını bir deneyin, duruma göre bakarsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

@yekucur

Hayırlı olsun hocam. Memnun olmanıza sevindim Ben PC ile bağları koparmaya çalışıyorum, siz PC'ye yöneliyorsunuz

Teşekkür ederim @buraoca2. WD TV malesef dts uzantılı müzik dosyalarını ve bazı DTS türlerini desteklemiyor veya optikten decodere iletemiyor. Yoksa film izlemek için WD TV yi tek geçerim. Şuan PC de DTS müzik albümlerini dinleyebiliyorum.

PC ile bağları koparmamak lazım...

• Ben garanti durumundan ötürü ereyon'dan almaya karar verdim.

2 sorum olacak bu cihazı şu yönleriyle kullanabilirim sanırım sizden de onay almam lazım.

1-40C650 Tv Dts sesleri çözüyor,televizyonu bağlayıp ses sisteminden sesleri Dts alıcam
    2-Uydu cihazını bağlayıp normal TV yayınını nasıl alıcam uydu cihazım Next YE7600PLUS.

Bu 2 özelliği bir arada kullanabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyupsultan

Ben garanti durumundan ötürü ereyon'dan almaya karar verdim.

2 sorum olacak bu cihazı şu yönleriyle kullanabilirim sanırım sizden de onay almam lazım.

1-40C650 Tv Dts sesleri çözüyor,televizyonu bağlayıp ses sisteminden sesleri Dts alıcam
    2-Uydu cihazını bağlayıp normal TV yayınını nasıl alıcam uydu cihazım Next YE7600PLUS.

Bu 2 özelliği bir arada kullanabilir miyim?

1- 40C650 TV DTS sesleri stereo olarak çözüp kendi hoparlörlerine veriyor. Ama en önemlisi 40C650 DTS sesi optik çıkıştan işlemeden passthrough yapabiliyor. Dolayısı ile playvision decoder ile optik bağlantı üzerinden gerçek 5.1 ses alabilirsiniz.

2- Uydu cihazınızın dijital çıkışını decodere bağlayıp kullanabilirsiniz. Stereo yayın yapan kanallardan sanal 5.1, Dolby Digital yayın yapan kanallardan ise gerçek 5.1 alırsınız. Mono yayın yapan kanallardan ise 2.1 alırsınız.

2 özelliği birlikte kullanabilirsiniz. Decoderin üzerinden 1 aux, 1 coax. 2 optik giriş var. S butonu ile istediğiniz girişi seçebilirsiniz.

• @yekucur

Tabiki hocam. Benim söylediğim şaka maksatlıydı sadece. Fakat PC'yle uğraşmaktan o kadar bıktımki, yok drivermış, yok oymuş, yok buymuş... HTPC bile toplamaktan vazgeçtim sırf bu eziyetler yüzünden O yüzden, internet harici işleri PC'de yapmamaya çalışıyorum genel olarak Dediğiniz gibi bazı mecbur kalınan durumlarda da PC imdadımıza yetişiyor
  • @buraoca2

Dediğın doğru hocam. Driver'ı, upgrade'i ile uğraşmak hem bıktırıyor hem de daha çok masraf çıkarıyor.
  • 5.1 ses sıstemı dobly prologıc home theatre ozellıgıne sahıp . hem 2.1 hemde 5.1 ozellıgıde mevcut . decoder da da aynı ozellıkler mevcut . ben hepsını 5.1 e gore ayarladım . bazı fılmlerden sesı alıyorum . fılmlerın cogu dvdrip . bazıları 720p destekli .sesler turkce dub. genelde. benım sıkıntım su tamam bazı fılmlerden ses gelıyor arka center ve bas dan fakat. mp3 - yanı muzıklerde neden ses kesılıyor aynı seyı yaptıgımda onu anlıyamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziya07

5.1 ses sıstemı dobly prologıc home theatre ozellıgıne sahıp . hem 2.1 hemde 5.1 ozellıgıde mevcut . decoder da da aynı ozellıkler mevcut . ben hepsını 5.1 e gore ayarladım . bazı fılmlerden sesı alıyorum . fılmlerın cogu dvdrip . bazıları 720p destekli .sesler turkce dub. genelde. benım sıkıntım su tamam bazı fılmlerden ses gelıyor arka center ve bas dan fakat. mp3 - yanı muzıklerde neden ses kesılıyor aynı seyı yaptıgımda onu anlıyamadım ?

mp3 2 kanaldan ses verir.dolayısıyla ön kolonlardan gelmesi normaldir.
    DTS kayıtlı sesler ise 6 kanaldan ses verir.nette az da olsa DTS albüm mevcut.Denemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

@yekucur
    hayırlı olsun dostum.

Teşekkür ederim hocam.

Sizinki de hayırlı olsun.

PC nin çözdüğü ses çok daha cılız ve cansız kalıyor ama kıyas etmek için decoderin çözdüğünü de dinlemeniz lazım.

Siz ses kartını bir deneyin, duruma göre bakarsınız...

analog ister istemez digitale göre biraz zayıf kalsa da açıkçası çok göze batmamıştı benim amfim ile imzamda var

NMT kullanmadan önce notebook ile mkv seyrettiğim dönemlerde kullanıyordum aynısını çoğunlukla optik gönderiyordum amfiye ama o zamanlar bazı mkvlerin sesi flac olunca analog bağlamak da gerekiyordu analog bağlamışken dts ve ac3 de denemiştim analog bağlantı çok rahatsız etmemişti

sonuç olarak nereye varmak istiyorum bu ses kartını alan arkadaşların bahse konu decodere ihtiyacı yok bu decoder daha çok tv dvd player media player gibi hardware bazlı cihazlardan analog hoparlör setlerine bağlantı için düşünülmüş

• Pc ses kartından analog olarak 5.1 ses almak için güzel bir yazı.

quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

SPdif out kadar cok zevk veremese de cogu arkadasimizin durumununa bu uygun;

AC3 ekraninda Spdif tikini kaldirin.. DTS- DD tikini at. system tabinda show tray iceon ve invert LEVELS tiklarini atin.
    DTS veya DD bir film veya ses calistir.

tek tek input output 6 kanal sesin tadini cikar. (MIXER menusunden automixi kapat) ayrica burda her sesin ilgili hoparlore gitmesini gostermek icin "1" degeri gir caprazdan 6 adet)
    islemcin cozucu olarak gorev yapacak..

Bu yaptiginla 6 kanalla kodlanmis DD ve DTS kodlu sesleri once pcde cozdurmus sonra analog olarak ses kartindan speakerlarina ses gondermis olursun.
    yani yine sonucta DD ve DTS kodlu sesi cozup dinlemis olursun.. kalite olarak direk harici decodera digital cikistaki kadar berrak ve gur gelmeyebilir ses,, ama tekrar yaziyorum,
    sonucta DD ve DTS kodlu sesi cozup dinlemis olursun..
    ====================================================================

Yazının devamınahttp://forum.donanimhaber.com/m_28185502/mpage_1/key_//tm.htm#28185502 linkinden erişebilirsiniz.

Ses kalitesi ve beklentiler kişiye göre değişebilir tabiki...

• quote:

5.1 ses sıstemı dobly prologıc home theatre ozellıgıne sahıp . hem 2.1 hemde 5.1 ozellıgıde mevcut . decoder da da aynı ozellıkler mevcut . ben hepsını 5.1 e gore ayarladım . bazı fılmlerden sesı alıyorum . fılmlerın cogu dvdrip . bazıları 720p destekli .sesler turkce dub. genelde. benım sıkıntım su tamam bazı fılmlerden ses gelıyor arka center ve bas dan fakat. mp3 - yanı muzıklerde neden ses kesılıyor aynı seyı yaptıgımda onu anlıyamadım ?

Yeni model decoderlerde 2.1/5.1 butonu var. İstenildiğinde arka hoparlörleri kapıyor. Fakat 5.1 modunda mp3 dinlerken decoder sesi prologic özelliği ile sanal 5.1 yapıyor. Eski modelde de aynısı olması lazım. Yani mp3lerde 5.1 sanal alırsınız.
  • s-link marka ses kartı dün geldi.2 gündür test ediyorum.ilk başlarda ben de DTS sesi alamamıştım.yazılımından bir kaç ayar ile dts sesi alabildim.
    @yekucur:
    senin yaptığın ayarları ben de yaptım.ama tiklediğim anda ses gidiyor ve cızırtı duyuyorum.Sanıyorum optik bağlamadığım için böyle oluyor.Tikli olmadığı halde DTS film izleyebiliyorum.
     HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

elimde zaten 10'a yakın dts albüm vardı.onlardan bir türlü ses alamadım.Son çare VLC Player oldu.son versiyonu kurdum.menü içeriğinde 5.1 var zaten.aktif edince 5.1 şarkılar inanılmaz oldu.winampta dts çalıyor ama 5.1 şeklinde vermiyor.VLC çok şaşırttı beni (:

Arkadaşım da hd audio rush siparişi verdi.Gelsin optik bağlantı ile deneyeceğim.Bakalım neler duyacağım (:

Sonuç itibari ile ses kartı beklentilerimi karşıladı şimdilik.

• ılgın ıcın tessekur ederım arkadasım. sonucda ben sl/fr cıkısındanda 5.1 sesı saglıyordum . tum cıkısları takdıgımdada pek farklılık olmuyor . eger bu urunu almak ısteyen arkadaslar var ıse ,guclu ses sıstemımı kaybetmek ıstemıyorum dıyorsanız , aradıgınız bır urun , ben cınden 125 lıraya getırdım ebay den 8-9 gun de ulastı elıme freeshıp le geldı dusunen arkadalara tavsıye ederım .
  • quote:

s-link marka ses kartı dün geldi.2 gündür test ediyorum.ilk başlarda ben de DTS sesi alamamıştım.yazılımından bir kaç ayar ile dts sesi alabildim.
    @yekucur:
    senin yaptığın ayarları ben de yaptım.ama tiklediğim anda ses gidiyor ve cızırtı duyuyorum.Sanıyorum optik bağlamadığım için böyle oluyor.Tikli olmadığı halde DTS film izleyebiliyorum.
     HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

elimde zaten 10'a yakın dts albüm vardı.onlardan bir türlü ses alamadım.Son çare VLC Player oldu.son versiyonu kurdum.menü içeriğinde 5.1 var zaten.aktif edince 5.1 şarkılar inanılmaz oldu.winampta dts çalıyor ama 5.1 şeklinde vermiyor.VLC çok şaşırttı beni (:

Arkadaşım da hd audio rush siparişi verdi.Gelsin optik bağlantı ile deneyeceğim.Bakalım neler duyacağım (:

iyi günlerde kullan

Pass-Through bölümündekilerin hepsi işaretsiz olmalı sen optikten bitstream etmeyeceksin ki pc çözüp 6 kanal ses kartından çıkış verecek ki sen de 6 kanal hoparlöre gireceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 22 Aralık 2010; 15:35:25 >

• quote:

ılgın ıcın tessekur ederım arkadasım. sonucda ben sl/fr cıkısındanda 5.1 sesı saglıyordum . tum cıkısları takdıgımdada pek farklılık olmuyor . eger bu urunu almak ısteyen arkadaslar var ıse ,guclu ses sıstemımı kaybetmek ıstemıyorum dıyorsanız , aradıgınız bır urun , ben cınden 125 lıraya getırdım ebay den 8-9 gun de ulastı elıme freeshıp le geldı dusunen arkadalara tavsıye ederım .

sağlayamazsınız sağlasanız bile sanal soorrounddur gerçek 5.1 için arkadaşların dediği şekilde decoderden y kablo ile 3 çıkış ses sistemine 6 girişle girmeniz ve 5.1 ayarlamanız lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

quote:

s-link marka ses kartı dün geldi.2 gündür test ediyorum.ilk başlarda ben de DTS sesi alamamıştım.yazılımından bir kaç ayar ile dts sesi alabildim.
    @yekucur:

iyi günlerde kullan

Pass-Through bölümündekilerin hepsi işaretsiz olmalı sen optikten bitstream etmeyeceksin ki pc çözüp 6 kanal ses kartından çıkış verecek ki sen de 6 kanal hoparlöre gireceksin

teşkkür ederim dostum.
    Şimdi anladım.O kısımın sadece optik ve hdmi çıkışı için olduğunu.

• merhaba arkadaslar

bir sorum olacak.. bende samsung 42" LCD TV + PS3 + LOGITECH X-540 sistemleri mevcut..

bu dönüştürücüden alıp x540 5+1 sistemimi dijital yapıp surround keyfini yaşamak istiyorum

ancak x540 sistemim ps3 e değilde tv ye bağlı, böylece normal tv izlerkende ps3 oynarkende ses sisteminden sesi alıyorum.. bu dönüştürücüyü ses sisteminden direk tv ye bağlamak istiyorum (tv+ps3) böylece hem tv den hemde ps3 den dolby olarak ses alırmıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merlot7

merhaba arkadaslar

bir sorum olacak.. bende samsung 42" LCD TV + PS3 + LOGITECH X-540 sistemleri mevcut..

bu dönüştürücüden alıp x540 5+1 sistemimi dijital yapıp surround keyfini yaşamak istiyorum

ancak x540 sistemim ps3 e değilde tv ye bağlı, böylece normal tv izlerkende ps3 oynarkende ses sisteminden sesi alıyorum.. bu dönüştürücüyü ses sisteminden direk tv ye bağlamak istiyorum (tv+ps3) böylece hem tv den hemde ps3 den dolby olarak ses alırmıyım ?

Hocam bu durum LCD'nizin modeline göre değişir LCD'nizin modelini belirtirseniz daha sağlıklı yorum alırsınız...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.