Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sub ve center uçlarının takılı olduğu rca dönüştürücüde yerlerini değiştirip denediniz mi hiç .

quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

.... Tek can sıkıcı şey arada center'dan konuşma sesleri kesiliyor bir süre sonra tekrar geliyor, acaba bu sorunu yaşayan başka birileri var mı, varsa çözümü nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

sub ve center uçlarının takılı olduğu rca dönüştürücüde yerlerini değiştirip denediniz mi hiç .

quote:

.... Tek can sıkıcı şey arada center'dan konuşma sesleri kesiliyor bir süre sonra tekrar geliyor, acaba bu sorunu yaşayan başka birileri var mı, varsa çözümü nedir?

Tam bende woofer üzerindeki sub ve center girişlerine gelen jakların yerini değiştirin diyecektim ki @astramastra hocam benden önce davranmış.

Benim premier sistemde de aynı durum olmuştu. Bağlantılarıda bi kontrol edin derim... Hayırlı olsun bu arada...

• quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

quote:

Orijinalden alıntı: cezayirli

Bende var ve satmayı düşünüyorum.
    Geçen yıl şubat ayında GreatWhite nickli arkadaş getirmişti ondan almıştım.
    arkasında 6 rca çıkışı olan modelden....

3-4 kere kullandım o kadar...
    Garantisiz, kutusuz 100-TL ye verebilirim.

Yenisi (G5 sürüm) aynı şekilde 77 dolara getirtilebiliyor.
    http://cgi.ebay.com/AC3-DTS-DD-5-1-Audio-Gear-decoder-aka-HD-Audio-Rush-/150545879756?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item230d3bd2cc#shId

Daha hesaplı veren var mı?

@cezayirli hocam bence iyi fiyat vermiş. Sonuçta ebay'dan gelen ürünün gelme veya gelen ürünün düzgün çalışma garantisi yok. Enazından arkadaşın sattığı ürün sağlamdır. Ayrıca ebaydan gelen paket içeriğinde optik kablo yok. Türkiye'de 10 TL den aşağı değildir o kablo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 13 Ocak 2011; 23:59:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

sub ve center uçlarının takılı olduğu rca dönüştürücüde yerlerini değiştirip denediniz mi hiç .

quote:

Tam bende woofer üzerindeki sub ve center girişlerine gelen jakların yerini değiştirin diyecektim ki @astramastra hocam benden önce davranmış.

Benim premier sistemde de aynı durum olmuştu. Bağlantılarıda bi kontrol edin derim... Hayırlı olsun bu arada...

Teşekkür ederim, tüm kabloları yedekleriyle değiştirdim ama sonuç değişmedi. SubWoofer üzerindeki sub ve center'ın jaklarını değiştirip demo video çalıştırdığımda bu sefer Subwoofer test edilirken subwooferdan ses gelmiyor.

• @adurgun

Hocam, demodan ziyade test için DTS bir film üzerinde test edin. Woofer üzerinde jakların yerini değiştirğinizde center'dan konuşma sesleri kesiliyor mu diye bir kontrol edin. Sorunun decoderden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlamak için CEN/SW çıkışına bir kulaklık takıp konuşma seslerinde kesilmenin olup olmadığını bir deneyin. Birden fazla DTS ve Dolby film ile de test edinki bazen filmlerin sıkıştırılmasına bağlı problemler olabiliyor.

Sub ve center'ın jaklarını değiştirip demo video çalıştırdığımda bu sefer Subwoofer test edilirken subwooferdan ses gelmiyor demiştiniz. Bu durumda centerdan ses geliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 14 Ocak 2011; 14:16:10 >
  • yekucur hocam, bu sorunu "I Robot" filminin ac3'lü versiyonunu izlerken farkettim. Filmi kapatıp demo video ile her kolonu test etmek istediğimde center'dan ses gelmediğini gördüm, halbuki daha önce yaptığım testte gelmişti. Daha sonra decoder ile subwoofer arasındaki kabloları değiştirdim ama ses gelmiyordu. Birkaç dakika sonra test ederken alakasız bir şekilde tekrar gelmeye başladı. DTS filmle test etmedim, eve gittiğimde dediğiniz gibi DTS bir filmi test ederim. Kulaklıkla test etmek aklıma gelmemişti, bir de o şekilde deneyeyim. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler.
    Sub ile center'ın jaklarını değiştirdiğimde centerdan çok boğuk ve kısık bir ses alıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 14 Ocak 2011; 17:00:20 >
  • quote:

yekucur hocam, bu sorunu "I Robot" filminin ac3'lü versiyonunu izlerken farkettim. Filmi kapatıp demo video ile her kolonu test etmek istediğimde center'dan ses gelmediğini gördüm, halbuki daha önce yaptığım testte gelmişti. Daha sonra decoder ile subwoofer arasındaki kabloları değiştirdim ama ses gelmiyordu. Birkaç dakika sonra test ederken alakasız bir şekilde tekrar gelmeye başladı. DTS filmle test etmedim, eve gittiğimde dediğiniz gibi DTS bir filmi test ederim. Kulaklıkla test etmek aklıma gelmemişti, bir de o şekilde deneyeyim. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler.
    Sub ile center'ın jaklarını değiştirdiğimde centerdan çok boğuk ve kısık bir ses alıyordum.

bu kadar denemeden sonra eğer dts bir filmde de aynı sorunu yaşarsanız anfinizde bir sorun olabilir bence.

• quote:

yekucur hocam, bu sorunu "I Robot" filminin ac3'lü versiyonunu izlerken farkettim. Filmi kapatıp demo video ile her kolonu test etmek istediğimde center'dan ses gelmediğini gördüm, halbuki daha önce yaptığım testte gelmişti. Daha sonra decoder ile subwoofer arasındaki kabloları değiştirdim ama ses gelmiyordu. Birkaç dakika sonra test ederken alakasız bir şekilde tekrar gelmeye başladı. DTS filmle test etmedim, eve gittiğimde dediğiniz gibi DTS bir filmi test ederim. Kulaklıkla test etmek aklıma gelmemişti, bir de o şekilde deneyeyim. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler.

Hocam bir gelişme var mı? Durumu çözebildiniz mi?
  • Hafta sonu hem ac3 hem dts olarak test ettim, center'dan ses alamama veya sesin cızırdaması olaylarını çözemedim. Kulaklık ile denediğimde S/W çıkışında herhangi bir sorun olmadığını, sorunun benim ses sisteminde olduğu sonucuna vardım. Sistem üzerinde L/R ile Center/Sub girişlerini ve ilgili hoparlör bağlantılarının yerlerini değiştirerek geçici bir şekilde sorunu çözdüm, ama yanlış anlamadıysam sistem ısınınca center dağıtımında kesiklik oluyor.
  • quote:

Hafta sonu hem ac3 hem dts olarak test ettim, center'dan ses alamama veya sesin cızırdaması olaylarını çözemedim. Kulaklık ile denediğimde S/W çıkışında herhangi bir sorun olmadığını, sorunun benim ses sisteminde olduğu sonucuna vardım. Sistem üzerinde L/R ile Center/Sub girişlerini ve ilgili hoparlör bağlantılarının yerlerini değiştirerek geçici bir şekilde sorunu çözdüm, ama yanlış anlamadıysam sistem ısınınca center dağıtımında kesiklik oluyor.

Hocam, enazından problemin kaynağını bulmuş olmanıza sevindim. SW/CEN kanalının yerini değiştirmekten ziyade "Y" kablo ile SW/CEN ile FL/FR kanalını birleştirin ve ses sistemi zerindeki ön hoparlörler için olan girişe bağlayın. Böylece 4.1 gibi kullanabilirsiniz. Ses detay kaybı olmamış olur böylece.

Ses sisteminizin garantisi yoksa bile ucuz yollu tamir olabilir belki. Benim bir arkadaşım Philips marka ses sisteminin amfisini 30 TL ye değiştirmişti serviste.

• -Merhabalar, bu cihazı direkt olarak samsung C530 lcd tv'ye bağlamak istiyorum.creative'in analog ses sistemini kullanarak dts ses alabilir miyim? televizyonun dts sesi çözme özelliği var bildiğim kadarıyla.
    -Bir de,televizyonun media playerının highprofile5.1 mkv'leri oynatamadığından bahsedilmiş forumda.bunun 5+1 sesle alakası yoktur umarım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidalak

-Merhabalar, bu cihazı direkt olarak samsung C530 lcd tv'ye bağlamak istiyorum.creative'in analog ses sistemini kullanarak dts ses alabilir miyim? televizyonun dts sesi çözme özelliği var bildiğim kadarıyla.
    -Bir de,televizyonun media playerının highprofile5.1 mkv'leri oynatamadığından bahsedilmiş forumda.bunun 5+1 sesle alakası yoktur umarım?

Samsung C530 'un DTS yi çözmesinden ziyade, DTS digital out olarak optik çıkıştan verebilmesi önemli bu noktada. Bu konuda sorun yok zaten. Bu güne kadar gördüğüm 5.1 creative ses sistemlerinin hepsi 5.1 analog girişe uygun üretimişti. Genelde 3 adet dişi stereo giriş oluyor. Sizin ses sisteminizde de aynıdır sanırm. Dolayısı ile decoderi optikten bağlayıp gerçek 5.1 DTS ses alabilirsiniz.

highprofile5.1 olayını henüz duymadım. Sonuç olarak bu formatı oynatamaz ise zaten görüntüde olmayacaktır. Fakat normal şartlarda DTS ses almanızı engelleyecek bir mevzu değil.

• Arkadaşlar, 14 ocaktan beri playvision Hepsiburada'da da satılmaya başlamış. Bende bir arkadaş söyleyince gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 19 Ocak 2011; 10:44:29 >
  • quote:

Arkadaşlar, 14 ocaktan beri playvision Hepsiburada'da da satılmaya başlamış. Bende bir arkadaş söyleyince gördüm...

Evet, ben de bugün Hepsiburada' dan siparişi verdim.. Ürün hakkında görüş ve deneyimlerimi ileride paylaşırım..
  • Şimdiden hayırlı olsun sayın @NEWfriend. Sony müzik setinizdeki deneyimlerinizi merakla bekliyorum:) DTS ve Dolby gibi ses kalitesi yüksek kaynaklar ile de muhakkak deneyin.
  • bu playvision'ı bendeki mediaplayer'a optikten bağlasam düzgün çalışır mı acaba? arkadaş center'dan ses problemi yaşıyorum demiş, biraz midem bulandı doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

bu playvision'ı bendeki mediaplayer'a optikten bağlasam düzgün çalışır mı acaba? arkadaş center'dan ses problemi yaşıyorum demiş, biraz midem bulandı doğrusu.

quote:

Hafta sonu hem ac3 hem dts olarak test ettim, center'dan ses alamama veya sesin cızırdaması olaylarını çözemedim. Kulaklık ile denediğimde S/W çıkışında herhangi bir sorun olmadığını, sorunun benim ses sisteminde olduğu sonucuna vardım.

@adurgun arkadaşın mesajından bahsediyorsunuz sanırm. En son mesajında problemin kendi ses sisteminden olduğunu belirtmiş zaten. İthalatçı firma gördüğüm kadarı ile müşteri memnuniyetine dikkat ediyor. Problem çıkarsa yardımcı olurlar tahminimce.

Bende WD medya player ile optikten kullanıyorum ve gayet memnunum. Ses sisteminizin marka ve modeli nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

bu playvision'ı bendeki mediaplayer'a optikten bağlasam düzgün çalışır mı acaba? arkadaş center'dan ses problemi yaşıyorum demiş, biraz midem bulandı doğrusu.

quote:

Hafta sonu hem ac3 hem dts olarak test ettim, center'dan ses alamama veya sesin cızırdaması olaylarını çözemedim. Kulaklık ile denediğimde S/W çıkışında herhangi bir sorun olmadığını, sorunun benim ses sisteminde olduğu sonucuna vardım.

@adurgun arkadaşın mesajından bahsediyorsunuz sanırm. En son mesajında problemin kendi ses sisteminden olduğunu belirtmiş zaten. İthalatçı firma gördüğüm kadarı ile müşteri memnuniyetine dikkat ediyor. Problem çıkarsa yardımcı olurlar tahminimce.

Bende WD medya player ile optikten kullanıyorum ve gayet memnunum. Ses sisteminizin marka ve modeli nedir?

bende vestel'in 5+1 sistemi var. media player olarakta optik çıkışı olan ezcool hd dream var.

ses sisteminin fotosu da şu :

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

• Bende de VHT-160 modeli var (şimdilik ),@yekucur gibi WD live media player ile decoderi sorunsuzca kullanıyorum.
    Bir sıkıntı yaşamazsınız.
  • @murdocklawless, bende Vestel HT 728 5.1 ses sistemi ve WD Gen2 player ile kullanıyorum.

Cidden çok memnunum. Özellikle DTS filmlerdeki performans ve kalitesi çok iyi. Kaldıki sizin sisteminiz teknik olarak benim sistemden daha üstün.

Bu konudaki diğer yorumlarıda okuyun bence.

Memnun kalıp keşke daha önceden alsaydım diyeceğinize eminim:)
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.