Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yekucur

@murdocklawless, bende Vestel HT 728 5.1 ses sistemi ve WD Gen2 player ile kullanıyorum.

Cidden çok memnunum. Özellikle DTS filmlerdeki performans ve kalitesi çok iyi. Kaldıki sizin sisteminiz teknik olarak benim sistemden daha üstün.

Bu konudaki diğer yorumlarıda okuyun bence.

Memnun kalıp keşke daha önceden alsaydım diyeceğinize eminim:)

hocam cevap için teşekkürler. en kısa zaman edineceğim aleti. stereo film izlenmiyor zira.
  • Arkadaşlar bugün 3x3,5mm çıkışlı olanı elime ulaştı
    full kutusu
    s/pdif optik kablosu ve
    1 tane 3,5mm stereo to 2xRCA kablosuyla beraber elime ulaştı
    kargo dahil 120TL ye anında gönderebilirim.

Elimde 1 tanede çok kaliteli Coax RCA kablo var,altın uçlu,parmak kalınlıgında

ÖM atın.
  • Oncelikle baslikta yazan ve ugrasan arkadaslara cok cok tesekkurler. Butun aksam boyunca okudum konuyu. Sadece 2 kere ara verdim okumaya 1.si Logitech X-540 almaya gitmek icindi. Satan eleman da taa Londranin obur ucundaymis arkadas. Metro + otobusle iki bucuk saat surdu git gel Sonra bir de logitech X-540 ile Bad company 2 oynarken ara verdim, test amaciyla . Onun disinda konuyu okudum ve bitirdim bastan sona. Su anda burda Saat 4:15

Dedigim gibi herkese cok cok tesekkur ederim. Ama @yekucur kardesimize haassaten binlerce kere tesekkur etsek azdir. Adam konunun basinan sonuna yilmadan, erinmeden nerdeyse butun sorulari cevapladi. yetmedi resim yapip koydu. O da yetmedi internetten fiyat arastirdi, kullanma klavuzlarini inceledi, baska konularin linkini verdi. Hakikaten de sapka cikartilacak bir performans sergiledi baslikta. Hepimizin kendisine tesekkur borclu olduguna inaniyorum (bu basliktan faydlananlarin yani) Sahsen ben kendi adima, Turkiyeye donunce (eger kendiside beni kirmaz da kabul ederse) Umraniye Meydan AVM'de bir whopper menu ismarlayacagim

Turkiyeye donerken Gozbebegim, toplamda bana maliyeti 1800 sterlin'i bulan (4600 lira) cok ciddi anlamda iyi bir oyun bilgisayari olan pc'mi kardesime birakmaya karar verdim. Zira Yaza dugun yapacagiz insallah artik Hardcore oyunculuk zamanimiz gecti :) sadece aksamlari 1-2 saat takilmak icin PS3 almaya karar verdim. Hatta PS3 icin bir de hoparlor seti alacak oldum. Ve bu ise soyunan herkesin gonlunde yatan arslani, ilk gozagrilari olan Logitech Z-5500'u gozume kestirdim. Hatta burda (londra) inanilmaz guzel bir fiyata sifirini da buldum (180 pound= 460 lira) Ama malesef hoparlor o kadar buyuk ki, bir o kadar da THY'ye kargo parasi vermem gerekecekti. Bir de evim cok da buyuk olmadigi icin %20 performansla kullanacagim bir sete o kadar para vermek istemedim.

Ama bir sorun vardi. PS3'den optik ses alabilen ve 5.1 destekleyen hoparlorler (Z-5500 disinda) cok seyrek bulunuyor ve pahali. Ben de forumda bir baslik acip sorusturdum. Sagolsun bir arkadasimizin yaktigi fikir atesiyle de bu basliga dustum. Dustum ama, baslik baslik degil, bildigin cennet oldu benim icin. Yahu insan aklindaki her sorunun cevabini bir sonra ki sayfada bulabilir mi? oyle oldu bende inan ki.

Butun konuyu okuduktan sonra bir de ustune 140 TL gibi bir fiyata Playvison'un az kullanilmis temiz bir 2. elini de bulunca degmeyin keyfime oldu. arkadasim insallah yarin gidip alacak dekoderi.

Kendi PC'mi kardesime verince bana da bir bilgisyar lazim oldu. O yuzden donerken kardesimin laptopunu alacaktim. Acaba diyordum, bu laptoptun standart ses cikisini nasil bu Soundvision decodere baglarim diye. Sagolsunlar arkadaslar 2 sayfa gecmeden USB ses karti fikrini ortaya attilar. Baktim oluyor, hemen amazondan bir de USB Ses karti siparis ettim :)

Gayet uygun bir fiyata Hem PC, hemde PS3 icin 5.1 DTS ses alabilecegim bir konfigurasyon oldu. Simdi tek eksigim kaliteli, birer adet HDMI kablo ve optik kablo ile ingilterede gecirilecek son 26 gun kaldi :)

Yalniz arkadaslar, bir sorum var. Cevaplayabilirseniz minnettar olurum. O da su ki;

Bende Roccat markasinin KAve modeli, 5+1 kulakligi var. Ben simdi bu kulakligi ve Logitech X-540'i ayni anda dekodere baglamak istiyorum. Eger hoparlor kullancaksam hoparlor, kulaklik kullancaksam da kulakligi takacagim. Ekstradan ayaga kalkip soket takip cikarip durmayacagim. Boyle bir niyetim var. Hatta bunun icin ebay'den 3.5 inclik jack ciftleyici siparis ettim 3 tane. Su resimdeki, standarttan biraz daha kaliteli gibi gorunenlerden:

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Acaba bu ciftleyicileri dekoderin arkasina baglayip, birer uclarina hoparlor setini, obur uclarina da kulakligi baglayabilirmiyim ? Olsa bile ses performansi tatmin edici olur mu? yoksa bozulurmu ?

Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.

not: kulaklikta bir de usb portu var, ekstradan enerji ihtiyaci oldugu icin. Bu playvision'da ekstra usb portu olmasi cok cok iyi oldu

• Estağfurullah @nighty hocam. Bu güzel cümleleriniz beni çok onurlandırdı. Yazdıklarımdan birilerinin fayda görmesi benim için yeterli. Sizin gibi kıymet bilen arkadaşlar olduktan sonra daha bir zevk ile yazarım inşallah. Çok teşekkür ederim...

Tabiki kırmam sizi. Çalıştığım yer Tepeüstü'ne çok yakın. TÜrkiye'ye geldiğinizde bir gün görüşelim inşallah.

Şimdi sorunuza gelelim. Hem kulaklığı hem de ses sistemini aynı anda kullanma durumunuz olmaz sanırım. Dolayısı ile kayda değer ve hissedilecek bir sorun olmaz. Fakat, özellikle ses siseminizi kullanacağınız zaman kullaklığın amfisini kapalı konuma getirin bence. Ses sistemi, eş zamanlı kullanımda daha fazla akım çekebilir ve kulaklığa zarar verebilir. Onun dışında kalite açısından problem olmaz.

Decoder üzerindeki USB port, özellikle 5.1 kulaklık ile kullananlar için özel yapılmış. En son çıkan versiyonda var sedece bu özellik. Eskilerde yoktu.

• merhabalar.

bizde samsung ue 40c6000 led tv var. arkasında optik ses çıkışı mevcut. bendede premier 5.1 ses sistemi var. ben bu çıkıştan ses sistemimi bağlamak istiyorum. şu hd audio decoder alsam nasıl olur 5.1 için...

buda ses sistemim;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner.r -- 31 Ocak 2011; 20:25:10 >

• @caddydsg hocam, gayet isabetli bir karar olur. LCD TV niz DTS ve Dolby sesleri optikten gerçek 5.1 digital out olarak verebilme özelliğine sahip. Ses sisteminizde 5.1 girişe uygun. Sadece decoder alarak izlediğiniz filmlerden gerçek 5.1 çevresel ses alabilirsiniz. Gelen dijital ses kalitesine bağlı olarak tiz sesler daha canlı ve basslarda daha tok olacaktır.

Kısacası LCD TV nizde bu güne kadar izlemiş olduğunuz filmleri yeniden izlemeniz gerekebilir.
  • quote:

@caddydsg hocam, gayet isabetli bir karar olur. LCD TV niz DTS ve Dolby sesleri optikten gerçek 5.1 digital out olarak verebilme özelliğine sahip. Ses sisteminizde 5.1 girişe uygun. Sadece decoder alarak izlediğiniz filmlerden gerçek 5.1 çevresel ses alabilirsiniz. Gelen dijital ses kalitesine bağlı olarak tiz sesler daha canlı ve basslarda daha tok olacaktır.

Kısacası LCD TV nizde bu güne kadar izlemiş olduğunuz filmleri yeniden izlemeniz gerekebilir.

çok teşekkürler cevap için. o zaman bir tane audio deceder şart oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: caddydsg

quote:

@caddydsg hocam, gayet isabetli bir karar olur. LCD TV niz DTS ve Dolby sesleri optikten gerçek 5.1 digital out olarak verebilme özelliğine sahip. Ses sisteminizde 5.1 girişe uygun. Sadece decoder alarak izlediğiniz filmlerden gerçek 5.1 çevresel ses alabilirsiniz. Gelen dijital ses kalitesine bağlı olarak tiz sesler daha canlı ve basslarda daha tok olacaktır.

çok teşekkürler cevap için. o zaman bir tane audio deceder şart oldu.

Alırsanız, yorumlarınızı bekleriz.

• Arkadaşlar Elimde 1 tane var geçen hafta E-baydan geldi. dijital optik kablosu ve kutusuyla beraber 120TL ye veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol9000 -- 2 Şubat 2011; 18:25:16 >
  • Merhabalar..

Playvision cihaz nihayet dün elime geçti, bugün deneme fırsatı buldum..

Cihaz, tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.. Sn.yekucur ve yorumlarıyla yardımcı olan diğer arkadaşlara tekrar teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEWfriend

Merhabalar..

Cihaz, tüm beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.. Sn.yekucur ve yorumlarıyla yardımcı olan diğer arkadaşlara tekrar teşekkürler..

kutunun içinden 5+1 e bağlamak için gerekli kablolar çıkıyor mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Merhabalar..

Kutu İçeriği:
    * Bir adet optik kablo
    * Bir adet 9V adaptör
    * Üç adet Dişi Stereo - Dişi RCA dönüştürücü
    * Bir adet Kullanma Klavuzu ve Garanti Belgesi
    * Bir adet HDA-51A cihaz

Kablo olarak, sadece optik kablo çıkıyor..

• hemen herkes kutu icerigindeki optik kablonun yeterli olmadigini, daha kaliteli bi kabloyla degistirilmesi gerektigini belirtmis. sanirim buna da dikkat edilmesi gerekiyor.
  • quote:

quote:

quote:

Merhabalar..

Kutu İçeriği:
    * Bir adet optik kablo
    * Bir adet 9V adaptör
    * Bir adet HDA-51A cihaz

teşekkür ederim bilgi için. bir sorum daha olacak. optik kablo takılı iken ses kontrolü optik çıkışı veren cihazın uzaktan kumandasından yapılabiliyor mu?

• teşekkür ederim bilgi için. bir sorum daha olacak. optik kablo takılı iken ses kontrolü optik çıkışı veren cihazın uzaktan kumandasından yapılabiliyor mu?

Evet. Optik kablo bağlı iken ister LCD TV'nin sesini kısıp sesi müzik setinden alın(kontrol edin), isterseniz müzik setinin sesini kısıp, sesi TV'den alın(kontrol edin)..

Ayrıca, ürün ile gelen optik kablo yeterli oluyor.. Daha kaliteli kablo gerekli olacağını zannetmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nighty

hemen herkes kutu icerigindeki optik kablonun yeterli olmadigini, daha kaliteli bi kabloyla degistirilmesi gerektigini belirtmis. sanirim buna da dikkat edilmesi gerekiyor.

@nighty hocam, optik kablolar yapısı gereği 125 mbps data taşıyabilir. Bizim PC, DVD player, HD player gibi elektronik cihazlarda kullanılan dijital ses çıkışları data iletişimi için SP/DIF (Sony/Philips Digital Interface Format) protokolü kullanır ve bu protokol maximum 1.5mbps gibi bir kapasiteye sahiptir. Yani aslında biz optik kablonun %2'i kadar bir bant genişliğini kullanıyoruz.

Dolayısı ile optik kablo ne kadar kaliteli olursa olsun fazladan data taşıyamıyor.

Ha şöyle bir durum var. Playvision decoder ile verilen kablo ince ve sert bir yapıya sahip. Dolayısı ile kullanırken katlanma ve kırılmalara karşı diğer kablolara göre daha nazik. Pahalı satılan kablolar genelde daha etli bir yapıya sahip ve mukavemeti daha iyidir. Kolay kolay zarar görmezler.

Bende zamanında ikinci bir optik kabloya ihtiyacım olduğu için HAMA marka kablo almıştım. Zamanında ses kalitesi olarak ikisinide test ettim ama ses kalitesi olarak herhangi bir fark göremedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar..

Kutu İçeriği:
    * Bir adet optik kablo
    * Bir adet 9V adaptör
    * Bir adet HDA-51A cihaz

teşekkür ederim bilgi için. bir sorum daha olacak. optik kablo takılı iken ses kontrolü optik çıkışı veren cihazın uzaktan kumandasından yapılabiliyor mu?

Optik çıkışı veren cihazlar, DTS ve Dolby Digital sesleri çıkış olarak verirken hiç dokunmadan ham olarak verir ve çözme işini tamamen decoderlere bırakırlar. Zaten işin espiriside budur. İster HD player olsun, ister PC olsun, isterse de LCD ye ait player olsun hiç biri optik çıkıştan verilen DTS veya Dolby sese müdahele etmezler.

PC de mesela, optik çıkıştan ses ham olarak verilirken film izlenilen media playerın ses açma kapama barı aktif olmuyor ve sese müdahele ettirmiyor.

Kısacası sese ancak ve ancak DTS ve Dolby sesler çözüldükten sonra müdahele edilebilir.

• quote:

Merhabalar..

Hocam kusura bakmayın. Arada mesajı görmemişim.

Cihazınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.
  • quote:

@nighty hocam, optik kablolar yapısı gereği 125 mbps data taşıyabilir. Bizim PC, DVD player, HD player gibi elektronik cihazlarda kullanılan dijital ses çıkışları data iletişimi için SP/DIF (Sony/Philips Digital Interface Format) protokolü kullanır ve bu protokol maximum 1.5mbps gibi bir kapasiteye sahiptir. Yani aslında biz optik kablonun %2'i kadar bir bant genişliğini kullanıyoruz.

Dolayısı ile optik kablo ne kadar kaliteli olursa olsun fazladan data taşıyamıyor.

Ha şöyle bir durum var. Playvision decoder ile verilen kablo ince ve sert bir yapıya sahip. Dolayısı ile kullanırken katlanma ve kırılmalara karşı diğer kablolara göre daha nazik. Pahalı satılan kablolar genelde daha etli bir yapıya sahip ve mukavemeti daha iyidir. Kolay kolay zarar görmezler.

Bende zamanında ikinci bir optik kabloya ihtiyacım olduğu için HAMA marka kablo almıştım. Zamanında ses kalitesi olarak ikisinide test ettim ama ses kalitesi olarak herhangi bir fark göremedim.

hocam bu optik kablo en fazla 125 mbit taşıyabilir işinde bir yanlışlık olmasın? optik yani ışık hızı ile transfer değil mi? yani en dandik cat5 kablo bile 100 mbit, biraz iyisi 1 gigabit'ken optiğin 125 mbit olması bana anlamsız geldi valla.

• quote:

quote:

hocam bu optik kablo en fazla 125 mbit taşıyabilir işinde bir yanlışlık olmasın? optik yani ışık hızı ile transfer değil mi? yani en dandik cat5 kablo bile 100 mbit, biraz iyisi 1 gigabit'ken optiğin 125 mbit olması bana anlamsız geldi valla.

Hocam burada bahsettiğim optik kablo network ağlarında kullanılan optik kablo değil. Aslında müzik ve sinema sistemlerinde kullanılan kablolara toslink kablo deniyor fakat genelde insanlar optik kablo diye adlandırıyor. Yoksa dediğiniz gibi network'de kullanılan fiber optik kablolar çok yüksek bant genişliğine sahipler.

Teşekkür ederim. Sayenizde yanlış anlamaları düzeltmiş olduk.

http://tr.wikipedia.org/wiki/TOSLINK

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.