Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizin bilgi ve deneyiminize güvenerek tv için bi ses sistemi düşünüyorum ses sistemini dreambox uydu ve tv film için kullanmak istiyorum,elimde ses sisteminde kullacak ne 5+1 nede 2+1 var.Araştırmalarıma göre normal bir 5+1 alıp birde çevrimci decoder alsam nasıl olur? Ya da gidip optik çıkışlı ses sistemimi alsam. Bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • @farukoktem hocam, optik girişe sahip olan ses sistemleri genelde 400 TL nin üzerinde ve fazla alternatifi yok. En çok
    önerilen sistem genelde Z5500. Fakat bu sistemde genelde 500TL nin altına düşmüyor ve apartmanda oturanlar için gücü çok fazla
    gelebilir. Çoğu optik girişli ses sistemlerinde sadece bir adet dijital giriş oluyor. Başka cihazlarınızı bağlamak için tak çıkar gerekebiliyor. Koaksiyel
    girişli cihazları bağlamak için de dönüştürücü gerekebilir.

Fakat elinizde playvision decoder olduktan sonra 5.1 girişe sahip her türlü ses sistemini alabilirsiniz. Marka, model sınırınız olmaz. İki optik ve bir koaksiyel giriş nisbeten yeterli oluyor.

Hatta bana sorarsanız ikinci el temiz, tamir görmemiş 5+1 analog sistem alıp decoder ile kullanabilirsiniz. 90 - 100 TL civarına kaliteli, az kullanılmış 5.1 sistemler bulabilirsiniz. Logitech x530 falan bu fiyata bulunur mesela. İlerleyen zamanlarda yeni sistem alsanız dahi elinizde decoder olduğu için seçenekler yine geniş oluyor. Ayrıca decoder, ikinci el satışı da hızlı olan bir cihaz.

Bir arkadaşta sizin bahsettiğiniz gibi bir çözüm yapmış mesela...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=45759850

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 14 Şubat 2011; 9:51:45 >

• Merhaba Arkadaşlar,
    Bende 1 Ekim 2010 da playvision cihazı alarak aranıza katılmıştım.
    Vestel VHT-160 analog ses sistemim ile DTS li mkv ler inanılmaz
    derecede güzelleşmişti.

İlk mesajlarımda da belirtmiştim,avr li bir sisteme geçiş için bu decoderi kullandım
    çok da memnun kaldım,bu iş virüs gibi olduğu için insan hep bir üstünü istiyor.
    Sonunda bende Pioneer vsx-2020 bir avr ile Dali Ikon Mk2 hoparlör takımı ile bir
    set yaptım.

Şimdi Ereyon dan aldığım faturalı ve garantisi devam eden playvision decoderimi satıyorum.
    İlgilenen arkadaşlar pm den ulaşabilirler.(Kutusu,kutu içeriği ve faturası tamdır.)

Hatta boşa çıkan 5+1 vestel vht-160 ses sisteminide beraber isteyen olursa uygun fiyatla verebilirim.

iyi forumlar.

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

• Decoder ile arzu edene aşağıdaki anaolog ses sisteminide uygun fiyata verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Decoder ile arzu edene aşağıdaki anaolog ses sisteminide uygun fiyata verebilirim.

fiyat olarak ne düşünüyorsunuz?

• Yeni sisteminiz hayırlı olsun @astramastra hocam

Eski ses sisteminiz de gerçekten çok güzel ve temiz duruyor maşallah...

Sizinde dediğiniz gibi bu iş virüs gibi olduğu için insan hep bir üstünü istiyor. Bende bu gün temiz ve nerede ise kullanılmamış bir Creative Gigaworks G500 buldum ve sahibi ile anlaştık. Bu hafta içi bir gün teslim alacağım inşallah. Bakalım birazda böyle deneyelim...

Tekrardan hayırlı olsun...
  • pm atıldı

quote:

Orijinalden alıntı: farukoktem

quote:

Decoder ile arzu edene aşağıdaki anaolog ses sisteminide uygun fiyata verebilirim.

• saol @yekucur,
    sende de kaşıntı başlamış belli

dediğin gibi eski sistemim temiz kullanılmıştır.
    Bu seviyede ki bir sistem için gayet performanslıdır.

sende hem TF hem DH de topikleri aldın götürdün hocam,
    paylaşımların için seni çok takdir ediyorum.

seninde yeni sistemin hayırlı olsun.

Edit:imla

quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

Yeni sisteminiz hayırlı olsun @astramastra hocam

Eski ses sisteminiz de gerçekten çok güzel ve temiz duruyor maşallah...

Sizinde dediğiniz gibi bu iş virüs gibi olduğu için insan hep bir üstünü istiyor. Bende bu gün temiz ve nerede ise kullanılmamış bir Creative Gigaworks G500 buldum ve sahibi ile anlaştık. Bu hafta içi bir gün teslim alacağım inşallah. Bakalım birazda böyle deneyelim...

Tekrardan hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astramastra -- 15 Şubat 2011; 12:16:13 >

• Takdirleriniz için teşekkür ederim @astramastra hocam...

Gigaworks G500 ile kaşıntıyı biraz azaltmış olacağız inşallah. Playvision decoder ile birlikte güzel bir sonuç alacağımı düşünüyorum. Analog bağlantıda bile güzel yorumlar almış bir set. Bizim decoderin ses sistemleri üzerindeki süper olumlu etkisi malum zaten. İnşallah güzel olacak.
  • quote:

pm atıldı

quote:

quote:

hocam ilginiz için teşekkürler fiyat beni aştı ama sizden decoder hakkında bilgi alabilirmiyim bu marka decoderden memnunmusunuz?

• Gayet memnunum,eski ses sistemimde orjinal dvd ler haricinde bu sesi alamıyordum,
    media player kullanımına geçince dts li mkv ler çok yavan geliyordu ,bu cihazı alıp
    gerçek dts' i 5.1 ch ses duyunca tabiri caizse kulaklarımın pası açıldı,aynı şekilde ses sistemide
    kendine geldi.Daha uygununu bulabilirseniz ve yeni nesil cihazlara geçiş yapmayacakasanız
    şiddetle tavsiye ederim.Şahsi fikrim garantili ürünlere yönelin,yurtdışından muadillerini
    ucuza bulmak mümkün,ama risk.

quote:

hocam ilginiz için teşekkürler fiyat beni aştı ama sizden decoder hakkında bilgi alabilirmiyim bu marka decoderden memnunmusunuz?
  • Arkadaşlar merhaba. 2 Sorum olacaktı, zahmet olmaz ise bilgi verir misiniz?

Evimde Philips lx3600d marka DTS özelliği olan 5+1 ses sistemim ve WD Live var.

Philips çıkışları:http://download.p4c.philips.com/files/l/lx3600d_69/lx3600d_69_pss_eng.pdf

PlayVision aracılığı ile 5+1 ses almak için bu çıkışlar yeterli olur mu?

2. si de bilmediğim için kusura bakmayın. 5+1 analog ses demek, sesleri analog olarak çözmesi demekse bu DTS'yi tam ve doğru olarak kullanamaması demek midir?

Yani DVD izlerken DTS li ses sisteminizden aldığınız sesin aynısı PlayVision verebiliyor mu?

• @Laynis

Ses sisteminizin kullanma klavuzunu inceledim. Arkadaki giriş jaklarında "DIGITAL IN" isimli bir giriş gözüküyor. Fakat internette biraz araştırınca aynı modelin "DIGITAL IN" portu olmayanıda varmış sanırım. Sizde bir kontrol edin. Eğer var ise optik-Coax dönüştürücü ile durumu çözebilirsiniz.

Ses sisteminizde sadece aux giriş var. Gerçek 5.1 almak için yeterli değil. Nerede okuduğumu tam olarak hatırlamıyorum. Sizin gibi sadece aux girişi olan 5.1 sahipleri decoderin 3 stereo çıkışını birleştirip sistemlerine o şekilde bağlamışlar. Prologic2 özelliği ile güzel bir sonuç aldıklarını yazmışlardı. Sonuçta gelen ses kalitesi aynı olur fakat gerçek 5.1 kadar gerçekci surround olmaz bu yöntem ile.

2. sorunuzun cevabı için aşağıdaki mesajı ve bir altındakini okuyun.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=44122591

DVD izlerken DTS li ses sisteminizden aldığınız sesin aynısı ve duruma göre daha fazlasını PlayVision verebilir. Sonuçta playvisionın yaptığı asıl görev DTS sesi çözmek. Ses kalitesi ve yaptığı görevlere baktığınızda içindeki decoder chip'in gayet kaliteli olduğunu tahmin ediyorum. DVD playerlarda kullanılan decoder chip ise toplam maliyeti arttırmamak için daha basit ve ucuz bir şey olabilir. Sonuç olarak ses kalitesi DVD playerları aratmaz merak etmeyin.

• Emek harcayıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Bende dijital giriş yok maalesef. :( Şu anda WD kutusundan gelen kablo ile, beyaz ve kırmızı çıkışları dvd me bağladım ve ses sistemimden ses alıyorum. Tarzanca anlattım ama bilmediğimden :)

Tabii doğru olarak alamıyorum sesleri. Sanırım kendime optik girişli bir ses sistemi alacağım çünkü dekoder de işimi görmeyecek anladığım kadarı ile.

Derdimi çözecek tavsiyeniz var mıdır? Ekonomik olması önemli tabii...
  • Kişisel tercihtir ama şahsen DVD li ev sinema sistemlerini pek tavsiye etmem. Üzerinde sadece tek optik veya koaksiyel giriş olur. Özellikle elinizde HD player olduğu için bu sistemin DVD özelliğini kullanmazsınız bile. Bence ucuz yollu kaliteli 5.1(ikinci elde olabilir) ile decoder daha kullanışlı oluyor. Sonuçta optik girişli ses sistemleri için çok alternatif yok ve genelede 350 - 400 TL aralığından başlıyorlar.
  • quote:

Kişisel tercihtir ama şahsen DVD li ev sinema sistemlerini pek tavsiye etmem. Üzerinde sadece tek optik veya koaksiyel giriş olur. Özellikle elinizde HD player olduğu için bu sistemin DVD özelliğini kullanmazsınız bile. Bence ucuz yollu kaliteli 5.1(ikinci elde olabilir) ile decoder daha kullanışlı oluyor. Sonuçta optik girişli ses sistemleri için çok alternatif yok ve genelede 350 - 400 TL aralığından başlıyorlar.

katılıyorum.200-300 aralığında güzel bir analog 5+1 hoparlör seti ve audio decoder ile iş çok güzel çözülür. size maliyetide 400-500 arası bir rakam olur. üzerinde dolby ve dts çözücüsü olan 5+1 ses sistemleri sanırım bu maliyetin üzerinde olsa gerek. en azından z5500 bunun 300-400 tl üzerinde. artı audio decoder'a iki optik girişi sayesinde ikinci bir cihaz bağlama şansıda var. hatta sanıyorum birde koaksiyel girişi var. böylece 3 cihazı bağlayıp üzerindeki switch sayesinde istediğinizi seçebilirsiniz. tabiki audio decoder dediğimiz cihazlarda dolby hd ve dts hd desteği yok. bunun için bir a/v receiver almak lazım ki dts hd destekleyenlerin fiyatları 1000-1500 lira civarında.

• Yardım için teşekkür ederim. Bir kaç model var optik girişli ama bahsettiğiniz gibi sınırlı model sayısı. Kafam karıştı...
  • Decoderin SR/SL çıkışına bağladığım hoparlörden (amfi aracılığıyla veya direk kulaklığa) sorun yaşadım, sürekli olmasa da arada bir cızırtı geliyor ve rahatsız ediyor.neden olduğu konusunda hiç bir anlam veremedim..Playvision yetkilileri ile görüştüm, decoderi göndereceğim kendilerine, umarım sorun çözülür...

Aranızda benzer bir sorun yaşayan oldu mu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Decoderin SR/SL çıkışına bağladığım hoparlörden (amfi aracılığıyla veya direk kulaklığa) sorun yaşadım, sürekli olmasa da arada bir cızırtı geliyor ve rahatsız ediyor.neden olduğu konusunda hiç bir anlam veremedim..Playvision yetkilileri ile görüştüm, decoderi göndereceğim kendilerine, umarım sorun çözülür...

Hocam geçmiş olsun. Allah nazardan saklasın benzer problem hiç yaşamadım. Yaklaşık 2 aydır sürektli prizde ve her gün nerede ise decoderi kullanıyorum. Değişik cihazlar ile denediniz mi? DTS, Dolby veya MP3 formatları ile falan? Birde değişik dijital portları denediniz mi? Toz falan kaçmış olabilir mesela...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UNDYING

Decoderin SR/SL çıkışına bağladığım hoparlörden (amfi aracılığıyla veya direk kulaklığa) sorun yaşadım, sürekli olmasa da arada bir cızırtı geliyor ve rahatsız ediyor.neden olduğu konusunda hiç bir anlam veremedim..Playvision yetkilileri ile görüştüm, decoderi göndereceğim kendilerine, umarım sorun çözülür...

Hocam geçmiş olsun. Allah nazardan saklasın benzer problem hiç yaşamadım. Yaklaşık 2 aydır sürektli prizde ve her gün nerede ise decoderi kullanıyorum. Değişik cihazlar ile denediniz mi? DTS, Dolby veya MP3 formatları ile falan? Birde değişik dijital portları denediniz mi? Toz falan kaçmış olabilir mesela...

Teşekkürler...
    iki sistem kullandığım için (PC ve PS3) iki portu da mecburen deniyorum...PC'de bağlıyken mp3'leri 5.1 çıkarttığı zaman arkalardan cızırtı geliyor yine arada bir...ama 2.1 formata dönüştürünce, arka hoparlörler çalışmadığı için cızırtı gelmiyor...

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.