Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
122.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadow1414

quote:

Orijinalden alıntı: verbaba

Ucuz yollu 5.1 receiver arayan arkadaşlara öneri..Sony STR-DH510 ..600 tl civarında..Dolby True Hd ve DTS Master Audio desteklemiyor tek sorunu bu.Ancak Bluray'den HDMI üzerinden LPCM olarak çok kanallı sesi destekliyorki zaten buda True HD yada DTS MA ile aynı şey.

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Dostum şimdi şimdi bu receivere; lcd tv imde bulunan optik çıkıştan giriş yapıp, hardiskimden izlediğim çoğunlukla dts ses tabanlı mkv filmlerimin seslerini çözdürüp çevresel ses alabilirmiyim. İkinci olarak eski sony midi müzik setimin sesleri ve güçleri beni tatmin eden 8 ohm luk iki adet ahşap front ve 3 adet sorround hopörlörünü bağlasam ev ortamında tatmin edici müzik ve 5.1 sorround performansı alabilirmiyim .Receiver konusuna yabancı olduğum için soruyorum...

Tv nin optik çıkışından receivera girip Dolby Digital yada DTS ses alırsın..tabi tvye bağladığın cihaz bu ses formatlarını verebilicek şekilde bağlanmalı(hdmi'den)...benim tv şu an cihaza optikten bağlı...teledünya HD kanallarını dolby digital olarak seyrediyorum...

8 ohm luk hoparlörleri bağlarsın,,,süper ses elde edersin..bende 100 watt lık hoparlörler var...müzik dinlerken 30 u geçemiyorum ..(sen ses 70)

• quote:

quote:

quote:

Ucuz yollu 5.1 receiver arayan arkadaşlara öneri..Sony STR-DH510 ..600 tl civarında..Dolby True Hd ve DTS Master Audio desteklemiyor tek sorunu bu.Ancak Bluray'den HDMI üzerinden LPCM olarak çok kanallı sesi destekliyorki zaten buda True HD yada DTS MA ile aynı şey.

Dostum şimdi şimdi bu receivere; lcd tv imde bulunan optik çıkıştan giriş yapıp, hardiskimden izlediğim çoğunlukla dts ses tabanlı mkv filmlerimin seslerini çözdürüp çevresel ses alabilirmiyim. İkinci olarak eski sony midi müzik setimin sesleri ve güçleri beni tatmin eden 8 ohm luk iki adet ahşap front ve 3 adet sorround hopörlörünü bağlasam ev ortamında tatmin edici müzik ve 5.1 sorround performansı alabilirmiyim .Receiver konusuna yabancı olduğum için soruyorum...

Tv nin optik çıkışından receivera girip Dolby Digital yada DTS ses alırsın..tabi tvye bağladığın cihaz bu ses formatlarını verebilicek şekilde bağlanmalı(hdmi'den)...benim tv şu an cihaza optikten bağlı...teledünya HD kanallarını dolby digital olarak seyrediyorum...

8 ohm luk hoparlörleri bağlarsın,,,süper ses elde edersin..bende 100 watt lık hoparlörler var...müzik dinlerken 30 u geçemiyorum ..(sen ses 70)

Aslında konuyu saptırıyoruz arkadaşlar kusura bakmasın ama bir şey daha soracaktım; bende teledünya kullanıyorum ,lcd tv iminde media player özelliği özelliği var ve genelde filmlerimi hardiski tv ye usb üzerinden direk bağlayıp izliyorum.Aynı zamanda optik ses çıkışımda mevcut , anlattığına göre bu receiveri tercih edersem bir sıkıntı yaşamayacağım.Yalnız beni cihazın dts hd ve dolby true hd sesleri desteklememesi endişelendiriyor.İleride blurayplayer alır ve dts hd kodlanmış bir bluray izlemek istersem sanırım receiver hiç bir işe yaramayacak....

• Ben bu decoderi uzun süredir takip ediyorum aslında benim ihtiyaçlarıma cevap verecek bir cihaz fakat kalitesinden emin olamıyorum.Analog kaliteli bir müzik setim var fakat optik ses girişi yok.Decoderi düşünmememdeki bir nedende içindeki microchip in çakma olması. İncelemenin en altlarındaki resimde görünen chip in üzerindeki markaya dikkat edin. http://www.dr-lex.be/hardware/hdar_review.html .Buda orjinal chip üeticisi firmanın linki http://www.cirrus.com/en/

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aslında konuyu saptırıyoruz arkadaşlar kusura bakmasın ama bir şey daha soracaktım; bende teledünya kullanıyorum ,lcd tv iminde media player özelliği özelliği var ve genelde filmlerimi hardiski tv ye usb üzerinden direk bağlayıp izliyorum.Aynı zamanda optik ses çıkışımda mevcut , anlattığına göre bu receiveri tercih edersem bir sıkıntı yaşamayacağım.Yalnız beni cihazın dts hd ve dolby true hd sesleri desteklememesi endişelendiriyor.İleride blurayplayer alır ve dts hd kodlanmış bir bluray izlemek istersem sanırım receiver hiç bir işe yaramayacak....

dolby true hd veya dts hd yi direk desteklemiyor...ancak bluray okuyucu hdmi üzerinden LPCM mutli channel olarak ses iletebiliyor ise(lg bd560 ta var mesela,birçok blurayde var) receiver bunu çalabiliyor..LPCM multi channlede zaten kayıpsız bir formattır(dolby true hd ve dts hd gibi).

ha illa dolby true hd yada dts hd diyorsan o zaman bir üst modeli olan STR DH 710 alacaksın..onda hepsi var.

• quote:

Ben bu decoderi uzun süredir takip ediyorum aslında benim ihtiyaçlarıma cevap verecek bir cihaz fakat kalitesinden emin olamıyorum.Analog kaliteli bir müzik setim var fakat optik ses girişi yok.Decoderi düşünmememdeki bir nedende içindeki microchip in çakma olması. İncelemenin en altlarındaki resimde görünen chip in üzerindeki markaya dikkat edin. http://www.dr-lex.be/hardware/hdar_review.html .Buda orjinal chip üeticisi firmanın linki http://www.cirrus.com/en/

Hocam, zamanında o incelemeyi bende okumuştum. Ortalarda bir yerde decoderin kart üreticisine ait bir link var. Burada, decoder de kullanılan çözücü chipin modeli CS493264 olarak yazıyor. Dijital-Analog dönüştürücü olarak ise CS8415 kullanılmış. Her ikiside cirrus firmasının. Fakat cihaza ait resimde ise bilerek tek "r" yazılmamış. Ticari sebeplerden dolayı olabilir belki.

http://www.hsav.com/english/mainporduct/da32uq.htm

http://www.hsav.com/english/mainporduct/da32ud.htm

Linkte incelemesi yapılan eski model ile yeni modeli daha önceden kıyaslama şansım olmuştu. Yeni modelin ses kalitesinin daha iyi olduğunu yazmıştım. Sanırım bunun sebebi yeni modellerde DA32UD kartın kullanılması. Eski modellerde ise DA32UQ kullanılmış. Aralarındaki fark aşağıda yazıyor.

DA32UD and DA32UQ can be replaced each other, their differences are as follows:

• DA32UQ's price is lower than the price of DA32UD.

• The bass management of DA32UD is carried out by inner bass software, and it is acceptable that there are many kinds of bass configuration at the same time, while the bass management of DA32UQ is carried out by hardware.

• DA32UD has internal audio effects, with many kinds of DSP effect options; DA32UQ is only external.

CS493264 chip'in datasheet'ini inceledim. Aşağıdaki formatları çözdüğü ve desteklediği yazılıyor.

• Dolby Digital™ (AC-3™) with
    Dolby Pro Logic™
    • Dolby Digital™ with Dolby Pro Logic™ plus
    Cirrus Extra Surround™
    • Dolby Digital™ with Dolby Pro Logic II™
    Dolby Digital™ with Dolby Pro Logic II™ plus
    Cirrus Extra Surround™
    • Virtual Dolby Digital™
    • MPEG-2, Advanced Audio Coding Algorithm
    (AAC)
    • MPEG Multichannel
    • MPEG Multichannel with Dolby Pro Logic II™
    • MPEG Multichannel plus Cirrus Extra
    Surround™
    • MPEG-1, Layer 3 (MP3)
    • DTS Digital Surround™
    • DTS Digital Surround™ with
    Dolby Pro Logic II™
    • DTS Digital Surround™ plus Cirrus Extra
    Surround™
    • DTS-ES Extended Surround™ (DTS-ES
    Discrete 6.1 & Matrix 6.1)
    • DTS Neo:6™
    • LOGIC5® (5.1 Channel, Max Fs=48kHz and
    LOGIC7® (7.1 Channel, Max Fs=96kHz)
    • VMAx VirtualTheater® (Virtual Dolby Digital)
    • SRS TruSurround™ (Virtual Dolby Digital and
    DTS Virtual 5.1™ Versions)
    • SRS Circle Surround™ I/II
    • HDCD®
    • Cirrus P.D.F. (Dolby Pro Logic 2Fs Decoder
    and PCM Upsampler)
    • Cirrus PL2_2FS (Dolby Pro Logic II 2Fs
    Decoder and PCM Upsampler)

Sonuç olarak bu decoderi yaklaşık 6 aydır nerede ise hergün kullanıyorum ve ses kalitesinden gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Ben bu decoderi uzun süredir takip ediyorum aslında benim ihtiyaçlarıma cevap verecek bir cihaz fakat kalitesinden emin olamıyorum.Analog kaliteli bir müzik setim var fakat optik ses girişi yok.Decoderi düşünmememdeki bir nedende içindeki microchip in çakma olması. İncelemenin en altlarındaki resimde görünen chip in üzerindeki markaya dikkat edin. http://www.dr-lex.be/hardware/hdar_review.html .Buda orjinal chip üeticisi firmanın linki http://www.cirrus.com/en/

Hocam, zamanında o incelemeyi bende okumuştum. Ortalarda bir yerde decoderin kart üreticisine ait bir link var. Burada, decoder de kullanılan çözücü chipin modeli CS493264 olarak yazıyor. Dijital-Analog dönüştürücü olarak ise CS8415 kullanılmış. Her ikiside cirrus firmasının. Fakat cihaza ait resimde ise bilerek tek "r" yazılmamış. Ticari sebeplerden dolayı olabilir belki.

http://www.hsav.com/english/mainporduct/da32uq.htm

http://www.hsav.com/english/mainporduct/da32ud.htm

Linkte incelemesi yapılan eski model ile yeni modeli daha önceden kıyaslama şansım olmuştu. Yeni modelin ses kalitesinin daha iyi olduğunu yazmıştım. Sanırım bunun sebebi yeni modellerde DA32UD kartın kullanılması. Eski modellerde ise DA32UQ kullanılmış. Aralarındaki fark aşağıda yazıyor.

DA32UD and DA32UQ can be replaced each other, their differences are as follows:

� DA32UQ's price is lower than the price of DA32UD.

� The bass management of DA32UD is carried out by inner bass software, and it is acceptable that there are many kinds of bass configuration at the same time, while the bass management of DA32UQ is carried out by hardware.

� DA32UD has internal audio effects, with many kinds of DSP effect options; DA32UQ is only external.

CS493264 chip'in datasheet'ini inceledim. Aşağıdaki formatları çözdüğü ve desteklediği yazılıyor.

� Dolby Digital� (AC-3�) with
    Dolby Pro Logic�
    � Dolby Digital� with Dolby Pro Logic� plus
    Cirrus Extra Surround�
    � Dolby Digital� with Dolby Pro Logic II�
    Dolby Digital� with Dolby Pro Logic II� plus
    Cirrus Extra Surround�
    � Virtual Dolby Digital�
    � MPEG-2, Advanced Audio Coding Algorithm
    (AAC)
    � MPEG Multichannel
    � MPEG Multichannel with Dolby Pro Logic II�
    � MPEG Multichannel plus Cirrus Extra
    Surround�
    � MPEG-1, Layer 3 (MP3)
    � DTS Digital Surround�
    � DTS Digital Surround� with
    Dolby Pro Logic II�
    � DTS Digital Surround� plus Cirrus Extra
    Surround�
    � DTS-ES Extended Surround� (DTS-ES
    Discrete 6.1 & Matrix 6.1)
    � DTS Neo:6�
    � LOGIC5® (5.1 Channel, Max Fs=48kHz and
    LOGIC7® (7.1 Channel, Max Fs=96kHz)
    � VMAx VirtualTheater® (Virtual Dolby Digital)
    � SRS TruSurround� (Virtual Dolby Digital and
    DTS Virtual 5.1� Versions)
    � SRS Circle Surround� I/II
    � HDCD®
    � Cirrus P.D.F. (Dolby Pro Logic 2Fs Decoder
    and PCM Upsampler)
    � Cirrus PL2_2FS (Dolby Pro Logic II 2Fs
    Decoder and PCM Upsampler)

Sonuç olarak bu decoderi yaklaşık 6 aydır nerede ise hergün kullanıyorum ve ses kalitesinden gayet memnunum.

Sayın yekucur.Yanlış anlaşılmasın ileri derece elektronik devrelerden anlayan biri değilim fakat işim gereği sahtecilik olaylarına aşinayım ve sahte bir ürünü rahatlıkla anlayabilirim.Cihazı kullanan arkadaşlar ve siz şu anda cihazdan çok memnun oluyor olabilirsiniz fakat bu memnuniyet cihazın her an elde kalabileceği gerçeğini değiştirmez. Çakma çin malı telefonlardan alıp bir kaç ay kullanan daha sonrada çöpe atmak zorunda kalan bir çok arkadaşım oldu. Garantileride hiç bir işe yaramadı. Bu decoderin fiyatı biraz daha makul bir fiyat olsa belki bu risk alınabilir ama nerdeyse koca receiverlere yaklaşan fiyatıyla kendi adıma konuşuyorum ben bu riski almam. Cirus ve cirrus olayına gelirsek unutmayın bazı ünlü markaların hangi adlarla Çin çakmasına dönüştüğüne ( nokia - nokla .... sony - sonq .... adidas - abidas vb... ) Tek harfi veya rakamı değiştirmek klasik taktikleridir kendilerinin.....

• Açıkçası forumdaki biçok sayfayı okumama rağmen soruma tam anlamıyla cevap bulamadım.Bende TECHNıCS marka su-v300 model stereo 4 kanal bir amfi mevcut.Ayrıca optical çıkışı olan DTS destekleyen Pionner DVD player ve ASUS f3j series laptop var ve bu laptopta S/PDIF destekli bir kulaklık çıkışı mevcut.Ben PS3 ümü bu elimdeki cihazlarla bağlarsam en iyi ses için nasıl bir yol izlemem gerekir.Enaz masrafla PS3 de oyun oynarken özellikle çoklu ses almam mümkünmüdür.Diilse 2+1 şeklindemi ses alırım.

Bu konuda yardımcı olursanız memnum olurum.Teşekkürler.
  • Sayın @shadow1414, konuyu başından beri takip ediyorum. Onun dışında forumda başka konu başlıklarıda var bu decoder ile ilgili. Gördüğüm kadarı ile problem yaşayan üç arkadaş oldu. En son yakın zamanda olan @UNDYING arkadaşın durumu. Onda da firma yeni decoder gönderdi.

@KaNaT arkadaşın yaşamış olduğu problemi aşağıdaki mesajdan okuyabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=44773911

Benimde bazı sorularım oldu ve mail attığımda aynı gün firmadan yanıt aldım. Açıkcası destek hususunda ithalatçı firmanın hakkını yiyemem. Garanti hususunda önemli olan ithalatçının getirdiği malın arkasında durması ve destek vermesi. Bu hususda benim içim rahat. Cihaz bozulsa dahi elimde kalacağına ihtimal vermiyorum. Sonuçta bir mal faturalı ve garantili alındıktan sonra her türlü hakkınızı ararsınız.

Ünlü markaların hangi adlarla Çin çakmasına dönüştüğüne az çok görüyoruz. Fakat hiç bir çakma mal orjinali gibi olmaz. Mesela çakma Nokia veya iPhone ları incelediğinizde görüntü aynı ama teknik özellikleri farklıdır. Hatta içindeki yazılım bile farklıdır.

Çakma chip olayına gelirsek durum biraz daha farklı. Bir önceki mesajımda, kullanılan chipin çözdüğü formatları verdim. Bir çoğunun yanında TM işareti var ve bu özellikler için lisans ücretleri devreye giriyor. Aslında bu sebep ile çoğu küçük firma kullanılan chipin üzerindeki yazıları direkt siler. Ben bir çok defa buna şahit oldum.

Bu chip'in çakmasını yapma ile uğraşmak daha zor bir iş inanın...

•  HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

decoder çipinin markası ciRus logic yazıyor çipin üzerinde ancak o firmanın gerçek adı ciRRus logic'tir. bu işte bir ali cengiz oyunu var sanki.
  • Benimde bildiğim ve gördüğüm bir çok firma chipin üzerindeki yazıyı siler ama lisans ücretinden değilde ürettiği cihazın taklit edilmesinden korktuğu için siler.Neyse konuyu daha fazla uzatacak değilim kullanan olarak memnunsanız ve verdiğiniz paranın hakkını aldığınızı düşünüyorsanız benim açımdan bir sorun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vicecity

Açıkçası forumdaki biçok sayfayı okumama rağmen soruma tam anlamıyla cevap bulamadım.Bende TECHNıCS marka su-v300 model stereo 4 kanal bir amfi mevcut.Ayrıca optical çıkışı olan DTS destekleyen Pionner DVD player ve ASUS f3j series laptop var ve bu laptopta S/PDIF destekli bir kulaklık çıkışı mevcut.Ben PS3 ümü bu elimdeki cihazlarla bağlarsam en iyi ses için nasıl bir yol izlemem gerekir.Enaz masrafla PS3 de oyun oynarken özellikle çoklu ses almam mümkünmüdür.Diilse 2+1 şeklindemi ses alırım.

Bu konuda yardımcı olursanız memnum olurum.Teşekkürler.

İşyerinden bir arkadaşımın Samsung C650 LCD ve Sony Dav-DZ110 ses sistemi var. Bu ses sisteminin özelliği sadece AUX girişe sahip olması. Her hangi bir dijital girişi yok malesef. TV nin kulaklık çıkışından ses sistemine bağlıyordu fakat ses gereçekten çok kısık geldiği için sesi nerede ise sonuna kadar açtığı halde pek tatmin etmiyordu. Benim decoderden almayı düşündük fakat ses sisteminin 5.1 girişi olmadığı için nasıl bağlayacağımızı bilemedik. Yaklaşık 3 hafta kadar önce konu ile ilgili firmaya mail attık ve aynı gün geri dönüş yaptılar.(Bir önceki mesajımda bahsettiğim mevzu). Sitelerindeki destek bölümünde bulunan aşağıdaki bağlantı şeklini önerdiler. Resimdeki kabloyu aşağıdaki sanal mağzadan sipariş ettik ve benim decoderi arkadaşa ödünç verdim. Kendisi baya memnun kaldı ve playvision'dan o da sipariş verdi. Geçenlerde benim de arkadaşın sistemi dinleme şansım oldu. Ses kalitesi, basın kuvveti ve tizz seslerin netliği benim sistem ile hemen hemen aynı idi. Surround kalitesi de normal stereo bağlantıdan çok çok daha iyidi.

Sizin sistemde de özellikle DTS ve Dolby oyun veya filmlerde en güzel sonucu optik çıkıştan alabilirsiniz. Fakat ses sisteminiz stereo olduğu ve prologic 2 özelliği olmadığı için çoklu ses almanız yukarıda anlattığım bağlantı yöntemi ile pek mümkün olmaz.

http://www.playvision.com.tr/images/51AUX.PNG

Kablo linki:http://www.elektroniksarayi.com/35-MM-STEREO-DISI-3-x-35-MM-STEREO-ERKEK-030M,PR-3602.html

• Orijinalden alıntı: yekucur

,,,,,,,,,,,,,,,, Resimdeki kabloyu aşağıdaki sanal mağzadan sipariş ettik ve benim decoderi arkadaşa ödünç verdim. Kendisi baya memnun kaldı ve playvision'dan o da sipariş verdi. Geçenlerde benim de arkadaşın sistemi dinleme şansım oldu. Ses kalitesi, basın kuvveti ve tizz seslerin netliği benim sistem ile hemen hemen aynı idi. Surround kalitesi de normal stereo bağlantıdan çok çok daha iyidi.

Kablo linki:http://www.elektroniksarayi.com/35-MM-STEREO-DISI-3-x-35-MM-STEREO-ERKEK-030M,PR-3602.html

Bahsi geçen kabloyu bugün Ankara/Maltepe Pazarından 8 TL ye aldım..

• Orijinalden alıntı: NEWfriend

,,,,,,,,,,,,,,,, Resimdeki kabloyu aşağıdaki sanal mağzadan sipariş ettik ve benim decoderi arkadaşa ödünç verdim. Kendisi baya memnun kaldı ve playvision'dan o da sipariş verdi. Geçenlerde benim de arkadaşın sistemi dinleme şansım oldu. Ses kalitesi, basın kuvveti ve tizz seslerin netliği benim sistem ile hemen hemen aynı idi. Surround kalitesi de normal stereo bağlantıdan çok çok daha iyidi.

Bahsi geçen kabloyu bugün Ankara/Maltepe Pazarından 8 TL ye aldım..

@NEWfriend hocam, sizin deneme şansınız oldu mu?

• şu cihazdan bende alıcam ama bir türlü kısmet olmadı yahu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murdocklawless

şu cihazdan bende alıcam ama bir türlü kısmet olmadı yahu.

Hocam bu zamana kadar almamış olmanız hata bence
  • quote:

@caddydsg hocam, gayet isabetli bir karar olur. LCD TV niz DTS ve Dolby sesleri optikten gerçek 5.1 digital out olarak verebilme özelliğine sahip. Ses sisteminizde 5.1 girişe uygun. Sadece decoder alarak izlediğiniz filmlerden gerçek 5.1 çevresel ses alabilirsiniz. Gelen dijital ses kalitesine bağlı olarak tiz sesler daha canlı ve basslarda daha tok olacaktır.

Kısacası LCD TV nizde bu güne kadar izlemiş olduğunuz filmleri yeniden izlemeniz gerekebilir.

yekucur hocam verdiğin bilgiler için çok tşk ederim öncelikle...bendede sharp 40le820e led tv var.5.1 ses sistemi düşünüyorum.sd uydu kullanıyorum..ses sistemini direk tv ye bağlayıp 5.1 nasıl alırım..sd uydu yayınında normal kanal izlerken sorround ses alabilirmiyim..aynı zaman da ps2 var onu nasıl bağlarım..filmleri tv de harici harddiskten denedim,mkv ve dts açmıyor..sayılı mkvleri açıyor...bende notebooktan hdmi ile bağlayıp gom player la izliyorum böyle sorun yok..öğrenmek istediğim benim tv de yukardaki gibi kanal veya film izlerken dts veya dolby olarak verirmi...ps2 yi nasıl bağlarım ps3 gibi tatminkar olurmu..birde z5500 mü yoksa playvision ve analog 5.1 mi almalıyım karar veremedim..apartmanda oturuyorum çok yüksek ses açamam..kısık sestede tatmin edici olurlarmı...sanırım 2 seçeneğin fiyatları hemenhemen aynı fiyata geliyor..şimdiden çok teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: doganaslan

quote:

@caddydsg hocam, gayet isabetli bir karar olur. LCD TV niz DTS ve Dolby sesleri optikten gerçek 5.1 digital out olarak verebilme özelliğine sahip. Ses sisteminizde 5.1 girişe uygun. Sadece decoder alarak izlediğiniz filmlerden gerçek 5.1 çevresel ses alabilirsiniz. Gelen dijital ses kalitesine bağlı olarak tiz sesler daha canlı ve basslarda daha tok olacaktır.

Kısacası LCD TV nizde bu güne kadar izlemiş olduğunuz filmleri yeniden izlemeniz gerekebilir.

yekucur hocam verdiğin bilgiler için çok tşk ederim öncelikle...bendede sharp 40le820e led tv var.5.1 ses sistemi düşünüyorum.sd uydu kullanıyorum..ses sistemini direk tv ye bağlayıp 5.1 nasıl alırım..sd uydu yayınında normal kanal izlerken sorround ses alabilirmiyim..aynı zaman da ps2 var onu nasıl bağlarım..filmleri tv de harici harddiskten denedim,mkv ve dts açmıyor..sayılı mkvleri açıyor...bende notebooktan hdmi ile bağlayıp gom player la izliyorum böyle sorun yok..öğrenmek istediğim benim tv de yukardaki gibi kanal veya film izlerken dts veya dolby olarak verirmi...ps2 yi nasıl bağlarım ps3 gibi tatminkar olurmu..birde z5500 mü yoksa playvision ve analog 5.1 mi almalıyım karar veremedim..apartmanda oturuyorum çok yüksek ses açamam..kısık sestede tatmin edici olurlarmı...sanırım 2 seçeneğin fiyatları hemenhemen aynı fiyata geliyor..şimdiden çok teşekkürler...

Hocam, izlediğiniz kanal Dolby yayın yapıyor ve uydu alıcınız HDMI dan 5.1 sesi iletme özelliği var ise ve LCD TV nizde bu gelen sesi bypass yapabilir ise dediğiniz olur. Bu birazda TV nizin özelliklerine bağlı. Bire bir bu cihazları kullanmadıktan sonra kesin cevap vermek zor. Mesela benim evdeki Samsung LCD nin USB den MKV oynatma özelliği yok ve HDMI dan bağlı hiçbir cihazdan DTS veya DOlby sesleri optik üzerinden çözülmemiş olarak iletemiyor. Fakat bababmların B serisi Samsung LCD de HDMI dan gelen Dolby sesleri optik üzerinden alabiliyorum. Forumda bir arkadaş bahsetmişti; onun LCD philips marka imiş ve MKV desteği olmadığı halde HDMI dan gelen DTS ve Dolby sesleri optik üzerinden alabiliyormuş. Dolayısı ile kesin bir şey söylemek zor olur.

Ps2 ile hiç tecrübem olmadı fakat ps2 oyunlarıda Dolby ve DTS destekli ise Ps3 teki kadar performans alırsınız.

Linkteki konuyu açan arkadaş Edifier M3500 ile playvision decoder aldı. Yaklaşık 360 TL ye mal oldu diye biliyorum. Z5500 ü bir kampanya ile 450 den aşağı bulmak zor. Şuan genelde de 500TL nin üzerinde diye biliyorum.

Apartman ortamında decoderli sistem rahat işinizi görür bence... Kısık seste dahi güzel sonuç alabiliyorsunuz...

http://forum.donanimhaber.com/m_47906473/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48124065

• Merhaba arkadaşlar;

Sadece koaksiyel ses çıkışı olan philips'in bluray oynatıcım var. Ses sitemi olarak da elimde 2.1 Creative T3 var. 3 adet g500 uydusu alıp yanına, playvision decodere takarak filmlerdeki 6 kanallı sesleri de duymak istiyorum. Ne güzel diyeceksiniz de sıkıntı şu. Decoder'de gördüğüm kadarıyla subwofer ve merkez uyduya ses veren tek 3.5 jack girişi var. Eğer bu girişe sub takarsam merkezi takacak giriş kalmıyor. Çoğaltıcı kullanırsam da bu sefer 2 dişi RCA girişi oluyor, birine merkez uydu taktım diyelim. Bu sefer sub.ı decodere bağlayabilmem için bir ucu 2 RCA erkek(sub girişleri) diğer ucu 1 RCA erkek (decoder girişi) kablo gerekiyor. Böyle bir kablo var mı ve bu şekilde bağlarsam sorun çözülür mü?
    Veya decoder deki ön sağ/sol girişe sub.ı direk bağlayıp sun.dan da 2 uyduya ses göndermeyi denesem başarılı olur mu?Uydulardan ses gelse bile sub.ı doğru yere bağlamadığım için basları alamama gibi bir durumla karşılaşırmıyım. (umarım anlatabilmişimdir)

Ona göre decoder ve uydular için sipariş vereceğim. Tecrübeli ve elinde bu decoderi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigrisim -- 28 Nisan 2011; 11:09:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tigrisim

Merhaba arkadaşlar;

Sadece koaksiyel ses çıkışı olan philips'in bluray oynatıcım var. Ses sitemi olarak da elimde 2.1 Creative T3 var. 3 adet g500 uydusu alıp yanına, playvision decodere takarak filmlerdeki 6 kanallı sesleri de duymak istiyorum. Ne güzel diyeceksiniz de sıkıntı şu. Decoder'de gördüğüm kadarıyla subwofer ve merkez uyduya ses veren tek 3.5 jack girişi var. Eğer bu girişe sub takarsam merkezi takacak giriş kalmıyor. Çoğaltıcı kullanırsam da bu sefer 2 dişi RCA girişi oluyor, birine merkez uydu taktım diyelim. Bu sefer sub.ı decodere bağlayabilmem için bir ucu 2 RCA erkek(sub girişleri) diğer ucu 1 RCA erkek (decoder girişi) kablo gerekiyor. Böyle bir kablo var mı ve bu şekilde bağlarsam sorun çözülür mü?
    Veya decoder deki ön sağ/sol girişe sub.ı direk bağlayıp sun.dan da 2 uyduya ses göndermeyi denesem başarılı olur mu?Uydulardan ses gelse bile sub.ı doğru yere bağlamadığım için basları alamama gibi bir durumla karşılaşırmıyım. (umarım anlatabilmişimdir)

Ona göre decoder ve uydular için sipariş vereceğim. Tecrübeli ve elinde bu decoderi olan arkadaşlardan acil yardım bekliyorum.

Hocam, decoder'e 3 adet alacağın g500 uydularını direkt mi bağlamayı düşünüyorsun?

• Direk bağlanmıyor mu yoksa :) Yani jack'dan RCA çoğaltıcı vasıtasıyla bağlamayı düşünüyordum. Bu şekilde olmaz mı?
    Olmazsa ne yapabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.