Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merlot7

LCD'm : http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/lcd-tv/LE46B530P7WXXC/index.idx?pagetype=prd_detail

tv nin solt alt köşesinde Dolby Digital Plus yazıyor

LCD TV nizin media player özelliği var mı? Dolby Digital Plus özelliği olan TV lerde genelde media player özelliği de olabiliyor ve büyük ihtimal ile PS3 den aldığı Dolby sesi optiktende passtrough yapacaktır.

Uydu alıcınız LCD ye HDMI üzerinden mi bağlı. Normal scart ile falan bağlı ise Dolby ses TV ye aktarılmaz.

• selamlar
    digital çıkışı olan ama iyi ses kartı olmayan pc'den film izlerken ve müzik dinlerken gerçek 5.1 dts ses almak istiyorum. bunun için 4 farklı yol olduğunu gördüm.

1) avr + amfi + digital 5+1 hoparlör'den oluşan 1500 liradan başlayan sistemler.
    2) logitech z-5500 fiyatı 550-600 tl
    3) digital çıkışı olan ama çözücüsü olmayan 5+1 hoparlör. sesi pc'ye çözdürüp digital çıkıştan dts almak. yaklaşık 300 tl
    4) bu başlıktaki gibi dts çözen alet + analog 5+1 hoparlör. yaklaşık 300 tl

şimdi dediğim gibi dts ses alabilmek için araştırma yaptım ve önce 1. seçeneği gördüm gözüm korktu. sonra pahalı gelse de en ucuz yol olduğunu düşünüp z-5500 almaya karar verdim. sonra 3. seçenekte yazdığım gibi hoparlörleri gördüm ama kaliteli bir ses kartım olmadığı için pc'ye sesi çözdürmenin kaliteyi düşüreceğini düşündüm. (gerçekten düşürüyor mu?) o yüzden sesi harici çözdürmek için yollar aradım ve 4. yönteme yani bu başlığa geldim. bu sefer de sesi analog hoparlör vasıtasıyla almak yerine, logitech z-5500deki gibi direk digital bağlantıyla almanın daha kaliteli olacağını düşündüm. öyle mi gerçekten

kısacası sorduğum şu: 5.1 dts ses almak için yukarıdaki yöntemler arasında ses kalitesi açısından nasıl bir fark var? (hoparlörlerin güç farkından kaynaklı kalite farkını saymıyoruz. hepsinde z-5500 uyduları varmış gibi düşünürüsek)

• quote:

Orijinalden alıntı: halukilhan

selamlar
    digital çıkışı olan ama iyi ses kartı olmayan pc'den film izlerken ve müzik dinlerken gerçek 5.1 dts ses almak istiyorum. bunun için 4 farklı yol olduğunu gördüm.

1) avr + amfi + digital 5+1 hoparlör'den oluşan 1500 liradan başlayan sistemler.
    2) logitech z-5500 fiyatı 550-600 tl
    3) digital çıkışı olan ama çözücüsü olmayan 5+1 hoparlör. sesi pc'ye çözdürüp digital çıkıştan dts almak. yaklaşık 300 tl
    4) bu başlıktaki gibi dts çözen alet + analog 5+1 hoparlör. yaklaşık 300 tl

şimdi dediğim gibi dts ses alabilmek için araştırma yaptım ve önce 1. seçeneği gördüm gözüm korktu. sonra pahalı gelse de en ucuz yol olduğunu düşünüp z-5500 almaya karar verdim. sonra 3. seçenekte yazdığım gibi hoparlörleri gördüm ama kaliteli bir ses kartım olmadığı için pc'ye sesi çözdürmenin kaliteyi düşüreceğini düşündüm. (gerçekten düşürüyor mu?) o yüzden sesi harici çözdürmek için yollar aradım ve 4. yönteme yani bu başlığa geldim. bu sefer de sesi analog hoparlör vasıtasıyla almak yerine, logitech z-5500deki gibi direk digital bağlantıyla almanın daha kaliteli olacağını düşündüm. öyle mi gerçekten

kısacası sorduğum şu: 5.1 dts ses almak için yukarıdaki yöntemler arasında ses kalitesi açısından nasıl bir fark var? (hoparlörlerin güç farkından kaynaklı kalite farkını saymıyoruz. hepsinde z-5500 uyduları varmış gibi düşünürüsek)

@halukilhan

Z5500`in decoderi ile playvision decoderin kullanılması ile ilgili daha önceden bir kaç yazı yazmıştık. İsterseniz bir inceleyin.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=44122591

1. tercih amfi olması sebebi ile daha iyi olabilir. Aynı paraya PC ye çözdürmektense harici bir decoder çok daha iyi bir çözüm. Kendi denemelerimde harici decoderin PC ye göre daha kaliteli bir sonuç verdiğini gördüm.

Z5500 ün amfisi normal 5.1 lere göre daha kaliteli olabilir belki. Ama kaliteli bir 5.1 ve playvision aradaki farkı kapatır.

• SELAM ARKADAŞLAR BİR SORUM OLACAK DTS SESİ ÇÖZÜP ANALOG ÇIKIŞ VEREN LCD TV VARMI ACABA VARSA MARKA MODEL BELİRTİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM
  • Samsungun son çıkan bazı modellerı dts çözüyor diye biliyorum ama hangı model dersen bilmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brave34 -- 28 Aralık 2010; 13:01:33 >
  • Samsung'un yeni çıkan C serileri DTS yi çözüyor ve optikten passtrough edebiliyor. Çözdüğüne göre analogtan'da stereo olarak verir tahminimce...
  • benim uydu receiver alıcımda optic giriş yok ona benzer spdif mi ne öle bişi yazıo ona mı baglıcaz, baglıyacaksak onun icin ayrı kablo optic to spdif kablo mu almamız gerekiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: merlot7

benim uydu receiver alıcımda optic giriş yok ona benzer spdif mi ne öle bişi yazıo ona mı baglıcaz, baglıyacaksak onun icin ayrı kablo optic to spdif kablo mu almamız gerekiyor ?

S/PDIF, dijital ses aktarımında kullanılan bir protokoldür. Bu kısaltmanın açılımı ise Sony/Philips Digital Interface Format. Bu dijital bağlantı şekli ise ya optik yada koaksiyeldir. Üzeri kapaklı ve kırmızı ışık var ise optik, normal dişi RCA şeklinde ise koaksiyeldir. Uydu alıcınızın markası ve modeli nedir?
  • Next 9000 CI. bu decoder için uyumlumudur ?
  • Next 9000 CI cihazınızda optik çıkış var gözüküyor.

http://www.eksenuydu.com/pinfo.asp?pid=52
  • Sn. Yekucur,

Bana sorulan bir soruyu bende sizle paylaşmak isterim;

5.1 desteği anlamında bu tür ürüne ihtiyaç olan biz tüketiciler Neden Kumandalı (biliyorsunuz ekipmanlardaki ses ayar kısıtlamalarıyla uğraşırken) ve LCD göstergeli HDV-18A ürününü değilde bu HDA-51A (Playvision) tercih ettik?

Türkiye'de garantili satılmıyor gerekçesiyle mi? Sanmıyorum...

Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim...
  • Sayın T-una

HDV-18A nın boyutları ve ağırlığı bizim aldığımız decodere göre daha ağır ve boyutu daha büyük. Bu decodere benzer Mocha isimli bir cihaz vardı. Turkeyforum'dan bir arkadaş sipariş vermişti ve gümrüğe takıldı. Biraz uğraştı ve cihazı gümrükten aldı. Sanırım insanlar gümrükte problem yaşamamak için de pek tercih etmemiş olabilir bu cihazı.

Bir de bu decoder diğer HDA-51A ya göre daha sonradan çıktı. Belki bununda etkisi olmuş olabilir. Yurt dışı sitelerde dahi kullanıcı yorumlarını pek görmedim.

HDA-51A gibi Türkiye'de garantili satılmamasının da etkisi vardır. Açıkcası benim aklıma ilk gelen bunlar oldu.
  • 5.1 setinde kumandası olan için HDA-51A yeterli bence.

Benim için Türkiyede satılması daha önemli yoksa alamazdım. Getirenden allah razı olsun...
  • Bu cihazdan alıp satan var mı arkadaşlar?
  • @muratt45 arkadaş daha iki gün önce sattı.

@Feel The... arkadaşın ilanı aşağıda. İsterseniz bi PM atın...

http://forum.donanimhaber.com/m_44998636/mpage_1/f_/key_playvision//tm.htm#44998636
  • Elindeki cihazı satmak isteyen olursa mesaj atsın arkadaşlar. (hesaplı fiyat olursa)

Ayrıca elimde seoul pvr adaptor ve piranha aqua-x divx player (metepe yazılımlı-usb'den film izlemek için ideal-dvd kısmı okumuyor hiç kullanmadım) var. Takas için düşünen varsa (+para)
  • Bende var ve satmayı düşünüyorum.
    Geçen yıl şubat ayında GreatWhite nickli arkadaş getirmişti ondan almıştım.
    arkasında 6 rca çıkışı olan modelden....

3-4 kere kullandım o kadar...
    Garantisiz, kutusuz 100-TL ye verebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezayirli

Bende var ve satmayı düşünüyorum.
    Geçen yıl şubat ayında GreatWhite nickli arkadaş getirmişti ondan almıştım.
    arkasında 6 rca çıkışı olan modelden....

3-4 kere kullandım o kadar...
    Garantisiz, kutusuz 100-TL ye verebilirim.

Yenisi (G5 sürüm) aynı şekilde 77 dolara getirtilebiliyor.
    http://cgi.ebay.com/AC3-DTS-DD-5-1-Audio-Gear-decoder-aka-HD-Audio-Rush-/150545879756?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item230d3bd2cc#shId

Daha hesaplı veren var mı?

• Playvision HDA-51A modelini birkaç gün önce aldım. WD TV Live + Sanrupid SRC-518 kombinasyonuyla -kendi ölçülerime göre- müthiş ses alıyorum. Tek can sıkıcı şey arada center'dan konuşma sesleri kesiliyor bir süre sonra tekrar geliyor, acaba bu sorunu yaşayan başka birileri var mı, varsa çözümü nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 13 Ocak 2011; 15:41:03 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.