Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
122.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: demir788

SELAM

5.1 AUDİO GEAR CİHAZINI yurtdışından almıştım ne yaptıysam çalışmadı bende aldığım yere bildirdim hong kong çin yani adamlar adreslerini verdiler posta ile geri gönderdim bakalım ne olacak ellerine ulaşıp bana geri yollayacaklarmı bilmiyorum

120 tl ye aldım oradan fakat çalışmadı şansıma türkiyede 200 tl garantilisi tabiki

şimdi bekliyorum gelişme olursa size bilgi veririm

Geçmiş olsun hocam.

Geri gönderme parası ne kadar tuttu?

Türkiyede italatçı firma üzerinden direkt alsaydın kargo dahil fiyatı 175 TL idi. Enazından sıkıntı yaşamazdın. Sağlık olsun. İnşallah en kısa zamanda kavuşursun decoderine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknshngl

Arkadaşlar merhaba;
    evimde LG 42LV3550 LED tvim var. çoğunuzun bildiği gibi USBden direkt film oynatabiliyor. Ancak DTS sesleri çözemiyor. Yine forumdan başka bir başlıktan bu sesi çözmemekle birlikte optik çıkışa da iletmediğini okudum. Şimdi DTSli filmleri izleyebilmek için basit bir madia oynatıcı almayı planlıyorum. Marka modele karar verdim gibi. Sesleri de 5.1 olarak yine elimdeki Logitech X530'a vermek istiyorum. Media oynatıcının optik çıkışı olsa da bildiğiniz gibi X530da optik giriş yok. ne yaparım nasıl ederim diye ararştırıp ederken bu başlığa ulaştım.
    ilk sorum : herhalde benim de ihtiyacım olan bu decoder doğru mudur? Filmi media player ile oynatıp sesi önce oprikten decodere sonra da 5.1e vermem lazım?
    ikinci sorum şu : yurtdışı sitelerden alışveriş yapmadığım için bilemiyorum. dealextrame vb. sitelerden almaya kalksam adrese teslim geliyor mu? ve ne kadar zamanda geliyor? Bu işi yapmış bir arkadaşımız buradan ya da PM den alışveriş adımlarının bana yazabilir mi? Gümrük ıvır zıvır vs ile uğraşacak ne vaktim ne de enerjim var hb'dan almışım gibi kapıya gelsin istiyorum
    üçüncü sorum da şu: Yurtdışından almaya kalkınca ucuz olmasına rağmen, uzun zamanda gelme, bozuk çıkma vb. riskleri olabileceği için pahalı da olsa yurtiçine dönersem nereden ve hangi ürünü tavsiye edersiniz? Şu ürün http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm bu AudioRush ile muadil ya da aynı ürün müdür? başka tavsiyeleriniz olur mu?
    İlgilenip cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

ilk sorunuz : Evet hocam doğrudur. ihtiyacınız olan bir adet decoder. Aynen dediğiniz gibi filmi media player ile oynatıp sesi önce optikten decodere sonra da ses sisteminin 5.1 girişlerine vermeniz lazım.

ikinci sorunuz: Kapıya kadar gelir diye biliyorum fakat 175 TL ye garantili almak var iken bence değmez. Yinede sis bilirsiniz.

üçüncü sorunuz: Piyasada şuan sıfır bulunabilecek tek decoder playvision. Onun dışında jazz ve creative in eski modelleri mevcut fakat en az 5 yıllık makineler olduğu için nrerede yolda kalacakları belli olmaz. Playvision ile AudioRush aynı ürünlerdir. Sadece markaları değişik.

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Merhaba,

Benimde PlayVision adı altında Türkiye'den edindiğim HD AUdio Rush 5.1 decoder'im aylardır Coaxial (D3)'den sürekli bağlı şekilde

Philips 32PFL8404 ve eski Creative T7700 arasında Belkin Digital AV Master kabloyla kullanırken bir anda bozulu verdi.

Hertürlü kombinasyonu denememe rağmen bu Coaxial bağlantıda sesler sürekli gidip geliyor ve yüksek düzeyde cızırtı var.
    Diğer iki toslink bağlantıda ise herhangi bir sorun yok.

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar oldu mu?

Garanti kapsamında olduğu için hemen firmayı aradım çok ilgili davrandılar pazartesi kargoluycam ürünü bakalım hayırlısı...

Geçmiş olsun @T-una hocam.

Bu decoderi kullanan arkadaşlar genelde optik kullandıkları için Coaxial ile ilgili sıkıntı yaşayan henüz duymadım. Optikde elektriksel iletim olmadığı için coaxial bağlantıya göre daha uzun ömürlü olur sanırım. Optikler düzgün çalıştığına göre büyük ihtimal kapacitör sorunudur. İnşallah en kısa zamanda probleminiz çözülür, decoderinize kavuşursunuz. Durum hakkında bize de bilgi verirseniz sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

quote:

Arkadaşlar merhaba;
    evimde LG 42LV3550 LED tvim var. çoğunuzun bildiği gibi USBden direkt film oynatabiliyor. Ancak DTS sesleri çözemiyor. Yine forumdan başka bir başlıktan bu sesi çözmemekle birlikte optik çıkışa da iletmediğini okudum. Şimdi DTSli filmleri izleyebilmek için basit bir madia oynatıcı almayı planlıyorum. Marka modele karar verdim gibi. Sesleri de 5.1 olarak yine elimdeki Logitech X530'a vermek istiyorum. Media oynatıcının optik çıkışı olsa da bildiğiniz gibi X530da optik giriş yok. ne yaparım nasıl ederim diye ararştırıp ederken bu başlığa ulaştım.
    ilk sorum : herhalde benim de ihtiyacım olan bu decoder doğru mudur? Filmi media player ile oynatıp sesi önce oprikten decodere sonra da 5.1e vermem lazım?
    ikinci sorum şu : yurtdışı sitelerden alışveriş yapmadığım için bilemiyorum. dealextrame vb. sitelerden almaya kalksam adrese teslim geliyor mu? ve ne kadar zamanda geliyor? Bu işi yapmış bir arkadaşımız buradan ya da PM den alışveriş adımlarının bana yazabilir mi? Gümrük ıvır zıvır vs ile uğraşacak ne vaktim ne de enerjim var hb'dan almışım gibi kapıya gelsin istiyorum
    üçüncü sorum da şu: Yurtdışından almaya kalkınca ucuz olmasına rağmen, uzun zamanda gelme, bozuk çıkma vb. riskleri olabileceği için pahalı da olsa yurtiçine dönersem nereden ve hangi ürünü tavsiye edersiniz? Şu ürün http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm bu AudioRush ile muadil ya da aynı ürün müdür? başka tavsiyeleriniz olur mu?

Selam

Ben genelde Dealextreme den alışveriş yaptığım için bu site üzerinden bildiklerimi paylaşayım. Burada alışveriş yaparken kendi ev adresini verirsen direkt olarak evine gelir sorun olmaz. Kargo ücretsiz olduğu içinde teslim alırken herhangibir ücret ile karşılaşmazsın. Ancak yeni kanunda tam emin olmamakla birlikte gümrüksüz limit 75 avro olmuş. Bu rakama kadarki alışverişlerde herhangibir gümrük vs ödemiyorsun. Ben bu cihazı alırken 98 tl ödedim paypal ile onun dışında kargo gümrük vs ödemedim.
    Eline ulaşma süresi açıkcası değişiyor. Dealextreme aslında aracı firma olduğundan üreten firmadan kaynaklı gecikmeler direkt yansıyor yani stoklarında bir ürün yok. Ancak genelde 15-20 gün içinde ürün elinde oluyor.

Arızalı ürünlerde geri gönderin falan diyor ama açıkcası hiç denemedim kargo vs nasıl oluyor pek dikkat etmedim. Ben daha önce 8-10 kadar ürün aldım sadece 1 tanesinde sorun vardı. Oda bluetooth araç kiti idi ondada telefonları bulmuyordu. Ama bazı arkadaşların dediği gibi adoptör vs bozukta çıkabiliyormuş. ama adı üzerinde çin malı çok süper kalite beklememek lazım arada arıza ürünler çıkıyor.
    Aslında bu iş biraz kumar gibi ya türkiyeden 2-3 katına garantili ürün alacaksın yada buralardan alıp şansına güveneceksin :)

ilgine teşekkür ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

quote:

Arkadaşlar merhaba;

ilk sorunuz : Evet hocam doğrudur. ihtiyacınız olan bir adet decoder. Aynen dediğiniz gibi filmi media player ile oynatıp sesi önce optikten decodere sonra da ses sisteminin 5.1 girişlerine vermeniz lazım.

ikinci sorunuz: Kapıya kadar gelir diye biliyorum fakat 175 TL ye garantili almak var iken bence değmez. Yinede sis bilirsiniz.

üçüncü sorunuz: Piyasada şuan sıfır bulunabilecek tek decoder playvision. Onun dışında jazz ve creative in eski modelleri mevcut fakat en az 5 yıllık makineler olduğu için nrerede yolda kalacakları belli olmaz. Playvision ile AudioRush aynı ürünlerdir. Sadece markaları değişik.

yekucur;
    ilgine çok teşekkür ederim. :)
    tüm sorulamı yanıtlamışsın.. Galiba risk almayıp yutriçinden alacağım..
    Son ve aklıma sonradan gelen bir sorum daha var.. Acaba ses ve görüntü arasında senkron problemi oluyor mu? Yani görüntü direkt TVye giderken ses arada bir işlemden daha geçecek.. Bu senkron kayması yaratıyor mu acaba? Eğer böye bir problem olmuyorsa sistemi kurmaya başlayacağım gib görünüyor?
    Teşekkürler...

• selam

sağol arkadaşım

ptt kargoya sordum honk kong a nekadara gider bu paket diye onlarda buradan gönderirsen gümrük falan pahalı olur dediler sen normal ptt ile yolla dediler
    bende küçük bir paket yaptım ve normal posta gibi gönderdim şaşırmayın 13,5 tl ye honk kong a yolladım.sanırım biraz geç gider ama olsun inşallah varırda sağ salim yenisini yollarlar .

gelişme olursa sizlere yazarım
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba;

yekucur;
    ilgine çok teşekkür ederim. :)
    tüm sorulamı yanıtlamışsın.. Galiba risk almayıp yutriçinden alacağım..
    Son ve aklıma sonradan gelen bir sorum daha var.. Acaba ses ve görüntü arasında senkron problemi oluyor mu? Yani görüntü direkt TVye giderken ses arada bir işlemden daha geçecek.. Bu senkron kayması yaratıyor mu acaba? Eğer böye bir problem olmuyorsa sistemi kurmaya başlayacağım gib görünüyor?
    Teşekkürler...

Estağfurullah @hknshngl. Ne demek...

Görüntü ve sesi TV ye aktarıp, TV nin optik çıkışından decodere bağlarsanız, dediğiniz durum bir ihtimal olabilir fakat görüntüyü TV ye, sesi de playerın optik çıkışından decodere direkt bağlarsanız senkron problemi olmayacaktır. Bu şekilde ben dahil bir çok arkadaş kullanıyor. Henüz bir problem yaşayan görmedim.

• quote:

Görüntü ve sesi TV ye aktarıp, TV nin optik çıkışından decodere bağlarsanız, dediğiniz durum bir ihtimal olabilir fakat görüntüyü TV ye, sesi de playerın optik çıkışından decodere direkt bağlarsanız senkron problemi olmayacaktır. Bu şekilde ben dahil bir çok arkadaş kullanıyor. Henüz bir problem yaşayan görmedim.

Tekrar teşekkürler.. Bugün media playerın siparişini verdim.. gelsin, TVye bağlayıp bir test edeyim... Peşinden de playvision siparişine geçeceğim herhalde.. Arkadaş ikinci el temiz optik girişli bir sistem al, sesler çok daha farklı olur diyerek kanıma girdi ya o da başka mesele... X530u ikinci el satıp Playvision masrafına da girmeyip ikinci el bir optik girişli 5+1 sistem almak daha mı mantıklı olur? Ne dersiniz? önerebileceğiniz bir marka model var mıdır? 200-250TL arası temiz, ikinci el bulunup alınabilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknshngl -- 20 Eylül 2011; 17:07:14 >

• quote:

quote:

Tekrar teşekkürler.. Bugün media playerın siparişini verdim.. gelsin, TVye bağlayıp bir test edeyim... Peşinden de playvision siparişine geçeceğim herhalde.. Arkadaş ikinci el temiz optik girişli bir sistem al, sesler çok daha farklı olur diyerek kanıma girdi ya o da başka mesele... X530u ikinci el satıp Playvision masrafına da girmeyip ikinci el bir optik girişli 5+1 sistem almak daha mı mantıklı olur? Ne dersiniz? önerebileceğiniz bir marka model var mıdır? 200-250TL arası temiz, ikinci el bulunup alınabilecek?

Bass ve tizz kalitesi elinizdeki ses sisteminden daha iyi bir cihaz bulursanız arkadaşınız doğru. Fakat Optik girişli ses sistemlerinin içinde de bir decoder çip var ve aynı işi yapıyor. Yani dijitali çözüp analog olarak ses sistemi amfisine iletiyor. Sonuçta teknik özellikleri aynı olduktan sonra daha farklı olacağını sanmıyorum.

Benim tavsiyem, DVD player'ını hiç kullanmayacağınız bir ses sistemi almayın. Sonuçta elinizde media player var iken DVD izlemezsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Bass ve tizz kalitesi elinizdeki ses sisteminden daha iyi bir cihaz bulursanız arkadaşınız doğru. Fakat Optik girişli ses sistemlerinin içinde de bir decoder çip var ve aynı işi yapıyor. Yani dijitali çözüp analog olarak ses sistemi amfisine iletiyor. Sonuçta teknik özellikleri aynı olduktan sonra daha farklı olacağını sanmıyorum.

Benim tavsiyem, DVD player'ını hiç kullanmayacağınız bir ses sistemi almayın. Sonuçta elinizde media player var iken DVD izlemezsiniz.

çok teşekkür ederim;
    teknik olarak bu konuyu çok bilmiyorum o nedenle aklıma sürekli bazı sorular takılıyor. Sıkılmadan yanıtladığınız için teşekkür ederim.
    Herhalde birazdan playvisionun da siparişini yapacağım :)
    Mediaplayer bugün elime ulaşacak gibi, playvisionda bir iki güne gelirse sistem tamam.. :)

• Playvision'un da siparişi Salkom'a verdim. Ereyon ve ya Hepsiburada'da fiyat daha yüksek ve anladığım kadarıyla ürün ellerinde yok. Tedarik edip kargoya vermeleri falan derken iş uzar... Üstelik Salkom bugün kargoya verecek ve yarın bir aksilik olmaz ise elimde olacak. Şu aşamaya kadar ilgili bir firma izlenimi verdi bana. siparişten önce mail ile sorduğum sorulara hemen yanıt verdiler. EFT'yi yaptıktan sonra telefonla aradılar ve hem ürün ile hem de kargo ile ilgili bilgi verdiler. Bakalım inşallah üründe sıkıntısız elime ulaşır :)
    Bir aksilik olmazsa yarın akşam sistemi kurmuş oluyorum :)
    Şimdi geriye bi tek şey kalıyor :) o da arka kolonların altına ayak
  • quote:

Playvision'un da siparişi Salkom'a verdim. Ereyon ve ya Hepsiburada'da fiyat daha yüksek ve anladığım kadarıyla ürün ellerinde yok. Tedarik edip kargoya vermeleri falan derken iş uzar... Üstelik Salkom bugün kargoya verecek ve yarın bir aksilik olmaz ise elimde olacak. Şu aşamaya kadar ilgili bir firma izlenimi verdi bana. siparişten önce mail ile sorduğum sorulara hemen yanıt verdiler. EFT'yi yaptıktan sonra telefonla aradılar ve hem ürün ile hem de kargo ile ilgili bilgi verdiler. Bakalım inşallah üründe sıkıntısız elime ulaşır :)

Hayırlı olsun hocam. Sanrım bu gün decoder eline geçmiştir. İlk yorumlarını bekleriz...

• quote:

Hayırlı olsun hocam. Sanrım bu gün decoder eline geçmiştir. İlk yorumlarını bekleriz...

Evet; dün mediaplayer, bugün de decoder elime ulaştı.. Bu akşam ya da yarın akşam cihazları bağlıyorum inşallah Elbette kurulumdan sonra yorumlarımı yazacağım.. yardımların için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknshngl -- 22 Eylül 2011; 17:45:50 >

• quote:

Merhaba,

Benimde PlayVision adı altında Türkiye'den edindiğim HD AUdio Rush 5.1 decoder'im aylardır Coaxial (D3)'den sürekli bağlı şekilde

Philips 32PFL8404 ve eski Creative T7700 arasında Belkin Digital AV Master kabloyla kullanırken bir anda bozulu verdi.

Hertürlü kombinasyonu denememe rağmen bu Coaxial bağlantıda sesler sürekli gidip geliyor ve yüksek düzeyde cızırtı var.

Garanti kapsamında olduğu için hemen firmayı aradım çok ilgili davrandılar pazartesi kargoluycam ürünü bakalım hayırlısı...

Bahsi geçen sorun 1 gün sonra kendiliğinden düzeldi,

Önceki kullanımımdan farklı olarak şuan sürekli değişken şekilde bütün bağlantı noktaları arasında geçiş yaparak sırayla deneme fırsatım oluyor.
    Bir nevi testte yapmış oluyorum diyebilirim.

Buraya yazmaya ve teknik servisi geribildirim yapmaya fırsatım olmadı.

Fakat Teknik Servis arama kaydımı not aldığı için bugün bana tekrar geri dönüş yaparak müşteri memnuniyeti anlayışlarıdaki ciddiyeti gösterdiler.

Umarım tekrar bir sorun yaşamayız...

• quote:

Selam
    benim cihazda dealextreme den geldi. Ayın 9 unda sipariş vermiştim bugün elime ulaştı. Cihazda herhangibir sorun yoktu. Tek sıkıntı bu amerikan fiş ile gelmişti. Allahtan dönüştürücü vardı evde. Benim emektar 5.1 de artık sesi yarısına bile alamıyorum. Normal uydu üzerinde seyrettiğim yayınlarda çok etkisi yok ancak filmlerde çok fark etti.
    televizyonum lg lw5500.
    Tv de yada cihazda bir ayar yapmaya gerek kalmadı. Zaten cihaz üzerinde 2 düğme var :)

Birde benim gibi cahil olanlara optik kabloyu kullanırken kablonun ucundaki plastiği çıkarmayı unutmayın. TV ye takmaya çalıştım az daha o şekilde tutturuyordum. Cihazda ise acaba bunu nasıl takıyoruz diye 2-3 dakika düşündüm Cahilllik zor

Benim 5.1 den 3 tane 3.5 mm lik çıkış vardı bunları direkt cihaza bağlayıp optik kablo ilede TV ye bağladım seste bir sorun çıkmadı. Ancak merak ettiği tv nin sesini kısmam gerektiği idi. Ben kulaklık tattığımdaki gibi sesin kesileceğini sanmıştım. Herhalde optikte o şekilde olmoyor.
    Merak ettiğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

acaba aldığınız ürünün tam URLsini verebilirmisiniz ?

http://www.dealextreme.com/p/coaxial-dts-ac3-5-1-digital-audio-gear-decoder-65727

adresindeki ürüne kötü bir yorum yapılmış ta ?

Ayrıca kutu resmi de sizin görüntülediğinizden farklı o yüzden sorma ihtiyacı hissettim.

Teşekkürler...

• evet aynı linkteki ürün
    Bende ilk başta o yoruma göre vazgeecektim sonra battı balık yan gider dedim aldım şimdilik bir sorun yok.
  • quote:

quote:

Merhaba,

Bahsi geçen sorun 1 gün sonra kendiliğinden düzeldi,

Önceki kullanımımdan farklı olarak şuan sürekli değişken şekilde bütün bağlantı noktaları arasında geçiş yaparak sırayla deneme fırsatım oluyor.
    Bir nevi testte yapmış oluyorum diyebilirim.

Buraya yazmaya ve teknik servisi geribildirim yapmaya fırsatım olmadı.

Fakat Teknik Servis arama kaydımı not aldığı için bugün bana tekrar geri dönüş yaparak müşteri memnuniyeti anlayışlarıdaki ciddiyeti gösterdiler.

Umarım tekrar bir sorun yaşamayız...

Geçmiş olsun @T-una. İnşallah bir daha sorun yaşatmaz...

• quote:

Orijinalden alıntı: HalfBreed

quote:

Selam
    benim cihazda dealextreme den geldi. Ayın 9 unda sipariş vermiştim bugün elime ulaştı. Cihazda herhangibir sorun yoktu. Tek sıkıntı bu amerikan fiş ile gelmişti. Allahtan dönüştürücü vardı evde. Benim emektar 5.1 de artık sesi yarısına bile alamıyorum. Normal uydu üzerinde seyrettiğim yayınlarda çok etkisi yok ancak filmlerde çok fark etti.
    televizyonum lg lw5500.
    Tv de yada cihazda bir ayar yapmaya gerek kalmadı. Zaten cihaz üzerinde 2 düğme var :)

Birde benim gibi cahil olanlara optik kabloyu kullanırken kablonun ucundaki plastiği çıkarmayı unutmayın. TV ye takmaya çalıştım az daha o şekilde tutturuyordum. Cihazda ise acaba bunu nasıl takıyoruz diye 2-3 dakika düşündüm Cahilllik zor

Benim 5.1 den 3 tane 3.5 mm lik çıkış vardı bunları direkt cihaza bağlayıp optik kablo ilede TV ye bağladım seste bir sorun çıkmadı. Ancak merak ettiği tv nin sesini kısmam gerektiği idi. Ben kulaklık tattığımdaki gibi sesin kesileceğini sanmıştım. Herhalde optikte o şekilde olmoyor.
    Merak ettiğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

acaba aldığınız ürünün tam URLsini verebilirmisiniz ?

http://www.dealextreme.com/p/coaxial-dts-ac3-5-1-digital-audio-gear-decoder-65727

adresindeki ürüne kötü bir yorum yapılmış ta ?

Ayrıca kutu resmi de sizin görüntülediğinizden farklı o yüzden sorma ihtiyacı hissettim.

Teşekkürler...

Bende de LW 570S Tv var ve Logitech X540 ses sistemi var. Aynı sekılde 3 tane uc cıkıyor bunları optıge donusturmek ıstıyorum acaba bu yontemle verımlı kalıtelı ses alabııyormuyuz xbox 360la veya wd hd media player ıle bırlıkte ? Bu playvision aletını nerden nasıl kaca alabılırım eger duzgun calısıyorsa verımlı bır performans arttırımı oluyorsa

• Bende xbox olmadığından kıyaslama şansım yok. Daha önce ev sinema sistemide kullanmadığımdan onlarlada karşılaştırma şansım yok. Ama şu var sonuçta tv de 10-20 wattlık hoparlör var. Bunun yanında kullanamadığım 5.1 sistemim vardı. Şu anda hem bu sistemi kullanabiliyorum hemde daha güzel ses alabiliyorum. Eminimki 600-700 tl verip ev sinema sistemlerinden alsam daha da kaliteli ses alacağımdır ancak dediğim gibi bu paraya anca bu çıkıyor :)
    Dediğim gibi sistemi çok deneme şansım olmadı er-ryan ı indirdim onda denemek istiyorum ancak bu aralar yoğunum onun için pek şansım olmuyor sistemi kullanmak için :(
  • quote:

quote:

Playvision'un da siparişi Salkom'a verdim. Ereyon ve ya Hepsiburada'da fiyat daha yüksek ve anladığım kadarıyla ürün ellerinde yok. Tedarik edip kargoya vermeleri falan derken iş uzar... Üstelik Salkom bugün kargoya verecek ve yarın bir aksilik olmaz ise elimde olacak. Şu aşamaya kadar ilgili bir firma izlenimi verdi bana. siparişten önce mail ile sorduğum sorulara hemen yanıt verdiler. EFT'yi yaptıktan sonra telefonla aradılar ve hem ürün ile hem de kargo ile ilgili bilgi verdiler. Bakalım inşallah üründe sıkıntısız elime ulaşır :)

Selam uzun zaman oldu ancak yoğunluktan girip yorum yapamadım...
    Benim gibi almayı düşünüp karar veremeyenler ya da alsam nasıl olur diyenler için geniş bir yorum yazıyım şimdi...

Sistemimi kurdum... Şöyle ki;
    1. Media Player'ı HDMI ile LED TV'ye bağladım.
    2. Media Player'ın optik ses çıkışını PlayVision'un 2nci ses girişine bağladım.
    3. Evde Teledünya HD kullanıyorum. Teledünya decoderi de HDMI ile TV'ye bağlı durumda.
    4. TV'nin optik ses çıkışını Play Vision'un 1nci ses girişine bağladım.
    5. Play Vision'un ses çıkışlarına Logitech X530 5.1 ses sistemimi bağladım.
    6. TV'nin ayarlar menüsünden kendi hoparlörlerini etkisiz hale getirdim.

Uygulamalarım:
    TV izlerken:
    Aslında Teledünya HD box'ın kendi optik ses çıkışı var. HD box'ı direkt olarak Play Vision'a bağlamayı denedim ilk olarak. Ancak böyle yaptığımda ses seviyesini Teledünya'nın uzaktan kumandası ile kontrol edemediğimi farkettim. Çok saçma ama neden olduğunu anlayamadım. Bunun üzerine yukarıda yazdığım gibi TV'nin optik ses çıkışını Playvision'un 1nci girişine bağladığımda hiç bir sorun kalmadı. TVnin hoparlörlerini de kapatınca artık çok daha kaliteli ve temiz bir ses alıyorum TV izlerken. Yayınlarda ses genelde 2 kanal olduğu için TV izlerken Playvision'u 2.1 modunda çalıştırıyorum. Ancak geçenlerde bazı kanallarda sesin AC3 olarak verildiğini keşfettim. Belgesel kanallarının birinde bunu görüp 5.1 moduna geçtiğimde 5 hoparlörden de ses geliyor olması gayet güzeldi :)

Media Player ile film izlerken:
    Benim en büyük sıkıntım ve bu sistemi kurmamdaki sebep TV'im USB'den okuduğu filmlerde DTS codecleri çözememesiydi. Artık filmleri media player ile çalıştırıp ses sorununu aştım. Play Vision sayesinde de 5.1 ses sisteminide kullanabiliyorum. Arka kolonlarım için kendi imalatım ayakları kullanıyorum. Böylece evde kendime basit bir sinema sistemi yapmış oldum.

Play Vision ile ilgili yorumum:
    Ürünü alacak olanlar benim gibi yurt dışından almaktan yana terettüdlü iseler yurtiçinden Salkom firmasından rahatlıkla alabilirler. 175TL'lik havele ile aynı gün kargoya veriyorlar. Benim elime bir gün içinde ulaştı.
    Cihaz gayet sağlam görünüşlü. Çelik dış kasası çok sağlam duruyor. Kutu içinden 1mtlik optik kablo, adaptör ve ses sisteminin girişleri 6 jacklı olanlar için 3 adet çoklayıcı çıkıyor.
    Bağlantıları gayet basit. Cihaz üstüne düşen görevi gayet iyi şekilde yerine getiriyor. 2 optik giriş olması kesinlikle çok güzel. Ayrıca bir de koaksiyel giriş var ama ben henüz ihtiyaç duymadım. İstediğiniz girişi seçme ve girişler arasında geçişi bir buton ile manuel olarak yapıyorsunuz. Aynı şekilde 2.1 ve 5.1 arası geçiş içinde ayrı bir buton var. Bu nedenle benim gibi TV ve media player gibi birden çok cihazla kullanacak olanlar erişimi kolay bir yerde tutmalı. Güç ve girişleri belli etmek için mavi renkli led ampüller koymuşlar. Ben TV ünitesindeki cihazlar için ayrılmış cam göze biraz arkada kalacak şekilde koydum. Karanlıkta bu mavi ledler çok güzel bir ışık veriyor :)
    Genel olarak Play Visiondan memnun kaldım. Hem fiziksel yapısı hem de görevini yerine getirmesi anlamında hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

Genel Yorumlarım:
    TV izlerken aldığım sesten artık çok memnunum. TVnin kendi hoparlörlerinden sonra 5+1 ile aldığım ses çok daha temiz çok daha kaliteli ve çok daha tatminkar...
    Film izlerken de artık 5+1 kanal ses alabiliyor olmam çok iyi. Arka kolonlardan aldığım ses seviyesi genel olarak düşük. Bunun benim sistemim ile ilgili bir problem mi olduğunu araştırdığımda genel olarak yaşanan bir sıkıntı olduğunu okudum forumlarda. Bilgisayar kullanırken ses kartı ayarlarından arka kolon seslerini sonuna kadar açıp ön kolon seslerini de kısınca dengelemeyi kendi kulak zevkime göre yapabiliyordum ama artık sinyal ne ise ona razı olmak zorundayım. Yine de gayet güzel, temiz ve güçlü bir ses sistemim olmasından dolayı mutluyum. Logitech'in özellikle bassları çok iyi. Filmleri gümbür gümbür izlerken komşular kapıyı ne zaman çalacak diye tedirgin oluyorum :)

Sistemin genel maliyeti:
    Media Player : 140TL
    Play Vision : 175TL
    Gerekli kablolar : 40 TL (TV için ekstra optik kablo, arka kolonlar için uzatma kablosu, kablo tutucular vs)
    Arka kolon ayakları için malzeme : 20 TL (İzmir'de elektronikçilerin çok olduğu bir yerde araştırdım en basit Home Teather ayakları 60TL'den başlıyor. Uyum problemi olma ihtimali yüksek ve görünüşleri hoşuma gitmiyor)
    Kolonlar : Mevcut (Logitech X530.. Ben bir sene önce Mediamark'tan 169TL'ye almıştım. Geçen gün gittiğimde 199TL'ye satıldığını gördüm.)

Benim elimde 5+1 ses sistemim olduğundan ve değerlendirmek istediğim için aynı zamanda biraz da zevkime hitap etsin diye toplamda 375 TL masraf yapmışım.
    Daha az özellikli media player işimi görür, arka kolon için ayağa gerek yok duvara monte ederim, odam küçük uzatma kablosu istemez diyenler 275TL seviyelerinde kalabilir.

Umarım benim durumumda olanlar için açıklayıcı olmuştur.

Selamlar.. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknshngl -- 14 Ekim 2011; 11:47:24 >

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.