Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @hknshngl, vermiş olduğun bilgiler gerçekten çok faydalı olmuş. Klavyene sağlık.
  • Apaçilik gibi olacak ama bir sorum var. Bende Creative Inspire 4400 var. Ses olarak da çok memnunum. Fakat sorun 4.1 olması dolayısı ile center yok. Bu alelterli 4.1 ile kullanan var mı? Center olmayınca sorun çok oluyor mu?
  •  HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Merhaba,

Resimde görmüş olduğunuz 5.1 decoderi kullanmaktayım.Bu cihaza 2 optik girişten PS3 ve Xbox 360 , coaxial girişten PC bağlı.Hoparlör çıkışından ise X-530 a sorunsuz ses alabiliyorum.Ses çıkışı kısmında ayrıca (5V-out yazan yer) USB kulaklık çıkışı bulunuyor.

Sorum şu;
    bu cihaza Speedlink Medusa, Gamecom 777, Creative SB Arena gibi USB destekli gerçek yada sanal 5.1 ss veren kulaklıkları bağlasam, özellikle PS3 ve Xbox tan ses alabilir miyim ve ne kadar verimli olur?

Cevap olumlu ise bu fiyat aralığında bahsetmiş olduğum hangi kulaklığı önerirsiniz? (Çok sık ve uzun bir kullanım süresi olmayacak.)

• Banada X540 için lazım böyle birşey Dts ses alabilmek için şuan türkiyede satılan yer varmı bunlardan herhangibir işimi görmezmi?
    http://www.teknobiyotik.com/elektronik/media-player.html
  • merhaba beyler elimde
    CREATİVE G500 ses sistemi ve ps3 var g500 analog oldugu ıcın dıgıtal ses alamıyorum. arardım sordum sorusturdum bu urunu bldum.ve hosuma gıtı burak beyle gorustum bılgı aldım ve cok ılgılı davrandı gerçeten.

g500 ses sıstmım de sanalk 5artı1 ozeliği var.tusuna basıyorum her kanaldan ses gelıyo fakat SANAL.sımdı sorum su ben DD,DTS ses turune sahip oyun yada fılm ızlesem normal sanal 5artı 1 e gore dahamı ıyı ses cıkar ses sevıyesı artarmı bas ve tızlerde degısım olurmu.forumu okudum degıısım olurmus fakat bnm ses sıstemımde nasıl bır tepkı verır bılmedıgımden soruyorum. olumlu dusundugum yorumları alırsam en kısa surede almayı dusunuyorum bnde bu aleten.birde şöle bır rune denk geldım bu urunde aynı ısı yapmazmı sankı aynı gırısler var gıbı.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozican0148 -- 10 Kasım 2011; 18:44:00 >
  • yardm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozican0148

merhaba beyler elimde
    CREATİVE G500 ses sistemi ve ps3 var g500 analog oldugu ıcın dıgıtal ses alamıyorum. arardım sordum sorusturdum bu urunu bldum.ve hosuma gıtı burak beyle gorustum bılgı aldım ve cok ılgılı davrandı gerçeten.

g500 ses sıstmım de sanalk 5artı1 ozeliği var.tusuna basıyorum her kanaldan ses gelıyo fakat SANAL.sımdı sorum su ben DD,DTS ses turune sahip oyun yada fılm ızlesem normal sanal 5artı 1 e gore dahamı ıyı ses cıkar ses sevıyesı artarmı bas ve tızlerde degısım olurmu.forumu okudum degıısım olurmus fakat bnm ses sıstemımde nasıl bır tepkı verır bılmedıgımden soruyorum. olumlu dusundugum yorumları alırsam en kısa surede almayı dusunuyorum bnde bu aleten.birde şöle bır rune denk geldım bu urunde aynı ısı yapmazmı sankı aynı gırısler var gıbı.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

@ozican0148,

Yaklaşık 8 aydır CREATİVE G500 ile playvision decoderi birlikte kullanıyorum. Stereo sanal ile gerçek 5.1 DTS-Dollby arasında dağlar kadar fark var. Sesin kalitesi, netliği ve surround kalitesi çok çok daha iyi. Sesin oda içinde dolaştığını çok rahat hissedebiliyorsun. G500 için özellikle bass'ın kararlılığı çok iyi oluyor. Filmde oluşan bir patlama sesinde oturduğun koltuk resmen titriyor. Ve bu sonucu almak için kumandadaki ilk iki ışık yanacak kadar ses seviyesinin açık olması yeterli. Bu zamana kadar neden almadım ben bu decoderi diyeceğine eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 20 Kasım 2011; 16:52:12 >

• arkadaşım benim elime Creative DDTS-100 geçti şu an çok memnunum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozican0148

arkadaşım benim elime Creative DDTS-100 geçti şu an çok memnunum :)

Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullan. Kaça aldın Creative'i?
  • Forum dan aydın abim sağolsun hediye etti bana yani para vermedim :)
  • Selam bende almak istiyorum, teledünya box cihazım var. ayrıca mkv tarzı filmleri USB tv takarak izliyorum.

Ses sistemim creative g500, TV : panasonic TXP42GT30 Sorum şu : Tv im dts 2.0 destekliyor. Bu sorun 5+1 sesleri iletmekte sorun yaratır mı? tv ye bağlamayı düşünüyorumda optic olarak.
  • mesajım bulunsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

Sayın yekucur,

bu konuyla alakalı toplam 11 sayfayı okuıdum, iş ortamında okumam biraz zor oldu ama neyse bitirdim.....
    özellikle sizin yazdıklarınızı okuduklarımdan yola çıkarak;
    1.) bir mesajınızdai 40C650nin passtrought yaparak optikten çıkış verdiğin söylemişsiniz. Tv optikten çıkış verirken bu işlemi otomatik olarak mı yapıyor yoksa bizim bir ayar yapmamız gerekiyor mu o konuda bir açıklamanız yoktu.

2.) Playvision veya çinden gelen muadillerini TVye çıkışına bağlayıp dekoderden çıkan hattı direk kablolarla 5+1 hoparlörlere bağlayamazsınız arada anfi olması gerek diye yazmıştınız bir başka mesajınızda, bu durum kesindir değil mi?

3.) evimde vestel AV-3000 5+1 sistemim var, Tv ünitemin yapısı gereği şuan onu oradan çıkarıp arkasının fotosunu çekmem resmen işkence o nedenle onu çıkarmadan belki biliyorsunuzdur diye sormak istiyorum. bu sisteme dekoder bağlama şansım olur mu, sisteme ait konuyla bilgileri ve netden bulduğum şemayı aşağıda veriyorum belki bir fikir verir. (yanlız cihazda kesin olarak optik çıkış yok-koaksiyoneli ise hatırlamıyorum, şemada da opsiyonel olarak belirtilmiş)

4.) başka diğer bir mesajınız da 3lü ve 6lı çıkışları olan dekoderleri eğerlendirip, 6lı olanlarda sorun vardır, mevcut durumda en son üretim 3lü ve usb yuvalı olanlardır demişsiniz. şuan itibariyle durum halen böyle midir?

not: bu arada sorduğum sorulardan konuyu iyice okuduğum da anlaşılıyor sanırım......

- Ses kontrolü Her bir hoparlör için ayrı ve genel
    - Desteklediği ses codecleri AC3, Mp3
    - Kendinden dekoder Dolby Digital - 6 (5.1)
    - Ses çözünürlüğü 96 KHz 24 bits

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaballi -- 23 Kasım 2011; 11:51:36 >

• Arkadaşlar bir türlü Edifier Da500 Pro'dan ses alamıyorum tam olarak. Ayarı nedir bunun? Nerede yanlış yapıyorum. Biri lütfen yardımcı olsun. Sorun nedir sizce?

Şimdi bende ki alet 5.1 Audio Gear:http://www.lunashops.com/images/upload/Image/new-5_1-audio-decoder-7.jpg

Şimdi X-fi Titanium Fatality kartımdaki kırmızı çıkışlı yere optik kablonun bir ucunu takıyorum. Diğer ucunu dekoderin 2. kısmına takıyorum. 5.1 ayarına getiriyorum. d2'yi seçiyorum fakat ses sadece ön panellerden geliyor. Sol ön, orta, ve sağ önden. Arkada hiç ses yok ve hoparlörde sanki dip ses var. Böyle ince bir ses duyuyorum ki çok sinir bozucu. Nedendir acaba? Saatlerdir kafayı yedim bu sorunla bir türlü çözemiyorum.

Ses yok dediğim Creative'in programından ses çıkart dediğimde hiç çıkartamıyor. Fakat bir tane dvd açtığımda çok çok kısık seste çıkış olduğunu duydum. Fakat ön hoparlörden daha çok geliyor ses. Biri yardım ederse çok sevinirim. Acaba driver'ı falan mı vardır onu mu yüklemem lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Sayın yekucur,

bu konuyla alakalı toplam 11 sayfayı okuıdum, iş ortamında okumam biraz zor oldu ama neyse bitirdim.....
    1.) bir mesajınızdai 40C650nin passtrought yaparak optikten çıkış verdiğin söylemişsiniz. Tv optikten çıkış verirken bu işlemi otomatik olarak mı yapıyor yoksa bizim bir ayar yapmamız gerekiyor mu o konuda bir açıklamanız yoktu.

2.) Playvision veya çinden gelen muadillerini TVye çıkışına bağlayıp dekoderden çıkan hattı direk kablolarla 5+1 hoparlörlere bağlayamazsınız arada anfi olması gerek diye yazmıştınız bir başka mesajınızda, bu durum kesindir değil mi?

3.) evimde vestel AV-3000 5+1 sistemim var, Tv ünitemin yapısı gereği şuan onu oradan çıkarıp arkasının fotosunu çekmem resmen işkence o nedenle onu çıkarmadan belki biliyorsunuzdur diye sormak istiyorum. bu sisteme dekoder bağlama şansım olur mu, sisteme ait konuyla bilgileri ve netden bulduğum şemayı aşağıda veriyorum belki bir fikir verir. (yanlız cihazda kesin olarak optik çıkış yok-koaksiyoneli ise hatırlamıyorum, şemada da opsiyonel olarak belirtilmiş)

4.) başka diğer bir mesajınız da 3lü ve 6lı çıkışları olan dekoderleri eğerlendirip, 6lı olanlarda sorun vardır, mevcut durumda en son üretim 3lü ve usb yuvalı olanlardır demişsiniz. şuan itibariyle durum halen böyle midir?

not: bu arada sorduğum sorulardan konuyu iyice okuduğum da anlaşılıyor sanırım......

Sayın @kocaballi,

1- 40C650 samsung tv si kullanan arkadaşlar forumda baya var. Şahsen kendim bu seriyi direkt kullanmadığım için menülerini bilmiyorum. Fakat ses ile ilgili menülerde ses çıkışı ile ilgili ayarlarda muhakkak vardır bir seçenek. Bu serinin illaki forumda başlığı vardır. Orada bu konu ile ilgili bilgi vardır sanırım. DTS pass olayından kesin eminim. TV nin ön sol alt köşesinde de DTS digital out diye yazıyor zaten.

2- Kesindir hocam. Şahsen de denedim. Sesler çok kısık kalıyor. İllaki arada hoparlörleri yönetecek bir ara birim(amfi vs..) olması lazım.

3- Ses sisteminizi tam olarak bilemiyorum fakat verdiğiniz bilgilere göre DTS çözme özelliği yok. Dolby digital çözebiliyor. Koaksiyel giriş varsa bile optikten koaksiyele dönüştüren bir ara adaptör gerekir ki TV ile kullanabilesiniz. Ses sisteminizin direkt 5.1 girişi olmadığı için ara kablo ile decoderi kullanmanız gerekir. Bağlantı şekilleri ile ilgili bilgi sitesinde var.

http://www.playvision.com.tr/destek.htm

4- İlk çıkan serilerde 6 çıkışlı olanlar vardı. Fakat bir problemden dolayı bu seriyi bitirmişlerdi. Uzun bir süre şuanki model olan USB ve 3 stereo çıkışlı model vardı. Şuan tekrar 6 çıkışlı modeli tekrar çıkartmaya başladıklarını gördüm. Açıkcası yaşadıkları problemi aşabildilermi emin değilim. Biraz riskli bence 6 çıkışlı olan model.

• quote:

quote:

quote:

Sayın yekucur,

Sayın @kocaballi,

1- 40C650 samsung tv si kullanan arkadaşlar forumda baya var. Şahsen kendim bu seriyi direkt kullanmadığım için menülerini bilmiyorum. Fakat ses ile ilgili menülerde ses çıkışı ile ilgili ayarlarda muhakkak vardır bir seçenek. Bu serinin illaki forumda başlığı vardır. Orada bu konu ile ilgili bilgi vardır sanırım. DTS pass olayından kesin eminim. TV nin ön sol alt köşesinde de DTS digital out diye yazıyor zaten.

2- Kesindir hocam. Şahsen de denedim. Sesler çok kısık kalıyor. İllaki arada hoparlörleri yönetecek bir ara birim(amfi vs..) olması lazım.

3- Ses sisteminizi tam olarak bilemiyorum fakat verdiğiniz bilgilere göre DTS çözme özelliği yok. Dolby digital çözebiliyor. Koaksiyel giriş varsa bile optikten koaksiyele dönüştüren bir ara adaptör gerekir ki TV ile kullanabilesiniz. Ses sisteminizin direkt 5.1 girişi olmadığı için ara kablo ile decoderi kullanmanız gerekir. Bağlantı şekilleri ile ilgili bilgi sitesinde var.

4- İlk çıkan serilerde 6 çıkışlı olanlar vardı. Fakat bir problemden dolayı bu seriyi bitirmişlerdi. Uzun bir süre şuanki model olan USB ve 3 stereo çıkışlı model vardı. Şuan tekrar 6 çıkışlı modeli tekrar çıkartmaya başladıklarını gördüm. Açıkcası yaşadıkları problemi aşabildilermi emin değilim. Biraz riskli bence 6 çıkışlı olan model.

yekucur hocam, bu 2 nolu maddede ne demek istediniz:) çünkü bende almayı düşünüyorum. tv den bu aleti bağlayıp. Creative g500 bağlantısı yaparsam uydulardan düşük ses mi gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

quote:

quote:

quote:

Sayın yekucur,

Sayın @kocaballi,

yekucur hocam, bu 2 nolu maddede ne demek istediniz:) çünkü bende almayı düşünüyorum. tv den bu aleti bağlayıp. Creative g500 bağlantısı yaparsam uydulardan düşük ses mi gelir.

2 nolu soruda decoderin çıkışlarına hoparlörlerin direkt çıplak olarak kablo ile bağlanması söz konusu. Böyle bir durumda decoder bir amfi gibi davranıp hoparlörü yönetemez. İllaki arada bir ses sisteminin olması lazım. Sizin için herhangi bir problem yok hocam.

Tv niz DTS 2.0 destekliyor ise çok büyük ihtimal ile DTS digital out'u da destekliyordur. Yani optikten 5.1 dts verebiliyordur. Böylece decoderi kullanabilirsiniz. Tv nin 2.0 destelemesi demek, TV hoparlörlerinden de DTS sesi alabilmeniz demektir. Yani stereo olarak. Bu durum decoder ile ilgili bir problem oluşturmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Arkadaşlar bir türlü Edifier Da500 Pro'dan ses alamıyorum tam olarak. Ayarı nedir bunun? Nerede yanlış yapıyorum. Biri lütfen yardımcı olsun. Sorun nedir sizce?

Şimdi bende ki alet 5.1 Audio Gear:http://www.lunashops.com/images/upload/Image/new-5_1-audio-decoder-7.jpg

Şimdi X-fi Titanium Fatality kartımdaki kırmızı çıkışlı yere optik kablonun bir ucunu takıyorum. Diğer ucunu dekoderin 2. kısmına takıyorum. 5.1 ayarına getiriyorum. d2'yi seçiyorum fakat ses sadece ön panellerden geliyor. Sol ön, orta, ve sağ önden. Arkada hiç ses yok ve hoparlörde sanki dip ses var. Böyle ince bir ses duyuyorum ki çok sinir bozucu. Nedendir acaba? Saatlerdir kafayı yedim bu sorunla bir türlü çözemiyorum.

Ses yok dediğim Creative'in programından ses çıkart dediğimde hiç çıkartamıyor. Fakat bir tane dvd açtığımda çok çok kısık seste çıkış olduğunu duydum. Fakat ön hoparlörden daha çok geliyor ses. Biri yardım ederse çok sevinirim. Acaba driver'ı falan mı vardır onu mu yüklemem lazım?

Hocam bence elinizdeki cihazın düzgün çalışıp çalışmadığı tam olarak bir test edin. Bağlayabileceğiniz bir hd media player falan var mıdır? En kötü ihtimal decoderin aux girişine stereo bir kablo ile bir mp3 player veya pc nin stereo çıkışını bağlayın. S butonuna basarak Aux girişini kaynak olarak seçin.(D1, D2, D3 ışıklarının hepsi sönük ise Aux moddadır.) Ses gelmeye başlayınca 2.1/5.1 düğmesine basın. Böylece arka hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Stereo müziği sanal 5.1 e çevireceği için illaki arka hoparlörlerden ses gelmesi lazım

PC ile ilgili ayarlarda aşağıdaki konu yardımcı olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_42226828/mpage_2/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: vardar052

playvision dts-hdma sesleri çok kısık veriyor.Desteklemiyor sanırım.

bu ne demek arkadaşlar ya :D valla kafam allak bullak oldu. tv de usb bağlantı yapıp dts bir film açarsak sesi kısık mı verir demek yada hd yayınların sesini kısıkmı verir ???
  • quote:

Sayın @kocaballi,

1.) Tvnin dijital çıkışı var onu dış hoparlör şeklinde ayarlamada sorun yok, o ayarın yerini biliyorum zaten, ben bu passtrouhgt diye belirttiğiniz işlem için farklı bir ayar yapmaya gerek var mı diye sormuştum..

2.) o durumda arada bir yükseltici kesin gerekiyor..

3.) artık cihazı yerinden çıkarıp bakacağım, ama şemadan da ses girişi yokmuş gibi görünüyor, ses girişi ve 5+1 çıkışı olan dvd player tarzı ürün varmı tavsiye edebileceğiniz?

ilginize teşekkürler...

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.