Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
122.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

quote:

Orijinalden alıntı: vardar052

playvision dts-hdma sesleri çok kısık veriyor.Desteklemiyor sanırım.

bu ne demek arkadaşlar ya :D valla kafam allak bullak oldu. tv de usb bağlantı yapıp dts bir film açarsak sesi kısık mı verir demek yada hd yayınların sesini kısıkmı verir ???

Hocam DTS nin bir çok versiyonu var. Şuan piyasada kullanılan mkv filmler ve medyalar %90 5.1 DTS formatlı. DTS-MA(DTS-HD Master Audio) ise 6.1 veya 7.1 de olabiliyor ve genelde HDMI üzerinde gönderiliyor. SP/dif protokolü yeterli gelmediği için.

Neyse arkadaşlar çok kafa karıştırmaya gerek yok.:) "tv de usb bağlantı yapıp dts bir film açar" iseniz gayet güzel ses alırsınız. Benim arşivde 100'e yakın film var ve daha hiç problem yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

quote:

Orijinalden alıntı: yekucur

Sayın @kocaballi,

1- 40C650 samsung tv si kullanan arkadaşlar forumda baya var. Şahsen kendim bu seriyi direkt kullanmadığım için menülerini bilmiyorum. Fakat ses ile ilgili menülerde ses çıkışı ile ilgili ayarlarda muhakkak vardır bir seçenek. Bu serinin illaki forumda başlığı vardır. Orada bu konu ile ilgili bilgi vardır sanırım. DTS pass olayından kesin eminim. TV nin ön sol alt köşesinde de DTS digital out diye yazıyor zaten.

2- Kesindir hocam. Şahsen de denedim. Sesler çok kısık kalıyor. İllaki arada hoparlörleri yönetecek bir ara birim(amfi vs..) olması lazım.

3- Ses sisteminizi tam olarak bilemiyorum fakat verdiğiniz bilgilere göre DTS çözme özelliği yok. Dolby digital çözebiliyor. Koaksiyel giriş varsa bile optikten koaksiyele dönüştüren bir ara adaptör gerekir ki TV ile kullanabilesiniz. Ses sisteminizin direkt 5.1 girişi olmadığı için ara kablo ile decoderi kullanmanız gerekir. Bağlantı şekilleri ile ilgili bilgi sitesinde var.

http://www.playvision.com.tr/destek.htm

4- İlk çıkan serilerde 6 çıkışlı olanlar vardı. Fakat bir problemden dolayı bu seriyi bitirmişlerdi. Uzun bir süre şuanki model olan USB ve 3 stereo çıkışlı model vardı. Şuan tekrar 6 çıkışlı modeli tekrar çıkartmaya başladıklarını gördüm. Açıkcası yaşadıkları problemi aşabildilermi emin değilim. Biraz riskli bence 6 çıkışlı olan model.

1.) Tvnin dijital çıkışı var onu dış hoparlör şeklinde ayarlamada sorun yok, o ayarın yerini biliyorum zaten, ben bu passtrouhgt diye belirttiğiniz işlem için farklı bir ayar yapmaya gerek var mı diye sormuştum..

2.) o durumda arada bir yükseltici kesin gerekiyor..

3.) artık cihazı yerinden çıkarıp bakacağım, ama şemadan da ses girişi yokmuş gibi görünüyor, ses girişi ve 5+1 çıkışı olan dvd player tarzı ürün varmı tavsiye edebileceğiniz?

ilginize teşekkürler...

1- C serisi TV lerde sanırım dış hoparlör şeklinde ayarlamanız yeterli. Yeni çıkan D serisi led tvlerde DTS veya PCM diye seçenekler var ama C serisinde yok sanırım.

3- Ses girişi derken?

• quote:

1- C serisi TV lerde sanırım dış hoparlör şeklinde ayarlamanız yeterli. Yeni çıkan D serisi led tvlerde DTS veya PCM diye seçenekler var ama C serisinde yok sanırım.

3- Ses girişi derken?

kasteddiğim, dekoder çıkışının ses sistemine giriş yapması için gerekli ses girişleri idi.

şemaya baktığımızda hepsi "out", yani "in" yok gibi görünüyor da...
  • quote:

quote:

3- Ses girişi derken?

kasteddiğim, dekoder çıkışının ses sistemine giriş yapması için gerekli ses girişleri idi.

Şuana kadar bir çok dvd player gördüm fakat 5.1 girişi olan ve aynı zamanda 5.1 çıkışa da sahip bir dvd player görmedim. Ses sistemlerinde var fakat DVD playerlarda genelde olmuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shumin

Arkadaşlar bir türlü Edifier Da500 Pro'dan ses alamıyorum tam olarak. Ayarı nedir bunun? Nerede yanlış yapıyorum. Biri lütfen yardımcı olsun. Sorun nedir sizce?

Şimdi bende ki alet 5.1 Audio Gear:http://www.lunashops.com/images/upload/Image/new-5_1-audio-decoder-7.jpg

Şimdi X-fi Titanium Fatality kartımdaki kırmızı çıkışlı yere optik kablonun bir ucunu takıyorum. Diğer ucunu dekoderin 2. kısmına takıyorum. 5.1 ayarına getiriyorum. d2'yi seçiyorum fakat ses sadece ön panellerden geliyor. Sol ön, orta, ve sağ önden. Arkada hiç ses yok ve hoparlörde sanki dip ses var. Böyle ince bir ses duyuyorum ki çok sinir bozucu. Nedendir acaba? Saatlerdir kafayı yedim bu sorunla bir türlü çözemiyorum.

Ses yok dediğim Creative'in programından ses çıkart dediğimde hiç çıkartamıyor. Fakat bir tane dvd açtığımda çok çok kısık seste çıkış olduğunu duydum. Fakat ön hoparlörden daha çok geliyor ses. Biri yardım ederse çok sevinirim. Acaba driver'ı falan mı vardır onu mu yüklemem lazım?

Hocam bence elinizdeki cihazın düzgün çalışıp çalışmadığı tam olarak bir test edin. Bağlayabileceğiniz bir hd media player falan var mıdır? En kötü ihtimal decoderin aux girişine stereo bir kablo ile bir mp3 player veya pc nin stereo çıkışını bağlayın. S butonuna basarak Aux girişini kaynak olarak seçin.(D1, D2, D3 ışıklarının hepsi sönük ise Aux moddadır.) Ses gelmeye başlayınca 2.1/5.1 düğmesine basın. Böylece arka hoparlörlerin çalışıp çalışmadığını anlarsınız. Stereo müziği sanal 5.1 e çevireceği için illaki arka hoparlörlerden ses gelmesi lazım

PC ile ilgili ayarlarda aşağıdaki konu yardımcı olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_42226828/mpage_2/tm.htm

Arkadaşlar, bir dvd açtım sağ arka ve sol arkadan da ses geliyo fakat çok çok çok az. Creative'in COnsole Launcher'ı ise sağ arka ve sol arkaya tıkladığımda hiç ses vermiyor. Anlayamadım; doğru olan ayar bu mudur? Creative'in programı bozuktur belki :S Sağ arka ve sol arkadan bu kadar az mı ses veriyor acaba her 5+1?

• Stereo kablosuyla denedim. Sağ arka ve sol arkadan ses geliyor fakat çok çok az. Nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. Acaba sorun şu mudur?

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Bir türlü on yapamıyorum.
  • samsung 40c650 tv ve dreambox 800 hd se var.ses sistemi olarakta kawai kw-bm5 diye 2002 model bir 5+1 var.
    hangi cihazı almam gerekir ki 5+1 ses alayım?
  • bugün siparişi verdik :) umarım en kısa zamanda elimde olur
  • ARKADAŞLAR ürün geldi teledünyaya bağladım fakat hiç memnun değilim, 5+1 ses alamadım bir türlü, 4 kolandan ses geliyor. dedim benim ses sisteminden bir sıkıntı var, tek tek çıkışları denedim ama bir çıkışlardan biri resmen boğuluyor, çok hışırtılı bir ses. arızalı olma durumu varmı?

benimbeklentim şuydu : optic bağlantı yaparak tv den surruond ses almak. ama temiz ve hışırtısız :) bu alet bunu sağlamıyormu yoksa benim alette mi bir arıza var
  • quote:

quote:

quote:

3- Ses girişi derken?

Şuana kadar bir çok dvd player gördüm fakat 5.1 girişi olan ve aynı zamanda 5.1 çıkışa da sahip bir dvd player görmedim. Ses sistemlerinde var fakat DVD playerlarda genelde olmuyor.

@yekucur

şöyle bir sistem var, KODA AM993....bunun sub'ını benim sisteme monte etsem, playvision olmadan, işimi görürmü ne dersin?

http://www.koda.com.cn/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=2&productid=73

• quote:

quote:

quote:

quote:

3- Ses girişi derken?

@yekucur

şöyle bir sistem var, KODA AM993....bunun sub'ını benim sisteme monte etsem, playvision olmadan, işimi görürmü ne dersin?

http://www.koda.com.cn/eBusiness/EN/product_detail.asp?catalogid=2&productid=73

Hoparlörler bu sub ile uyumlu ise işini görür hocam. Yazılana göre 933 modelinde optik giriş mevcut. Fakat piyasada var mı bu model?

• quote:

Hoparlörler bu sub ile uyumlu ise işini görür hocam. Yazılana göre 933 modelinde optik giriş mevcut. Fakat piyasada var mı bu model?

2.el olarak var...

bu arada başka birşey daha buldum hocam...

hatta konusunu açtım..:http://forum.donanimhaber.com/m_55183896/tm.htm

bu konuda ne dersin?
  • quote:

ARKADAŞLAR ürün geldi teledünyaya bağladım fakat hiç memnun değilim, 5+1 ses alamadım bir türlü, 4 kolandan ses geliyor. dedim benim ses sisteminden bir sıkıntı var, tek tek çıkışları denedim ama bir çıkışlardan biri resmen boğuluyor, çok hışırtılı bir ses. arızalı olma durumu varmı?

benimbeklentim şuydu : optic bağlantı yaparak tv den surruond ses almak. ama temiz ve hışırtısız :) bu alet bunu sağlamıyormu yoksa benim alette mi bir arıza var

Hocam, TV kanallarının bir çoğu mono yayın yapıyor yani tek kanal. Dolayısı ile sanal dahi olsa 5.1 ses alamazsınız. Fakat Dolby Digital ve stereo yayın yapan kanallardan 5.1 almanız lazım. Teledünyadaki sinema kanalları gibi. Mesela Kral TV yi veya herhangi bir radyo kanalını aç. Daha sonra bir kulaklık yardımı ile decoderin bütün çıkış kanallarını kontrol et. CN/SW kanalı biraz boğuk gelir subwoofer çıkışından dolayı. En sağdaki kanaldan ses gelmiyor ise 5.1/2.1 butonuna bir kez bas ve tekrar kanaldan ses gelip gelmediğini kontrol et. Böylece decoderin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin.

Aslında bu decoderin hakkını en güzel HD media playerlar verir. Tam performanslı kullanmış olursun...

• quote:

quote:

2.el olarak var...

bu konuda ne dersin?

Elinizdeki sistemin hoparlörlerinin buna uyacağını sanmıyorum. Amfilerin çıkış gücü elinizdeki hoparlörleri patlatabilir veya yakabilir. Buna uygun ayrıca bir de hoparlör seti almak lazım.

• quote:

quote:

quote:

2.el olarak var...

bu konuda ne dersin?

Elinizdeki sistemin hoparlörlerinin buna uyacağını sanmıyorum. Amfilerin çıkış gücü elinizdeki hoparlörleri patlatabilir veya yakabilir. Buna uygun ayrıca bir de hoparlör seti almak lazım.

Bu sistemler 5 veya 6 * 100 watt, bendeki su 60w kolonlar 40 w dediğiniz doğru, zaten sonuna kadar açma durumu olmuyor malum apartman....

bununla beraber dekoderi ayrı, amfiyi ayrı almaktansa, hemen hemen aynı paraya kaliteli tek bir cihjaz almam daha mantıklı geldi bana....

bu açıdan bakılınca uygun gibi...

ekleme: şimdi bir arkadaş yorum yapmış, bu cihazlar için aktif sub lazım mış, bendeki pasif ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaballi -- 2 Aralık 2011; 10:34:21 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

2.el olarak var...

bu konuda ne dersin?

Bu sistemler 5 veya 6 * 100 watt, bendeki su 60w kolonlar 40 w dediğiniz doğru, zaten sonuna kadar açma durumu olmuyor malum apartman....

bununla beraber dekoderi ayrı, amfiyi ayrı almaktansa, hemen hemen aynı paraya kaliteli tek bir cihjaz almam daha mantıklı geldi bana....

bu açıdan bakılınca uygun gibi...

ekleme: şimdi bir arkadaş yorum yapmış, bu cihazlar için aktif sub lazım mış, bendeki pasif ....

Hocam, aşağıdaki linkteki gibi tek woofer alabilirsin. Bunlar ev tipi 5.1 ler olduğu için çıkışları genelde yakın değerler olur ve elindeki hoparlörler ile uyum sorunu yaşamazsın. Buda bir alternatif olabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-120-w-rms-premier-sub-woofer-64766777/detay/?

• quote:

quote:

ARKADAŞLAR ürün geldi teledünyaya bağladım fakat hiç memnun değilim, 5+1 ses alamadım bir türlü, 4 kolandan ses geliyor. dedim benim ses sisteminden bir sıkıntı var, tek tek çıkışları denedim ama bir çıkışlardan biri resmen boğuluyor, çok hışırtılı bir ses. arızalı olma durumu varmı?

Hocam, TV kanallarının bir çoğu mono yayın yapıyor yani tek kanal. Dolayısı ile sanal dahi olsa 5.1 ses alamazsınız. Fakat Dolby Digital ve stereo yayın yapan kanallardan 5.1 almanız lazım. Teledünyadaki sinema kanalları gibi. Mesela Kral TV yi veya herhangi bir radyo kanalını aç. Daha sonra bir kulaklık yardımı ile decoderin bütün çıkış kanallarını kontrol et. CN/SW kanalı biraz boğuk gelir subwoofer çıkışından dolayı. En sağdaki kanaldan ses gelmiyor ise 5.1/2.1 butonuna bir kez bas ve tekrar kanaldan ses gelip gelmediğini kontrol et. Böylece decoderin çalışıp çalışmadığını anlayabilirsin.

Aslında bu decoderin hakkını en güzel HD media playerlar verir. Tam performanslı kullanmış olursun...

Dostum;
    yekucur gerekli açıklamıyı yapmış...
    televizyondaki kanalların bir çoğu 2 kanallı yayın yapıyor... bir kısmı ise 5 kanaldan yayın yapıyor.. mesela HD belgesel kanalları ve bazı HD spor kanalları böyle.. ancak bunlarda 5 uydudanda ses alabilirsin diğerler kanallarda alamazsın. Yani playvision sana 2 kanal gelen sesi 5 kanal yapmaz... 5 kanal yayınları amfisiz ses sistemlerinde dinleyebilmen için amfi vazifesi gören bir decoderdir...
    yine yekucur'un dediği gibi 5.1 sesleri en güzel mediaplayer'da bağlar isen duyabilirsin...
    belki kablolalamana da bir daha bakmanda fayda olabilir...
    belki yararı olur diye aşağıdaki linkte sana kendi sistemimin kablolamasını tarif etmeye çalıştım.. umarım işine yarar..
    c.jpeg
     HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

selamlar...

• quote:

quote:

ne demek istediğini anladım. ama dolb dijital sesler de bile bir hışırtı bir ses var. benim sistemde bir sorun vardedim. kulaklıkla tektek dinledim ama ses çok bozuk. bugün iade ettim

• peki arkadaşlar, bu sesi sanalda olsa 5+1 çeviren aletler varmıdır. hışırtısız temiz bir 5+1 ses :)
  • Arkadaşlar bu aletten satan varsa bana pm atsın lütfen 1adet almak istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.