Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
122.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: h@ydut

Arkadaşlar bişey sorucam biyerde logitech Z5500 ün decoderini buldum, acaba bu decoderi alsam işi görürmü sonuçta dts çözebiliyor. Yani sormak istediğim plyvision yerine bu decoderi kullanabilirmiyim.

Tvmin optik çıkışını z5500 ün decoderine optik kablo ile giriş yapıp sonra bu decodere herhangi bir 5+1 ses sistemi bağlayabiliyormuyum.
    Z5500 ü hiç görmediğimden soruyorum.

Z5500 ün hoparlörlere giden analog çıkışı RS232 portu benzeri birşey. RCA veya stereo çıkış yok decoder üzerinde.

Playvision decoderden daha mı ucuz z5500 ün decoderi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcom

quote:

Orijinalden alıntı: eztech

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eztech

merhaba arkadaşlar;

Tüm topiği okudum baştan sona lakin kendi sorunuma cevap bulamadım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben wd live ile kullanacağım fakat ses kaynağı olarak kulaklık kullanacağım. Sorum şöyle;

1.Wd live dan ses ayarını "digital" ayarlayıp hda-51a ile arasında optic bağlantı yaptığımda ve 2.1/5.1 switch den 2.1 seçtiğimde ses FL/FR çıkışından gelecek. Bende kulaklık jackını bu FL/FR çıkışına taktığımda kulaklıktan kaliteli bir ses alırmıyım. Kulaklık modelim "Pioneer Kafa Bantlı Tv Kulaklığı SE-M285TV" linki ise
    http://www.hepsiburada.com/Liste/pioneer-kafa-bantli-tv-kulakligi-se-m285tv/productDetails.aspx?productId=evpiosem285tv&categoryId=17414

2.Yok eğer hda-51a nın 2.1/5.1 switchinden 5.1 seçersem ve çıkışna aşağıdaki linkte gösterilen kablonun üçlü girişini takıpta ucuna benim kulaklığı takarsam kulaklıktan aldığım ses nasıl olur (5+1 mi olur yoksa :) )
    http://www.elektroniksarayi.com/35-MM-STEREO-DISI-3-x-35-MM-STEREO-ERKEK-030M,PR-3602.html

3.Hda-51a nın ses çıkışını 2.1/5.1 switchine basarak dedğiştiriyoruzda cihazın 2.1 demi yokda 5.1 demi olduğunu gösteren bir led veya bir işaret yok.

4.Logitech x-540 modelini nereden bulabilirim.

çok teşekkür ederim şimdiden cevaplar için. saygılarımla.

Kardeş bende şuan kulaklık arayışındayım. Fakat benim istediğim gerçek 5.1 ses verebilen bir alet. Bunun ile ilgili konu açtım ama henüz yardım eden çıkmadı.

Sendeki kulaklığın kendi amfisi var mı?

hayır kendi anfisi yok.
    geçen gün "salkom" dan burak bey ile telefon görüşmesi yaptım.
    bana çok güzel bir haber verdi.
    sizin ve benim gibi 5.1 kulaklık meraklılarını sevindirecek bir haber.
    çok yakında yine "playvision" marka ve hda-51a ile uyumlu çalışcak 5.1 kulaklık getireceklermiş.

Gerçekten çok güzel bir haber kardeş.

Baya bi araştırdım ama aradığım özelliklerde bir kulaklık bulamamıştım.

Decoder ile uyumlu olması da ayrıca güzel.

İnşallah en kısa zamanda getirirler...

@eztech hocam.

Firma, kulaklığın resim ve özelliklerini sitesine koymuş. İncelediğim kadarı ile özellikleri çok iyi.

İnşallah fiyatıda uygun olur...

• quote:

quote:

Arkadaşlar bişey sorucam biyerde logitech Z5500 ün decoderini buldum, acaba bu decoderi alsam işi görürmü sonuçta dts çözebiliyor. Yani sormak istediğim plyvision yerine bu decoderi kullanabilirmiyim.

Tvmin optik çıkışını z5500 ün decoderine optik kablo ile giriş yapıp sonra bu decodere herhangi bir 5+1 ses sistemi bağlayabiliyormuyum.
    Z5500 ü hiç görmediğimden soruyorum.

Z5500 ün hoparlörlere giden analog çıkışı RS232 portu benzeri birşey. RCA veya stereo çıkış yok decoder üzerinde.

Playvision decoderden daha mı ucuz z5500 ün decoderi?

sahibinden.comda gördüydüm 200TL ye kumanda + decoder yazıyordu, ama forumdan bi arkadaş z5500 ün decoderinden uzak durmamı tavsiye etti, genelde servisten gelenleri satıyorlar diye. Sanırım zaten işede yaramıyormş

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Bende geçen hafta sipariş verdiğim playvision hda-51a decoder cihazına kavuştum.Bir hevesle ps3 ve WD HD Media Playerda VHT-160 5.1 ses
    sistemimimde denedim ama her bağlantıyı tekrar tekrar denememe rağmen başarılı olamadım.

WD media playerdan anlatıldığı gibi optik çıkışı hda-51a nın optik girişine rca dönüştürücüleri ile de vht-160 ın 5.1 analog inputuna giriş yaptım sw nin önünden de ac3 düğmesine bastım ama ses alamadım.Wd hd mediaplayerın ses ayarlarınıda hem digital hemde stereo denedim bir şey değişmedi.
    Bu arada vht-160 ın diğer ac3 input2 girişinide (diğer ucu 9 pinli olan)denedim yinede mkv li filmlerde ses alamadım.Cihazda ki S butonu ve yanında ki
    2.1/5.1 switch'i dönüşümlü ,hatta iki ayrı optik kablo ile tekrar denedim.Olmadı.Aslında bu tür bağlantılara çok yabancı değilim sonunda problemin
    cihazdan kaynaklandığını düşünerek ereyondan aldığım halde direk ithalatcısı ile görüşmeye karar verdim.

İki akşam uğraştıktan sonra bugün ithalatçı Salkomdan Burak bey'le telde görüştüm,çok ilgili davrandı saolsun,kendisine cihazı kargoladım.
    test edip bilgi verecekler.(Bu arada tüm ürünleri test ettikten sonra sattıklarını vurguladı).
    Ben yinede bağlantı şekillerimin görülmesi açısından resimleri ekliyorum,belki bir fikri yada tavsiyesi olan olur.

Not:TH forumunda da ilgili topikde bu yaşadıklarımı paylaştım,orayıda takip eden arkadaşlar kusura bakmasın.

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Aynı ses sistemi bende var Bu rca dönüştürücülerle 2 ses cıkışına 3 +3 olarak 5+1 kabloları takıldığı zaman cıkışlar yanmıyormu

• arkadaşlar bilmiyorum doğru konuya mı yazıyorum fakat ne zamandır uğrşıyorum çözemediğim bir konu var.Şimdi bende olan aletleri yazarak işe başlayayım:
    1)lg 42lw5500 3d led smart tv
    2)lg dvd home cinema ht806 (yani dvd player 5.1 ses sistemi komplike) bu alette 1 hdmi çıkış, 1 optik giriş mevcut
    şimdi benim problemim şu; harici harddiski usb ile tv ye bağlıyorum ve mkv film izliyorum, sesi de tv den optik kabloyla ses sistemine yolluyorum ama film 5.1 kanal olmasına rağmen ses sisteminden 5.1 ses alamıyorum sadece ön kolonlarda ses var.Bu sistemle 5.1 ses alabilir miyim? alamazsam araya bir medya oynatıcı takıp görüntüyü oynatıcıdan tv ye, sesi de oynatıcıdan optik kabloyla ses sistemine göndersem 5.1 ses alabilir miyim yoksa yine aynı mı olur? Sonuçta ben bu sistemle nasıl 5.1 ses alacam ses sisteminden, boşuna almış olmayayım şu lg dvd ht806 yı..
    yardımcı olursanız çok sevinirim..
  • Logitech x540 + Creative Audigy 2zs + Playvision Digital Sound Decoder Problemi.
    Merhabalar, ben bu ses sistemine sahibim. Dün Playvision digital ses çözücü aldım, yönergeleri uygulyarak doğru bi şekilde bağladım. Ses falan geliyor fakat, dts ve dolby sesleri çözemiyor. Bu sorun neyden kaynaklanabilir bilmiyorum, bilgili olan arkadaşların yardımı bekliyorum. Codeclerle herhangi bi alakası olabilir mi? Dts ses almak için ne yapmam lazım?
    Bir de bu sistemin aynısından alan arkadaşımda, ses kalitesi ve ses yüksekliği müthiş derecede arttı. Yani benim %50 da dinlediğim şeyi %20 de aynı ses yüksekliğiyle dinliyor. Bende bu da olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dede147

quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

Bende geçen hafta sipariş verdiğim playvision hda-51a decoder cihazına kavuştum.Bir hevesle ps3 ve WD HD Media Playerda VHT-160 5.1 ses
    sistemimimde denedim ama her bağlantıyı tekrar tekrar denememe rağmen başarılı olamadım.

WD media playerdan anlatıldığı gibi optik çıkışı hda-51a nın optik girişine rca dönüştürücüleri ile de vht-160 ın 5.1 analog inputuna giriş yaptım sw nin önünden de ac3 düğmesine bastım ama ses alamadım.Wd hd mediaplayerın ses ayarlarınıda hem digital hemde stereo denedim bir şey değişmedi.
    Bu arada vht-160 ın diğer ac3 input2 girişinide (diğer ucu 9 pinli olan)denedim yinede mkv li filmlerde ses alamadım.Cihazda ki S butonu ve yanında ki
    2.1/5.1 switch'i dönüşümlü ,hatta iki ayrı optik kablo ile tekrar denedim.Olmadı.Aslında bu tür bağlantılara çok yabancı değilim sonunda problemin
    cihazdan kaynaklandığını düşünerek ereyondan aldığım halde direk ithalatcısı ile görüşmeye karar verdim.

İki akşam uğraştıktan sonra bugün ithalatçı Salkomdan Burak bey'le telde görüştüm,çok ilgili davrandı saolsun,kendisine cihazı kargoladım.
    test edip bilgi verecekler.(Bu arada tüm ürünleri test ettikten sonra sattıklarını vurguladı).
    Ben yinede bağlantı şekillerimin görülmesi açısından resimleri ekliyorum,belki bir fikri yada tavsiyesi olan olur.

Not:TH forumunda da ilgili topikde bu yaşadıklarımı paylaştım,orayıda takip eden arkadaşlar kusura bakmasın.

...

Aynı ses sistemi bende var Bu rca dönüştürücülerle 2 ses cıkışına 3 +3 olarak 5+1 kabloları takıldığı zaman cıkışlar yanmıyormu

bu başlığı uzun zamandır takip etmiyordum (yaklaşık bir yıldır avr+hop sis. kullanıyorum) ,mesajıma alıntı yapılınca yeni fark ettim.

sorunuza gelince hayır yanmıyor, dönüştürücüler kutu içeriğinde var zaten ve çıkışların bir takılma sırası var rastgele takmıyorsunuz .

• quote:

Orijinalden alıntı: o_address

arkadaşlar bilmiyorum doğru konuya mı yazıyorum fakat ne zamandır uğrşıyorum çözemediğim bir konu var.Şimdi bende olan aletleri yazarak işe başlayayım:
    1)lg 42lw5500 3d led smart tv
    2)lg dvd home cinema ht806 (yani dvd player 5.1 ses sistemi komplike) bu alette 1 hdmi çıkış, 1 optik giriş mevcut
    şimdi benim problemim şu; harici harddiski usb ile tv ye bağlıyorum ve mkv film izliyorum, sesi de tv den optik kabloyla ses sistemine yolluyorum ama film 5.1 kanal olmasına rağmen ses sisteminden 5.1 ses alamıyorum sadece ön kolonlarda ses var.Bu sistemle 5.1 ses alabilir miyim? alamazsam araya bir medya oynatıcı takıp görüntüyü oynatıcıdan tv ye, sesi de oynatıcıdan optik kabloyla ses sistemine göndersem 5.1 ses alabilir miyim yoksa yine aynı mı olur? Sonuçta ben bu sistemle nasıl 5.1 ses alacam ses sisteminden, boşuna almış olmayayım şu lg dvd ht806 yı..
    yardımcı olursanız çok sevinirim..

tv nizin Dolby digital desteği var ama 5.1 yerine 2.1 DD olabilir, onu bir öğrenin önce
    diğer düşündüğünüz alternatif MP (DD /DTS destekli) ile filmi oynatırsanız bir sıkıntı yaşamazsınız.

• arkadaşlar PlayVision HDA-51A Digital Sound Decoder alacağım ancak 5+1 ses sistemim yok, bunu alıp 32B650 Samsung Tvme takıp güzel bir ses almak istiyorum. Playvision ile uyumlu, uzaktan kumandalı fiyatı makul güzel bir ses alabileceğim 5+1 sistem önerisi bekliyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
  • quote:

arkadaşlar PlayVision HDA-51A Digital Sound Decoder alacağım ancak 5+1 ses sistemim yok, bunu alıp 32B650 Samsung Tvme takıp güzel bir ses almak istiyorum. Playvision ile uyumlu, uzaktan kumandalı fiyatı makul güzel bir ses alabileceğim 5+1 sistem önerisi bekliyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Creative ve Logitech'ler güzel fakat kanal ayar düğmeleri ve kumanda yok. Bu hususta edifier-m3500 bence iyidir. Bir bak derim...

http://www.vatanbilgisayar.com/edifier-m3500-m3500-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43909

• quote:

quote:

arkadaşlar PlayVision HDA-51A Digital Sound Decoder alacağım ancak 5+1 ses sistemim yok, bunu alıp 32B650 Samsung Tvme takıp güzel bir ses almak istiyorum. Playvision ile uyumlu, uzaktan kumandalı fiyatı makul güzel bir ses alabileceğim 5+1 sistem önerisi bekliyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Creative ve Logitech'ler güzel fakat kanal ayar düğmeleri ve kumanda yok. Bu hususta edifier-m3500 bence iyidir. Bir bak derim...

http://www.vatanbilgisayar.com/edifier-m3500-m3500-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=43909

saolasın hocam, bakalım yarın bizim burda vatanın açılışı olcak işten vakit bulabilirsem belki giderim. İyi oldu tavsiyen

• Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5 aydır aşağıdaki ürünü arıyorum;

Önce buyonme sitesinden sipariş verdim hatta fazladan optik kablo da aldım ama kablo gelmesine rağmen ürünüm gelmedi meğer stoklarında kalmamış. Giden 1 aylık beklemem oldu. Sonra ebay sitesinden Avusturalya'dan bir kullanıcıdan aldım ürünü. Ürünün kargolanmasını beklerken bu satıcı da ürünün stoklarında olmadığını belirtti ve iade işlemi yapacağını iletti. Elimdeki hoparlörün uçları şöyle;

Hoparlörün arka kısmı;

Resmini verdiğim cihazı satan var mı acaba forumda? Aynı cihazdan arıyorum. Benim aradığım iki tane optik çıkışı olması ve 6 tane jak girişi olmalı ürünün tam istediğim özelliklerin hepsini en başta verdiğim ürün karşılıyor eksiksiz olarak.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umudovski -- 10 Şubat 2012; 19:14:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gerçek_umudovski

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5 aydır aşağıdaki ürünü arıyorum;

Önce buyonme sitesinden sipariş verdim hatta fazladan optik kablo da aldım ama kablo gelmesine rağmen ürünüm gelmedi meğer stoklarında kalmamış. Giden 1 aylık beklemem oldu. Sonra ebay sitesinden Avusturalya'dan bir kullanıcıdan aldım ürünü. Ürünün kargolanmasını beklerken bu satıcı da ürünün stoklarında olmadığını belirtti ve iade işlemi yapacağını iletti. Elimdeki hoparlörün uçları şöyle;

Hoparlörün arka kısmı;

Resmini verdiğim cihazı satan var mı acaba forumda? Aynı cihazdan arıyorum. Benim aradığım iki tane optik çıkışı olması ve 6 tane jak girişi olmalı ürünün tam istediğim özelliklerin hepsini en başta verdiğim ürün karşılıyor eksiksiz olarak.

Teşekkür ederim.

Hocam çok macera olmuş. Türkiye'de bu ürün satılıyorken bence gerek yok. Tabiki yinede sen bilirsin. Türkiye'deki playvision modelinin yanında 3 adet RCA dönüştürücü ile zaten 6 kanal RCA elde edebiliyorsun. Ayrıca bir de USB power çıkışı mevcut extradan. Diğer bütün özellikleri aynı.

Decoderin linki:www.playvision.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: gerçek_umudovski

....
    Benim aradığım iki tane optik çıkışı olması ve 6 tane jak girişi olmalı ...

Teşekkür ederim.

tam tersini demek istediniz herhalde

Playvision HDA-51A kullandım bir dönem ihtiyacınızı görecektir.
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1.5 aydır aşağıdaki ürünü arıyorum;

ereyonda var
  • Benim aradığım ürün o değil ama.
  • D İ K K A T LG TV'lerin hepsinde DTS problemi var.. Bu özellik sadece Samsung Tv'lerde yoktur.

5+1 ses alabilmeniz için mutlaka media player(DTS destekli) almanız gerekmektedir.

Lg TV'lerin optik çıkışından sadece Ac ses alırsınız. Dahili hoparlor sistemi ile aynıdır.

LG 42 LW 5500 Smart Tv'im var.. DLNA (Share Media On the Network) özelliği sayesinde PC'den filmleri oynatıyorum.

5+1 Edifier 3500 Ses sistemim var. (Optik çıkış yok)

Tv çıkışını optik 5+1 Edifier sistemine aktarmak için çeviriciler olduğunu araştırdım. (playvision,usb audio decoder)

Almayı düşünüyordum ucuz bir ses sistemi yapmak için.

Fakat burası önemli DTS çıkışı veren MKV filmlerinizi (Samsung) tvleri oynatır.
    Diğer (LG,Vestel,Arcelik,Panasonnic...) Tvler optik çıkışından DTS ses alamazsınız.
    Playvision decoder gelen sinyal aynen dışarı iletir. Dolayısıyla LG lw425500 'den ses çıkışı DTS olmadığı için hoparlorlerden 5+1 ses alınmayacaktır.
    Samsung Tv olanlar hariç DTS ses almak isteyenler mutlaka ve mutlaka bir media player (with DTS support) alması zorunludur.

Özetle Samsung harici Tv'si olanlar 5+1 ses almak için kesinlikle bu çevirici decoderlerden almasınlar...
    Unutmayın decoder ses girişi 5+1 değilse çıkışda 5+1 format olmayacaktır(Steoro in Steoro Out).

• quote:

Orijinalden alıntı: bluepilot

D İ K K A T LG TV'lerin hepsinde DTS problemi var.. Bu özellik sadece Samsung Tv'lerde yoktur.

5+1 ses alabilmeniz için mutlaka media player(DTS destekli) almanız gerekmektedir.

Lg TV'lerin optik çıkışından sadece Ac ses alırsınız. Dahili hoparlor sistemi ile aynıdır.

LG 42 LW 5500 Smart Tv'im var.. DLNA (Share Media On the Network) özelliği sayesinde PC'den filmleri oynatıyorum.

5+1 Edifier 3500 Ses sistemim var. (Optik çıkış yok)

Tv çıkışını optik 5+1 Edifier sistemine aktarmak için çeviriciler olduğunu araştırdım. (playvision,usb audio decoder)

Almayı düşünüyordum ucuz bir ses sistemi yapmak için.

Fakat burası önemli DTS çıkışı veren MKV filmlerinizi (Samsung) tvleri oynatır.
    Diğer (LG,Vestel,Arcelik,Panasonnic...) Tvler optik çıkışından DTS ses alamazsınız.
    Playvision decoder gelen sinyal aynen dışarı iletir. Dolayısıyla LG lw425500 'den ses çıkışı DTS olmadığı için hoparlorlerden 5+1 ses alınmayacaktır.
    Samsung Tv olanlar hariç DTS ses almak isteyenler mutlaka ve mutlaka bir media player (with DTS support) alması zorunludur.

Özetle Samsung harici Tv'si olanlar 5+1 ses almak için kesinlikle bu çevirici decoderlerden almasınlar...
    Unutmayın decoder ses girişi 5+1 değilse çıkışda 5+1 format olmayacaktır(Steoro in Steoro Out).

quote:

quote:

Söyledikleriniz genel olarak doğru. Fakat LG marka LCD TV ler ve Medya player özelliği olan bir çok TV, Dolby Digital özelliği destekliyor. Hatta bu dekoderi zamanında iş yerimden iki arkadaşım LG TV lerinde MKV film izlerken 5.1 ses almak için yurt dışından almışlardı. LG nin ortasında yuvarlak boşluk olan modeliydi hatta. O zamanlar bu dekoder Türkiye'de satılmıyordu bile.

Kısacası bir alternatif, TV niz Dolby Digital'i desteliyor ise DTS filmleri AC3 formatına ara yazılımlar ile convert ederek bu dekoder vasıtası ile optik çıkış üzerinden 5.1 ses alabilme imkanınız var.

• LG HB906SB VATAN'DAN 680 tl'YE ALDIM.teşhir Mediamarkta 560 Tl'ye bıraktılar almadım isteyen varsa üzerinde 599 TL yazıyor sonra 560 a bıraktılar.

Cihazdan Nero medihome ile Wifi üzerinden Mkv,Divx.. film seyrettim.

LG HB906SB Lg 5500 Tv'min DLNA,Player,Smart Tv özelliğini artık kullanmıyorsunuz.

Tv HDMI1(Arc) girişine LG HB906SB HDMI çıkışını bağlıyorsunuz.

Tv kumandasından input tuşuna basıyorsunuz.

Snmp-link kırmızı tuşa basıyorsunuz. Oradan aşağı inerek

CD yada Theater Hoparlor seçiyorsunuz. Tv kumandsı ile artık Sinema sistemini kontrol edebilirsiniz. İlk başta çok zor oldu bu sesi almak ama en sonunda başardım. HDMI kablo 1.4 olacak unutmayalım.
    Uydu alıcısı D-smartın HDMI çıkışınıda LG HB906SB HDMI-1 girişine bağladım.

Kullandıkça yorumlarımı yazacağım...

Yu
  • Cihazım Hong Kong'tan geldi arkadaşlar. Şöyle bir şey; :)

Yalnız ilginç bir durum oldu;

Kawai marka ses sistemimin SW kısmının arkasında kabloları taktım ancak IN kısmına yeni gelen cihaza aktarım kablolarını taktım. Hoparlör sisteminin 4 adet mini uydu hoparlörünü ise SW'ın arka kısmında OUT kısmına taktım ve ses aldım. Normalde uydu hoparlörler IN kısmına, ses çıkışı da OUT kısmına takılmıyor mu, sizce bağlantılarım yanlış mı??

Cihazın arka kısmı;

Cihazın kablosuz hali;

Cihaz inanılmaz güzel ses veriyor arkadaşlar. TV'yi bağladığım için PS3 ve media player cihazlarımın tüm sesini cihazdan alabiliyorum bu çok güzel bir şey açıkçası. :) Aslında bana tek optik çıkış yetiyormuş ikinci optik çıkışı nerede nasıl kullanacağım bilmiyorum ama boks oyunu oynarken, TV kanalında herhangi bir filmi seyrederken hiç duymadığım sesleri duyduğumu gördüm. Kesinlikle tavsiye ediyorum böyle bir cihazı. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umudovski -- 12 Mart 2012; 13:16:10 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.