Şimdi Ara

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
795
Cevap
8
Favori
123.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu an Logitech X540 ses sistemim var. Laptop kullandığım icin 5.1 ses kartim yoktu bu yuzden external basit bir ses karti aldim usbden bağladım ve bu sekilde 5.1 ses alabiliyorum.

Simdi bu playvision alsam laptopa nasil bağlayacağım, nasil bir isime yarayacak?

Ayrica PS3 kullaniyorum ve Sony HX720 tv almayi dusunuyorum bunlar icin de bir faydasi olur mu film izlerken ozellikle.. Sonucta tv usbden pek birşey oynatmadigi icin Egreat R6S ya da laptop üzerinden oynatacağım yine filmleri de..

Bir de daha iyi decoder var diyenler olmuş ne tavsiye edersiniz?

Mesela creative extigy diye bir model var daha mi iyi? Bununla hem usbden ses karti hem de decoder ozelligi ve uzaktan kumanda

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-creative-extigy-5-1-harici-decoder-optik-kablo-76912809/detay

Ya da daha üst model olarak Audigy 2 NX mi daha iyi bir secenek olur?

Hem ses kalitesi olarak hem de kullanabilirlik olarak değerlendirildiğinde nasil olur?

Ses kartlarini tercih edersem tabiki media player ve diğer cihazlar ile kullanamam sanirim sürekli laptop ile kullanmak zorunda kalirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvven -- 15 Mart 2012; 17:20:37 >

• Bir de söyle bir şey okudum ben de s-link external ses karti var usbden takılan, aşağıda buna gerek olmadığını dönüştürücü ile yapilabildiğini okudum direct kulaklık cikisindan..

Bu sekilde bağlanti yapinca digital mi olur yine. Yani bu playvisiona bağlantiyi araya external ses kartini sokmadan boyle yaparsak daha mi iyi olur?

Bilindiği gibi bir çok laptopda kulaklık çıkışı 3.5mm stereo jack niteliğindedir, fakat kimse bunun aynı zamanda birde toslink optik çıkış olduğunu bilmez!(satıcılar dahil).
    Benimde bu konuda aynı şekilde bir çalışmam oldu.Laptopumun HDMI çıkışı bulunmadığından ve sesi DVI portundan çevirici konnektörle aktarma ihtimaliminde zayıf olmasından dolayı SPDIF çıkışını kullanmaya karar verdim.Cankayaya gidip elektronikçilerden 3.5mm stereo jacka giren optik çeviriciyi 4ytl ,5m optik kabloyu 10ytl ye aldım.Laptopun kulaklık çıkışına çeviriciyle birlikte kabloyu bağladım AVR yi de DVD optical girişden bağlantımı tamamladım.
    Sıra geldi sesi software den ayarlamaya realtek HD ses controllerinden ses çıkışını SPDIF olarak 48Khz e getirdim, AVR de de ses girişini digital olarak gösterdim, sonuç olarak DVD lerde AC3 olarak kodlanmış sesleri divxlerde de aynı şekilde 5+1 olarak pürüzsüz bir şekilde elde etmiş oldum.

• arkadaşlar braz konu dışı olabilir ama yinede yardımcı olursanınz sewinirim bende 5+1 vestel marka 500W ses sistemi var önceden tv bağlıydı şimdi söktüm bilgisayarıma bağlamak istyorum fakat nasıl bağlanacağını bilmiyorum blgsayarımda ses kartı yok nasıl ne şeklde bağlarım veya bağlama kiçin ne gerekli bağlantı şekli falan bileniniz varsa yardımcı olursanınz ço kteşekkür ederim ...??
  • ereyon.com'dan 2-3 ay once almıstım..Ihtıyacım kalmadıgından dolayı satısa cıkardım..

http://www.sanalpazar.com/Playvision-Hda-51-Audio-Decoder__isp2963660
  • Ben de Logitech 530 için playvision aldım.Aslında bir süredir iyi bir ses sistemi mi yoksa logitech ile playvision mu arasında gidip gelmiştim.Gitti gidiyordan axess kampanyasıyla 162 TL'ye maloldu.Kargoyu alır almaz sisteme taktım.İlk başta tam anlayamadım ama ses sonuna kadar açılsa da TVnin sesi daha kuvvetli geliyordu.Sonrasında Playvisionla görüştüm.Geri göndermemi istediler.3 gün sonra da cihazda bir problem olduğunu,ilk defa karşılaştıklarını,üretici firma ile yazıştıklarını belirtip yeni bir ürün gönderdiler.Dün itibariyle ilk denememi yaptım.Sonuç beklediğimden de iyi,birkaç bluray vardı onlarda denedim,patlama ve çatışma sesleri sistem yarı sesinde ve de ps3'ün sesi sondan ıkı tık düşükken bile muazzamdı.Mutlaka 700 -800 TL fiyatla alınabilecek ya da indirim kampanyanlarıyla ucuza alınabilecek bazı ses sistemleri daha iyidir.Ama zaten apartmanda sesini çok yüksek kullanamacağım ve de elimdeki 530'u ne yapamayacağımı bilemediğimi düşününce benim için çok iyi bir tercih oldu.Eskiden logitechin bası ıyı olmakla birlikte sesi yükse seste boğma ve de herkesin şikayet ettiği arka hoparlörlerden az ses gelme sorunu azaldı.Almak isteyenlere ise garantili almalarını tavsiye ederim.Çünkü sorun çıktığında muhatap bulmaka da önemli .

• http://forum.donanimhaber.com/m_61301145/mpage_1/f_/key_HD+Audio+Rush//tm.htm ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLUN NASIL HANGİ KABLO İLE NEREYE BAĞLAMAM GEREKİYOR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

arkadaşlar alibaba dahttp://www.aliexpress.com/product-fm/553986182-Free-Shipping-Digital-Audio-Decoder-5-1-Audio-Gear-DTS-AC-3-6CH-Digital-Audio-converter-wholesalers.html bu ürün 50 dolar...alsam direk sıkıntısız gelir mi acaba?

Gelir merak etme...
    Forumda Diğer tabletler bölümünde bir çok tabletin aynı siteden geldiğini okuyabilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: cezayirli

quote:

arkadaşlar alibaba dahttp://www.aliexpress.com/product-fm/553986182-Free-Shipping-Digital-Audio-Decoder-5-1-Audio-Gear-DTS-AC-3-6CH-Digital-Audio-converter-wholesalers.html bu ürün 50 dolar...alsam direk sıkıntısız gelir mi acaba?

Gelir merak etme...
    Forumda Diğer tabletler bölümünde bir çok tabletin aynı siteden geldiğini okuyabilirsin...

satıcı güvenilir gibi...eğer gümrük sıkıntısı olmaz diyorsanız almayı düşünüyorum..ses sistemim heba oluyor çünkü(=

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cezayirli

quote:

Gelir merak etme...

satıcı güvenilir gibi...eğer gümrük sıkıntısı olmaz diyorsanız almayı düşünüyorum..ses sistemim heba oluyor çünkü(=

Bildiğim kadarıyla gümrük 75€ üzeri için sorun teşkil ediyor.

Artık gerisi kısmetine kalıyor.

• TV ile Logitech x540 arasında kullanmayı düşünüyorum.(hem kablotv yayını,hem tvye bağladığım harici diskle dts destekli filmler)
    150tl gibi fiyat görüyorum.
    bu paraya değer mi?
    gerçek dijittal 5.1 ile bunla desteklenmiş analog 5.1 arasında ne kadar ses farkı vardır?
    birde sesi yükseltmediği yazılmış herkes bu hissi aldı mı?
  • selamlar. bu ürünü test etmek için basit bir walkman kulaklığıyla üç çıkıştan da (cen/sw - sL/sR - fL-fR) sırayla denersek her çıkıştan her iki kulaklıkta da ses duymak mümkün olacak mıdır?

ürüne sahip olan arkadaşlar özellikle cen/sw de her iki kulaklıktan da ses geliyor mu?
    benim test ettiğim cihazda tek kulaklıktan geliyordu cen/sw de; ürün arızalı mıdır sizce?
  • arkadaşlar bunda 2 optik giriş var. bana en az 4 optik yeri lazım. var mı optik çoğaltıcı gibi bir şey?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digicam

selamlar. bu ürünü test etmek için basit bir walkman kulaklığıyla üç çıkıştan da (cen/sw - sL/sR - fL-fR) sırayla denersek her çıkıştan her iki kulaklıkta da ses duymak mümkün olacak mıdır?

ürüne sahip olan arkadaşlar özellikle cen/sw de her iki kulaklıktan da ses geliyor mu?
    benim test ettiğim cihazda tek kulaklıktan geliyordu cen/sw de; ürün arızalı mıdır sizce?

sanırım sesin kaynağı ile alakalı, bende sırf bu yüzden bu ürünü alıp sonra iade etmiştim. hışırtılı geliyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: BEN ÖTESİ

quote:

Orijinalden alıntı: digicam

selamlar. bu ürünü test etmek için basit bir walkman kulaklığıyla üç çıkıştan da (cen/sw - sL/sR - fL-fR) sırayla denersek her çıkıştan her iki kulaklıkta da ses duymak mümkün olacak mıdır?

sanırım sesin kaynağı ile alakalı, bende sırf bu yüzden bu ürünü alıp sonra iade etmiştim. hışırtılı geliyordu

farklı cihazlardan beslemeyle (samsung tv optik çıkış, aux, mp3 player aux vs.) --> ürünün optik girişine ve aux girişine besleme ile çıkış aldım. her sonuçta bir kulaklıktan sesi alamadım cen/sw'de. hışırtı söz konusu değil. konu ile ilgili playvision.com.tr'a mail attım, oradan da cevabını bekliyorum.

• Arkadaşlar ben arkası 6 lı olandan aldım.
    lg 47 lm 660s 3d tv aldım,jwınmarka 5+1 ses sıstemımde optık cıkıs olmadıgından bu cıhazı aldım.anfının arkasındakı yerlere kabloları taktım ve gereklı uclarınıda cıhazın 6 lı kısmına taktım sırayla,sonra optık kabloyu sırayla ps2 de tv de hmp3000 phılıps medya oynatıcıda denedım hıc bırsekılde ses alamadım!
    tv den tv hoperlorlerını kapattıgım halde ses alamıyorum.

1.sorum bu cıhazı bosunamı aldım lg47lm660s e 5+1 i baglayabılıyormuydum ?
    2.soru kablolarmı yanlıs baglandıkı sanmıyorum yoksa cıhazdamı sorun var

en kısa nasıl test ederım en basıt halıyle.

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jipsy

Selam
    benim cihazda dealextreme den geldi. Ayın 9 unda sipariş vermiştim bugün elime ulaştı. Cihazda herhangibir sorun yoktu. Tek sıkıntı bu amerikan fiş ile gelmişti. Allahtan dönüştürücü vardı evde. Benim emektar 5.1 de artık sesi yarısına bile alamıyorum. Normal uydu üzerinde seyrettiğim yayınlarda çok etkisi yok ancak filmlerde çok fark etti.
    televizyonum lg lw5500.
    Tv de yada cihazda bir ayar yapmaya gerek kalmadı. Zaten cihaz üzerinde 2 düğme var :)

Birde benim gibi cahil olanlara optik kabloyu kullanırken kablonun ucundaki plastiği çıkarmayı unutmayın. TV ye takmaya çalıştım az daha o şekilde tutturuyordum. Cihazda ise acaba bunu nasıl takıyoruz diye 2-3 dakika düşündüm Cahilllik zor

Benim 5.1 den 3 tane 3.5 mm lik çıkış vardı bunları direkt cihaza bağlayıp optik kablo ilede TV ye bağladım seste bir sorun çıkmadı. Ancak merak ettiği tv nin sesini kısmam gerektiği idi. Ben kulaklık tattığımdaki gibi sesin kesileceğini sanmıştım. Herhalde optikte o şekilde olmoyor.
    Merak ettiğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder

Arkadaşlar ben arkası 6 lı olandan aldım.
    lg 47 lm 660s 3d tv aldım,jwınmarka 5+1 ses sıstemımde optık cıkıs olmadıgından bu cıhazı aldım.anfının arkasındakı yerlere kabloları taktım ve gereklı uclarınıda cıhazın 6 lı kısmına taktım sırayla,sonra optık kabloyu sırayla ps2 de tv de hmp3000 phılıps medya oynatıcıda denedım hıc bırsekılde ses alamadım!
    tv den tv hoperlorlerını kapattıgım halde ses alamıyorum.

1.sorum bu cıhazı bosunamı aldım lg47lm660s e 5+1 i baglayabılıyormuydum ?
    2.soru kablolarmı yanlıs baglandıkı sanmıyorum yoksa cıhazdamı sorun var

en kısa nasıl test ederım en basıt halıyle.

saygılar

kardeş yardımgerek yapamıyorum kırıcam aleti yoksa

• dealextreme den mi aldın acaba. Ben daha önce birkaç ürün olmıştım oradan ve bir tanesi bozuk çıkmıştı. Öyle bir durum olabilir. Bende oradan aldım ama çok kullanamadım. Denedim ses verdi öyle kurulu kaldı Evim müsait değil eşimde çok sıcak bakmıyor böyle sistemlere ondan dolayı duruyor cihaz. Olmadı göndereyim sana bendeki chazı al bir dene.
  • Playvision HDA-51A bu cihazla neredeyse aynı.
    Sormak istediğim hoparlörleri kayıp stereo philips teybi edifier da5000 pro ya Playvision HDA-51A üzerinden nasıl bağlarım??
    Bağlantılar :
    Philips Teyp : Önde aux kulaklık çıkışı , arkada aux out çıkışı ve kıstırmalı hoparlör bağlantısı
    Edifier : 5.1 bağlantı , Stereo in (L ve R ) , Pc in (L ve R) girişleri var.
    Hangi tür kablo ile nasıl bir bağlantı yapabilrim?
    Amaç : Teypten radyo yu edifier üzerinden dinlemek.
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.