Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hd tune nin açıklamasını buraya koyuyorum siz okuyarak kendiniz degerlendirebilirsiniz (alıntıdır)
    Benchmark sekmesinde hard diskinizin veri transfer hızını test edebilirsiniz. Bunun için benchmark sekmesine gelip START' a tıklayın ve işlemin bitmesini bekleyin. MİNİMUM yazan yerde diskinizin veri transferinde ulaştığı en yavaş hız, MAXİMUM yazan yerde en yüksek hız ve AVERAGE da ise bu ortalama disk hızını görebilirsiniz. ACCESS TİME diske erişim süresidir. Bu süre ne kadar az olursa diskin performansı o kadar yüksek olur. 10 ms ile 25 ms arası normaldir. BURST RATE de anlık maksimum hızı gösterir. Sağlıklı bir hard diskte BURST RATE yukarıda yazan MAXİMUM TRANSFER RATE' den yüksek olmalıdır. CPU USAGE sistemin bilgiyi hard diskten okuması için cpu ya ne kadar bağımlı olduğunu gösterir. CPU USAGE az olması iyiye işarettir.

HEALTH sekmesinde hard diskinizle ilgili bazı durumların testi yapılır STATUS yazan yerde OK ya da FAİLED yazar. OK yazması hard diskin iyi durumda olduğunu gösterirken, FAİLED yazması her an hard diskin arızayla karşılaşabileceği anlamına gelir.

ERROR SCAN sekmesinde hard diskiniz için bad sector taraması yapabilirsiniz. Bad sector oluşan diskler kararlılıklarını kaybederler ve veri kaybına yol açma olasılıkları büyüktür. Bad sector oluşan hard disklerdeki veriler en kısa zamanda yedeklenmeli ve hard disk değiştirilmelidir. Bu taramayı yapmak için ERROR SCAN sekmesine tıklayıp START demeniz yeterlidir. Eğer çabuk tarama yapmak istiyorsanız START ' ın altında bulunan QUİCK SCAN' i tıklamanız gerekmektedir. Unutmayın ki çabuk tarama derin analiz yapmaz ve bazı bozuk sektörleri atlayabilir. Tarama bittikten sonra gösterilen yeşil bloklar sağlıklı bölümleri, kırmızı bloklar ise bozuk bülümleri göstermektedir.

İNFO sekmesinde hard diskinizin hangi teknolojileri desteklediğiyle ilgili bilgi alabilirsiniz. tam uyumlu . Normalde mavi kutu şeklinde gözüken yerlerde tik işareti olması, hard diskinizin o teknolojiyi desteklediği anlamına gelir.

Bunlardan ayrı olarak sol üst tarafta hard diskinizin sıcaklığını görebilirsiniz. Sıcaklık ortalama 35-40 derece arası olmalıdır. 55 dereceden sonrası bir disk için çok fazladır ve muhtemelen diskle ilgili bir soruna işaret eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max25 -- 2 Ocak 2009; 3:48:09 >

• arkadaşlar bad sector nasıl düzeltilir.bende var sanırım.çok kasıyo pc delircem
    http://img24.imageshack.us/my.php?image=lanetsector.jpg
  • slm arkadaşlar bende bad sector yaptım sadece 1 tane kırmızı gözüktü üstlerde.sorun olurmu,birde oc 30 günde bir çöküyor ya dosya eksik diyor yada windows a geçmeden reset atıyor.
  •  HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

2.nci SS ye göre benim hdd temiz görünüyor,ama lakin 1.SS de 2 kırmızı nokta var.Acaba niye

• bu konu hakkındaki tecrübeli arkadaşlarıma soruyorum..

leptop'umun harddiski sanırım bozuldu çünkü açılırken çok geç açılıyo ve harddiskten resmen ritimli sesler geliyo.
    bende araştırırken bu konuyu buldum ve bu programda tarattırdım sonuç aşağıdaki resim çıktı.
    yorum yapabilecek arkadaşlar yorumlarsa sevinirim..sanırım yeni bi hrddisk almam gerekiyo

• arkadaşlar benim pğc cok yavas ama hdd sorun var mı bir baksanız.. tahminim xp de sorun var ama ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanjugunduz -- 22 Mayıs 2009; 18:58:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Hazan

quote:

Orjinalden alıntı: simonee

quote:

Orjinalden alıntı: rich_boy

quote:

Orjinalden alıntı: flyy

quote:

Orjinalden alıntı: rich_boy

buz koydum hdd nin üstüne 32 ye kadar düştü dahada düşmedi

ama cok kısa zamanda düşürüyor herkeze tavsiye hdd ye zarar verir diye korkmayın hic birşey olmuyor arada bi koymak lazım 49 a cıkmıştı benim şimdi 40 larda takılıyro valla güzel oldu

buzdan akan sular sole hdd nin elektrik baglantısına dogru kayarsa gorurum ben zarar veriomu vermiomu.
    cıss diye bi ses duydugundan basından asagı kaynar sular dokulur solemiş olayım

+1

• Western Digital 320GB Elements aldım.
    Bugün elime geçti.
    İlk izlenimlerim kutusunun basit ama çok da dandik olmadığı.
    Yalnız alüminyum değil. Dolayısıyla ısısı seagate'e göre daha fazla.
    Fat32 geldi. NTFS'e çevirdim tabiki.

Daha sonra da aklıma geldi, HDTune programıyla bir "Error Scan" yapayım dedim.
    Ve iyi ki de demişim... Çünkü şok oldum.

Görüldüğü üzere %16 damaged, yani bad sector var. 401 hata verdi. Ve bu sıfır harddisk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 24 Mayıs 2009; 2:04:07 >

• Düzenleme: Sitesinden indirdim, teşekkürler. Sonuçları belirtirim burada... =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rea-secret -- 14 Haziran 2009; 18:00:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Prof.Matematik

Western Digital 320GB Elements aldım.
    Bugün elime geçti.
    İlk izlenimlerim kutusunun basit ama çok da dandik olmadığı.
    Yalnız alüminyum değil. Dolayısıyla ısısı seagate'e göre daha fazla.
    Fat32 geldi. NTFS'e çevirdim tabiki.

Daha sonra da aklıma geldi, HDTune programıyla bir "Error Scan" yapayım dedim.
    Ve iyi ki de demişim... Çünkü şok oldum.

Görüldüğü üzere %16 damaged, yani bad sector var. 401 hata verdi. Ve bu sıfır harddisk.

Desen olmuş resmen, aslında wdlerde pek böyle şeyler olmazdı ama şans işte.

• Dizüstü pc min sonuçları

Patriot v3 SSD 256gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 10 Temmuz 2009; 2:07:50 >
  • SSD'e geçmeyi düşünüyordum pekde fark olmayacağını düşünüyorum artık :o çünkü 3-4 kat daha performans arıyordum

• http://img258.yukle.tc/image.php?id=5002hdtune.JPG

Arkadaşalar Asus N51 aldım daha yeni test sonucu bu sizce normal mi ?

Transfer Rate

Min: 20.4
    Max: 82.1
    Average: 53.4

Access Time: 20.6

Burst Rate: 72.3

Cpu usage: 5.8
  • arkadaşlar sitesinde normal ve pro versiyonları var, ikisi arasında fark var mı ? yani pro belki bir şeyleri iyileştiriyordur filan ??

bu arada bad sector kısımları ile ilgili herhangi bir işlem yapıyor mu program yoksa sadece göstermekle yetiniyor mu :)
  • hocam hard diski HD Tune error scan ile tarattığımda tarama yarıda kesiliyor, bu neye işaret acaba? ne yapmalıyım? x
  •  HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

arkadaslar ben pek anlamııyorum bunun dilinden bu şu veriyide yorumlayabilirmisiniz?
  • bu ne biçim site üye girişi yaptığım halde konuyu göremiyorum..????*
  • bu konu biraz güncellensin...

hiç bad sector olmamasına rağmen, hdd performansın yerlerde sürünüyor, arda arda birkaç kez biçimlendirdim eskiden bu işe yarardı ve veri transferinde verim alabilmeye başlardım ama şu anda cidden çok kötü, 140 GB lik veriyi hdd ler arasında 12 yazıyla ONİKİ saatte taşıyabildim yau kafayı yiyordum...

illa yeni bir hdd mi alayım ??

ide alacağım alırsam, sizce 1 TB lik diskler internallardan bahsediyorum, verimli olur mu yoksa 2 adet 500 GB mi alayım ?
  • health sekmesindeki sarı satırların anlamı nedir acaba,5 yıllık disklerimde yok,5 aylık diskimde 3 satır sarı ve anlamını bilmiyorum,yardımınızı rica ediyorum,şimdiden teşekkürler... http://yfrog.com/n5hdd1fj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafokeko -- 11 Ağustos 2010; 4:13:55 >
  • benim hdd nin sıcaklığı mükemmel 35 derece sistemde amd ama benim sistemde bi anormallik var benim hdd notebook hdd si sipariş ederken heyecandan ne aldığıma pek dikkat etmemişim hdd sata western digital WDC WD5000BEVT-22ZAT0
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.