Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün vatandan ASUS1001P netbook aldım. win 7 kurdum ama netbook a kulağımı yaklaştırınca harddiskten zırıltı şeklinde kesik kesik sesler geliyor. HD TUNE ile test ettim. Aşşağıdaki resme göre yorumlayacak bir arkadaş varmı acil tarafından, olmadı bir an önce değiştireyim.

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedkorn -- 19 Eylül 2010; 23:44:56 >
  • Buda benim diskimin sonuçları. Ne olduğu ile ilgili hiçbir fikrim yok. Windowsta sıkıntı yaşamıyorum ama diskin bir bölümünde fedora13 linux kurulu ve bana 102 tane bad sector bozuk diye uyarı veriyor sistem.
    Sonuç nedir acaba?? Gerçekten bozuk sektör varmı?

• Bende yaptım testler güzel çıktı teşekkürler
  • Arkadaşlar belkide konuyu hortlattım.Ama yeni bir konu da açmak istemedim.Soracağım şu ki HDTUNE programına ne kadar güvenmek lazım.
    Biliyorsunuz ki bir sürü programlar var.bazı programlar hiç de söyledniği gibi değil.
  • arkadaşlar bendede bu programda ve biosta hdd.sıcaklığını göremiyorum acaba bu sorun neden olabilir ve düzeltme imkanımız olabilirmi..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06ensar -- 11 Ekim 2010; 0:03:29 >
  • Merhaba değerlerim şöyle ilk önce hard diskte hata bulmadı %0 error

Bencmarkta ise

Burst Rate:113.7mb/sec

Avarege:63.9mb/sec

Yardımcı olursanız sevinirim

Bu arada hard diskim samsung hd161hj 160gb
  • Değerler nasıl acaba

• merhaba arkadaslar benımde hdd cok yavas sanırım sıkıntısı var bunları duzeltmenın bır yolu varmı
    http://img684.imageshack.us/i/sfdss.jpg/
    http://img824.imageshack.us/i/adszfxe.png/
  • benim laptopta sorun vardı harddiski test ettim bir bakar mısınız harddiskim bozuk mu

http://www.resimupload.com/ds348351357_samsung.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urungu1453 -- 21 Kasım 2010; 22:35:37 >

• HD Tune 2.55
    Benchmark testi:

sizce nasıl sorun varmı acaba yorum yaparsanız sevinirim
  • arkadaşlarbende bu programla tarattım hızlı taratınca kırmızı hiç çıkmıyo normal yapınca bir tane kırmızı çıkıyo

birde pc sürekli takılıyo yenile diyorum bazen 7-8 saniye sürüyo fotoğraf açınca ve internette yeni sekme açınca
    sizce nedeni ne olabilir
  • Arkadaşlar önemli bir soru soruyorum.. Ben bu programın 2.55'ini kurdum "Transfer Rate" değerlerini gösteriyor.

Programın 4.60 pro versiyonunu kurdum okuma (read) değerlerini ölçüyor ama write (yazma) değerlerini ölçmek istediğim zaman hata mesajı alıyorum acaba sorun nedir bilgisi olan var mı?
  • arkadaşlar benim hdd bilgisayr ilk açılırken tırt diye ses çıkartıyor hdd anlamadım bir türlü arkadaşlar yardım

wd 1 tb 65 mb 7200 rpm var bende yeni aldım ayrıca
  • iyi konu
  • Ultra DMA CRC Error Count uyarısı yüzünden rahatsızlık duyuyordum ancak 2.55 versiyonunu yüklediğimde bu sorun yok. Yani Pro versiyonunda bu sorun gözüküyor. Bad sector hariç diğer uyarıları dikkatede almayı düşünmüyorum zira HDD ısı değerlerinde bile hata var. Kabloları bile değiştirmem bu anlamsız uyarıyı gidermeye yetmedi. Belkide 'uzatılmış deneme versiyonu' ( ) buna sebeptir.
  • Belki konuyu hortlatıyorum ama, güzel paylaşımlar olmuş.
    Elinize sağlık
  • Konunun üzerinden oldukça zaman geçmiş fakat güzel bir konu olmuş.

Benim HDD'nin durumu nasıl öğrenebilirmiyim? Sonuçlar işte burda ;

http://i1106.hizliresim.com/2011/6/30/8002.png
  • Arkadaşlar benim harddisk imde küçük bir ses ile tık tık diye ses geliyor daha sonra donuyor ses gittiğinde normale dönüyor ve bazen tüm donuyor bilgisayarcıda bilemiyor elektrik yüklemiş diyor elektrik hattına topraklamada yaptırdım ama gece yine dondu verileri bana yorumlarsanız çokkk sevinirim sinir oluyorum pc ye anakart da ya da işlemcide olma riski varmı acaba acil yardım istiyorum sizden...

• Bende herhangi bir sorun yok ama bu değerler normal midir? Health sekmesinda bişey çıkmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pohuman -- 9 Kasım 2011; 14:34:39 >
  • benim hard diskde test sonuçları resimlerdeki gibi. hard disk kapasitesinin yüzde sekseni dolu bu nedenle olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdogan.. -- 27 Kasım 2011; 19:48:41 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.