Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kırmızı olan yere geldimi disk takılır oradaki dosya okunmaz diski slow formatla
  • raid yapmaya çalışıyorum. ama bir türlü beceremedim. yapar yapmaz formatlayacağım.
  • Bu programı kullanmayın.. ben 10 senedir kullanmadım şimdi bir açtım ki hata var diyor.. Kullanırsanız hatalı olur.. Resmen hdd yi bozuyor bu program hiç tavsiye etmiyorum.. ancak hdd de sorun olduğunu düşündüğünüzde kullanın..
  • Bu da benimki. 3-4 aylık harddsikim. Baya bir sorun var galiba? Garantisi devam ettiğinde Pazartesi göndereceğim.
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

Birde bugun Windows resimdeki uyarıyı vermeye başladı. Hemen yedeklemeye başladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 22 Ocak 2012; 18:45:01 >

• diskin bölümleri varsa sil, kabloları kontrol et imkan varsa değiştir, ve slow format at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Love_For_You

diskin bölümleri varsa sil, kabloları kontrol et imkan varsa değiştir, ve slow format at.

Chkdsk yaptım 24kb bozuk kesim var diyor. Bu düzelmez artık.
    Değilmi dostum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 22 Ocak 2012; 21:29:23 >
  • dediğim şekilde yap düzelebilir.
  • benim medya oynatıcım vardı usb girişinde sorun vard ben sorun olduğu halde bi süre kullandım kullanırken sık sık usb girişi yüzünden hata verip cihaza gelen elektrik gelip gidiyodu
    (içindeki hdd tam hızlanacağı zaman elektrik kesiliyodu ve art arda oluyodu) sonra cihaz iyice bozuldu bende hdd yi masaüstü bilgisayarıma taktım bu seferde bu aralarda windows
    sabit disk sorunu algıladı hatası veriyo HDTUNE ile tarattım sonuçlar böyle sizce daha nekadar kullanılır bu hdd bu arada içinde filimlerim ve oyularım bunları
    başka yerede yedekliyemiyorum hdd kurtarabilirmiyiz

bu kırmızı olan yeri düzeltebilirmiyiz? nasıl?

bu kırmızı kareleri düzeltebilirmiyiz?

bide bu niye böyle hata verdi

bu aralar bide bu çıkıyo
    bunları nasıl düzeltecez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre kar -- 26 Ocak 2012; 21:41:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emre kar

benim medya oynatıcım vardı usb girişinde sorun vard ben sorun olduğu halde bi süre kullandım kullanırken sık sık usb girişi yüzünden hata verip cihaza gelen elektrik gelip gidiyodu
    (içindeki hdd tam hızlanacağı zaman elektrik kesiliyodu ve art arda oluyodu) sonra cihaz iyice bozuldu bende hdd yi masaüstü bilgisayarıma taktım bu seferde bu aralarda windows
    sabit disk sorunu algıladı hatası veriyo HDTUNE ile tarattım sonuçlar böyle sizce daha nekadar kullanılır bu hdd bu arada içinde filimlerim ve oyularım bunları
    başka yerede yedekliyemiyorum hdd kurtarabilirmiyiz

bu kırmızı olan yeri düzeltebilirmiyiz? nasıl?

bu kırmızı kareleri düzeltebilirmiyiz?

bide bu niye böyle hata verdi

bu aralar bide bu çıkıyo
    bunları nasıl düzeltecez

Dostum seninki iyice kafayı sıyırmış. Hemen bir harddsik alıp bilgilerini yedekle. Bende o kırmızı yazı çıktığı gibi yedekledim ama verilerimin %20'sini alamadım. Hep okuma hatası verdi.
    Acil yedek harddsik bul dostum
    Bu arada Harddiskinin garantisini kontrol ettim 30/10/2011 'de bitmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 27 Ocak 2012; 0:01:54 >

• bişey sorcam siz bunu nerden kontrol ettiniz?
    diğer çihazlarınkinede bakacamda
  • quote:

bişey sorcam siz bunu nerden kontrol ettiniz?
    diğer çihazlarınkinede bakacamda

BURADAN:
    http://www.kont.com.tr/ekont.pub/garantisorgulama.aspx

EKLEME:
    quote:

bu sorun içindeki diklerdemi olmuş yoksa dıştaki kartta filan mı olmuş

İçindeki disklerde Bad Sector(Bozuk Kesim) var. Bad sector oldumu artık pek güvenmemek gerekiyor diske.

Aşağıdaki linkte çok güzel bir anlatım var. İşine yarayabilir dostum.

http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 27 Ocak 2012; 1:09:24 >

• bu sorun içindeki disklerdemi olmuş yoksa dıştaki kartta filan mı olmuş yani tamir ettiremezmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre kar -- 27 Ocak 2012; 1:15:54 >
  • teşekkür ederim hdd boşaltınca deniyecem
  • benim hdd böyle birşey gösteriyor laptobum imzamdaki laptop netür bir sorun olabilir

http://ressim.net/b/out.php/i5464446_ekran-al-nt-s-qq-jpg
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizcaptain

benim hdd böyle birşey gösteriyor laptobum imzamdaki laptop netür bir sorun olabilir

http://ressim.net/b/out.php/i5464446_ekran-al-nt-s-qq-jpg

HD.Tune.Pro.5.00 ile denermisin. Sendeki HD tune tanıyamadımı acaba..

Birde seri numarasını yaz garantisini kontrol edelim.
  • 1 TB Western Digital Caviar Black SATA III hardisk'e ait HDtune testlerinde bazen aşırı dalgalanmalar var.
    Testlerin grafiklerinin çoğu farklı çıkıyor.

Windows'da dosya kopyalama hızları alt klasörleri fazla olan klasörler için 40-50 mb/s seviyesinde.
    Bazıları içinse 80-90 MB/s dolaylarında .Dosya kopyalamada en fazla 100-110 MB/s dolaylarında oluyor.
    Zaman zaman aynı dosyalar için kopyalama hızlarında değişikler de olabiliyor.
    (Daha önce 100-110MB/s ile kopyalayabilirken , aynı dosyayı daha sonra 80MB/s civarlarında kopyalayabiliyorum)

Harddisk garanti değişimden geldi ve henüz windows 7 kurdum,sistem AHCI modda , disk alanının çoğu boş.
    Testleri yaparken kaspersky'i kapatıyorum ve çalışan uygulamalar da çok az.(Buarada Anakartım SATA II'ye kadar destekliyor , bu sebeple SATA III diski frenliyor.).Bad sector taraması da yaptım , disk sağlam.

Testlerdeki bu farklılıkların sebebi ne olabilir?(Özellikle ilk resimdeki grafikte bir minimum hız seviyesine iniş ve uzun süre bu seviyede kalma var)
    Sizce bu harddisk problemli mi?Bu problem SATA data bağlantısından veya diskin sata data girişindeki problemden kaynaklanıyor olabilir mi?
    Yoksa bu diskte bir problem yok mudur sizce?
    (Sistemdeki diğer iki diskimde ,birisi SATA III ve diğeri SATA II olan disklerimde böyle bir problem yok.
    HDtune grafikleri olması gerektiği gibi yüksek hızdan düşük hıza minimum dalgalanma oluşturacak şekilde çıkıyor)

Bu disk için yaptığım HDtune testlerinin sonuçları sırasıyla aşağıda:

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 11 Şubat 2012; 22:24:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tartox

1 TB Western Digital Caviar Black SATA III hardisk'e ait HDtune testlerinde bazen aşırı dalgalanmalar var.

Aynı Harddiskten vardı, yukarıda hata resimlerini koymuştum. Logosoft servise gönderdim dün geri geldi.
    İçinden çıkan raporda" Bu HDD onarılamıyor ve değiştirecek yenisi yok, Para iadesi uygundur " yazıyordu. Hızlıal'a gönderdim, Herhalde parayı iade ederler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

quote:

Orijinalden alıntı: tartox

1 TB Western Digital Caviar Black SATA III hardisk'e ait HDtune testlerinde bazen aşırı dalgalanmalar var.

Aynı Harddiskten vardı, yukarıda hata resimlerini koymuştum. Logosoft servise gönderdim dün geri geldi.
    İçinden çıkan raporda" Bu HDD onarılamıyor ve değiştirecek yenisi yok, Para iadesi uygundur " yazıyordu. Hızlıal'a gönderdim, Herhalde parayı iade ederler....

Ben de servise göndermeli miyim?Yaptığım HDtune testleri sonuçlarında diskim sorunlu gözüküyor mu?(Özellikle sata data bağlantısında problem olup olmadığını merak ediyorum.)
    Bu disk henüz yeni bir disk , daha önceki caviar black diskim bad sectorlü olduğundan , garantiden değişiminde bu diski verdiler

• Arkadaşlar benim HDD nasıl sorun varmı acaba çünkü pcyi daha bir gün ediyor aldım ve çok yavaş harddiskten kaynaklandğnı sanıyorum İ5işlemci 4gbddr3 ram win7 ultimate 64 bit var harddsk 5400rpm...

• Merhaba.cihazınız acer 5755g mi?acer 5755g var bende ama harddisk ile ilgili bir sıkıntı var.hd tune ile test ettim,48,5 mb çıktı ortalama.ama pc çok geç cevap veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.