1 ay önce recovery yapmadan önce laptop sık sık kapanıyordu. recovery sonrası yüklediğim birkaç oyundan sonra sıksık mavi ekran hatası almaya başladım(0*00000001A), (0*000000000041284, vs.).
sistem özelliklerimde ram ve işlemci yok olarak görünüyor.
hdd sorunu mu değil mi diye hd tune kullandım bir sıkıntı çıkmadı.
tekrar recovery mi yapmalıyım yoksa donanımda bir sıkıntı mı var.
şüpheler:
*hdd darbe sonucu arızalanmış olabilir. (hd tune ile sıkıntı yok sonucu aldım) *win7 64bit uyumsuz oyunları kurarken regeditleri bozmuş olabilirim.dizin problemi anlamında mavi ekran hatası alıyorum.(format atarak düzeltmiş olmam gerekir) *bios güncellemesi denemem gerekiyor olabilir (cesaret etmedim henüz) *sağlam bir virüsüm olabilir(kardeşimin acer laptop da son bir aydır aynı şekilde mavi ekran hatası veriyor.(ortak kurulu tek şey napoleon total war.) *donanım toz nedeniyle sıkıntılı çalışıyor olabilir *donanım kablolarında sıkıntı olabilir *anakart başta olmak üzere herhangi bir donanım parçasında arıza olabilir. ****napoleon total war kurulumunda benim laptop oyunu çalıştırmadı. kardeşimin acer çalıştırdı. bir süre sonra iki laptop da mavi ekran hatası vermeye başladı. en büyük şüphem bu noktada.
sizce hdtune proogramına güvenmeli ve hatayı başka yerde mi aramalıyım?
Kardeşim bana kalırsa recovery filan yapma direk formatla bi öyle dene
arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim. Eskiden olsa kendi işimizi kendimiz görürdük şimdi kaldık "bilgisayarcı" geçinen paracı adamlara. hatta ankarada bana bu konuda yardımcı olacaka birisi de varsa pm den beklerim. 2. resim de alttaki mesajda.
2. SS. sabit disk hatası alıyorum. harddiskin durum analizi için yardımınızı rica ediyorum. Ne kadar idare eder beni?
minimum 0.7 çıktı iyimi.. 0.7 nedir arkadaş ya
recovery işe yaramadı dediğin gibi. senin önerin deneyeceğim
teşekkürler anlatım için
slm lar arkadaslar lenova z570 laptopum var ama bil cok geç açılıyo nerden baksanız 30sn boyunca hoş geldiniz ekranında bekliyor ben de galiba hdd de sorun var die tarattım bu sonuc cıktı sizce nasıldır
merhaba benim de iki adet hdd var mevcutta birisi 1 tb vertabim harici digeride wd 320 parlanmıs leptop umdan söktüm sistem kurulu üzerinde evdeki pc me takmayı düşünüyorum tavsiyelerinze ihtiyacım var malum harici cantada cepde dolaşa dolasa zarar görüyor gonlum onu takmakdan yana ama karar veremedim sonuclara bir bakıp fikir verirseniz sevinim saygılarımla
1. hdd vertabim marka harici 1 tb kendisi :)
2. hdd wd marka 320 gb
harici hdd de sıcaklıgı felan göremedim usb den baglı oldugu için sanırım
beyler bı bakın nasıl sonuc anlamadım ama dıgerınde full yesıldı yavas taramada
merhaba arkadaşlar dün akşamdan beri uğraşıyorum zar zor format atabildimdüzeltebildim biraz bilgisayarı. gece birden dondu kapattım açmaya çalıştım çok acayip yavaştı açılmıyordu bile bir çok işletim sistemi ile format atmaya çalıştım ama nafile sonunda chkdsk yaptım ondan sonra anca atabildim.
hdd durumu bu şekilde bir tane bad sector var başlarda nedir durum ne yapabiliriz. teşekkürler şimdiden
MERHABA ARKADAŞLAR. YENİ BİR HDD SATIN ALDIM HD TUNE SONUCU RESİMLER AŞAĞIDA. YORUMLAYABİLİR MİSİNİZ DURUMU NEDİR ACABA ? UYGUN DEĞİLSE GERİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
MERHABA ARKADAŞlar. YENİ BİR HDD SATIN ALDIM HD TUNE SONUCU RESİMLER AŞAĞIDA. YORUMLAYABİLİR MİSİNİZ DURUMU NEDİR ACABA ? UYGUN DEĞİLSE GERİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
MERHABA ARKADAŞlar. YENİ BİR HDD SATIN ALDIM HD TUNE SONUCU RESİMLER AŞAĞIDA. YORUMLAYABİLİR MİSİNİZ DURUMU NEDİR ACABA ? UYGUN DEĞİLSE GERİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.
MERHABA ARKADAŞLAR. YENİ BİR HDD SATIN ALDIM HD TUNE SONUCU RESİMLER AŞAĞIDA. YORUMLAYABİLİR MİSİNİZ DURUMU NEDİR ACABA ? UYGUN DEĞİLSE GERİ VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.