Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan713

bu ne demek acaba
    Arkadaşlar bilen birisi yorum yapabilirmi acaba? Asus laptop kullanıyorum, çoğunlukla cocuk oyun falan oynuyor, işlemciye yüklenme falanda yok yani ama bikaç gündür açılışta "diskin gözden geçirilmesi gerekiyor" uyarısı veriyor. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. resmi ekledlm yorumlarınızı bekliyorum

• furkan713 kullanıcısına yanıt
    Diskin analizi için "benchmark + health+ error scan" üçlemesi çok daha isabetli sonuçlar verir. O neden ile burada sadece benchmark testleri ile yapılan girişimler pek fazla tutarlı ve isabetli sonuçlar vermez. Bundan sonra koymayı düşünenlerde bunu göz önüne alırsa iyi olacaktır diye düşünüyorum. Sonrasında hdd yaşınıda verirseniz çok iyi olur. Çünkü; sizde olduğu gibi erişim süreleri gayet normal sınırlar içerisinde ancak yüzeysel bir sıkıntı mevcutmuş gibi görünmekte. Nedeni muhtemelen hdd nin çok uzun bir süredir kullanılıyor olması ve günlük kullanım süresinin oldukça uzun olması diye düşnüyorum bunun yanında sanki oyun yada ağır programlar (autocad, 3dmax, dreamweaver,c++ vb gibi) kullanmış olabileceğiniz izlenimi doğuyor ki hdd nin yüzeysel aşınması oldukça fazla.
  • tanery44 T kullanıcısına yanıt
    Sizin HDD sanki kömür madeninde çalışmış gibi. HDd kullanım ömrü olarak oldukça düşük görünüyor ama bazı kısımlarında fiziksel yıpranma mevcut. Özellikle ilk bölüm tamamen bir felaket 15 mb/s kadar düşmüş, bad sektör hatası vermemesi ilginç. Size tavsiyem HDD nin ilk %2 belkide %3 lük bölümü ayırıp hiç kullanmamanız olacaktır. Daha ilerleyen zamanlarda problemler artarsa %20 yada biraz daha falza bir kısmı çıkartıp hiç kullanmamalısınız.

Diskinizi ham hale getirip (içerisindeki tüm veriyi yedekledikten sonra tek parça haline getirip) bölümleyeceksiniz. %2-3 oranına karşılık gelen kısmı ilk bölüm olarak ayırıp hiç format atmadan geçiniz böylece hdd bu kısmı hiç kullanmayacaktır, bu kullanımdaki yavaşlık problemine bir miktar ivme getirecektir ancak sizde şöyle bir sıkıntı var; HDD nin ilk kısmı MBR bölümüdür yani HDD hakkındaki (ve biosa yardımcı olarak bilgisayar bileşenleri hakkındaki geçici dosyalar) bilgiler bu kısma yazılır ama sizin HDD nizin ilk kısmı arızalı görünüyor o yüzden ilk %2-3 lük bölümü silmek ve kullanmamak sizin urumunuzda pek bir işe yaramayabilir bu durumda UEFI kurulum çözüm getirebilir diye düşünüyorum. Ancak kendi bilgi haznemde UEFI nın HDD üzerinde 300 mb kadar bir bölüm oluşturduğunu ve bu bölümünde HDD son kısmında olduğunu hatırlıyorum buda mantıksal olarak HDD bozuk olan ilk kısmını değilde sağlam olan son 300 mb lık kısmını kullanacağı anlamına gelirki bilgisayarın açılışta bekleme sonrasında kilitlenme problemlerine çözüm getirecektir diye düşünüyorum. Ancak burada bir sorun daha var ki sizin elinizdeki anakartınız UEFI desteği mevcut mu ?

UEFI konusunda çok fazla bilgim olmadığı için bu çözümden %100 emin değilim dilerseniz kendiniz daha geniş çaplı araştırabilirsiniz.

Eğer yazdıklarım bilgi manasında biraz ağır geldiyse:
    1. HDD nizi yedekleyin.
    2. HDD üzerindeki partitationları (bölümleri) silip tek parça haline getirin.
    3. HDD nizi yeniden bölümleyin. İlk bölüm %2-3 kadar bir alana (4-5 GB kadar sanıyorum) sahip olsun ve bu kısmı kesinlikle formatlamayın vede aktif hale getirmeyin.
    4. Kalan kısımları isteğinize göre 2 yada 3 bölüme ayırabilirsiniz.
    5. Sistemi kurun ve test edin, şayet bekleme ve donma olaylrı düzelmişse fazlasını karıştırmayın.
    6. İlerleyen zamanlarda bu olay tekrarlarsa tekrar bir benchmark testi yapın (ki o zaman bu oran değişmiş olabilir) ortalama %20 -25 civarlarındaki kısım arızalıdır ve 1-2-3-4-5 de bahsedilen çözümü tekrar %20-25 oranı için uygulayın.

7. Bunlar işe yaramamışsa (ki MBR kaydı arızası muhtemel gibi görünmekte ve kanımca %85 oranında işe yaramayacaktır) Anakartınızın UEFI bios desteği olup olmadığını öğrenin varsa UEFI biosa geçip MBR olayından kurtulma seçeneğini aktif ettikten sonra problemin düzelip düzelmediğini gözlemleyin.

Geçmiş olsun, kolay gelsin.

EDIT:
    HDD REGENERATOR adında güzel bir bad sektör yamam programı mevcut buda şimdi aklıma geldi. Bunun full sürümünü bulupmevcut yada yapacağınız boot disk ile (USB de oluyor) bilgisayrınızı açıp bu kısmı düzeltip düzeltmeyeceğinide denyebilirsiniz. Oldukça güzel basit ve kullanışlı bir program. Unutmayın full sürüm olması gerekiyor yoksa arızalı disk bölümlerini tamir etmez. Bu seçeneğide birinci (yazı ila: BİRİNCİ) çözüm yolu olarak uygulayınız. Sizi diğer çözüm yollarının vereceği pek çok külfetten kurtaracaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 27 Mart 2014; 20:30:01 >

• mel_a_nkoli M kullanıcısına yanıt
    Size özelden mesaj atmış olamlıyım çünkü cevabımı bulamıyorum. İlgili resimleri ekleyince bilgilendirirseniz gereken yardımı yapmaya çalışırım.
  • dervisd kullanıcısına yanıt
    Sizin HDD gayet sağlıklı görünüyor, sadece ilk 20 Gb ile 50 Gb arasında yüzeysel deformasyon varmış gibi ama pekte abartılacak bir şey gibi görünmüyor. Sizin bahsetiğiniz o sayısı yüksek kısımları açıklamaya gerek yok sizin bunları bilmenizede o yüzden kafanıza takmanıza gerek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Temiz ev bilgisayarı sizi çok daha uzun süreler idare edecektir diye düşünüyorum. Eğer ileride yavaşlama açılmada gecikme problemleri olursa ilk 50 GB kadar olan kısmı yeniden değerlendirip kullanıma kapataiblirisiniz zira HDD nizin kapasitesi oldukça yüksek - 50 Gb eksikliği hissetmezsiniz bile.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    servis garantimin birkaç günöönce bitmiş olmasına rağmen anakartımı ve harddiskimi değiştirdi zaten, 320 gb hdd m yerine 640 gb taktılar, Dell servisi mükemmel. daha öncede tek tuş çalışmıyor diye klawye kasayı değiştirmişlerdi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan713

servis garantimin birkaç günöönce bitmiş olmasına rağmen anakartımı ve harddiskimi değiştirdi zaten, 320 gb hdd m yerine 640 gb taktılar, Dell servisi mükemmel. daha öncede tek tuş çalışmıyor diye klawye kasayı değiştirmişlerdi,
    hard disk ömrünü nasıl öğrenirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

Alıntıları Göster
    Bende geçen gün artık hınca hınç dolmuş artık hdd me format attım...Nerdeyse 3 senedir format atmıyordum

Şu an yaklaşık 100 gb kadar bir alan dolu pc bir nebze rahatlasada performansı ilk günkü gibi değil.Büyük ihtimal yakın zamanda ssd alıp işletim sistemini ona kurucam. Hd tune sonuçları aşağıda sıkıntı yok gibi duruyor sadece CRC hatası var oda sata kablosundanmı yoksa diskteki sıkıntıdanmı kaynaklanıyor bilmiyorum...Bad sector taramasını daha sonra ekliyeceğim

@
    dopac34

• quote:

Orijinalden alıntı: deneme1

Alıntıları Göster
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

Benim pc de artık yavaşlayınca format atmaya karar verdim ama format atmama rağmen pc eskisi kadar hızlı değil.Büyük ihtimal ssd alıp işletim sistemini ona kuracağım.

Health kısmında ise crc hatası aldım kimi demiş sata kablosuyla alakalı bir başkası demiş diskte sıkıntı var tam ne olduğunu bilen varmı...

Bad sector sonucunu daha sonra ekliyeceğim.

@dopac34

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

• quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

Benim pc de artık yavaşlayınca format atmaya karar verdim ama format atmama rağmen pc eskisi kadar hızlı değil.Büyük ihtimal ssd alıp işletim sistemini ona kuracağım.

Health kısmında ise crc hatası aldım kimi demiş sata kablosuyla alakalı bir başkası demiş diskte sıkıntı var tam ne olduğunu bilen varmı...

Bad sector sonucunu daha sonra ekliyeceğim.

@dopac34

Hocam , error scan kısmını slow şeklinde tamamlayp gönderirmisiniz ?
    600GB ve 710GB bölümlerinde hasar var gibi görünüyor
    ayrıca o interface crc hatası , bir sarsıntıda falan kablonun gevşemesiyle oluyor.
    sadece şu ana kadar sayılan değerdir.
    ben WD3200 bevt diskim varken , laptop a ani hareket yaptırınca o değer artıyordu.
    sürekli artıyorsa diskin önbelleğinde sorun var demektir.

• genelkurmay89 kullanıcısına yanıt
    Ayrıca şimdi farkettim ; 4 tane bad sector smart tarafından rapor edilmiş.
    diskinizde fiziksel yada manyetik bir hata olması mümkün..https://store.donanimhaber.com/76/f1/e4/76f1e404b808595e11ca58ca0a59d4de.png
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur23231

diskinizde fiziksel yada manyetik bir hata olması mümkün..https://store.donanimhaber.com/76/f1/e4/76f1e404b808595e11ca58ca0a59d4de.png

Cevap için teşekkürler hocam.
    Error scan testini başlattım ama anca geceyarısına doğru bitecek gibi görünüyor.
    Bir dönem kafa vurma sesi yapıyordu pek önemsememiştim şimdide azda olsa gırg gırg şeklinde az da olsa ses yapıyor gittiği yere kadar kullanırım sıkıntı yok
    Zaten ne kadar Samsung'un uj serisi hdd kullananı varsa hepside bu sesten şikayetçi...Gerçi bir dönemde çok veri yükleyip silmiştim sorun ondan da kaynaklanabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: genelkurmay89

quote:

Cevap için teşekkürler hocam.
    Error scan testini başlattım ama anca geceyarısına doğru bitecek gibi görünüyor.
    Bir dönem kafa vurma sesi yapıyordu pek önemsememiştim şimdide azda olsa gırg gırg şeklinde az da olsa ses yapıyor gittiği yere kadar kullanırım sıkıntı yok
    Zaten ne kadar Samsung'un uj serisi hdd kullananı varsa hepside bu sesten şikayetçi...Gerçi bir dönemde çok veri yükleyip silmiştim sorun ondan da kaynaklanabilir...

Alıntıları Göster
    o ses bir arıza sesi değildir büyük ihtimalle. seagate in çıkardığı thin sshd kullanıyorum , ara sıra "harrrrrrt " diye bir ses çıkartıyor. ancak arıza vermedi hiç
    fakat sizinki büyük ihtimalle o bad sectorden dolayı. tek bir bad sector , tüm diski yavaşlatabiliyor.
    ayrıca o kafa atma sesi demişsiniz , sanırım o bad sector u incelerken yapmıştır o sesi. Her ihtimale karşı verileri yedekleyin. fırtınadan önceki son sessizlik tarzı bir sorun.

• ugur23231 U kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz hata öncelikle bir hata değildir, belirtilen şekilde bir hata olarak algılanması pek mümkün görünmeyen decimal (nümerik/ondalik/rakamsal) değerli ikazların sayısı olarak geçmekte. Bad sektör olarak nitelendirilebilmesi için fiziksel manada tespiti ve kesin olarak "bad sektör" olarak imlenip, ifade edilmesi şarttır. Kırmızı işaretle belirttiğiniz ifade bu gün hemen hemen tüm elektronik kartlarda bulunan ECC düzeltmeyi işaret eden rakamsal değerdir. Tek başına hiç bir anlam ifade etmez. Tabiki bu demek değildir ki bu rakam keyfi olarak orada durmaktadır, tabi değil; diğer veriler dikkatlice takip edilmeli, gelişmelerin seyrine göre basit bir düzeltme hatasımı yoksa donanımsal bir arızaya işaret mi analiz edilmelidir. Günümüzde S.M.A.R.T teknoloji iyiden iyiye gelişti, neredeyse hddmiz "bir off çekse" onu dahi rapor edecek noktaya ulaştı. O neden ile her hata iletisini sanki çok mühim bir olaymış gibi lanse edip kimseyi ürkütüp, rüyalarını karartmayalım lütfen.

EDIT: Büyük bir ihtimal ile sıradan bir ECC düzeltme hatası olarak algılanılıp üzerinde durulmasına gerek yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 20 Mayıs 2014; 23:38:28 >

Gönderdiğiniz verilerde her şey sınırlar dahilinde görünmekte. Tabi sınırlar dahilinde görünmesi her şeyin yolunda olduğu manasında da anlaşılmamalı. Bad sektör olarak nitelendirilen (ben şahsen öyle bir nitelendirmede bulunmadım) alanlarda okuma hızları düşük bu doğru, ancak bad sektör tabir edilebilecek bir seviyede bir düşüş görünmüyor. Muhtemelen manyetik okuma arızası olasılığı daha güçlü gibi, yinede gemileri yakıp "amanın benim hdd de bad sektör var" demek için çok erken. Kaldı ki bu noktalarda (şu an için 2 adet 39 ve 48 mb/s e kadar düşüş olan nokta mevcut) bad sektör hatası windows sistem dosyalarına tekabül etmesi durumunda sistem hatası (mavi ekran vs gibi) veya sistem kullanımı esnasında yavaşlama/takılma/donma/kilitlenme gibi hatalara sebebiyet versede genel manada bir yavaşlamaya neden olması olanaksızdır.

HDD nizin performans değerleri kullanım süresine bağlı olarak düşüş göstermekte, bundan daha doğalda bir süreç olamazdı. Hissettiğiniz bu yavaşlığın nedeni bu. Ortalama değerlerden 15 mb/s kadar daha düşük okuma ve yazma hızına sahipsiniz ki şahsi düşüncem buradaki yavaşlığın ana kaynağı okuyucu kafasındaki manyetizmanın artık yeterli refleksi vermediğinden görevini tam manası ile yerine getiremiyor oluşu olabilir. Bunu düşündürten neden ile burst rate değerinizin mükemmel oluşu (bu anlık veriye uşalım süresini göstermekte). Yapabiliyor iseniz hdd nizi bilgisaayrdan dikkatlice sökün, kablo takılacak kısım baktığınız istikamette kalacak şekilde tuttuğunuzda okuyucu kafası sol ön tarafta olacaktır. Kulağınıza yaklaştırıp hafif çe döndürün, sağlıklı bir hdd de hiç bir ses gelmemesi gerekir. Şayet tıklama, içerisinde hareket eden bir takım nesnelerin sesini duyuyorsanız okuyucu kafası manyetik özelliğini yitirmeye başlamış demektir. Bu durumda ya bozuluncuya kadar (ki bunun ne kadar süre alacağını bilmek imkansızdır) kullanabilir ya da el beceriniz ve teknik bilginiz mevcutsa ve ya maddi olanaklarınız var ise bir servis vasıtası ile okuyucu kafa değişim yoluna gidebilirsiniz.

Aldığınız Interface hatasının ise çok çeşitli sebebleri olabilir. Bunlar;
    1. Hdd data kablosunda kırıklık vs gibi bir problem olabilir.
    2. Hdd enerji kablosunda kırıklık vs gibi bir problem olabilir.
    3. Enerji kesintisi nedeni ile bu hata meydana gelmiş olabilir.
    4. Power supplyinizdeki anlık bir problem nedeni ile bu hata meydana gelmiş olabilir.
    5. Anakartınızın ilgili çipsetindeki anlık bir problem nedeni ile bu hata meydana gelmiş olabilir.
    6. Data kablosunun hdd veya anakarta takılan kısmında kısmi, geçici bir temassızlık meydana gelmiş olabilir.
    7. bunlar dışında data iletiminde anlık bir hatadan kaynaklıda olabilir.

Daha ziyadesi ile data kablolarındaki ya kırık kablo yada gevşek data kablosu başları nedeni ile bu tür hatalar alınmakta. Bu hatanın tek başına varlığı hiç bir anlam ifade etmez, yanında bu hataya eşlik eden başka hatalarında olması gerekir ki anlamlı bir sonuç çıkartılabilsin. Sizin durumunuzda bu C7 hatasını ancak BB hatası ile birlikte ilişkilendirmek mümkün olabiliyorki bu iki hatada hayatsal bir arızaya işaret etmemekle birlikte bizi data kablosundan kaynaklanmış bir problemin varlığına götürmekte. Şu an için zaruriyet arz etmesede mümkün olunan en kısa zamanda bir data kablosu temini ile mevcut hataların ilerleyip ilerlemediğini kontrol, hemde bu hata iletileri nedeni ile oluşacak başka hata dizilerinin mevcuduyetinide durdurup bertaraf etme yoluna gitmek en mantıklı iş olacktır.

İlerleyen zamanlarda yine bu testleri yapıp gönderirseniz karşılaştırma yapılarak diskinizin gidişatı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır. Yaptığınız testleri yine benimlede paylaşırsanız analizleri noktasında size yardımcı olmaya çalışırım. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 21 Mayıs 2014; 0:03:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Gönderdiğiniz verilerde her şey sınırlar dahilinde görünmekte. Tabi sınırlar dahilinde görünmesi her şeyin yolunda olduğu manasında da anlaşılmamalı. Bad sektör olarak nitelendirilen (ben şahsen öyle bir nitelendirmede bulunmadım) alanlarda okuma hızları düşük bu doğru, ancak bad sektör tabir edilebilecek bir seviyede bir düşüş görünmüyor. Muhtemelen manyetik okuma arızası olasılığı daha güçlü gibi, yinede gemileri yakıp "amanın benim hdd de bad sektör var" demek için çok erken. Kaldı ki bu noktalarda (şu an için 2 adet 39 ve 48 mb/s e kadar düşüş olan nokta mevcut) bad sektör hatası windows sistem dosyalarına tekabül etmesi durumunda sistem hatası (mavi ekran vs gibi) veya sistem kullanımı esnasında yavaşlama/takılma/donma/kilitlenme gibi hatalara sebebiyet versede genel manada bir yavaşlamaya neden olması olanaksızdır.

HDD nizin performans değerleri kullanım süresine bağlı olarak düşüş göstermekte, bundan daha doğalda bir süreç olamazdı. Hissettiğiniz bu yavaşlığın nedeni bu. Ortalama değerlerden 15 mb/s kadar daha düşük okuma ve yazma hızına sahipsiniz ki şahsi düşüncem buradaki yavaşlığın ana kaynağı okuyucu kafasındaki manyetizmanın artık yeterli refleksi vermediğinden görevini tam manası ile yerine getiremiyor oluşu olabilir. Bunu düşündürten neden ile burst rate değerinizin mükemmel oluşu (bu anlık veriye uşalım süresini göstermekte). Yapabiliyor iseniz hdd nizi bilgisaayrdan dikkatlice sökün, kablo takılacak kısım baktığınız istikamette kalacak şekilde tuttuğunuzda okuyucu kafası sol ön tarafta olacaktır. Kulağınıza yaklaştırıp hafif çe döndürün, sağlıklı bir hdd de hiç bir ses gelmemesi gerekir. Şayet tıklama, içerisinde hareket eden bir takım nesnelerin sesini duyuyorsanız okuyucu kafası manyetik özelliğini yitirmeye başlamış demektir. Bu durumda ya bozuluncuya kadar (ki bunun ne kadar süre alacağını bilmek imkansızdır) kullanabilir ya da el beceriniz ve teknik bilginiz mevcutsa ve ya maddi olanaklarınız var ise bir servis vasıtası ile okuyucu kafa değişim yoluna gidebilirsiniz.

Aldığınız Interface hatasının ise çok çeşitli sebebleri olabilir. Bunlar;
    1. Hdd data kablosunda kırıklık vs gibi bir problem olabilir.
    2. Hdd enerji kablosunda kırıklık vs gibi bir problem olabilir.
    3. Enerji kesintisi nedeni ile bu hata meydana gelmiş olabilir.
    4. Power supplyinizdeki anlık bir problem nedeni ile bu hata meydana gelmiş olabilir.
    5. Anakartınızın ilgili çipsetindeki anlık bir problem nedeni ile bu hata meydana gelmiş olabilir.
    6. Data kablosunun hdd veya anakarta takılan kısmında kısmi, geçici bir temassızlık meydana gelmiş olabilir.
    7. bunlar dışında data iletiminde anlık bir hatadan kaynaklıda olabilir.

Daha ziyadesi ile data kablolarındaki ya kırık kablo yada gevşek data kablosu başları nedeni ile bu tür hatalar alınmakta. Bu hatanın tek başına varlığı hiç bir anlam ifade etmez, yanında bu hataya eşlik eden başka hatalarında olması gerekir ki anlamlı bir sonuç çıkartılabilsin. Sizin durumunuzda bu C7 hatasını ancak BB hatası ile birlikte ilişkilendirmek mümkün olabiliyorki bu iki hatada hayatsal bir arızaya işaret etmemekle birlikte bizi data kablosundan kaynaklanmış bir problemin varlığına götürmekte. Şu an için zaruriyet arz etmesede mümkün olunan en kısa zamanda bir data kablosu temini ile mevcut hataların ilerleyip ilerlemediğini kontrol, hemde bu hata iletileri nedeni ile oluşacak başka hata dizilerinin mevcuduyetinide durdurup bertaraf etme yoluna gitmek en mantıklı iş olacktır.

İlerleyen zamanlarda yine bu testleri yapıp gönderirseniz karşılaştırma yapılarak diskinizin gidişatı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır. Yaptığınız testleri yine benimlede paylaşırsanız analizleri noktasında size yardımcı olmaya çalışırım. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
    Hocam ilginiz alakanız için ikinize de teşekkür ederim.

Hele şükür test bitti görünen o ki bad sector yok.

Ayrıca sorun büyük ihtimal dediğiniz gibi okuyucu kafada olmalı şimdilik idare etsin bakalım Diğer sorun ise yine dediğiniz gibi sata kablosu ile alakalı yanlış hatırlamıyorsam geçen sene pc bir türlü açılmıyordu ilk peşit hdd sata kablolarını söküp taktığımda düzelmişti

Nasip olursa bu hafta sonu hdd söküp dediğiniz gibi ses varmı bakarım İnş haziran ayı başında da pc mi ssd ye terfi ettirmeyi düşünüyorum hdd depo işine baksın artık...

error scan kısmında speed kısmıda varmış onunda sonucunu ekledim bazı yerler hakkaten de yavaş.

Error Scan da neden en altta tek nokta gri kaldı onu anlamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genelkurmay89 -- 21 Mayıs 2014; 2:00:23 >

büyük ihtimalle orada tek tek bad sector olabilir. üzerinde fazla durmamış , mühim değil diyorsanız fark etmez ancak içinize sinmediyse low level format atabilirsiniz.
    o sondaki gri kare normal . hd tune grafiğinde bazı sıkıntılar olabiliyor , MB ve Mb olaylarından dolayı.

@dopac34 , uncorrectable sector count olarak okumuşum o değeri...
  • quote:

büyük ihtimalle orada tek tek bad sector olabilir. üzerinde fazla durmamış , mühim değil diyorsanız fark etmez ancak içinize sinmediyse low level format atabilirsiniz.
    o sondaki gri kare normal . hd tune grafiğinde bazı sıkıntılar olabiliyor , MB ve Mb olaylarından dolayı.

@dopac34 , uncorrectable sector count olarak okumuşum o değeri...
    hocam , ancak bir yerde bir hatanız var , okuma kafası yıprandığı zaman grafikte sürekli düşüş olur. sadece 2 yerde ani düşüş olması plakayla alakalı bir sorun oluyor
    ayrıca bad sector sayısı az olduğu zaman , okuma testi hızlıysa hız fazla düşmeden o kısımdan atlanır.
  • quote:

hocam , ancak bir yerde bir hatanız var , okuma kafası yıprandığı zaman grafikte sürekli düşüş olur. sadece 2 yerde ani düşüş olması plakayla alakalı bir sorun oluyor
    ayrıca bad sector sayısı az olduğu zaman , okuma testi hızlıysa hız fazla düşmeden o kısımdan atlanır.

Alıntıları Göster
    Evet arkadaşlar yepis yeni bir HD aldım önceki HD Bad Sector'den dolayı gitti. IDE bir HD'di. HD SATA3 desteklemesine karşın benim PC desteklemediğini buradan belirteyim. Buradan buyrun sonuçları. Cevapları bekliyorum. :D
    İlk testi lisansız ve 8MB block ile yaptım ikinci test lisanslı 64KB üçüncü test lisanslı 8MB bad sector testi yapmadım yoktur diye düşündüm :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrPC61 -- 21 Mayıs 2014; 20:26:10 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.