Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Wd Black 7200 rpm 2.5" performans serisi hdd im. rakamlarda çok aşırı fark etmesede eski 1 tb hdd imden Windows yaklaşık 10 sn kadar erken açılıyor 3 4 saniye erken kapanıyor hd fotoğraf arşivlerine ilk defa girdiğimde bile 100 fotoğrafın küçük görünümlerini 2 3 saniyede komple açıyor. oyunlarda inanılmaz bir rahatlama oldu. biraz uğultusu fazla 2. bir fan çalışıyor gibi ama olsun ses hiç sorun değil.
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

• Sistem aldım dun ama bütçeden kar etmek için hdd yi 2. el aldım 2 adet.Testleri yapıp işime geleni kullanacagım.bu seagate 250 gb değerleri.Sıkıntılı mı bakar mısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsnbc

Benim değerlerim nasıl sizce?

Samsung 1 TB Harddisk

Bu da taşınabilir harddisk değerlerim.

Western Digital 1 TB

Senin harddisk ya ömrünü dolduruyor yada harddiskin plakalarında sorun var.

• WD Black 2TB 7200rpm
    Benimki nasıl arkadaşlar, bana normal geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 22 Eylül 2014; 6:28:23 >
  • HDD'yi alalı tam 2,5 hafta oldu. Gerçekten bu grafiklerden anlamıyorum. HDD'nin durumu nasıl acaba biri detaylıca açıklayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 2 Ekim 2014; 0:22:27 >

• Konu çok mu pasif sanki?
  • Seagate disk saiplerine "SeaTools for Windows" programını kullanmalarını öneririm.
    Bad sektörleri düzeltip diskinizi onarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soneday

WD Black 2TB 7200rpm
    Benimki nasıl arkadaşlar, bana normal geldi

En az 4-5 kez test edin farklı zamanlarda, en iyi ortalama sonucu o şekilde alırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunlar neden kaynaklı, ne öneriyorsunuz?
  • arkadaslar, yorumlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar bu konuya cevap veren kalmadı mı? Benim de kendi hard diskimle ilgili sıkıntılarım var. Konuyla ilgilenen varsa sormak istiyorum
  • Tabi health kısmı ile errorscan ve speed map testleri olsa daha kesin konuşmak mümkün olabilirdi. Ancak benchmark testindeki verilerde hiç bir anormallik gözlemlenmemiş, okuma, yazma, erişim süreleri ve cpu yükü diskin üreticisi tarafından gösterilen sınırlar içerisinde, bazıları ise verilen değerlerden bile iyi durumda. Normalde burada ki işlerimi (işlerimi derken kendi payıma düşen cevaplama durumumdan söz ediyorum) @deneme1 arkadaşa bırakmıştım o neden ile ilgilenmiyorum, bir daha ki mesajınızda bu arkadaşın ismini haberdar et kısmına yazarsanız cevap alma şansınız yüksek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Ocak 2015; 20:20:10 >
  • Öncelikle tarihsel gecikmeden dolayı @deneme1 kullanıcı adlı arkadaş sorumlu ..

1. Diski salladığınızda normal olarak içerisinden bir ses gelmemesi gerekir. Gelen ses muhtemelen okuyucu kafadan geliyor olmalı (zaten içerisinde ses yapabilecek başka bir parça yok). Bu durum da okuyucu kafanın sıkıntılı olduğunu söylememiz yanlış olmaz.
    2. disk verileri özel programlar vasıtası ile sıfırlanmamış ise veriler yeni bir diske aittir.
    3. windowsun kurulumunda ki gecikme disktende olabilir diğer bilgisayar bileşenlerinden de. Üzerine düşülüp araştırılması gerekir ancak bu zaman, sabır ve bir miktar teknik bilginin ötesinde tecrübede gerektirir. Şimdilik kafanızı takmayın diyebilirim ancak.
    4. 3 saat kullanılan diskin spin up time değeri biraz yüksek gibi me geldi ancak bu değer üreticiden üreticiye değişiklik arz ediyor. Disk oldukça eski bir teknolojiye ait ve bu modeller hakkında hiç bir hafızasal bilgim yok. Bu neden ile bana yüksek gelse de bir sıkıntı olup olmadığını kesin bir şekilde söyleyemem. Ancak genel manada bu kadar yüksek olmaması gerekir diyebilirim.

Bunlar haricindeki değerler üzerinde durulmaya gerek duyulacak kadar bir sıkıntı yok diye düşünüyorum. Olası tek sıkıntı okuyucu disk kafasında ki sıkıntı ve spin up time değerindeki fazlalık olabilir. Spin up time değeri bize diskin mevcut dönüş hızından daha az bir hız ile (0 da olabilir 5400 değerinden küçük herhangi bir değerde olabilir) dönüş yaptığı sayıyı veriyor. Bundaki genel sıkıntılar güç kesilmesi ile alakalı oluyor ancak hepsi için bunu suçlamamız mümkün değil tabiki. Bu sıkıntının bilgisayarda yavaşlık yapması da olasıdır ancak daha ziyade anlık donmalar şeklinde görülmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu arada Türkiye'de de pata (IDE) soketli diskler hala mevcut, ebaylara kadar gitmenize gerek yok.

Diskin 10 - 20 -40- 60 -120 -180 günlük hdtune sonuçlarını belirtilen süreler içerisinde alıp takip etmek disk hakkındaki durumu yorumlarken çok daha kesin konuşabilmeyi ve isabetli değerlendirmeler yapmayı sağlayabilir görüşündeyim.

• Normalde burada ki işleri @deneme1 arkadaşa bırakmıştım o neden ile ilgilenmiyorum, bir daha ki mesajınızda bu arkadaşın ismini haberdar et kısmına yazarsanız cevap alma şansınız yüksek olur.

Diskinizin okuma, yazma, cpu yükü ve erişim süreleri üreticinin belirttiği değerler ile son derece uyumlu. Diskinizi pek kullanmamışsınız, kulandığınız zamanlarda da pek yorulmamışa benziyor, bence şu an ki durumu son derece stabil ve sağlıklı. Hani maşallahı var desek yeridir. Disk hakkında zaman bağlı olağan aşınmalar, performans yitimi dışında yorumlanacak sıkıntı yok diye görünüyor. Maalesef ses konsun da yapılabilecek hiç bir şey yok, mekanik aksamın zamanla aşınmasından kaynaklı bir durum. Diskiniz umuyorum uzun süreler daha size sorunsuz şekilde hizmet edecektir.

• Samsung diskinizin benchmark testi hoplamış, zıplamış kendinden geçmiş. Bu test sırasında muhtemelen arka planda program çalıştırmışsınız o yüzden sağlıklı bir değerlendirme yapılması pek mümkün görünmüyor. Health değerlerinde çok sıkıntılı bir durum gözlemlenmemiş, bir crc hatası sıkıntı olmuş ancak buda üzerinde durulup yazılmaya dahi değmeyecek bir aksaklık. Disk verileri normal değerler içerisinde görünmektedir.

Wd diskinizde son derece stabil ve sağlıklı görünüyor.

NOT: Normalde burada ki işleri @deneme1 arkadaşa bırakmıştım o neden ile ilgilenmiyorum, bir daha ki mesajınızda bu arkadaşın ismini haberdar et kısmına yazarsanız cevap alma şansınız yüksek olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Ocak 2015; 21:11:32 >
  • Testlerini gönderdiğiniz disk arızalı. Bad sektör ve buna bağlı veri kayıpları yaşanmış. Umarım satın almamışsınızdır.

NOT: Normalde burada ki işleri @deneme1 arkadaşa bırakmıştım o neden ile ilgilenmiyorum, bir daha ki mesajınızda bu arkadaşın ismini haberdar et kısmına yazarsanız cevap alma şansınız yüksek olur.
  • Diskin ömrünü doldurduğunu ya da plakalarında sorun olduğunu nasıl anladınız ?
  • Access time ve min transfer rate değerleri biraz düşük, bunun haricinde bir sorun görünmüyor. Bu değerlerde ki düşüklüğü de pek çok neden sebep olmuş olabilir, en basitinden çipsetin sürücüsünün eski veya hiç yüklenmemiş olması, yanlış sata portunun kullanılıyor olması, eski bios sürümü kullanılıyor olması, eski, hasarlı bir sata kablosunun kullanılıyor olması, mevcut donanım özelliklerinin maksimum perfrormansı desteklemiyor olması gibi. Bunun haricinde bir sıkıntı verdiğiniz bilgilerde görünmemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Ocak 2015; 21:34:47 >
  • Gönderdiğiniz benchmark verilerinde diskin durumu fevkâlade güzel görünmektedir. Bunların yanına; health, errorscan, speed map verilerini de ekleseydiniz daha fazla söz söylemek ve daha isabetli söylemlerde bulunabilmek mümkün olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 19 Eylül 2015; 20:20:59 >
  • Evet,hakılısınız. @deneme1 arkadaşım işleri ihmal etmiş.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.