Şimdi Ara

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
717
Cevap
26
Favori
250.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam o error scan da cıkmayan bad sectörü hangi programla tespit edebilirim onu tespit etsem ve devre dısı bıraksam daha iyi olmazmı
    Bu istediğiniz testleri yapıyorum birazdan atcam hocam bir de hd regeneratörle test yaptım full sürümüyle bad sectör bulamadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi songer -- 25 Ocak 2015; 18:36:56 >
  • songer kullanıcısına yanıt
    Sanırım yazıyı dikkatli okumamışsınız..

quote:

Nur topu gibi bir bad sektörünüz olmuş. Şu anda yapılası bir şey görünmüyor, zaten yapılması gerekeni RSC yazılımı yapmış, bozuk olan sektör için üreticinin ayırdığı 50 adet yedek sektörden 1 tanesini tahsis etmiş. Bu durumda olan disklerde errorscan taramasında kırmızı noktalı blok (yani bad sektörlü alan) çıkmaz, ancak özel programlar ile tespit edilebilir.

Yeni nesil disklerimizde [sanıyorum yaklaşık son 15 yıldır üretilen disklerde] RSC teknolojisi kullanılıyor. RSC teknolojisi üretici firmanın belirlediği sayıda yedek sektörü biz kullanıcıların müdahalesine gerek bırakmadan disklerde bozulmuş olan sektörler ile değiştirmeye yarar. Yani Hdregenerator programın yapacağı işlevin bir benzerini kimsenin müdahalesine ihtiyaç duymadan kendiliğinden yapar, burada ki tek sıkıntı RSC'nin bu işlemi üreticinin ayırdığı yedek kadar gerçekleştirebiliyor olması. Sizde bu işlem için 50 adet yedek ayrılmış ve bu yedekler bitinceye kadar RSC bozulan sektörleri takaslama işlemini sürdürecektir. Sizin bu konuda yapmanız gereken veya yapacağınız hiç bir işlem yoktur. Yedek olarak ayrılan 50 sektör bittiğinde hdregeneratör çözüm için düşünülebilir..Geçmiş olsun.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu bende 2014 senesinin haziran ayından beri var. ve 1 tane artmadı yani ama hep korkuyodum ama biraz rahatlattınız nasıl ola 6 aydır artma yok 50 tane de yedek var beni baya götürür tabi arada artıp artmadıgına bakıcaz :D
    Diskin ilk sahibi iseniz bad sektör S.M.A.R.T kaydına geçmiş, yani garantiden faydalanabilirsiniz. Disk değişim için servise gönderilebilir tabi göndermeden üzerindeki verilerinizi yedeklemeyi ihmal etmeyin. Elbette benimkisi bir öneri, ben bu şekilde kullanırım kendime de dert etmem derseniz bize de saygı duymak kalır..Selametle.

NOT: Disk için garanti sorgulamak amacı ile web sayfasını kullanabilirsiniz. Toshiba için bu linkten garanti sorgulama sayfasına erişebilirsiniz.

NOT 2: 2014 yılına ait olduğunu belirttiğiniz için garantisi olmalı diye düşündüm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 25 Ocak 2015; 19:18:57 >

Garantisi doldu herhalde o yüzden böyle kullanıcam.
    bunlarda testler hocam niyeyse sonuncuyu yapmadı error scanda

HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

O sonuncusu boş o nedenle yapmamış , gereksiz bir bilgi o yüzden uzun uzadıya anlatmayacağım, sadece boş olduğunu bilmek yeterli. Speed map sonucu pek iyi değil ama çok kötüde görünmüyor, izleyip görmek gerek. Verdiğim linkten garantiyi yinede kontrol etmeyi ihmal etmeyin, belki bir miktar daha garantisi vardır belli olmaz.

Acaba bu notebook diskimidir merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

O sonuncusu boş o nedenle yapmamış , gereksiz bir bilgi o yüzden uzun uzadıya anlatmayacağım, sadece boş olduğunu bilmek yeterli. Speed map sonucu pek iyi değil ama çok kötüde görünmüyor, izleyip görmek gerek. Verdiğim linkten garantiyi yinede kontrol etmeyi ihmal etmeyin, belki bir miktar daha garantisi vardır belli olmaz.

Acaba bu notebook diskimidir merak ettim.

casper laptop 2010 üretimli
    Erişim süresi güzel ama benchmark testi başlangıç değeri düşük geldi (aslında notebook yani 5400 2.5 " disk olduğunu anladım ama teyid etmek her zaman doğrusudur) 3.5" diske pek benzemediği için sormuştum. 2.5" değerleri normal.

Bu şekilde umarım bir sıkıntı oluşturmaz, çalışırken mümkün olduğunca notebookunuzu taşımayın, bir yere çarpmayın, sarsıntılardan uzak tutmaya çalışın, kucağınızda çalıştırmamaya gayret edin. İleride sıkıntı olursa mesaj atarsınız, selametle.
    Harici harddisk 20 gün önce 2. el olarak geldi.

"EDIT" için : ayda bir ya da iki ayda bir testlere devam edeceğim gibi görünüyor izlemek de fayda var. Zaten bir farklılık görürsem sizin fikrinize tekrar başvururum.

"EDIT 2" için : ne demek hocam. Açıklama için teşekkürler yine de
  • arkadaşlar hdd yi bilgisayarıma bağladığımda uyarılar veriyor. sorun nedir ne yapabilirim biri lütfen akıl versin.
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi h_tunc -- 24 Şubat 2015; 15:51:42 >

arkadaşlar benim diskte durum nedir
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

• h_tunc kullanıcısına yanıt
    Bu diske Erroscan taramasını tam yapıp errorscan bitince kapatmadan hemen Speed Map testinide yapın ki diskteki bozuk ve bozulması muhtemel alanların yerini görmek mümkün olabilsin. Bu disk harici midir yoksa dahili olarak mı kullanılıyor?
    bu diskin durumu nedir hocam
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

• erkutr E kullanıcısına yanıt
    Errorscan taramasın da bir adet kırmızı bölge (bad sektör tabir edilen blok) görünse de s.m.a.r.t henüz bunu health kaydına işlememiş. Buda dolayısı ile bad sektör olarak diskte görünen bir alanın var olmadığı anlamını almış.

* Burada prantez açıp küçük bir açıklama yerinde olacaktır. s.m.a.r.t yani disk izleme tablosu nihayetinde bir yazılımdır. Verilerini okuyucu kafanın disk yüzeyinden edindiği bilgiler ile disk devre kartı üzerinde bulunan algılayıcılardan gelen bilgilere göre oluşturur. Kimi durumlarda bu verilerde veya bu ham verilerin işlenip anlamlı bilgilere dönüştürülmesinde hatalar olabilmektedir. Şansımız olsaydı ve diski açıp bir mikroskop yardımı ile disk yüzeyini inceleyebilseydik (teorik olarak, yoksa pratik olarak 1 milyarı geçen iz sayısını saymaya kalksak günlerce sürer. Kimsede bir disk incelemesi için günlerini vermezdi) hangi verinin doğru hangisinin yanlış olduğunu kesinkez bilmemiz mümkün olabilirdi. İşte bu nedenle bazı durumlarda bir miktar yorum bir miktarda geçmiş bilgilere dayalı bir tahmin yapılması gerekebilmektedir. Bunu belirtmemin nedeni de sizin diskiniz içinde bir miktar tahmin yapılmasının gerekliliği yüzündendir.

Bunun yanında s.m.a.r.t için belirlenen bir standart olmadığından üreticiler deyim yerinde ise kafasına göre takılmaktadırlar. İşte bu durumda yorumlama işlemininde kimi zaman sıkıntı doğmasına neden olmaktadır. Konuyu daha fazla yaymadan sizin diskinize geri dönüyorum.

Başta da belirttiğim üzere health'da kaydedilen (takas edilen) herhangi bir bad sektör görünmüyor. Üretici hasarlı sektöre karşın diskinizde 50 adet tahsis edilebilir (takas ile yedeklenebilir) alan açmış ancak kullanılan değer 0 olarak görünmekte. Yani errorscan taramasında ki gibi arızalı bir blok (ve içerisinde arızalı bir sektör) olsaydı bu değer en azından 1 olmalıydı. Ancak data karşılığı boş değil, yani bu asılsız bir iddia olsaydı bu değerin (0) "sıfır" olmasını beklememiz gerekirdi. Bence disk algılaması ve değerlemesinde bir sıkıntı var. Yani bad sektör için tüm süreçler tamamlanmış ancak diskiniz henüz bad sektör oluştuğunun farkında değil. Pekte uzat olmayan bir tarihte fark edeceğini düşünüyorum, sonrasında da reallocation sector count kısmına bu bilgiyi yazacaktır.

Diskiniz daha önce plakalarda (yuvarlak diskler üzerinde) okuyamadığı, okumakta zorlandığı ve/veya bu alanları taşıdığı bilgisini bize vermiş. Bunu reallocated event count değerinden görebiliyoruz. Ayrıca hali hazırda okumakta zorlandığı ancak henüz taşımadığı bazı alanlarında varlığını yine bize current pending sector ile bildirmekte. Bunlardan çıkarılması gereken anlam diskinizde plakalar (diskler) üzerinde okumakta sıkıntı çekilen kısımlar olduğu ve yakın bir zaman da bad sektör hatası olarak bu alanların işaretlenebileceğidir.

Burada birde crc hatası mevcut. Bu genel manada kablo+kablo pabuçları hatası olarak geçiyor ancak pek çok zaman bad sektör hatasının s.m.a.r.t ta işlenmesi sırasında bir hata olarak karşımıza çıkıyor. Bence bu hataya takılmaya gerek yok, bunun bir bad sektör hatasının işlenmesi sırasında ki bir algı hatası olduğu kabul edilmeli.

Bazı disk üreticileri bu verileri sektör olarak veriyor, bazı disk üreticileri ise (data) sayı olarak veriyor. Genelde toshiba diskler bunları (data) sayı olarak veriyorlar. O nedenle kaç adet bozulması muhtemel, bozulacak, bozulmuş, bozulmuş ve taşınması için deneme yapılmış, başarısız olunmuş (başarılı olarak taşınmışları reallocated sector count ile takip edebiliyoruz) sektör mevcut bunu vermek mümkün değil gibi görünüyor

G-sensore verisi yine data sayısı olarak geçilmiş. Bu nedenle ilk verisini bilmediğim için kesin konuşamasam da diskinizi çokça sallantılı bir şekilde kullandığınızı söylememiz yanlış olmaz. Diskler darbeye, sallanmaya, titreşime pek fazla gelemeyen bilgisayar donanımı. Muntemelen bir botebook diski olsa gerek, bundan sonra diskinizi kullanırken fazla sarsmamaya özen göstermenizi önermenin dışında bunun için yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum.

Speed map testi sizinde tahmin ettiğiniz üzere okuyucu kafanın disk yüzeyi üzerinden geçerken, bloksal olarak (sizde bir blok 122 mb tekabül ediyor) okumakta zorlanıp zorlanmadığı bilgisini bize veriyor. Ancak bu her zaman %100 doğru veriyi sunmuyor. Bunun nedeni de kullanıcının bu testi yaparken disk üzerinde işlem yapan programları açık bırakması (örneğin antivirüs yazılımı, download, güncelleştirme vb. gibi). Sizin diskinizde bol miktarda okumakta sıkıntı çekilen blok var ancak veriler sağlıklı değil diye düşünüyorum (tamamı değil, bir kısmı). Çünkü benchmark değerlerine bakarsak sizin diskin 0- 50, 100-115 Gb seviyelerinde bad sektör oluşmuş olması gerekiyor. Ancak speed map testinde bu bölgelere tekabül eden alanlar oldukça temiz, hatta tertemiz. Bence tamamı ile rölanti durumunda ki bir hal için speed map testi yenilense pek çok kırmızı işaretli blok kavun içi veya sarı renge dönecektir. Bu kısma pek takılmaya gerek yok diye düşünüyorum ancak takılmadan geçilmesi, en azından göz ardı edilmesi ileride büyük sıkıntılara sebep olabilecek bir durum olduğunu söylemek gerek. İlk blok yani diskin 0-122 Mb dilimine tekabül eden kısmı kırmızı (koyu kırmızıya yakın bir ton) tonda işaretlenmiş ki bu kısımı yani 0 plaka, 0 kafa, 1 sektör bizim için çok önemli. Burada diskimizin mbr kaydı tutuluyor. Bu kısımda oluşacak bad sektörün telafisi mümkün olmaz. Bad sektör olgusu da donanımsal arızadır, diskler (plakalar) üzerinde meydana gelen fiziksel hasarlardır (avam bunlara çizik diye tabir eder). Bunun nedeni;

- Hard disk çalışma sıcaklığının aşırı yüksek olması (55 dereceden sonrası tehlikelidir)
    - Nemli ortam
    - Hard disklerde yaşlanmaya bağlı yıpranma
    - Disk yüzeyindeki korozyonlar
    - Diski çalışır durumdayken yere düşürmek, bir yere çarpmak
    - Disk üretim aşamasında meydana gelen bozulmalar
    şeklinde sıralanabilir. Bizim burada bilmemiz gereken nokta ise yayılmasının genellikle sıralı şekilde olmasıdır. Yani 999. sektör fiziksel hasar almış ise 998 ve 1000. sektörlerinde arızalanma olasılığı yüksek demektir. Bu olasılığı tamamı ile sıfırlamak mümkün olmasa da ihtimali düşürmek veya gerçekleşme zamanını (yayılmaz hızını) yavaşlatmak mümkün. Bunun için hasarlı bölümler kullanıma kapatılır. Bence sizdeki tehlikeli durum içinde bu çözümü düşünmelisiniz. Bu biraz zahmetli ve uzun vakit alan bir uygulama olduğu için pek çok kimse sevmez (hasar durumuna göre 3-4 saat ile başlayıp 17-20-30 saat gibi uç noktalara gidebilir). O nedenle bilgisayar ile işinizin olmadığı, bolca boş vaktinizin olduğu bir vakti seçmeniz yerinde olur. Son yıllarda revaçta olan "Hdregenerator" adlı programı bunun için kullanabilirsiniz. Ancak bu programın full sürümü onarım (hasarlı bölümleri kullanıma kapatma) işlemini gerçekleştirir, unutmayın ! Ayrıca bootable flash bellek yapacaksanız belleğin kullanılabilir boyutunu da değiştirecektir, işiniz bittikten sonra flash belleğinize format atarken bunu düzeltmeyi unutmayınız.

Benchmark değerlerinde sıralı okuma hızındaki derin grafiksel çakılmaların sebebi yukarıda da bahsettiğim gibi arka planda kullanımda ki bir program diye düşünüyorum. Okuma ve yazma hızları, access time, burst rate değerleri disk üreticisinin verdiği sınırlar dahilinde görünüyor. Ne access time ne de grafikte okuyucu kafasındaki manyetikliğin azaldığına işaret eden bir sıkıntı gözlemlenmiyor. Cpu muhtaçlığı da optimal değerde.

Merak ettiğim bir nokta var. Speed map ve benchmark testi oldukça garip. Ya speed map ya da benchmark testi tam gerçekleri yansıtmıyor. Hangisinin daha yüksek olasılık olduğunu anlamak için sizin bir gözlem ve değerlendirme yapmanız yerinde olur. Bu kadar yavaş okuma hızına sahip bir diskte muhakkak takılma, donma, kilitlenme, yavaşlık gibi problemler olması gerek. Ancak benchmark testinde bunların hiç biri (aslında tamamı değil, ilk bölüm hariç demem daha doğru olur) görünmüyor. Siz bu diski kullanırken takılma, donma, kilitlenme, yavaşlık gibi problemler yaşıyor musunuz?

Sonuç itibari ile size önerim;
    1. Diskteki tüm verileri yedekleyin. Diski bütünleyin, mümkünse zero format atın (bunun için 3. parti bir program kullanmanız gerekir. Zero format veya kendi disk üreticinizin format programını veya bildiğiniz başka bir programı kullanabilirsiniz) ardından 2 parçaya bölün. İlk bölüm için 70 gb kadar bir alan oluşturun (bu değer size kalmış ama 100 gb değerini aşmamaya özen gösterin), kalan kısmı da ikinci bölüm için bırakın. Böylece diskinizden aldığınız performans artacaktır. Ayrıca current pending sector hatası sıfırlanacaktır, speed map testindeki kırmızı blokların ve event count hatasınında azalması sağlanabilir. Tabi bu benim şahsi önerim, illaki yapın demiyorum ancak yapmanız size yarar getirebilir. Zero format biraz uzun sürer ayrıca elektrik kesintisi gibi durumlarda problem meydana gelebilir, zero format diskinize telafi edilemez hasarlar verebilir, diski kullanılamaz hala getirebilir bilginize.

2. Hdregenerator veya bildiğiniz başkaca bir onarım programı ile tarama gerçekleştirip varsa hasarlı sektörleri kullanıma kapatınız. Bu önerimi muhakkak yapmaya çalışın ki diskinizin ömrü uzasın ve size daha sağlıklı şekilde hizmet edebilsin. Eğer diskinize zero format atmadan hasarlı sektörleri kapatmayı seçerseniz muhtemelen işletim sisteminiz çökecektir. O nedenle verilerinizin yedeklemesini yapıp (sadece işletim sistemi çöker, varsa sistem kurulu olmayan ikinci bölümleme hasarsız bir şekilde kalacaktır) bu tarama işlemini yapmanız yerinde olur. Hdregenerator diskten meydana gelen sistem donmalarını, kilitlenmeleri, mavi ekranları, yavaşlamaları, performans düşüşlerini, veri kayıplarını en aza indirecektir.

3. Bence okuma-yazma- acces time- bursrate- cpu muhtaçlığı değerleri oldukça normal görünüyor. Disk kullanım olarak uzun zaman daha hizmet edebilir ancak kesinlikle bad sektörlerin 3. parti bir program vasıtası ile kullanıma kapatılması şart. Yoksa kullanım esnasında donma, kilitlenme, gecikme, performans yitimi, mavi ekran, veri kayıplarına ve sistem çökmelerine sıkça rastlanılacaktır

Aklınıza takılan, anlamadığınız bir nokta olursa mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.

NOT: Çözüm için önce 1 sonra 2. öneriyi uygulayınız. 1. öneri zaruriyet içermez, yapmayı uygun görmez iseniz yalnızca 2. çözüm önerisini uygulayabilirsiniz ancak tek tek uygulamanız çözüm getirebilme olasılıklarını düşürecektir. En iyi başarım sırası ile ve her ikisi uygulanarak elde edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 8 Mart 2015; 22:48:24 >

Öncelikli olarak bu kadar vakit ayırıp değerlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim
    pc de aşırı donma kasılma mavi ekran hepsi mevcut ayrıca test yaparken sadece görev yönetici açıktı o da (yanıt bekleniyor şeklinde) donma olunca daha çabuk kendine geliyor o yüzden bakalım ama benim pek ümidim yok ya hayırlısı
    Size önerilerimi sırası ile yerine getirin eminim bu emeğinizin karşılığını mükemmele yakın çalışan bir disk olarak geri alacaksınız. Diskin okuma-yazma-accesstime-burstrate-cpu yükü mükemmel seviyede, maşallahı var desem yerinde olur. Böyle mükemmel kondisyonlu bir diski tutan tek şey bad sektörleri. Önerilerimi olması gerektiği gibi uygulamaya çalışın. Tek sıkıntı bu işlemler biraz zaman alacak, dolayısı ile sıkıcı ve yorucu olacak. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

EDIT: Ben bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ancak olur ki yapılan işlemler neticesinde diskten olumlu bir tepki alamazsanız oldukça eski bir çözüm yolu olan alan daraltma işlemini uygulayalım. Bunun için biraz hesap kitap yapmak gerekiyor, ayrıca errorscan ve speed map taramalarını tekrarlamanızda. O nedenle yukarıda ki işlemden iyi bir netice alamazsanız mesaj atın yeniden durumu gözden geçirelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 10 Mart 2015; 3:41:02 >

• h_tunc kullanıcısına yanıt
    Ben cevap veriyorum da siz cevap vermiyorsunuz..Blokluyorum sizi ki başkalarına ayırabileceğim vakti sizinle yeniden boşa harcamayayım..
    dediklerinizi yaptım hocam ilk 50 gb a windows kurdum ama hala yavaşlama donma yanıt bekleniyor tarzı hatalar alıyorum
     HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım HD tune programlı ile harddisk testi resimli anlatım

Yaptıklarınız zero format ve hdregenerator taraması mıdır?

Diskin durumu eskiye nazaran çpk daha iyi görünüyor ancak sıkıntı ilk blokta çözülememiş. Bunun da yaşadığınız sıkıntılara neden olduğunu düşünüyorum. Yukarıda ki yazımda belirttiğim üzere MBR kaydı 0, kafa, 0 plaka, 1 sektör adresine kaydediliyor, yani diskimizin başlangıcına. Diski bir defter olarak düşünürseniz defterin ilk sayfasının ilk satırına. Yukarıda da uzun uzadıya anlattığım üzere bu ilk sayfa ve ilk satır bizim için çok önemli, burada bir bozulma olursa maalesef taşıma olanağımız olmuyor. Umuyorum sıkıntı bu bölümde değildir ve size önereceğim ikinci çözüm mevcut problemlerinizi giderir. Öncesinde Bu linkte bulunan Hwmonitor adlı programı indirin.. Boşta ve yükte olmak üzere iki farklı durum için ekran görüntüsü alın, ekran görüntülerini gönderin değerlendirelim. Ayrıca c:\windows\minidump klasörü içerisinde dump dosyaları olmalı, onları da beraberinde gönderin mavi ekran hatalarının kaynağını incelemeye alalım, belki yol gösterici olabilirler.

İsterseniz bu değerlendirme sonrası veya öncesinde size önereceğim bu çözüm yolunu da uygulayın. Sıkıntı ilk blok da görünmeye devam ediyor, bu da 122 Mb kadar bir alan içeriyor ancak, öncesinde de sıkıntılı olup kapatılan bölümleri de eklemek uygun olur diye düşündüğümden 1.3 1.5 Gb gibi bir alan ayırmak uygun olur diye düşünüyorum.
    1. Diski bütünleyin.
    2. İlk 1.3 Gb veya 1.5 Gb alanı birinci bölüm olarak ayırın. İkinci bölümü 75 Gb, üçüncü bölümü de kalan olarak bölümleyin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta ilk ayırdığımız 1.5 Gb kadarlık alanı kesinlikle formatlamıyorsunuz. Sadece 75 Gb ikinci bölüm ve kalan alanın tamamını ayırdığınız üçüncü bölümü formatlayıp kullanıma açın. Bu durumda 75 Gb alan C sürücüsü, kalanı da D sürücüsü olacaktır. Ayrılan 1.5 Gb lık ilk bölüm ise bölümlenmiş ancak kullanıma açılmayan alan olarak kalacaktır. Buraya hiç bir şekilde dosya yazılmayacak ve okuyucu kafada bu alanda okuma faaliyeti gerçekleştirmeyecektir. Bu hem donma-kilitlenme-yavaşlama-mavi ekran-performans düşüşü hatalarını minimize edecek hemde bu bölgelerde ki bad sektörlü kısımların yayılma hızını yavaşlatacak belki de tamamı ile sona erdirecektir diye ümid ediyorum.
    3. İşletim sisteminizi kurup düzelip düzelmediğini test edin.

EDIT: Belirtmeyi unutmuşum, daha doğrusu bir sıkıntı çıkacağını hesaba katmadığım için üzerinde durmamışım. Hdregenerator taramasında bozuk olarak tespit edilen sektörler diskin kaçıncı sektöründen başlamaktaydı hatırlıyormusunuz? Belki gözünüze çarpmış ve aklınızda kalmıştır diye soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 11 Mart 2015; 17:55:28 >

hocam hdregenerator bi tane 61033 mb ta bide diskin ensonunda 41mb lık bir alanda buldu recovery yaptım 2 defa taradım ilk baştaki o alanda bad sektör görünmüyor ayrıca değinizi şöyle dene dim birinci alan 75 gb ikinci alan 75 gb ve geriye kalanı şeklinde sadece ikinci alana işletim sistemini kurdum yinede donma yavaşlama dosyaya girerken bile (yanıt bekleniyor) şeklinde hatalar aldım
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.