Şimdi Ara

hd tune sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hd tune ile bir test yaptım sonuc asagıdaki gibi cıktı. bunu bana birisi yorumlarsa sevinirim.

HEALTH
    (0A) spin retry count sarı renkte işaretleli
    hdd modeli: seagate st3120022A (120GB)

• transfer
    rate: min 2,1 MB/sec
    max: 3,1 MB/sec
    avrge 2,9 MB/sec
    access time: 14,9 ms
    burst rate: 3,2 MB/sec
    CPU usage: %51,5
  • harddiskin sağlığı baya azalmış harddiskinde bide badsektör taraması yap
  • bu sekildeki hard disk sistemin yavas calısmasına neden olur mu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: surf_bar

bu sekildeki hard disk sistemin yavas calısmasına neden olur mu??

Elbette neden olur sen biran önce yedek almak istedikleri varsa yedeklesen iyi olur. Testte zaten işlemcin zorlanmış CPU usage: %51,5
  • DMA modu kapanmış olabilir, bu kadar düşük çıkması imkansız.http://www.onthegosoft.com/dma_setting_nt.htm bu adreste yazanları dene.
  • bende 2 tane dvdrom var birisi dvd rw birisi dvd bunlardan mı bir ayarsızlık olabilr??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bir zamanlar Seagate 200GB 7200.7 vardı, spin retry count onda da sarıydı 2.5 yıl sorunsuz kullandım. Onun yerine sıfır Seagate 500GB 7200.9 almıştım onda da spin retry count sarıydı, şu an sorunsuz çalışmakta. Spin retry count sarı gösterilmeyen Seagate hdd var mı acaba?
  • bu olayin aynisi bizim arkadas dada oldu

3 mb saniye max okuyordu

ancak format atip kurtulduk

30 seferde felan aciliyordu bilgisayari

30 sefer bar geciyordu
  • bende hem spin retry count sarı hemde reallocated sector count kırmızı bu ne oluyor inşallah düzelir
  • cevap verebilirmisiniz garantiye göndermelimiyim?
  • cevap verebilirmisiniz
  • evet tabiki garantiye götürme zamanın gelmiş bile ama şöyle bişey var ;

o olay benımde başıma geldı hdd de gizli bad sector alanı var eğer o alana 1 kb lık bir veri yazılsa dahi hdd o hale geliyor ve tek çözüm format ama yine aynı olay oluyor sonradan yanı tm bır cozum deıl cunku gizli bad sektor un nerede oldugunu bılmıyoruz ve bunu garanti ye götürdüğünde büyük ihtimalle hdd ye format atarlar ve sorun orda hemen düzelir ama eve geldıgınde sistem kurdugunda yenıden mp3 lerını fılmlerını resımlerını falan yuklerken yine o noktaya temas edersin mutlaka ve yine aynı sorun guncellenmıs olur
    bunun kesın cozumu yenı bır hdd dır ancak bu sorunu garantisindekı arkadaşlara ispatlayabilmen gerekıyor.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.