Şimdi Ara

HD UYDU ALICISI TAVSİYESİ 13.07.2012

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hakan_kaya123 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
13.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar samsung 40-d5000 led tv full hd tvmiz var ve yeni bir hd uydu alıcı almak istiyoruz aradığımız özellikler
    1 ) Üst düzey görüntü kalitesi
    2 ) Hızlı kanal geçişleri
    3 ) Yayını durdurup oynatma , kayıt etme vs...
    Ve arkadaşlar şunu belirtmek istiyorum bu konuda bilgisizim beni biraz aydınlatırmısınız ?
    Mesala hd uydu alıcısı alırken nelere dikkat edilmelidir ?
    Neler önemlidir ?
    Birde güncel olarak kaç hd kanal var uyduda ve bunlar nelerdir ?
    Şifre kırma işlemleri ne işe yarıyor ?
    Dreambox nedir ?

Çok acemi sorular sordum kusuruma bakmayın :D

• kardeşim burda biraz zor cevap alırsın... 5 gün oldu forumda konu açalı, bende uydu alıcısı alıcam. ama cevap yok...
    bildiklerimi yazayım dreambox bi marka ve kaliteli ürünler üretiyo tabii pahalı...
  • Sunny AT 14100' ü tavsiye ederim....
  • up up
  • Öncelikle kendi kullandığım cihaz Hiremco Turbo HD 2 modeli tavsiye ederim... (görüntü kaydetme,Hzılı kanal geçişleri,media player özelliği,youtube dan video izleyebilme,cccam ve newcamd desteği vs..vs..)

Sizin sorularınıza gelicek olursak:

HD uydu alıcı alırken dikkat edilmesi gereken bi çok husus var öncelikle beklentileriniz neler onu kesinleştirmelisiniz segment segment uydu alıcıları Benim kullandığım model de misal Dreambox HD enigma 2 modellerinde kullanılan biçok özellik yok (içlerinde Linux işletim sistemi var).. Anlatsam roman olur anlıyıcağınız gerçekten çok fazla ayrıntı kriter ve yapısal farklılıklar var anlatırım geniş bi zamanımda inşallah...

Şu an şifresiz izlenebilen Turksatta TRT HD,TRT 1 HD,ATV HD,A haber HD var platformların Dsmart misal kendine özel HD kanlları var Turksatta Modül yada kendi receiveri ile abonelikle seyredilebiliyo..Digiturk un Turksatta

Da HD kanalı yok Eutelsat ta var.. Hotbirdde de Arte HD var benim bildiğim şifresiz tek HD kanal..

Şifre kırma olaylarıda server da takılı kartın sanki senin cihazda o kart takılıymış gibi cihazın gelen şifreleri yorumlayıp şifreyi çözme olayı basitçe... Hotbird de misal sağlam bi server la hemen hemen tüm şifreli yayınlar izlenebiliyo HD leride dahil.. Başka uydularda açılan paketlerde var fakat bende olmadığı için başka uydu bişey diyemiyicem o konuda..

Derambox mini bi pc gibi düşünebilirsin içinde işlmecisi ram i belleği var içinde Lünux işletim sistemi var ... Donanımının ve yazılan Drembox modelleri için image ların sağladığı getiriler kadar fayda sağlıyo örneğin ip tv olayı..

Drembox muadilide epey cihaz var içinde Linux işletim sistemi olan fakat benim bildiğim yazılımsal olarak en fazla Drembox lara destek veriliyo Receiver piyasasında..

Anlıyıcağın yakınlarında bi vatan computer yada gold varsa yada mediamarkt bimeks de felan varmı bilmiyorum ama bi git gör derim takılıyken cihaz tv ye Hiremco Turbo HD 2 Fiyat/performans ürünüdür ip tv hariç istediğin
    herşeye sahip .. Görüntü göreceli bi kavram olduğundan git gör diyorum bana güzel gelen size güzel gelmeyebilir...
    Sabah olduğu için kafam iyice gidik takıldığınız yada daha fazla ayrıntı istediğiniz bi konu olursa yardımcı olmaya çalışırım saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6D9EB68E1 -- 15 Temmuz 2012; 5:08:48 >

• Linux tabanlı, açık kaynak kodlu Enigma 2 Tabanlı Broadcom İşlemcili Cihazlar…

Gigablue HD 800 Solo (Modül Desteği Var)
    Atlanta X trent Et 5000
    Vu Solo (Modül Desteği Var)
    Gigablue HD 800 SE (Modül Desteği Var ,2.Tuner Takılabilir)
    Dreambox 500 HD
    Vu Uno 800 (Modül Desteği Var)
    Atlanta X trend et 9000 ( Modül Desteği Var)
    Dreambox 800 HD SE
    Vu Ultimo (Modül Desteği Var ,2 Tuner li-- İstege Göre 3 .Tuner Takılabilir )
    Dreambox 7020 HD (Modül Desteği Var)
    Dreambox 8000 HD (Modül Desteği Var ,2 Tuner li )

Linux işletim Sistemli Kaynak kodu kapalı S T İ İşlemcili Cihazlar
    Goldmaster HD 1040 PVR (1 Modül Girişli, 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu
    Goldmaster HD 1045 PVR (1 Modül Girişli, 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu
    Goldmaster HD 1050 PVR (2 Modül Girişli , 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu
    Goldmaster HD 1060 PVR (2 Modül Girişli, 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu
    Goldmaster HD 1070 PVR (2 Modül Girişli ,1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu
    Goldmaster HD 1080 PVR (2 Modül Girişli ,1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu
    Golsmaster HD 1090 PVR (2 Modül Girişli , 1 Smart Kart Gir.) D Smart Uyumlu

Linux İşletim Sistemi Olmayan Sade Bir HD Cihazı S T İ İşlemcili
    Neta HD 6400 (Modül Girişi Yok ) *****************************

• linux işletim sisteminin özellikleri nelerdir.bir de şifre kırma olayı tam olarak nasıl oluyor.cihazın özelliği var da biz hiçbişey yapmıyormuyuz ya da cihazı internete mi bağlıyoruz.
    daha kolay sorim örnekleyerek:ntvspordan la ligayı izlebilmek için uydu yayınının şifresini çözebilir mi alacağım bi uydu cihazı?
    KEŞKE Bİ CVP VEREN OLSA:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linux açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Kaynak kodu açıktır , çeşitli firmalar, insanlar bu kaynak kodu ile çaışarak ve üzerine uygulamalar yazarak&yapılandırarak isimli linux işletim sistemleri üretmişlerdir.
    Örneğin: Redhat, Ubuntu, Suse, Ulusal işletim sistemimiz Pardus gibi.
    Kısaca,
    ücretsizdir (kişisel kullanım), hızlıdır, kararlıdır, güzeldir, Unix çıkışlı olduğu için gerçek multitasking, multiuser bir işletim sistemidir.
    Denemek kullanmak isterseniz benim tavsiyem Ubuntu desktop ve Pardus.
    Şifre kırmayı sen yapmıyorsun bu servisi veren birini buluyorsun ona aylık para oduyorsun. Senin cihazın internete bağlı olmalı. O kişinin verdiği 1 satırlık bir tanımı cihazında CCcam konfigurasyon dosyasına yazıyorsun , internet üzerinden paketleri gönderiyor.
    Servis satın alacağın kimse de o sifreli pakedin kartı var ve çözüyorsa sen de la ligayı izlersin.
  • Ben de çok cahilim uydu konusunda.
    Daha önceden kablotv kullanıyordum. şimdi yaşadığım apartmanda digitürk-dsmart sistemi var.
    bunlara üye olmadan evdeki mevcut kabloyu takarak yayın alabilir miyim? hd yayın alabilen hdmi çıkışlı ve şifre çözen uygun fiyatlı bir model önerebilir misiniz?
  • HD uydu alıcı alırken dikkat edilmesi gereken bi çok husus var öncelikle beklentileriniz neler onu kesinleştirmelisiniz segment segment uydu alıcıları Benim kullandığım model de misal Dreambox HD enigma 2 modellerinde kullanılan biçok özellik yok (içlerinde Linux işletim sistemi var).. Anlatsam roman olur anlıyıcağınız gerçekten çok fazla ayrıntı kriter ve yapısal farklılıklar var anlatırım geniş bi zamanımda inşallah...

Şu an şifresiz izlenebilen Turksatta TRT HD,TRT 1 HD,ATV HD,A haber HD var platformların Dsmart misal kendine özel HD kanlları var Turksatta Modül yada kendi receiveri ile abonelikle seyredilebiliyo..Digiturk un Turksatta

Da HD kanalı yok Eutelsat ta var.. Hotbirdde de Arte HD var benim bildiğim şifresiz tek HD kanal..

Şifre kırma olaylarıda server da takılı kartın sanki senin cihazda o kart takılıymış gibi cihazın gelen şifreleri yorumlayıp şifreyi çözme olayı basitçe... Hotbird de misal sağlam bi server la hemen hemen tüm şifreli yayınlar izlenebiliyo HD leride dahil.. Başka uydularda açılan paketlerde var fakat bende olmadığı için başka uydu bişey diyemiyicem o konuda..

• quote:

Orijinalden alıntı: nevai

Merhaba arkadaşlar samsung 40-d5000 led tv full hd tvmiz var ve yeni bir hd uydu alıcı almak istiyoruz aradığımız özellikler
    1 ) Üst düzey görüntü kalitesi
    2 ) Hızlı kanal geçişleri
    3 ) Yayını durdurup oynatma , kayıt etme vs...
    Ve arkadaşlar şunu belirtmek istiyorum bu konuda bilgisizim beni biraz aydınlatırmısınız ?
    Mesala hd uydu alıcısı alırken nelere dikkat edilmelidir ?
    Neler önemlidir ?
    Birde güncel olarak kaç hd kanal var uyduda ve bunlar nelerdir ?
    Şifre kırma işlemleri ne işe yarıyor ?
    Dreambox nedir ?

Çok acemi sorular sordum kusuruma bakmayın :D

next tavsiye etmem en iyisi dsmart, hd kanal şifresizlerde trt ve atv var trthd de geceleri çekmiyor zaten. Öyle bi tv alınca insan hd izlemek istiyo tabiki ama ben next aldım hayal kırıklığı...

• yani en iyisi yok bu konuda hani en kapsamlısı hd almak isitoyrum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.