Bildirim
hd uydu tavsiyesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: luxerox
arkadaşlar merhaba
şu anda 2 cihaz arasında kaldım ve yardımlarınızı bekliyorum biri linx ne 1090 diğeri ise redline t 7500 modeli ikisinden hangisini almalıyım chipseti ile hzı ve görüntü kalitesi ile hangisi tatmin eder birde paylaşıma uygun olması gerekiyor
teşekkürler..
Links NE 1090 ile trimax 12000 ve rowell 16000 aynı cihazlardır.
Links 450 TL seviyesinde satılıyor. Trimax ve Rowell 280 TL civarında !!!
Redline T serisi ise, daha eski bir cihaz... Şifre çözümünü uydu üzerinden yapıyor. Bunun için ikinci bir uyduya çanak kurmak gerekiyor v.s. Yani anten tesisatı ona göre kurulmalı...
Yazabileceklerim bunlar. -
serkan hocam çok teşekkürler ben bu konularda çok acemiyim bir kaç sorum daha olacak..bana hd görüntüsü internet girişi ve paylaşım sağlayacak bir cihaz önerirmisin o iki cihazıda önermedin gibi anlıyorum doğrumudur.birde chipsset konusu var alı den uzak durmamız gerektiğini anladım tavsiyede bulunursanız bu işten kurtulmak istiyorum artık:)quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_quote:
arkadaşlar merhaba
şu anda 2 cihaz arasında kaldım ve yardımlarınızı bekliyorum biri linx ne 1090 diğeri ise redline t 7500 modeli ikisinden hangisini almalıyım chipseti ile hzı ve görüntü kalitesi ile hangisi tatmin eder birde paylaşıma uygun olması gerekiyor
teşekkürler..
Links NE 1090 ile trimax 12000 ve rowell 16000 aynı cihazlardır.
Links 450 TL seviyesinde satılıyor. Trimax ve Rowell 280 TL civarında !!!
Redline T serisi ise, daha eski bir cihaz... Şifre çözümünü uydu üzerinden yapıyor. Bunun için ikinci bir uyduya çanak kurmak gerekiyor v.s. Yani anten tesisatı ona göre kurulmalı...
Yazabileceklerim bunlar.
-
quote:
serkan hocam çok teşekkürler ben bu konularda çok acemiyim bir kaç sorum daha olacak..bana hd görüntüsü internet girişi ve paylaşım sağlayacak bir cihaz önerirmisin o iki cihazıda önermedin gibi anlıyorum doğrumudur.birde chipsset konusu var alı den uzak durmamız gerektiğini anladım tavsiyede bulunursanız bu işten kurtulmak istiyorum artık:)
Tekrar selam,
Eğer uydu cihazına ayıracağınız bütçe 450 - 500 TL aralığında ise, Dreambox 800HD "se" cihazı tavsiye ederim. Çin'den getirtenler başlığını ziyaret etmenizde yarar var.
Eğer bütçeniz 300 TL seviylerinde ise; Dreambox 800HD modelini de alabilirsiniz. "se" modeline göre biraz daha yavaştır ama görüntü kalitesi temel fonksiyonlar aynıdır.
Bütçeniz daha da aşağıda ise; Dreambox 800HD modelini ikinci el olarak alabilirsin. İkinci elini 200 - 250 TL aralığında sahip olabilirsin.
Bütçeniz daha da aşağıda ise, yine kaliteli görüntü sunan NETA 6400HD'yi tavsiye ederim. 170 - 180 TL aralığında edinilebilir. Basit şifre desteği vardır.
Bu tavsiyem; fiyat/performans kriterine göredir.
-
serkan hocam bütçem 400 450 tl civarında ama buna çanak anten ve kurulum dahil binada hiçbir uydu sistemi yok o yukarıda verdiğiniz iki marka arasında güncelleme ve ilgili kişi bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağım marka hangisidir.birde linx ne 1090 kurulum dahil 400 tl fiyat verdiler ama yapan kişi pek bilgili değil yani herşeyi ile güncelleme dahil kendim uğraşmak zorundayım muhatabım yok yanı redline 7500 hd satan kişi ise yardımcı olurum dedi fakat markada sıkıntı duyuyorum kilitlendim kaldım db lar için burası küçük bir yer bulmam zor klon olanını internetten yardımcı olacak bir isim verirseniz sevinirimquote:
serkan hocam çok teşekkürler ben bu konularda çok acemiyim bir kaç sorum daha olacak..bana hd görüntüsü internet girişi ve paylaşım sağlayacak bir cihaz önerirmisin o iki cihazıda önermedin gibi anlıyorum doğrumudur.birde chipsset konusu var alı den uzak durmamız gerektiğini anladım tavsiyede bulunursanız bu işten kurtulmak istiyorum artık:)
Tekrar selam,
Eğer uydu cihazına ayıracağınız bütçe 450 - 500 TL aralığında ise, Dreambox 800HD "se" cihazı tavsiye ederim. Çin'den getirtenler başlığını ziyaret etmenizde yarar var.
Eğer bütçeniz 300 TL seviylerinde ise; Dreambox 800HD modelini de alabilirsiniz. "se" modeline göre biraz daha yavaştır ama görüntü kalitesi temel fonksiyonlar aynıdır.
Bütçeniz daha da aşağıda ise; Dreambox 800HD modelini ikinci el olarak alabilirsin. İkinci elini 200 - 250 TL aralığında sahip olabilirsin.
Bütçeniz daha da aşağıda ise, yine kaliteli görüntü sunan NETA 6400HD'yi tavsiye ederim. 170 - 180 TL aralığında edinilebilir. Basit şifre desteği vardır.
Bu tavsiyem; fiyat/performans kriterine göredir.
Alıntıları Göster
-
quote:
serkan hocam bütçem 400 450 tl civarında ama buna çanak anten ve kurulum dahil binada hiçbir uydu sistemi yok o yukarıda verdiğiniz iki marka arasında güncelleme ve ilgili kişi bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağım marka hangisidir.birde linx ne 1090 kurulum dahil 400 tl fiyat verdiler ama yapan kişi pek bilgili değil yani herşeyi ile güncelleme dahil kendim uğraşmak zorundayım muhatabım yok yanı redline 7500 hd satan kişi ise yardımcı olurum dedi fakat markada sıkıntı duyuyorum kilitlendim kaldım db lar için burası küçük bir yer bulmam zor klon olanını internetten yardımcı olacak bir isim verirseniz sevinirim
Şimdi malı satarken yardımcı oluruz derlerde, sattıktan sonra yüzleri başka olur.
Siz öncelikle önerdiğim cihazlardan birini alınız. Anteninizi de ayrıca kurdurunuz. Cihaza yazılım yükleme ve ayar işlemlerinide forumu takip ederek zamanla öğrenirsiniz.
Kolay gelsin.
-
slm atlanta hdbox tavsıye ederımquote:
serkan hocam bütçem 400 450 tl civarında ama buna çanak anten ve kurulum dahil binada hiçbir uydu sistemi yok o yukarıda verdiğiniz iki marka arasında güncelleme ve ilgili kişi bulma konusunda sıkıntı yaşamayacağım marka hangisidir.birde linx ne 1090 kurulum dahil 400 tl fiyat verdiler ama yapan kişi pek bilgili değil yani herşeyi ile güncelleme dahil kendim uğraşmak zorundayım muhatabım yok yanı redline 7500 hd satan kişi ise yardımcı olurum dedi fakat markada sıkıntı duyuyorum kilitlendim kaldım db lar için burası küçük bir yer bulmam zor klon olanını internetten yardımcı olacak bir isim verirseniz sevinirim
Alıntıları Göster
uzaktan yardım ıle teknık destek verıyoruz;
hos yazılım ve kanal lıstelerını cıhaz menusundende ındırebılırsınız
dsmart modul ıle uyumludur
usb kayıt yapabılırsınız, 5+1 ses sıstemıne baglıyabılırsınız,merkezı sıstem ve dıseqc motor ıle uyumludur,vsvs
profılımde ıletısım bılgılerım vardır
http://www.sanalpazar.com/Atlanta-Hdbox-T-Tuslu+hdmi-Kablo-Hediyeli__isp2261682
-
flash bellek ve rami düşük bu cihazların :(quote:
Orijinalden alıntı: fatihmc
slm atlanta hdbox tavsıye ederım
uzaktan yardım ıle teknık destek verıyoruz;
hos yazılım ve kanal lıstelerını cıhaz menusundende ındırebılırsınız
dsmart modul ıle uyumludur
usb kayıt yapabılırsınız, 5+1 ses sıstemıne baglıyabılırsınız,merkezı sıstem ve dıseqc motor ıle uyumludur,vsvs
profılımde ıletısım bılgılerım vardır
http://www.sanalpazar.com/Atlanta-Hdbox-T-Tuslu+hdmi-Kablo-Hediyeli__isp2261682
Alıntıları Göster
-
Para çoksa dm800se al.Yeni gözde bu cihazquote:
Orijinalden alıntı: fikrethoca
flash bellek ve rami düşük bu cihazların :(
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
quote:
Tekrar selam,
Kardeş bu cihaz 1920X1080 görüntü de nasıldır?
NTV spor gibi kanalları açma özelliği var mıdır? Belirttiğiniz civarda param var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Edmond_Dantes
quote:
NTV spor gibi kanalları açma özelliği var mıdır? Belirttiğiniz civarda param var.
uydudan 1080i düzeyinde, diğer kaynaklardan 1080p düzeyinde görüntüyü işleyebilir. (Yatayda)
Dikeyde bahsettiğiniz gibi 1920 çözünürlüğe kadar çıkar.
NTV spor gibi basit şifreli kanalalrı açtığı server bağlantı daha bir çok kanalı izleyebilmek mümkündür.
Kolay gelsin.
-
serkan abi merhaba o daha önce sana bahsettiğim cihazı 240 tlye sıfır kutusunda buldum(linx ne 1090 )ne diyorsun benim için bir özelliklerine bakarmısın rica etsemquote:
Orijinalden alıntı: Edmond_Dantes
quote:
uydudan 1080i düzeyinde, diğer kaynaklardan 1080p düzeyinde görüntüyü işleyebilir. (Yatayda)
Dikeyde bahsettiğiniz gibi 1920 çözünürlüğe kadar çıkar.
NTV spor gibi basit şifreli kanalalrı açtığı server bağlantı daha bir çok kanalı izleyebilmek mümkündür.
Kolay gelsin.
Alıntıları Göster
-
quote:
serkan abi merhaba o daha önce sana bahsettiğim cihazı 240 tlye sıfır kutusunda buldum(linx ne 1090 )ne diyorsun benim için bir özelliklerine bakarmısın rica etsem
O ürünü inceledim. Uzak dur.
Bütçe müsait değilse, ikinci el 200 - 250 TL arası, Dreambox 800HD al. Seni en az 10 sene idare eder. -
quote:
serkan abi merhaba o daha önce sana bahsettiğim cihazı 240 tlye sıfır kutusunda buldum(linx ne 1090 )ne diyorsun benim için bir özelliklerine bakarmısın rica etsem
Dostum ben NE 1090 kullanıyorum ve gayet memnunum, HD görüntü kalitesi inanılmaz derecede iyi :) Paylaşım olayı zaten çok başarılı diğer cihazlar gibi onu indir bunu yükle yok şunu cihaza at diyebirsey yok. Hersey içinde sadece ufak bir iki aktivasyon o da bir tuşa basmak kadar kolay. CCCAMD,NEWCAMD,GSHARE,GSHARE2 paylaşım desteği veriyor ve aynı anda 40 tane servera bağlanabiliyor. Hem kablo ile hem de takacağın USB WİFİ dongle ile gayet süratli ve kesintisiz internete bağlanabiliyor. 3 adet usb si ile neredeyse tüm formatları destekliyor. Hem kart girişi hem de modül girişi var yani bir gün Dsmart seyretcem dersen sadece modülünü almak yetecek.
Youtube, hava durumu, internet radyosu ve internette gezinme olanağı sunuyor ve daha sayamayacağım bir sürü yeni özellikte gelecektir çünkü her yazılımda yeni uygulamalar geliyor. !!!
Serkan neden cihazdan uzak dur dediğini açıklarsa sevinirim _?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Protos56
Cihaz ARM işlemci ailesi içerisinde, NXP işlemcilidir. NXP işlemcili cihazlardan 3- 4 tane test ettim. SD/HD görüntü kalitesi oldukça vasattır. Benide burası ilgilendirir. Cihaz isterse, yemek pişirsin. Görüntü kalitesi iyi olmadıktan sonra...
İşlemcinin sorununa gelince;
Scaling (ölçekleme) ve deinterlacing (Türkçe tam karşılığı olmamakla beraber, "bindirme" diyebiliriz.) Yani 720p düzeyindeki medyanın iki defada (toplamda 50 kare/saniye) gönderilmesi ile 1080i çözünürlük düzeyi elde edilir.
İşte işlemci ölçekleme ve bindirmeyi nefaseti ile yapamamaktadır. Kısaca ürettiği video vasat kalmaktadır.
Bu NXP işlemcili cihaz incelememle ilgili daha detaylı bilgiler için geçmiş mesajlarıma gözatabilirsiniz.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 30 Ocak 2012; 15:29:06 >
-
quote:
quote:
Cihaz ARM işlemci ailesi içerisinde, NXP işlemcilidir. NXP işlemcili cihazlardan 3- 4 tane test ettim. SD/HD görüntü kalitesi oldukça vasattır. Benide burası ilgilendirir. Cihaz isterse, yemek pişirsin. Görüntü kalitesi iyi olmadıktan sonra...
Scaling (ölçekleme) ve deinterlacing (Türkçe tam karşılığı olmamakla beraber, "bindirme" diyebiliriz.) Yani 720p düzeyindeki medyanın iki defada (toplamda 50 kare/saniye) gönderilmesi ile 1080i çözünürlük düzeyi elde edilir.
İşte işlemci ölçekleme ve bindirmeyi nefaseti ile yapamamaktadır. Kısaca ürettiği video vasat kalmaktadır.
Bu NXP işlemcili cihaz incelememle ilgili daha detaylı bilgiler için geçmiş mesajlarıma gözatabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Dostum sanırım test tekniğin ve bakış açın ile bilgilendirmende bir eksiklik var, scaling dediğin durum, upscaling olarak bilinir bu vasat bir görüntüyü daha iyi hale getirme kiçin kullanılır ki bu durum sadece USB den PVR özelliği esnasında gerçekleştirilir. Örnek olarka telefonundan çektiğin bir videoyu bilgisayarında izlerken çok vasat görürsün fakat aynı videoyu usb ile Linx NE 1090 ile bir dene bakalım ne görececsin söyliyeyim bilgisayar ekranında gördüğün görüntünün iki kat kalitelisini göreceksin çünkü upscaling yapacktır cihaz.
HD ve SD görüntüsüne gelince eğer sen bu cihazların HD ve SD görüntüleri iyi değil diyorsan sanırım bir sıkıntı var çünkü sharp hassas tuner ile mükemmele yakın bir HD görüntü veriyorlar. !!!!
-
quote:
quote:
quote:
Kolay gelsin.
Dostum sanırım test tekniğin ve bakış açın ile bilgilendirmende bir eksiklik var, scaling dediğin durum, upscaling olarak bilinir bu vasat bir görüntüyü daha iyi hale getirme kiçin kullanılır ki bu durum sadece USB den PVR özelliği esnasında gerçekleştirilir. Örnek olarka telefonundan çektiğin bir videoyu bilgisayarında izlerken çok vasat görürsün fakat aynı videoyu usb ile Linx NE 1090 ile bir dene bakalım ne görececsin söyliyeyim bilgisayar ekranında gördüğün görüntünün iki kat kalitelisini göreceksin çünkü upscaling yapacktır cihaz.
HD ve SD görüntüsüne gelince eğer sen bu cihazların HD ve SD görüntüleri iyi değil diyorsan sanırım bir sıkıntı var çünkü sharp hassas tuner ile mükemmele yakın bir HD görüntü veriyorlar. !!!!
Upscaling mi?
İyice çorba yaptınız herşeyi...
Neyse... Siz biraz terminoloji hakkında bilgi edininiz, sonra takıldığınız yer olursa, yardımci olurum.
Saygılar, sevgiler.
-
Dostum istersen aşağıdaki linkten bilgilerini tazele!!! sanırım ihtiyacın var...quote:
quote:
quote:
Kolay gelsin.
Upscaling mi?
İyice çorba yaptınız herşeyi...
Neyse... Siz biraz terminoloji hakkında bilgi edininiz, sonra takıldığınız yer olursa, yardımci olurum.
Saygılar, sevgiler.
Alıntıları Göster
http://en.wikipedia.org/wiki/Video_scaler
-
quote:
Dostum istersen aşağıdaki linkten bilgilerini tazele!!! sanırım ihtiyacın var...
Kusura bakmayın, size zaman ayıramam. -
quote:
quote:
Dostum istersen aşağıdaki linkten bilgilerini tazele!!! sanırım ihtiyacın var...
Kusura bakmayın, size zaman ayıramam.
Paşa gönlün bilir :) amma öğrenmek için doğru bilgiye ulaşmak için zaman ayırmak herseyden öncesi gerçekten paylaşmak gerekir...
Benzer içerikler
- uydu kablosu olmadan tv izleme
- televizyon neden cızırtı yapar
- tv de geçersiz servis nasıl düzeltilir
- next 2071 şifre kırma
- tek uydu hattı ile iki televizyon nasıl çalışır
- çanaksız uydu alıcısı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X