Şimdi Ara

hd4000 yerine full hd film ve youtube için ekran kartı önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amd x2 250 islemci ve 785g anakarttaki onboard hd4200 vga ile sorunsuzca 10gb civari 1080p blueray rip mkvleri sorunsuz izliyorum bencede codec veya kulkandiginiz programla alakali klite megacodec ve beraberindegelen mplayer uygulamadini kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hd4000 için sürücü güncellemesi yapıp media playeri yeniden yüklerseniz düzelir diye düşünüyorum. Ben, HD4600 ile sorun yaşamıyorum 1080p de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes 1080p filme takılmış asıl olay yada en çok kızdığım nokta youtube videoları, google chrome ile youtubeden video izliyorum çok kötü sürekli kırılma oluyor helede videoyu 1080P yapınca coşuyor 480P nispeten daha az kırılıyor, macbook prom var çok iyi ama onda da ekran küçük ve sürekli çalışmıyor r7 240 daha ucuz diyen olmuş ama fiyatlar aynı 10-20 tl için daha ucuz demem ben şahsen, nvidia ekran kartlarını az ısınıp az elektirik tükettiği için seviyorum oyüzden amd düşünmüyorum, herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. kliteyi kaldırıp denedim şimdi youtube aynı fiyasko çok kırılıyor video çekip atabilirim isteyen varsa

yani demem o ki, sadece 1080p mkvlere takılmayın, youtubede sorunlu. Yorum yazan herkese tekrar teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan003

herkes 1080p filme takılmış asıl olay yada en çok kızdığım nokta youtube videoları, google chrome ile youtubeden video izliyorum çok kötü sürekli kırılma oluyor helede videoyu 1080P yapınca coşuyor 480P nispeten daha az kırılıyor, macbook prom var çok iyi ama onda da ekran küçük ve sürekli çalışmıyor r7 240 daha ucuz diyen olmuş ama fiyatlar aynı 10-20 tl için daha ucuz demem ben şahsen, nvidia ekran kartlarını az ısınıp az elektirik tükettiği için seviyorum oyüzden amd düşünmüyorum, herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim. kliteyi kaldırıp denedim şimdi youtube aynı fiyasko çok kırılıyor video çekip atabilirim isteyen varsa

yani demem o ki, sadece 1080p mkvlere takılmayın, youtubede sorunlu. Yorum yazan herkese tekrar teşekkür ederim.

hocam geçenlerde benim bilgisayar da videolar kasılıyordu codwc yeniledim ama kasma devam ediyordu. bakdım hdd hızı çok düşük tarama vs yaptım fatda etmedi. intel raid driver ı yükleyince baya toparladı.

sizin dediğiniz internet videolarında takılma olayını ben htpc de yaşıyorum. onda harici amd 4830 512 mb ekran kartı var. bende işlemcinin üzerindeki intel hd 4000 i kullansam mı diye düşünüyorum ama fayda etmeyecek sanırım. yine sizde boşa ekran kartı almayın bence :-)

birde kart alırsanız h264 decode eden kart almanız daha iyi olur. intel hd de bu var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 25 Eylül 2015; 17:13:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• evet arkadaşlar, asus gtx 750 ti strix modeli ekran kartı alıp taktım aynı sorunlar devam ediyor en son güncel firmware yi indirdim aynı, evdeki i5 4460 gigabyte h97m-d3h sistem var ondaki ekran kartını söküp hd 4600 ile denedim kırılma vardı en güncel hd 4600 driveri indirip kurdum onda sorun kalmadı ama bu i7 3770 ile asu p8h77-v ikilisinde sorun var elimde ne 1155 pin işlemci var nede anakart o yüzden şuan deneyemedim.

Muhtemel arızalı parçalar işlemci ve anakart çünkü diğer tüm parçaları (ram, psu, hard disk, format) denendi, fikri olan varmı belki bi ayar var ama bulamadım. bios güncel sayılır 1.94 en son 1.95 ama indirdim onu kurmadı intel hd grafikleri diye bir uygulama kuruluyor onun ayarlarına baktım olmadı. k lite mega codec pack kurulu güncel.

fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
  • Birkaç ay önce örnek,test ve kanıtlarla anlatmaya çalıştığımız buydu..........

Eğer GPU taktığınız halde durum buysa anakartın soketlerinde ya da görüntü aktarımında bir sorun olabilir. Eğer imkan var ise ekran kartını H61 anakart ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Sizin işlemci K değil zaten yüksek model anakarta gerek yok. h61 anakart'ın soket sayısı size uyuyorsa tercih edebilirsiniz. Olmadı 2.el bile bulabilirsiniz bir h61.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridianod -- 9 Kasım 2015; 13:40:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ridianod

Birkaç ay önce örnek,test ve kanıtlarla anlatmaya çalıştığımız buydu..........

Eğer GPU taktığınız halde durum buysa anakartın soketlerinde ya da görüntü aktarımında bir sorun olabilir. Eğer imkan var ise ekran kartını H61 anakart ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Sizin işlemci K değil zaten yüksek model anakarta gerek yok. h61 anakart'ın soket sayısı size uyuyorsa tercih edebilirsiniz. Olmadı 2.el bile bulabilirsiniz bir h61.

hızlı cevap için teşekkürler, bu beklemediğim bir durum değildi, ekran kartını iade etmeyi düşünmüyorum evdeki pcnin kartını yenilemiş olurum.

sorun ya işlemcide yada anakartta hemen 1155 soket anakarta baktım maalesef h61 chipset dışında seçenek kalmamış o model anakartta ne sata3 nede usb 3.0 var sata3 mecbur lazım ssd kullanmıyorum usb3 de maalesef öyle hem flash diskler hemde harici disk 3.0 anakartı kesinlesştirirsem garantisi var garantiye göndereceğim işlemci ise onuda garantiye soktururum faturası daha kesilmedi.

Elim boşalır boşalmaz biosu komple tarayacağım bakalım ne gibi ayarları var.

• Bios da video oynatma ayarı gibi bir şey olmaz hocam. Bana anakart gibi geliyor ama bilemedim. Sonuçta extra gpu takıldığında bile aynı hatayı yapıyorsa işlemcinin grafik biriminde sıkıntı yok yani işlemcide sorun yok demektir. İşlemcinin matematiksel hesabı yapan kısmında sorun olsa daha pc açılırken ki yükte sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum. Kolay gelsin.
  • quote:

Bios da video oynatma ayarı gibi bir şey olmaz hocam. Bana anakart gibi geliyor ama bilemedim. Sonuçta extra gpu takıldığında bile aynı hatayı yapıyorsa işlemcinin grafik biriminde sıkıntı yok yani işlemcide sorun yok demektir. İşlemcinin matematiksel hesabı yapan kısmında sorun olsa daha pc açılırken ki yükte sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

sorun windows 7 çıktı :D

evimde i5 4460 cpu ile gigabyte h97m-d3h anakart vardı getirdim taktım pcye orjinal lisanslı windows 7 pro kullanıyorum orjinal dvdden kurulum yaptım sorun aynen devam ediyor i5 4460 hd4600 gpu kullanıyor yani son güncel driver indirdim k-lite codec pack kurdum vs derken sorun aynı farksız devam ediyor evdeki pcde orjinal 8.1 pro kurulu idi onda sıkıntı yoktu direk aklıma win 7 geldi neyse kendi parçalarımı taktım orjinal 8.1 dvd ile mecburen farklı key ile deneme amaçlı 8.1 pro kurdum tüm sorunlarım bitti nedir ne değildir anlamadım windows 7 de neden böyle bir sorun var intel grafik hd nin ayarlarında sorunu düzeltecek ayar bulmadım.

konu hakkında bilgisi olan var mı?

i7 3770 cpu, Asus P8H77-v Anakart kullanıyorum gerçi i5 4460 ile gigabyte h97m-d3h anakrtta da windows 7 orjinal kurulumda aynı sorunlar var.

• quote:

quote:

Bios da video oynatma ayarı gibi bir şey olmaz hocam. Bana anakart gibi geliyor ama bilemedim. Sonuçta extra gpu takıldığında bile aynı hatayı yapıyorsa işlemcinin grafik biriminde sıkıntı yok yani işlemcide sorun yok demektir. İşlemcinin matematiksel hesabı yapan kısmında sorun olsa daha pc açılırken ki yükte sıkıntı çıkarırdı diye düşünüyorum. Kolay gelsin.

evimde i5 4460 cpu ile gigabyte h97m-d3h anakart vardı getirdim taktım pcye orjinal lisanslı windows 7 pro kullanıyorum orjinal dvdden kurulum yaptım sorun aynen devam ediyor i5 4460 hd4600 gpu kullanıyor yani son güncel driver indirdim k-lite codec pack kurdum vs derken sorun aynı farksız devam ediyor evdeki pcde orjinal 8.1 pro kurulu idi onda sıkıntı yoktu direk aklıma win 7 geldi neyse kendi parçalarımı taktım orjinal 8.1 dvd ile mecburen farklı key ile deneme amaçlı 8.1 pro kurdum tüm sorunlarım bitti nedir ne değildir anlamadım windows 7 de neden böyle bir sorun var intel grafik hd nin ayarlarında sorunu düzeltecek ayar bulmadım.

i7 3770 cpu, Asus P8H77-v Anakart kullanıyorum gerçi i5 4460 ile gigabyte h97m-d3h anakrtta da windows 7 orjinal kurulumda aynı sorunlar var.

Saçmalığı kes arkadaş. Orjinal CD dediğiniz bildiğin microsoft'un üretimi olan windows cd si mi acaba ? Tnctr ya da benzeri sitelerden son sürüm bir windows 7 yi flasha çekip deneyebilrisiniz. Çok şaşırdım vallaha. Bu nasıl işse :D

• oboard değilmi ekran kartının normaldir bil halta yaramaz zaten
  • Belki de microsoft güncellemeni istemiştir.
  • quote:

quote:

quote:

Saçmalığı kes arkadaş. Orjinal CD dediğiniz bildiğin microsoft'un üretimi olan windows cd si mi acaba ? Tnctr ya da benzeri sitelerden son sürüm bir windows 7 yi flasha çekip deneyebilrisiniz. Çok şaşırdım vallaha. Bu nasıl işse :D

üslubunu dikkat et lütfen burada saçmalayan yok tabi senden başka, sorun windows 7 diyorsak windows 7 dir. Neden gidip kopya içinde ne olduğu belli olmayan bir windows yükleyeyim. varsa mantıklı bir cevabın ver yoksa bekle biraz sorunun kaynağını öğren.

windowsa gelince orijinal windows üretimi service pack 1 64 bit orijinal dvd si sorun dvd kaynaklı değil daha önce farklı medyadan da yüklemişliğim vardır. windowsun bir ayarından bu iş ama o ayar nerede onu bulmak mesele. nvidia da 3d ayarlarının içinde güç tüketimi ile ilgili bir ayar vardı onu maximum güç olarak değiştirince düzeliyordu ki evdeki pcye asus strix gtx 750 ti takınca da aynı sorun oldu hemen oradan düzeltmiştim. ama bu intelin içinde bu ayar yok. bu ayar başka bir yerde.

şuan her sorunu denedim windows 8 de her sorun düzeldi, hem 1080p filmlerde dalgalanma hemde youtube üzerindeki videolarda ki dalgalanma yok oldu. belki sizdeki sistemlerde sorun olmayabilir ben 1920x1080 çöznürlükte bu sorunu yaşıyorum.

windows 7 ye dönünce yapmayı düşündüğüm bir kaç ayar var mesela monitörün driverini yüklemek bu tazeleme hızını ona göre düzeltecektir, bir de denetim masasındaki güç seçenekleri var onu maximum performansa getireceğim belki aradığım seçenek bu olabilir.

varsa aklına mantıklı gelen bir ayar paylaşalım, sorunu çözelim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.