Şimdi Ara

hd4830 1GB 256 bit gta4 oynarken kasiyo ? yardim ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Monitörüm 17" 1280x1024 den yukarısını desteklemediği için bu çözünürlükte oynuyorum.
  • ağzı olan saçma sapan konuşmuş gene daha doğrusu sallamış. ati kartlarla alakası yok. ben de 4830 var işlemci de iki çekirdekli amd. ama arada yavaşalamalar olsa da orta ayarlarda gayet düzgün oynuyorum. senin işlemcin daha iyi view distance ve detail distance yi iyi ayarlamalısın. optionsta üzerine geldiğin ayar yanda hangi sistem kaynağını tükettiğni gösterir. özellikle cpu tüketenlere dikkat et. gta da diğer oyunlardaki gibi ayarlar sonuna kadar açıp akıcı oynayamazsın. ayrıca ayarları yükselttiğinde görüntüde çok fazla değişme olmadığını da görürsün. ayarları düzgün yap sorun çözülür. gta yı en yüksek detayda oynaman için 2 gb grafik belleğine sahip ekran kartı ve oc edilmiş core i7 lazım. ama orta yollu bir pc de bile iyi ayarlama yaparsan konsoldakkinden daha iyi görüntü alırsın.
  • Ne alakası var 2 gb bellikli ekran kartıyla :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak08

Ne alakası var 2 gb bellikli ekran kartıyla :S

al işte bir tane daha.

512 mb kart oyunu düzgün oynamak için yeterli ama sen kendi 1 gb ekran kartınla görüş mesefesi, texture ve diğer ekran kartı belleği kullanan ayarları sonuna kadar açabiliyor musun? belki yüksek ayarlarda oynarsın ama maximum yapamazsın. ben 1280*1024 çözünürlükte bunu denediğimde 1500 mb ı geçmişti. ayrıca 2 gb tek kartta olmak sorunda sli, srossfire, 4870 x2 gibi kartlarla yine olmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hobar

quote:

Orjinalden alıntı: burak08

Ne alakası var 2 gb bellikli ekran kartıyla :S

al işte bir tane daha.

512 mb kart oyunu düzgün oynamak için yeterli ama sen kendi 1 gb ekran kartınla görüş mesefesi, texture ve diğer ekran kartı belleği kullanan ayarları sonuna kadar açabiliyor musun? belki yüksek ayarlarda oynarsın ama maximum yapamazsın. ben 1280*1024 çözünürlükte bunu denediğimde 1500 mb ı geçmişti. ayrıca 2 gb tek kartta olmak sorunda sli, srossfire, 4870 x2 gibi kartlarla yine olmaz.

Nasıl konuşuyosun oyle ya "al işte bi tane daha" falan. Babanın oğlu yok karşında. Konuya gelince. Bi yama ile o ayarları acabiliyorsun. Senin dediğin mantıkla benim 4870 ekran kartından daha iyi oynamam lazım. Biraz araştır sen istersen. Ondan sonra tekrar konuşalım.

• 4870x2 ile GTX 295'in icinde 2 tane kart yok mu zaten ? ne alakasi var ? Ayrica GTX 295 1792mb ve piyasada 4870x2 , 4850x2 disinda 2gb bellekli bi ekran karti ben duymadim sen duyduysan soyle.
  • haa bir de agzi olan konusuyo sacma sapan demissin. ATIler GTA serilerinde birtakim sorunlarla karsilasti bir cok forumda da konusu acildi ac googledan bak. san andreastan beri bir sorun var o donemin atileri de sorun yasiyordu sonradan sonradan cozuldu.
    4830 ile super yuksek performans beklemek hayalciliktir core 2 quad sistemlerin bile kokune kadar yuklenen bir oyun gta 4. ne kadar elestiriye maruz kalan bi oyun oldugunu bilseydin hatta bazi gaming sitelerinde 100 uzerinden 50 bile alamadigini bu tur sorunlar yuzunden bilseydin, 2gb 4gb sallamazdin kafandan. SLI ve Crossfire eger saglam kartlarla yapiliyorsa performansta bariz otesi artis gosteriyor. haliyle ki son cikan GPU lar da zaten SLI yapildiginda GTX 295'i geciyor.
    GTX 275 , GTX 285 ve AMP modlari. 4890 da gecebilir bilmiyorum. Iceq Turbo hali gecer en azindan diye dusunuyorum.

Son olarak da , 100hz Full HD TV'de ac bir GTA IV oyna bakalim PS3 Version PC de highest detail overclock edilmis i7 islemcinle alacagin performans yaninda ne kaliyor gorelim. konsol grafikleriyle pc grafigi bir olur mu bu devirde. senin dedigin home computer zamaninda kaldi. o zaman gercekten de bilgisayarlar konsollardan daha iyi grafiklere sahipti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 23 Nisan 2009; 1:22:23 >

• o işlemciyi alacağına keşke e8xx serisi bi işlemci alsaydın.Rahatlıkla overclock yapar bütün oyunları darboğaz yapmadan oynardın.
    gta işlemci hızına bakar daha çok..
  • 1. yamayla oyun ayarları açamak hiç birşey ifade etmez oyunun var olan sorunlarını daha da artırır. rockstar yama yapanların bildiği kadarını bilmekten aciz değil. 512 mb belleği oyuna 1 gb mış gibi gösteren yamalar var. sorundan başka hiçbir işe yaradıkları yok.

2. oyun gtx 295i 892mb, 4870 x2 yi de 1 gb olarak görür. sli ve crossfire yapılandırmasında kartın bellek miktarında bir artış olmaz. bütün ayarları maxiumum detaylarda oynayabileceğiniz bir ekran kartı olmadığı anlamına geliyor bu. (4870x2 dahil). ayrıca oyun gpudan çok gpunun belleğine ihtiyaç duyuyor. 1 gb 4830, arkasında iyi bir cpu desteği varsa 512 mb 4870den daha fazla ayara imkan tanır. ayrıca 4830 yababana atılacak bir kart değildir. şuan için fiyat performans oranı en yüksek karttır.

3. oyun 3 ve 4 çekirdek cpu ları destekliyor. 3-4 çekirdekli phenomlar ve core2quad ve i7ler, core2duo lardan daha iyi performans verecektir. ama bu 3 ghz core2 duo yla akıcı oynayamzsınız anlamına gelmez tabiki de.

4. oyun ps3 de 640p xbox da 720p de çalışıyor. ayrıca textureler low da görüş mesefesi gibi detaylar olabildiğince düşük. konsol graifklerinin pc den iyi olması 2 yıl geride kaldı. tv ekranına monitörden uzaktan baktığın için daha güzel görünüyor olabilir. bağla pc yi full hd ye aradaki farkı sen ayrıt et. ya da monitöre 2 metre uzaktan bak
    http://www.thgtr.com/game/20090103/oyun_gta_4_inceleme-04.html burda da aynı şeyi söylemiş.

5. ağzı olan yarım yamalak bilgisiyle sallamaya devam ediyor.

• ben bugune kadar essek kadar ekranin icine sokulup da oyun oynayanini gormedim. ayrica ayni tv yi bilgisayara bagladiginda da TV bilgisayar monitoru kadar performans vermeyecektir yapilari farkli.

ayriyetten de yazdigin cumlede tek kartta 2gb olmak zorunda oyle 4870x2 falan olmaaaaz dersen insan oldugumuz icin oradan 2gb tek kart var ama bizde yok piyasadakiler fason eger bulamazsak bi halt oynayamayiz anlamini cikaririz .

sallama muhabbeti de senin modan herhalde, ben sana muhtesem otesi grafik de getireyim kendini ortamin icinde hisset ama 5-10 fps civari oynarsin artik o sekilde. guzel grafik dedigin nasil olsa fps yi kapsamiyor .

ben bir butun olarak baktigim icin ps3'un oyunlarda daha iyi grafik/performans orani sundugunu soyluyorum.
    yoksa biz de biliyoruz heralde bilmeseydik gidip yok physx yok bilmemne diye milyarlarca para yatirmazdik makinelere. gider bi xbox bi ps3 ile takilirdik. hepsinin yeri ayri,oyunlarda sagladiklari imkanlar ayri.

dipnot : gtx 295 SLI ile Crysis i full detay actiginda, optimizasyonun azizligine ugramaya devam edecegin bariz. 2 milyar para vermene ragmen 100fps ustu full detay goremiceksin.
    Ama PS3 te insan gibi mesafeden oyun oynamaya kalktiginda karsina optimizasyon ya da ati nvidia uyumu/uyumsuzlugu gibi problemler cikmicak. verdigin onca para karsiliginda stres yasamiycaksin.

seninle de anlastigimiz tek konu left 4 dead olsa gerek. hastasiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 23 Nisan 2009; 3:19:39 >

• söylediklerimin yarısını bile anlamamışsın.

http://www.lazygamer.co.za/xbox-360/gta-iv-xbox-vs-pc
    http://www.gamespot.com/features/6202552/index.html?tag=feature;header

özellkle asfalttaki kaplamalara, gölgelere, görüş mesafesine ve uzaktaki nesnelerin detaylarıana dikkatli bak görüntüdeki renk farkı da konsolda doğrudan ss desteği olmadığı için kameradan alınmasından kaynaklı. hd olanı izlersen daha iyi görürsün

1. lcd tvye pc yi dvi ve hdmi ile bağladığında herhangi bir performans kaybı yaşamszsın. ayrıca ben sana eşşek kadar tv ye yakından bak demedim. uzaktan baktığın için düşük çözünürlüklü texture leri vs. ayırt edemiyorsun demek istemiştim.

2. 2 gb bellekte hala ısrarcıyım ayrıca. 1 gb bellekle yüksek detay olmazmı olur ama ben burda olabilecek en yüksek detay seviyesinden bahsediyorum. (konsol bunun yanından bile geçemez ama pc çok yaklaşır) 1 gb bellekli bir kartla texture, çözünürülk, görüş mesafesi gibi ayarları son seviyeye getiremezsin. ayrıca 4870x2 deki 2gb bellek 2 kart tarafından paylaşıldığı için sistem tarafından 1 gb olarak algılanır. ve tek kartta 2 gb bellek piyasada yok. ayrıca ben 48** ün veya 9800 ün oyunu konsol grafiğinden daha iyi seviyede oynamak için yeterli olduğunu daha önce belirttim.

3. ben de bütün oyunlarda pc nin daha iyi grafik ve performans verdiğini düşünüyorum. kpnsolun tek avantajı
    gran turismo, mgs4, gow3, killzone gibi bir kaç oyun. ama pc de de total war serisi ve fps oynamanı rahatlığı var. left4 deadı gamepadle oynadığımı düşünemiyorum. ps3 de de bir oyuna 200 lira vermenin getirdiği kazıklanma hissi.

4. gecenin bu saatinde girdiğimiz muhabbete bak

• ee ben de senin savundugun seyler icin gittim 285 amp aldim habire bisiler ekleyip bi seyler cikariyorum makineye manyaklar gibi. oturup adam gibi ps oynamak varken. pc ayri bi hastalik . detayin detayi icin dunyanin parasini verioruz millet 1280x1024 takiliyor yari fiyati maliyetlerle. yoksa bu kadar detail icin kimse gidip worlds fastest single gpu card reklamlarina okuz gibi bakip(benim gibi) kosa kosa kart almaya gitmez. sanki kitlik var= ) ayrica sirf senin bahsettigin cift gpularin bazi oyunlarda destek gormemesi sorunsalindan ve gt300 muhabbetlerinden dolayi 295 almadim. yoksa gozum ondaydi haha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 23 Nisan 2009; 4:29:45 >
  • Videoya baktım. Bu oyun xbox da oynanır. Belirttirkleri pc de bile ara ara donmalar var. Şaka gibi ya. Görüş mesafesi aynı videoda. Grafikler pc de daha net. xbox ta hafif blur var gibi görüntüler. Ama ben hala illa da 2 gb kart gerekli kısmına katılmıyorum.
  • bence sorun gta'da
    512mb 8800 gt kartım var dual ram var 2 gb. işlemci de amd 5000+
    diğer tüm oyunlarda full'de oynarken (assasins, crysis, race driver grid, pes 2009, fifa 09, burnout paradise,call of duty 4-5, mirror's edge).
    gta'da en düşük ayarlara getirmeme rağmen radyo açıkken ufak tefek kasılmalar oluyor.oynıyacak bu kadar güzel oyun varken gta ile uğraşmaya niyetim yok. rockstar kendi süper bilgisayarlarında oynasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: orcnd

bence sorun gta'da
    512mb 8800 gt kartım var dual ram var 2 gb. işlemci de amd 5000+
    diğer tüm oyunlarda full'de oynarken (assasins, crysis, race driver grid, pes 2009, fifa 09, burnout paradise,call of duty 4-5, mirror's edge).
    gta'da en düşük ayarlara getirmeme rağmen radyo açıkken ufak tefek kasılmalar oluyor.oynıyacak bu kadar güzel oyun varken gta ile uğraşmaya niyetim yok. rockstar kendi süper bilgisayarlarında oynasın

+1 sorun kesinlikle gta da. Crysis gibi bir oyunda dx9 full ayarlarda bile 40-45 fps alıyorum. Ne donma var ne başka bişi. Tam anlamıyla oyun keyfini yaşıyorum ama gta ya gelince işin tadı kaçıyor.
  • Aynı sorunu bende yaşıorum oyunun hatasından kaynaklanıor bu ...
  • driver güncelle oyuna pacht yap düzelir herhalde birde var o kart o kadar iyi deyil
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.