Şimdi Ara

hd5770 vs hd4890

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu iki karttan birisini almayı düşünüyorum fiyatları birbirine yakın fakat kafama takılan bazı şeyler var lütfen gerçekten bilgili arkadaşlar cvplasın..ilk olarak 5770 in 128 bit olması 4890ı göüzmde daha yukarıda kılıyo fakat directx 11 faktörüde 5770 için avantaj....yorumlarınızı bekliyorum

• hoca cok fantastik bi soru senin ki.

5770 128 bit evet ama 40 nm e bi de güc tüketimi 4890 dan daha iyi e daha da az ısınır

4890 da 256 bit ama 5770 i döver oyunlarda.cok cok iyi bi karttır 4890.dh de yapılan video incelemesinde 5770 için 4850 ile 4870 arasında bi yerde demişlerdi.yani aslında 4890 ın rakibi bi kart bile degil.yani gercekten aslında dx 11 dışında pek bi esprisi yok o karta o kadar para bayılmanın-bnm şahsi düşüncem-

tul vtx 4890 şu an için 362 liraya alınabiliyor.f/p olarak gercekten cok iyi.aynı marka 5770 de 316 lira falan.ben olsam hd4890 alırdım.

ha birazdan bi arkadaş gelip 5770 i baya baya övcektir.oc ile 4890 a yetişiyor hatta geciyor da dicektir.dogrudur.ama o sırada 4890 da oc yapılabiliyor
  • Bazı oyunlarda hd4890 bellek bant genişliği ile daha çok fps çıkartıyor. Ama bir kısmında da çekirdek daha önemli olabiliyor ve hd5770 arada fark bırakmıyor. Hd5770 bu bakımdan hd4890'a eş tutulabilir.
    Dx11, 150watt'tan 85watt seviyesine çalışırkenki güç sarfiyatında düşme, 7sone gürültü yerine 4 sone daha fazla sessizlik, 55tl daha ekonomik yeni bir kart olma sebeplerinden alınabilir. Dx11'in getirisi %25 performans artışı da olacak deniyor. Bekleyip görelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Kasım 2009; 23:06:19 >
  • konuyu açarken az çok gelcek cevapları kafamda düşündüm yeni chipsetin 5xxx serisinin heyecanıyla gelecek cvpları az çok ayırt ederim diye tahmin ediyodum ki mete can kardeşimden bunu doğrulayan bi cvp geldi:) bnm gönlüm 4890 dan yana..5770in direcktx11 i desteklemesi piyasada direcktx 11 destekleyen oyunların pek bulunmamasından ötürü tam anlamıyla artı olmaktan çıktı gözümde ki bırakın d11 i d10 bile çok yok..yeni çıkan bazı oyunların d9 desteğiyle çıkmasıda ayrı bi durum..güç tüketimi konusuna gelincede sağlam bi psu var ise güç tüketiminin zararı varmıdır acaba?
  • TUL VTX 4890

novabilgisayar.com
  • Şöyle tarif edeyim, dx9-10 oyunlarda hd5770 en kötü %77(60fps- hd4890:78fps) performans veriyor. Ancak bu oyun biraz eski. Güncel ve grafik işlemcisinin daha önemli olduğu oyunlardan crysis warhead'de hd5770 %87'ye getiriyor durumu(26fps-4890:30). Hd4890'a neredeyse eşitliyor hız aşırtıldığında da(28fps).

Yalnız bu noktada şunu belirtmek isterim, sürücüler henüz hiç iyi değil yeni kartlar için. Hd5750 hd4770'den daha kötü performans vermiş mesela. Oysa ki bunun imkanı yok, işlem kapasitesinde de bellek hızında da bellek miktarında da hd4770'den daha iyi bir kart olduğu rakamlarla kesin. O yüzden diyorum ya, hd5770'e sıcak bakmıyorsan sürücülerin yenileneceğini göz önüne alalım.

Bir de tabi şu var, dx11 altyapısı %25 performans artışı olacak diyorlar. Ki ben buna inanıyorum, doku sıkıştırma uygulamışlar bellek aktarım hızında artma etkisinde olmuş, belleklere işlemci komutuyla erişime ihtiyacı azaltmışlar>>ekran kartı sistem belleği iletişimi hızlanmış. Gereksiz kodları kimi alanlarda %90 azaltmışlar. Ben daha hızlı olacağına inanıyorum... Kimi karamsar arkadaşlar var, aa dx10 geldi performans düşmedi mi diyecekler. Ama kıyasladıkları dx10'da bu gibi atılımlar yoktu.

Şu da var senin hiç farketmediğin, hd5770 daha az elektrik sarfedecek. Ayda 11tl farkedebilir diyorum eğer 24saat habire çalıştırsan kartı. Aynı şekilde az harcanan güç az soğutma ihtiyacı da demek. 7 sone gürültü ne kadardır hesaplayamayacağını ben de biliyorum ama bunla kıyaslanınca sadece 3 sone olan gürültü çok farkeder. Üstelik kart 55tl daha ucuz.

Hd4xxx serisi ömrünü doldurma süreci dediğimiz EOL zamanı gelmiş ürünlerdir. Boşuna eski kartı alma, ben de kullandım. İyi niyetimden öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Kasım 2009; 23:59:06 >

• ilgin ve alakan için teşekkürler sölediğin şeyler mantıklı ve rakamlara dayanan şeyler...anladığım kadarıyla şu an için performans olarak 4890 5770 in önünde fakat yeni nesil oyunlarda 5770in bu açığı kapatacağını sölüyosunuz yeni yazılımlar az güç tüketimi düşük ısılar vs 4890ı yaklıcağını belirtiyosunuzz..o zman bnm aldığım kararda bir müddet daha beklemek..( d11 destekli oyunlar ve atnin kartlarına atadığı yazılım beceriksizliğini yenme süresi) bu süre içindede kartın fiyatının düşeceğine inanıyorum..ben 5770i kullanıcılara 5xxx serisini tattırmaya yönelik çıkardığı bi kart olarak görüyorum..bkz.gts250 nvidia gt serisini ucuz yollu tatma olasılığı:)
  • O senin dediğin hd5750...
    Hd5770 daha orta seri oluyor, tam hd4870'in yerine kuruluyor. Hd4870 fiyatı karşılığında en çok fps'yi veren ekran kartı olarak kendi sınıfında 1 numaraydı. Sonra hd4890 ondan sonra gtx 260 vardı orta üst ekran kartı sınıfında. Nvidia'lar biraz pahalı kaçıyordu gördüğün gibi. Bu kıyaslamayla bile hd5770'in yine en yüksek fiyat performans oranında kart olabileceği bir ortam doğuyor. Bunun yanında hd5770'in bazı üstünlükleri var hd4870 karşısında.
    1.Dx11 ve shader model 5.0
    2.Çalışırken de, boş dururken de güç tüketimi 65 watt daha az(senelik 130tl tasarruf hep çalışacak olsa)
    3.Daha sessiz(7sone gürültüden>>3soneye)
    4.Önceki kartlarda olmayan bir antialiasing filtresi:supersampling aa(Daha kaliteli ve net olduğunu okudum)
    Bunlar göz önünde bulundurulursa hd5770'in imkanları eski kardeşine göre daha büyük. Testlerde de çok iyi neticeler yakalıyor farcry 2 testindeki gibi.
    Dx10 bu testte hd4890 35fps alırken, hd5770 ve hd4870 ayn hızda:32fps. Hd4870 hız aşırtılınca ise hd4890'ı geçebiliyor bu testte 36fps ile. Bu testi farklı kılan 8xAA ve 16xAF gibi işlemci çekirdeğini terleten yüksek görüntü iyileştirme hesaplarının seçeneklere dahil edilmesi.
    Söylemediğim bir şey kaldı, hd5xxx kartlarda daha verimli antialiasing görüntü iyileştirme algoritmaları kullanılmış diye okudum. Yani görüntü iyileştirmek için açtığımız her 2xAA değeri bize daha iyi görüntü sunacakmış eski kartlara göre, bu başkasından duymaydı. Öncekiler kesin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.