Şimdi Ara

HD5850 - 4 çekirdek 3.4 GHZ işlemci- 4gb ram bazı oyunlarda 30 fps ekran kartı kaldırmıyormu acaba? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djexmurat

quote:

Orijinalden alıntı: multeci

dostum vsync off yap hem ccc den hem oyundan. vsync sadece 60 da çakılmayı sağlamaz, 30 a da çakabilir duruma göre.

vysnc off yap diyorsunda benim anlamadıgım şu vsync ekran kartı ile alakalı degilmi?
    mesela şuan kullandıgım HD5850 yi almadan önce ATI 3850 vardı street fighter 4 ü actıgımda
    vysnc off yaptıgımda ekranın ortalarında sürekli olarak titremeler oluyordu gözle görülecek kadar.on yaptıgımda ise düzeliyordu canavar gibi takılmadana oynuyorduk.o zaman sorun ekran kartındanmıydı,ekran kartım eskimiydi tam olarak bilemedim.bide şu ''
    VSYNC'' ekran kartının tam olarak
    hangi görevi yapmasını saglıyorki,sen bunu kapa diyorsun.bilgini paylaşabilirmisin.ayrıca yorumların icin teşekkürler.

dostum işlemci hızıyla alakalı diyen olmadı zaten. sendeki o 3fps civarı gezinmesine çözüm olarak söyledim.

bi tane akllı cpu-z görüntüsüne bakıp taş atmış kuyuya 40 tane akıllı çıkarmaya çalışıyor. c&q la felan alakası yok kardeşim. işlemciyi kastıran bi program aç bak bakalım hala 800mhz mi gözüküyor cpu-z de? yok öyle bi olay işlemcin o oyunda kendi hızında çalışıyordur 800mhz de çalışsa 30fps de alamazdın.
    60fps üzerinde çalışan oyunlarda vsync nin kapalı olması kırıklara neden olur vsync o kırıkları engeller. performansa katkı getirmez yani. vsync yi kapatıp denemeni önerdim dene ve yaz buraya yorum yapma. burda millet birsürü bişey yazmış sen ne yaptın? c&q yu nasıl kapatacağını öğrenip onu deneseydin bari. nasıl çözümü bulacaksın sadece yazılan tahminleri okuyarak?

• Benim işlemcim overclock'lu belirtmişim zaten,işlemcim o.c lu diyerek,geçenlerde biosu defaut edince (AMD K8 COOL AND QUİET: auto)' i işlemcim 800 leri görmüştü,muhtemelen sorun başka birşey de.(800 Mhz sorunu için yazılmıştır ve 30 fps konuyu takip edemedim sonuna dek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 6 Nisan 2010; 14:31:36 >
  • quote:

quote:

quote:

dostum vsync off yap hem ccc den hem oyundan. vsync sadece 60 da çakılmayı sağlamaz, 30 a da çakabilir duruma göre.

vysnc off yap diyorsunda benim anlamadıgım şu vsync ekran kartı ile alakalı degilmi?
    mesela şuan kullandıgım HD5850 yi almadan önce ATI 3850 vardı street fighter 4 ü actıgımda
    vysnc off yaptıgımda ekranın ortalarında sürekli olarak titremeler oluyordu gözle görülecek kadar.on yaptıgımda ise düzeliyordu canavar gibi takılmadana oynuyorduk.o zaman sorun ekran kartındanmıydı,ekran kartım eskimiydi tam olarak bilemedim.bide şu ''
    hangi görevi yapmasını saglıyorki,sen bunu kapa diyorsun.bilgini paylaşabilirmisin.ayrıca yorumların icin teşekkürler.

dostum işlemci hızıyla alakalı diyen olmadı zaten. sendeki o 3fps civarı gezinmesine çözüm olarak söyledim.

bi tane akllı cpu-z görüntüsüne bakıp taş atmış kuyuya 40 tane akıllı çıkarmaya çalışıyor. c&q la felan alakası yok kardeşim. işlemciyi kastıran bi program aç bak bakalım hala 800mhz mi gözüküyor cpu-z de? yok öyle bi olay işlemcin o oyunda kendi hızında çalışıyordur 800mhz de çalışsa 30fps de alamazdın.
    60fps üzerinde çalışan oyunlarda vsync nin kapalı olması kırıklara neden olur vsync o kırıkları engeller. performansa katkı getirmez yani. vsync yi kapatıp denemeni önerdim dene ve yaz buraya yorum yapma. burda millet birsürü bişey yazmış sen ne yaptın? c&q yu nasıl kapatacağını öğrenip onu deneseydin bari. nasıl çözümü bulacaksın sadece yazılan tahminleri okuyarak?

VYSNC ACIKKEN 30 FPS(oyunda takılma vardı)
    VYSNC KAPALIYKEN 55 FPS(hic takılma olmadı oyunda)

• Normali de bu zaten,oyun ati kartlara düşük fps veriyor,patch vs çıktı,driverini güncel değilse 10.3 de performansı artırıyor..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

2 sayfa doldurmuş forum ahalimiz işte :) bi vsync yüzünden bios bile güncelleteceklerdi sana

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

2 sayfa doldurmuş forum ahalimiz işte :) bi vsync yüzünden bios bile güncelleteceklerdi sana

Rectum Basher'a kalsa işlemciyi söktürür, olmadı yenisini aldırırdı. sorsak hala haklıyım der, ki bu mesajdan sonra diyeceği yoksa bile der.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backslider -- 6 Nisan 2010; 16:43:13 >

• arkadaşlar forum uzamış olabilir ama burda bir şeyi acıklıga kavuşturmaya calışıyoruz.bazıları yorum yapar yada yapmaz.sorunun ne oldugunu anlayana kadar herkes bilgisini paylaşsınki bizde bilgi sahibi olalım.ekran kartımın driveri yeni.dirt2 ile alakalı sorun desek bazı oyunlardada ufakta olsa bi takılma oluyor asıl merak ettigim bu.

sorunum;
    sistemdenmi kaynaklanıyor
    yazılımsal bi hatamı
    donanımsal bi hatamı
    yoksa bios ile alakalımı yada vysnc denilen şeymi herkes dogru şeyi yazsa bile fikirler ve bilgiler farklı olunca forumda uzuyor.uzasın arkadaşlar burda sadece ben degil benim gibi sorunlarla karşılaşıcaklarda olur onlarada faydamız olur.şuan tam olarak ne yapmam gerekiyor.3d benchmark 2006 testinide yaptım ama testin sonunda test sonucları gibi deger vermedi.benchmark testi zaten hd 5850 serisinde yapılmıştı.ortalama degeleri tutucagına eminim.egerki 3d benchmark testi kötü sonuc verirse hd 5850 yi çöpemi atıcam.bazı arkadaşlar benchmark testi diyorda egerki kesin sonuc oysa int.den ilaclı bir şekilde indireyim o programı test sonuclarını burda yayınlıyayım.kesin sonuc alıcaksam

• quote:

arkadaşlar forum uzamış olabilir ama burda bir şeyi acıklıga kavuşturmaya calışıyoruz.bazıları yorum yapar yada yapmaz.sorunun ne oldugunu anlayana kadar herkes bilgisini paylaşsınki bizde bilgi sahibi olalım.ekran kartımın driveri yeni.dirt2 ile alakalı sorun desek bazı oyunlardada ufakta olsa bi takılma oluyor asıl merak ettigim bu.

sorunum;
    sistemdenmi kaynaklanıyor
    yazılımsal bi hatamı
    donanımsal bi hatamı
    yoksa bios ile alakalımı yada vysnc denilen şeymi herkes dogru şeyi yazsa bile fikirler ve bilgiler farklı olunca forumda uzuyor.uzasın arkadaşlar burda sadece ben degil benim gibi sorunlarla karşılaşıcaklarda olur onlarada faydamız olur.şuan tam olarak ne yapmam gerekiyor.3d benchmark 2006 testinide yaptım ama testin sonunda test sonucları gibi deger vermedi.benchmark testi zaten hd 5850 serisinde yapılmıştı.ortalama degeleri tutucagına eminim.egerki 3d benchmark testi kötü sonuc verirse hd 5850 yi çöpemi atıcam.bazı arkadaşlar benchmark testi diyorda egerki kesin sonuc oysa int.den ilaclı bir şekilde indireyim o programı test sonuclarını burda yayınlıyayım.kesin sonuc alıcaksam

töbe töbe ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 6 Nisan 2010; 19:52:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backslider

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Rectum Basher'a kalsa işlemciyi söktürür, olmadı yenisini aldırırdı. sorsak hala haklıyım der, ki bu mesajdan sonra diyeceği yoksa bile der.

yardım eden de kabahat hata ettik dimi fanda sorun vardır diye uyararak.

belki oyunlarda 800 değil de 1600 belki 2000 işlemci ? kötü bi fikir mi bu?

böyle bi sistem varken vsync yüzünden yavaşlama oluyo demek zaten bu iş hiç bilinmiyo demektir. vsync, görüntü kare oranını monitörün tazelem hızna ya da 30 fps'ye sabitler. yavaşlama 25 in altında başlar. bu sistem 25 in altına düşmez. (anca crysis maxiumda, 1080p'de ve 8X AA açıkken)

her oyunda yavaşlama varsa (bize söylenen o) illaki yanlış bişeyler var. artık güç modundanmıdır, bios ayarındanmıdır, ekran kartı frekansındanmıdır çok da şeyimde yani ne haliniz varsa gorün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 6 Nisan 2010; 20:22:02 >

• Merhaba,

@djexmurat, bence sizin iletisim probleminiz var, bize dogru ve yeterli bilgi aktarmiyorsunuz. Su an acikcasi ben sorununuz duzeldi mi duzelmedi mi bilmiyorum, 2 post once oyle bir mesaj yazmissinizki arkadaslar sorun cozuldu sanmis, daha sonra hala sorunun devam ettigini iceren mesaj yazmissiniz...

Sorununuz cozulmedi ise lutfen bundan once yazdigim mesajdaki adimlari tek tek uygulayin...

Tesekkurler,

Hicks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 6 Nisan 2010; 20:35:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

@djexmurat, bence sizin iletisim probleminiz var, bize dogru ve yeterli bilgi aktarmiyorsunuz. Su an acikcasi ben sorununuz duzeldi mi duzelmedi mi bilmiyorum, 2 post once oyle bir mesaj yazmissinizki arkadaslar sorun cozuldu sanmis, daha sonra hala sorunun devam ettigini iceren mesaj yazmissiniz...

Sorununuz cozulmedi ise lutfen bundan once yazdigim mesajdaki adimlari tek tek uygulayin...

Tesekkurler,

Hicks

Hicks kardeş iletişimle filan alakalı degil olay.yardımmı ediyorsun yoksa bişeyimi ima etmeye çalışıyorsun ne diceksen söyle bence.şu altta yazdıgın adımları bugün yapamadım ama nasipse yarın yapıcam artık olur olmazmı olmasada sırf senin bu ukala sözün varya >>> '''iletişim probleminiz var''' sırf bu söze inat.yaw sen neyin peşindesin arkadaşım anlamadım gitti. ticaret yapmıyoruzki burası bir forum bilen var bilmeyen var.dedigin kelime hic hoş degil dolaylı yoldan bişey ima eder gibisin.bu benim sorunum,milleti oyalamakta degil niyetim.ukala ukala konuşuyorsun.ben bir sorunu hallettim demedimki bi kere.bütün degerleri ve herşeyi yazdım ayrıca kimseyede olayı acıklamış gibi yazmadım vsync degerlerinide yazmamım nedeni bi kişi onu sordu ondan yazdım.konuyu takip edersen anlarsın..zaten vysnc kapalıyken oyun oynayamam.sende iletişim sorunu varsa ben ne yapim Hicks kardeş.sadece '''mülteci''' arkadaşımız bu degerleri sordugu icin vsync degerlerini yazdım.bunlarıda nasipse yarın yapıcam.

Ne BIOS'u ne Cool'n'Quiet'i arkadaslar yahu? Dirt2 benchmarkinda sorun yok, demekki hizlarinda sorun yok. Sorun tamamen yazilimsal ve bence driver sorunu. Su adimlari uygulayin:

1- Driver Sweeper programini indirin, bir kenarda dursun.
    2- ATI Driverlarini kaldirin. (Program ekle/kaldir'dan Express Uninstall'i secerek.)
    3- Restart atin.
    4- Sistem acilir acilmaz beklemeden hemen bir restart daha atin ve F8 tusuna basarak sistemi Safe Mode/Guvenli Kip'te acin.
    5- Safe Mode'da Driver Sweeper'i calistirin ve sadece ilk secenek olan ATI Display Drivers'i isaretleyin, digerlerine dokunmayin ve Clean tusuna basin.
    6- Restart isteyince sistemi restart edip normal mode'da acin.
    7- Driver olmadigi icin cozunurluk cok dusuk gelecek, bu normal. Simdi ATI 10.3 driverlarini tekrar yukleyin.

Bunlardan sonra sonuc hala ayni ise asagidakini kurun ve restart atin:

DirectX End-User Runtimes (February 2010)
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0CEF8180-E94A-4F56-B157-5AB8109CB4F5&displaylang=en

Sorun devam ederse, Physx'i program ekle kaldirdan kaldirin ve sunu yukleyin:

NVIDIA PhysX System Software
    http://www.nvidia.com/object/physx_9.10.0129.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djexmurat -- 6 Nisan 2010; 21:56:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

töbe töbe ya

ne bu kardeşim asıl ben töbe töbe.o kelimeyi yazarken neyi ima ettiysen aynısını iade ediyorum.bilinen bir sitedeyiz.herkes seviyesini korusun bence arkadaşlar.hem ne oluyoruz yaaa.neyi tartışıyoruz burda
  • Merhaba,

"Iletisim probleminiz var" derken kotu bir anlamda soylemedim, alindiysaniz kusura bakmayin lutfen. Sadece belki heyecandan, belki problem yasadiginiz icin stressten olayi tam olarak bize aktarmiyorsunuz. Madem o anlamda yazmadiniz neden 2-3 arkadas sorun cozuldu sandi o mesajinizdan sonra, bence bir dusunun...

Burada o kadar insan size yardim etmeye calisiyor...

Tesekkurler,

Hicks
  • @djexmurat

Bilmiyorum farkında mısın bu konuda altında ki tüm arkadaşlar sana öneri sundular. Sen ise bu önerilere sorularla cevap veriyorsun.
    Bi dene bakalım, sana kimse kesin bundan demiyorki. Cool n Quiet kapatıp denersin, sonuç aynıysa tekrar açarsın. Sadece ondan mı kaynaklanıyor anlamak için.
    Buna soruyla karşılık vermenin bir anlamı yok ki. İşlemci hızını arttırırsın, olmazsa tekrar geri çekersin. Driveri kaldırıp başka bir sürüm yükleyip denersin. İşlemcinin stabilitesini ölçen yazılımlar mevcut bunlarla da test yapabilirsin. Bunlar senin elinde olan şeyler ve bu başlık altında sana bunların hepsi önerildi.

Yani anlatmak istediğim sen bunları yapmazsan forum ahaliside bazı ihtimalleri eleyemezler. İlk önce sen yardımcı olacaksın, sonra kullanıcılar

• Katılıyorum..
    Şuan sorun ne onu da anlamış değilim zaten..FPS sorunu aşıldı,başka??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

töbe töbe ya

ne bu kardeşim asıl ben töbe töbe.o kelimeyi yazarken neyi ima ettiysen aynısını iade ediyorum.bilinen bir sitedeyiz.herkes seviyesini korusun bence arkadaşlar.hem ne oluyoruz yaaa.neyi tartışıyoruz burda

valla tartışamıyoruz onu ima etmeye çalışıyorum.

ben yeni soğutucu aldım şu sıralar. ilk baktığım şey daha windows açılmadan biosdan fanın dönüş hızına ve sıcaklığa bakmaktı. baktım sorun yok,

HWMonitor, cpu-z, everest gibi programlarda duruma baktım. sonra,

prime 95 testinde işlemciye işkence yapıp duruma baktım. sonra,

en az 2 farklı oyunda test ettim

(tabi bu arada işlemcinin hzıyla da oynayıp duruyorum)

böyle böyle mümkün olduğu kadar stabil olabilen ve işlemci hızını arttıran değeri yakaladım.

Demek istediğim ilk işin benzer sistemlerdeki skorları internetten toplayıp kendi sisteminle karşılaştırman. karşılaştırmadığın halde bile her oyunda ciddi yavaşlamalar oluyosu bi terslik var demektir.

Şu programlar mutlaka her gamer pc'de bulunmalı :

CPU-Z
    GPU-Z
    Everest
    Prime 95
    Ati tray tools ya da fraps
    AusLogics Disk Defrag

Crysis, GTA IV ve 3. bir oyunda mutlaka benchmark yapılmalı. skor ve stabilite açısından. ati ve amd varken 3dmark ile uğraşmak şart değil. intel ve nvidia destekli bir uygulama. stabilite için yanıltıcı olabilir.

• arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ben "forum ahalimiz 2 sayfa doldurmuş bios bile güncelleteceklerdi" derken konu sahibi arkadaşı iğneledim önceki mesajımıda okursanız anlarsınız. vsync tavsiyesini uygulamayınca millet başka önerilerde bulunmuş doğal olarak.
  • arkadaşlar windows 7 de bazı oyunların ilaçları calışmıyor diye birde xp kurmuştum.bazende xp acıyorum command conquers general zero oynucam diye cünkü windows 7 de ilacı calışmıyor ve windows 7 de dirt 2 yi oynuyorum diyede xp de dirt2 filan kurmadım,yüklü degil.acaba pc de xp de var diyemi dirt 2 de böyle bozukluk yapıyor? bu ayrıntıyıda eklemek istedim.çünkü bundan kaynaklanıcagını hic tahmin etmedigim icin eklememiştim.ayrıca iyi kötü herkes yardımcı oluyor ALLAH RAZI OLSUN sizden arkadaşlar yazdıgınız test v.s. gibi herşeyide bir kaç arkadaşımız bu ayrıntı icin cevap yazdıktan sonra uygulayacagım arkadaşlar.olumlu,olumsuz cevaplarıda hemen yazıcam.bide şu 3d benchmark vantage 2006 programında test yapıyorum ama test bitiminde herhangi bir deger v.s. bilgide vermiyor.(int.dekilerlede karşılaştıramıyorum)acaba trial versiyon diyemi böylemi yapıyor?Ayrıca Hicks arkadaşımız bu programı (Driver Sweeper) indirin kurun v.s dedi ama bu programın windows 7 ye uyumlusunu bulamadım.Driver Sweeper'ı bulabilirsem trial kullansam olurmu,ilacınıdamı bulmam lazım?

• http://downloads.guru3d.com/downloadget.php?id=1655&file=7&evp=c14f9f3787877eef9ef4b235b9146e96

Sayfanın ortasında "I Agree" yazan yere tıkladığında Driver Sweeper inmeye başlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Merhaba,

Ne BIOS'u ne Cool'n'Quiet'i arkadaslar yahu? Dirt2 benchmarkinda sorun yok, demekki hizlarinda sorun yok. Sorun tamamen yazilimsal ve bence driver sorunu. Su adimlari uygulayin:

1- Driver Sweeper programini indirin, bir kenarda dursun.
    2- ATI Driverlarini kaldirin. (Program ekle/kaldir'dan Express Uninstall'i secerek.)
    3- Restart atin.
    4- Sistem acilir acilmaz beklemeden hemen bir restart daha atin ve F8 tusuna basarak sistemi Safe Mode/Guvenli Kip'te acin.
    5- Safe Mode'da Driver Sweeper'i calistirin ve sadece ilk secenek olan ATI Display Drivers'i isaretleyin, digerlerine dokunmayin ve Clean tusuna basin.
    6- Restart isteyince sistemi restart edip normal mode'da acin.
    7- Driver olmadigi icin cozunurluk cok dusuk gelecek, bu normal. Simdi ATI 10.3 driverlarini tekrar yukleyin.

Bunlardan sonra sonuc hala ayni ise asagidakini kurun ve restart atin:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0CEF8180-E94A-4F56-B157-5AB8109CB4F5&displaylang=en

Sorun devam ederse, Physx'i program ekle kaldirdan kaldirin ve sunu yukleyin:

http://www.nvidia.com/object/physx_9.10.0129.html

Tesekkurler,

Hicks

Önerilerin icin teşekkürler Hicks kardeş.burda yazdıklarının hepsini sırasıyla yaptım
    ayrıca bu adreste verdigin>>>

dosyayı indirdim.setup'u actıgımda browser dedikten sonra bu dosyayı
    buraya kuruyor

C>Kullanıcılar>pc>AppData>Local>Temp klasörünü gösteriyor.

bende hic ellemedim ve tamam dedim.(acaba dogru yeremi kuruyor,klasörleri kendi actı)kurduktan sonrada oyunu actım hala kasıyor ve en son altta verdigin linkteki dosyayı yükledim
    http://www.nvidia.com/object/physx_9.10.0129.html <<< bunuda yükledikten sonra restart attım actım hala kasma devam ediyor
    (Acaba pc de bir xp kurulu diye böyle bir kasma yapıyor olabilirmi???)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.