Şimdi Ara

HD5850 - 4 çekirdek 3.4 GHZ işlemci- 4gb ram bazı oyunlarda 30 fps ekran kartı kaldırmıyormu acaba? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
4.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Cool & Quiet programını kaldır. soru işareti olmasın aklımızda.
  • o sisteme 17 inch tebrik ediyorum
  • normalde alıp yürümesi lazım aynısına yakın sistem bende sorun çıkmadı dirt2 full+full akıcı oynuyorum. sen arasıra takılmalar yaşadığını söylemişsin arka planda çalışan programlarda (örn antivirüs programları gibi) yoğun çalışan programlar varsa zman zaman kasmalar yapabilir bende bir kere takılma yaşadım ama ccc açıktı birde 6.4gb rar dosyası açıyordu makine

belki buna bağlı bir sorun olabilir. başka programlarda sorun yaşıyormusun eğer biostan çarpan katsayısını autodan değiştirmişsen işlemci hızını yanlışlıkla düşürmüş olabilirsin ama bendede 955 işlemci var o da bazen o seviyelere düşüyor bence sorun onda değil
  • q9300 cpu 2.5 ghz 4gb ddr2 667 asus 5850 default pc ile full grafik 1650x1080 8x MSAA ile avarage 46 fps verdi sendeki 30 fps e nasıl düşüyor onu anlamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpTraum -- 3 Nisan 2010; 21:34:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

işlemci güç tasarruf modundaysa dengeli ya da yüksek performans konumuna getir. bende güç tasarrruf modunda oyunlarda bile işlemci hızı 800mhz de kalıyordu.

kesin bundandır. 800 mhz nedir yahu. XP için bile yeterli değil. yok neymiş amd öyle ayarlıyomuş. biz de cool and quiet yok sanki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rectum Basher

quote:

işlemci güç tasarruf modundaysa dengeli ya da yüksek performans konumuna getir. bende güç tasarrruf modunda oyunlarda bile işlemci hızı 800mhz de kalıyordu.

kesin bundandır. 800 mhz nedir yahu. XP için bile yeterli değil. yok neymiş amd öyle ayarlıyomuş. biz de cool and quiet yok sanki

güç tasarruf modunda işlemciye aşırı yüklenmedikçe kolay kolay hız yükselmiyor(oyunlar dahil). dengeli konum en ideali boştayken hemen 800 e iniyor. en ufak birşeyde de kendi frekansına yükseliyor.

• Hocam işlemcine Prime95, Orthos gibi bir programla yüklenip CpuZ'dan bakar mısın; işlemci yük altında gerçek hızında çalışıyor mu? Muhtemelen çalışmıyordur. Cool'n Quiet programını kaldır, eğer bios'dan ayarlanıyorsa oradan kapat işlemci tasarruf modunu. CpuZ'da işlemcin gerçek hızında çalıştığından emin olduktan sonra temiz bir format atıp tüm güncel sürücüleri yükle, sorun ortadan kalkacaktır. Hatta ayn adımları ekran kartına da uygula, FurMark programı ile yüklen vga'ya, GpuZ'dan bak x16 2.0 olarak çalışıyor mu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sisilli -- 4 Nisan 2010; 4:01:02 >
  • Ekran kartının GPU-Z resmini bi koyar mısın buraya? Ekran kartı PCI-Ex x1 de çalışıyo olabilir.
  • quote:

Aynı anakarttan bendede var EasySaver ın tasaruf modunu kapat ve reset at. herşey düzelicek. Tasaruf modunda oyuna girdiğinde bile işlemci 800mhz de kalıyor tüm sorun onda gir ve dene
  • quote:

quote:

Dostum bilmeden yorum yapıyorsun..Kesin bundandır deyip arkadaşın kafasını karıştırma.Belli ki Cool'n Quiet açık..Zaten işlemciye yük binince işlemci otomatikman kendi hızına döner 3.2 ise 3.2 ghz e 3.4 ise 3.4 ghz e fırlar hızı.Bunda takılacak birşey yok.

Konu sahibi arkadaşım,siz de mümkünse patch yükleyin dirt 2 oyununun patchini.Ondan sonra bakarız bir daha.İşlemci ile alakalı birşey yok bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

quote:

quote:

Dostum bilmeden yorum yapıyorsun..Kesin bundandır deyip arkadaşın kafasını karıştırma.Belli ki Cool'n Quiet açık..Zaten işlemciye yük binince işlemci otomatikman kendi hızına döner 3.2 ise 3.2 ghz e 3.4 ise 3.4 ghz e fırlar hızı.Bunda takılacak birşey yok.

Konu sahibi arkadaşım,siz de mümkünse patch yükleyin dirt 2 oyununun patchini.Ondan sonra bakarız bir daha.İşlemci ile alakalı birşey yok bence.

ha ha dönmüş belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 4 Nisan 2010; 16:56:59 >

• Evet sorun işlemcinin güç tasarrufu yüzünden bu moddan çıkmaması olabilir.Güç seçeneklerinden en yüksek performansa almayı deneyin işlemciyi.Ayrıca BIOS'tan da bu özelliği kapatın.

Hala aynı sorunu yapıyorsa işlemciden değil demek ki.

Bu arada bu cümleyi görmemişim ben.
    quote:

aslında olay bu oyunla alakalı degil bazı oyunlardada teklemeler oluyor acaba bir uyumsuszlukmu var?
  • bence sistemde sorun var, ben benim pc ile (panelde) herşey full de 1440 x 900 de 0 kasma ile oynuyorum, 40 fps nin altını görmüyorum, ortalama 55 fps felan oynuyorum.
  • Orijinalden alıntı: Rectum Basher

ha ha dönmüş belli

Sence aşağıda yazdığın şeylerden sonra arkadaşımız sana mı inanır bana mı,birşey bilmediğin buradan anlaşılmıyor mu:)

oha işlemci hızı 806 mhz yazıyo

ne yaptın birader. hemen pcyi kapa cpu soğutucusunun çalışıp çalışmadığına bak. sanırım çalışmıyo ve işlemci çok ısındığı için anakart işlemciyi frenliyo. iyi yanmamış

fanın anakarta bağlandığı bi kablosu var. o takılımı bi bak

EDIT

şimdi bi daha baktım çarpan 4'te. anakart kendi mi getirdi bi sorundan ? yoksa birimi kurcaladı ?

• Oyunun ayarlarında v-sync özelliği var mı? O açıksa fps 30'a sabitlenmiş olabilir. Gördüğün fps sürekli 30 mu?
  • aynı sorun bendede vardı sistemim imzamda yazılı arkadaşlar... dirt 2 için 1.1 yamasını yüklersen düzelir ben şu anda ultra high modunda min:53 max:65 fps ile oynuyorum gayet akıcı ve stabil ..inşallah sorunun düzelir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: €XTReMe

aynı sorun bendede vardı sistemim imzamda yazılı arkadaşlar... dirt 2 için 1.1 yamasını yüklersen düzelir ben şu anda ultra high modunda min:53 max:65 fps ile oynuyorum gayet akıcı ve stabil ..inşallah sorunun düzelir..

bilgin icin teşekkürler ama bazı oyunlardada ufak defek yapıyor.hadi dirt 2 yamasını yükledik diyelim.başka oyunlarada bazı takılmalar oluyor.az önce bios resimlerini cektim siteye attım bakmak istersen buyur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heady

Oyunun ayarlarında v-sync özelliği var mı? O açıksa fps 30'a sabitlenmiş olabilir. Gördüğün fps sürekli 30 mu?

evet v-sync özelligi var.acık halde fps degeri her zaman 30 a sabitlenmiş degil 29-30-bazen 35 oluyor.
    mesela ayarları düşürünce sorun yok.ama tam olarak sorun ne anlamadım oyunla alakalı desem bir kac oyundada yapıyor.cok grafikli olan bölgelerde
  • V-sync 60 a sabitler 30 a değil
  • Orijinalden alıntı: QuAnTuM-C

ha ha dönmüş belli

Sence aşağıda yazdığın şeylerden sonra arkadaşımız sana mı inanır bana mı,birşey bilmediğin buradan anlaşılmıyor mu:)

oha işlemci hızı 806 mhz yazıyo

ne yaptın birader. hemen pcyi kapa cpu soğutucusunun çalışıp çalışmadığına bak. sanırım çalışmıyo ve işlemci çok ısındığı için anakart işlemciyi frenliyo. iyi yanmamış

fanın anakarta bağlandığı bi kablosu var. o takılımı bi bak

EDIT

şimdi bi daha baktım çarpan 4'te. anakart kendi mi getirdi bi sorundan ? yoksa birimi kurcaladı ?

ilgilendigin icin teşekkürler.bios resimlerini cektim attım siteye bi bakarmısın degerleri nasıl.ayrıca işlemcinin fanı gayet güzel çalışıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.