Şimdi Ara

HD5850 ve 460 Watt Psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Radeon HD5850 nin güç tüketim değerleri nedir?
    Cooler master 460 watt güç kaynağı yeterli olurmu? yeni bir psu almak gerekirmi?
    Ayrıca işlemcim Phenom II X3 710 2.6@3.1 GHZ... Bu işlemci HD5850 için darboğaz yaratırmı?

Sistemim şu şekilde;

AMD Phenom II X3 710 2.6@3.1 GHZ
    Gigabyte MA790X-UD4
    OCZ Reaper DDR2 4GB(2X2) 800 MHZ
    WD 320GB Harddisk
    Coolermaster RC-334 460 WATT

• rahatlıkla yeter fazla bile gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 26 Ekim 2009; 14:29:03 >
  • yeter arkadaşım yeter.

bakma sen 600-700w önerenlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

rahatlıkla yeter

Eminsiniz değilmi? sonra psu yetersizliği ile ilgili bir sorun yaşamak istemiyorum, ama aynı zamanda psu içinde fazla masrafta yapmak istemiyorum
    ancak gerekliyse yapcak bişey yok alcaz artık. başka yorumda bulunmak isteyen arkadaşlar varsa katkıda bulunabilirler
  • Yeni 40nm gpuları oldukça tasarruflu hd4850 450w psu istiyordu hd5850 içinde 450w yeterli gelir kanımca. Bir testte farkı açık şekilde görebilirsin.Hd5870 bile rahat çalışır o değerlerde gibime geliyor

http://shiftdelete.net/ati-radeon-hd-5870-inceleme-sicaklik-ve-guc_14544-s14.html

http://www.pclabs.com.tr/2009/10/21/asus-radeon-hd-5850-voltage-tweak-incelemesi/5/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 26 Ekim 2009; 14:39:27 >

• valla dostum ben dandik pegasus 550w ile bir ay q6600+gtx260 kullandım.bana yettiyse sana haydi haydi yeter

(5850 nin güç tüketimi konusundaki başarısı zaten ortada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 26 Ekim 2009; 14:37:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vaders

quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

rahatlıkla yeter

Eminsiniz değilmi? sonra psu yetersizliği ile ilgili bir sorun yaşamak istemiyorum, ama aynı zamanda psu içinde fazla masrafta yapmak istemiyorum
    ancak gerekliyse yapcak bişey yok alcaz artık. başka yorumda bulunmak isteyen arkadaşlar varsa katkıda bulunabilirler

eminim
  • Elinizdeki Cooler Masterın güç değerleri neler. Sonuçta 460Watt'ı 3V ve 5V kanllarına yığılmışsa sıkıntı yaratabilir. 12 V kanalından ne kadar A güç verebiliyor ona bakmak lazım. Ayrıca HD5850 de 2 adet 6 pinli güç girişi var PSU'nuzda bu çıkışların varlığından emin olmanızı tavsiye ederim. 5V'luk çeviricilerle de çalışıyor gerçi de benim için rahat etmezdi şahsen.
  • zannedersem senin psu 12 v da 15a + 15a weriyor yani yeter:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sammykunny -- 26 Ekim 2009; 17:04:10 >
  • Yeter bence cok fazla abartıyorlar.
  • arkadaşım içini rahat tut o.c falan yapmayacaksan tabii

zaten 5850 güç tüketimi konusunda baya başarılı tabiri caizse ''elektriği kokluyor''
    zaten kasada güzel coolmaster içindeki psuda kaliteli o zaman sorun yok...
  • Peki Phenom II X3 710 işlemci HD5850'ye darboğaz yaratırmı?
  • quote:

Peki Phenom II X3 710 işlemci HD5850'ye darboğaz yaratırmı?

Ne yapmak istediğine bağlı olarak darboğaz problemiyle karşılaşma olasılığın her zaman var. Çok derin bir konu bu. Fazla takılma derim. İlla detaya gireceksen vespasianus'a özel mesajla ulaşmanı öneririm. Yardım edecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Peki Phenom II X3 710 işlemci HD5850'ye darboğaz yaratırmı?

Ne yapmak istediğine bağlı olarak darboğaz problemiyle karşılaşma olasılığın her zaman var. Çok derin bir konu bu. Fazla takılma derim. İlla detaya gireceksen vespasianus'a özel mesajla ulaşmanı öneririm. Yardım edecektir.

Oyunlarda darboğaz yaratırmı yani bu işlemci HD5850'nin hızına yetişebilirmi demek istemiştim.
    Ve Haklısınız aslında çok detaya girmemek lazım ama emin olmak için soruyordum.
  • Bende Amd x4 620 ile 5850 almayı düşünüyorum peki x4 620 5850 ye darboğaz yaparmı
  • Ne kadar abartılıyor şu darboğaz olayı. Ben X2 4800+ işlemcimle bütün oyunları(GTA IV hariç) 1680x1050 çözünürlükte çoğunda en yüksek detay seviyesinde bazısında (Crysis) cpu'yu yoran gölge gibi detayları azaltarak gayet rahat biçimde tüm oyunları oynayabiliyorum. Yani X2 4800+'ya en az 2 kat fark atan bir işlemci alıp darboğazı sorgulamak olayın bir hastalık boyutuna gelmiş olduğundan başka bir anlam içermiyor benim için. İstediğiniz güncel bir işlemciyi alıp güzel güzel oynayın tüm oyunlarınızı fazla takılmayın böyle şeylere. zaten çözünürlük arttıkça darboğaz etkisi iyice azalıyor ki günümüzde darboğaz yaşanabilecek 1024 gibi çözünürlüklerde oyun oynayan da pek yoktur.

• işlemcinin o/c lu olduğunu ve cooler master güç kaynaklarının +12 volttaki amper değerlerinin diğer kaliteli markalardan daha düşük olduğunu düşünecek olursak bence değişmesi gerek.
  • quote:

Oyunlarda darboğaz yaratırmı yani bu işlemci HD5850'nin hızına yetişebilirmi demek istemiştim.
    Ve Haklısınız aslında çok detaya girmemek lazım ama emin olmak için soruyordum.

Rahatlıkla söyleyebilirim ki böyle bir işlemciyle, HD 5850'nin tüm potansiyelini görmek imkansız. Biri yazmış yukarıda, abartılıyor diye. Bununla ilgili başlıklar var. Atıp tutmak yerine bu başlıklara göz atılırsa "detaylar" derken nelerden bahsedildiği net biçimde anlaşılacaktır. Burada herhangi bir oyunu oynayabilmekten bahsetmiyoruz. Donanımların birbirlerini sınırlamaları söz konusu. Oyundan oyuna fark var. Aşağıda kendisine ait blog mevcut. Birçok bilgiye buradan ulaşılabilir.

http://vespasianblog.blogspot.com/2009_04_22_archive.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.