Şimdi Ara

Hdd %100 disk kullanımı ile başlayan hayat hikayesi :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bilgisayar konusunda fazla bilgiye sahip değilim az buçuk bildiklerim var öncelikle bilgisayarım yakın tarihte yavaş acılmaya ve %100 disk hatası almaya başladım win10 işletim sistemidir diyip gectim bir ssd aldım bilgisayara format attım ve uefi temiz kurulum gerceklestirdim ssdye kurdum daha sonra bios dan boot ayarlarına baktım herhalde en başta ssd vardı sata2
    Ancak bilgisayarım hala yavaş acılıyor acayip bir yavaşlık
    Pc acılırken 3,4 dk bios ekranında bekliyor. Hızlanması gerekirken yavaşladı bende bios güncelleyim dedim biosu güncelledim güncellerken reset attı pc geri acımadı 2 saat sonra gücü kestim tekrar acımaya calısınca acılmadı doğal olarak bende bilgisayarcı götürdüm Ram bozulmuş sanırım adam 4gb ram takmış idareten 8gb olanı bu covid-19 illeti başımızdan kesilince garantiye göndericem şimdi benim bu Hard disktendir diye düşündüğüm yavaş acılma bios ekranında cok beklemenin sebebi nedir acaba olayların kronolojik sıralaması budur yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler Hdd %100 disk kullanımı ile başlayan hayat hikayesi :( Hdd %100 disk kullanımı ile başlayan hayat hikayesi :( Hdd %100 disk kullanımı ile başlayan hayat hikayesi :( Hdd %100 disk kullanımı ile başlayan hayat hikayesi :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hdd nib kablosunu çıkart tekrar aç problem olmazssa hdd dendir.
    Birde testlerde devamı hız sıfıra düşüyor bence problem var
  • HD Tune'da error scan bölümünde uzun test yaptırın (quick scan seçili olmayacak), kırmızı kutular çıkarsa komut istemi altında chkdsk /f /r komutu ile tamir etmeyi deneyebilirsiniz.
  • Hdd'yi pc'den söktüm bilgisayarım cok hızlı acıldı yani sorun cözüldü ancak bundan sonrasında nasıl bir yol izlemeliyim
    WD Blue 1tb marka harddiskimi vatan bilgisayarın acılmasını bekleyip garantiyemi yollamalıyım yoksa söktüğüm hard diski tekrar mı takmalıyım
    bu arada bilgisayar yavaş diye bios güncellemesi yaptım ancak güncelleme bitti reset attı ama ekrana görüntü gelmedi 1,2 saat bekledim sonra gücü kestim
    malesef
    ertesi gün bilgisayarcıya götürdüm adam ramin bozulduğunu ve bende 4gb lik idarelik ram aldım(vatan acılınca 8 gb lik rami garantiye göndereceğim)
    olaylar böyle gelişti
    hdd biosu güncellemeden önce de sıkıntı cıkarıyordu o sebeble güncellemeye kalktım ne kafa varsa bende rami de bozduk herhalde : (
    şuan da 120 gb lik ssd hafıza ve 4 gb lik ram
    gtx1050ti
    ryzen 2400g
    msi b350m vd plus
    4gb ram ...
    wd green ssd
    sistemde bu .. tavsiyelerinizi bekliyor olacağım
    şimdiden cok teşekkürler
    yorum yapan arkadaşlarıma abilerimede cok teşekkür ediyorum

• bu arada uzun test acayip uzun sürecek gibiydi 1 saatte 2 kutu falan anca doluyordu üşendim : ) affola
  • Hdtune görüntüsüne göre Hard diskinizde yavaş sektörler var veya okuyucu kafalardan biri zayıflamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.