Bildirim
HDD Bad Sector sorununu nasıl çözdüm? (HD Tune) (9. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
-
WD'nin programını indirdim. Quick test başarısız oldu.
support.wdc.comTesting a drive for problems using Data Lifeguard Diagnostics for Windowshttps://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?h=p2&ID=940&lang=en&p=110
Western Digital Logo
Test Option: QUICK TEST
Model Number: WDC WD40EZRX-00SPEB0
Unit Serial Number: WD-WCC4E3CX03LF
Firmware Number: 80.00A80
Capacity: 4000.79 GB
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 3 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 3!
Test Time: 22:30:12, March 12, 2019
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 3 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 3!
Test Time: 22:32:57, March 12, 2019
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 12 Mart 2019; 22:34:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bad sektörleri düzeltemedim, yeni disk bakıyorum. 7x24 güvenlik diski alsam ve programları, eğitimsetlerini o disk üzerinden çalıştırsam mantıklı olur mu? Depolama amaçlı WD Blue daha mı güvenilir bir disktir?
Western Digital Logo
Test Time: 22:30:12, March 12, 2019
Test Time: 22:32:57, March 12, 2019
Test Option: EXTENDED TEST
Test Error Code: 08-Unable to repair bad sectors.
Test Time: 09:12:02, March 13, 2019
-
Evet, mümkünse verileri yedekleyip yeni disk bakmanız doğru ve güvenli olacaktır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama cyberxtr arkadasın yöntemini denedim ve 1 adet bad sector ve c5 hatası kayboldu. -
Kesin emin olmak için HD Tune ile yavaş tarama yapın. Eğer olmamışsa HDD Regenerator programının tam sürümüyle düzeltme yapıp Windowsun kendi bicimlendiricisiyle yavaş olarak bicimlendirip HD Tune ile yavaş tarayin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hd tune ile yavaş tarama yaptım 1 adet bad sector işlemden sonra gitti. Smart değerlerindede bir problem yok. Sanırım bendeki hata yazılımsal birşeydi. -
Evet öyle görünüyor ne mutlu size
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İşaret koydum konuyu okuyacağım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ek olarak, eğer bad sector probleminiz varsa hdd regenerator 2011'i kullanın. Umudu kesip bir bölümünü gizlediğim diskteki bad sectorleri nokta atışı olarak gizlediğini düşünüyorum. Tâ ki sectorleri yeniden dizene kadar gizlediğini söylüyor. Başarılı bir program... -
Kardeşim ben yaptım diskin health I 43 tu 18 oldu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İçerisinde önemli dosyaları depolamayın. Bu işlem sizde gerçek SMART değerlerini ortaya çıkarmış. Denemediyseniz HDD Regenerator 2011'i bir deneyin.
Ama öncesinde HD Tune'daki health sekmesinin ve yavaş taramanın görüntüsünü paylaşırsanız daha iyi olur. -
hdd regenerator kullandım 350 tane bad sector buldu recoverladı 7 saaat sürdü .windows açıkken kullandım ondan program işe yaramamış olabilirmi acaba yani usb vs diskten boot etmedim.quote:
Orijinalden alıntı: WaxKitten
İçerisinde önemli dosyaları depolamayın. Bu işlem sizde gerçek SMART değerlerini ortaya çıkarmış. Denemediyseniz HDD Regenerator 2011'i bir deneyin.
Ama öncesinde HD Tune'daki health sekmesinin ve yavaş taramanın görüntüsünü paylaşırsanız daha iyi olur. -
Bu disk Windows'un yüklü olduğu diskse belki ondan kaynaklı olabilir. Eğer böyleyse boot edilebilir olandan deneyin.
Regenerator'ü kullandığımda düzelttim demesine rağmen hd tune'da tarattıktan sonra değişim göremeyince işe yaramadığını sandım ardından Windows'un biçimlendiricisiyle yavaş olarak biçimlendirdim ve tekrar taratığımda her şey düzelmiş yani gizlenmiş görünüyordu. Diyeceğim o ki HDD regenerator'den sonra windowsun kendi biçimlendiricisiyle yavaşça biçimlendirin ve sonrasında test için nereden taratmak istiyorsanız taratın. -
Windows yüklü diskte yapmayın arkadaşlar bu tarz işlemleri, boşuna zaman kaybedersiniz. Diski boşaltıp, hızlı biçimlendirip ondan sonra yapın. Windows düzenli olarak defragment yapıyor zaten işletim sistemi yüklü diske.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben bu konuya yazmayı unutmuşum. sorun kabloda değilmiş hocam en azından öğrenmiş oldum. bu aralar çok fazla dosya sağlama toplamı bozuk hatası alıyorum winrardan. bilgisayarda çıkarmaya çalıştığım dosya hata verirken usb bellekte çıkardığım aynı dosya hata vermedi. ssd alacağım galiba. bunu çöpe atmayıpta depolama olarak kullansanmı acaba?quote:
Orijinalden alıntı: WaxKitten
Diskin durumu iyi. Kopyalama hızının düşüklüğü ise şu durumlardan olabilir:
Anakart'ın Sata teknolojisi düşük olabilir Sata II ve Sata III gibi.
Dosyalar sektörlere dağınık bir şekilde yerleşmiş olabilir. Defrag programlarıyla bu dağınıklığı düzeltmeyi deneyebilirsiniz.
Kabloda sıkıntılar olabilir.
SSD kullanmıyorsanız kullanmanızı kesinlikle öneririm.
(05) Retired Sector Count(Emekli Sektör Sayısı) ile (05) Reallocated Sector Count(Yedeklerle değiştirilmiş Sektör Sayısı) aynı şey.
(C4) Reallocated Event Count ise sorun yaşanılan olay sayısını gösteriyor.
05 ile C4'ün 95 olması, her bir olayda bir sektörün emekli olduğu şeklinde yorumlanabilir. C4'te daha fazla da olay olabilirdi fakat C4 şimdilik bizi ilgilendirmiyor.
Şöyle bir mantık düşünülebilir:
Ağaçta bir sürü elma(yedek sektör) var. Bir tane elma almak istiyorsunuz(bir olay) ve elinize bir elma geliyor(bir sektör emekli oluyor).
Başka bir elma almak istiyorsunuz(bir olay daha) ve ağaçtan 80 tane elma dökülüyor(80 tane daha sektör emekli oldu). Tek seferde bu kadar elmanın dökülmesi kötü bir şey olduğunun göstergesi olabilir.
Ağaçta elmaların(yedek sektörlerin) bitmemesi gerekir aksi halde ya ağacı kesip yerine yeni ağaç(yeni disk) alacaksınız yada elmaları erken toplayıp dökülmesine izin vermeyeceksiniz(Edit 3te bahsettiğim gib).
Diskin durumu iyi siz sadece arada bir bakıp(Ayda bir, 3 ayda bir, 6 ayda bir gibi) (05) Retired Sector Count satırındaki Current yani 90 sayısının Eşiğe(Threshold) yani 10'a yaklaşıp yaklaşmadığını kontrol etmeniz gerekir. Yukarıda bahsettiğim gibi yaklaşırsa ya yeni disk ya da Edit 3teki gibi o bölümü kullanmamak için kapatacaksınız.
(C7) deki CRC ise HDD ile Anakart arasındaki iletişim sorunlarının toplamını gösteriyor. 18 kere iletişim sorunu yaşamış. Asıl önemli olan bu sorunlar ne zaman nasıl arttı. Sürekli bir artış içerisindeyse Öncelikle kabloyu değiştirip bir daha artıyor mu artmıyor mu kontrol etmek gerekiyor. Eğer kabloyu değştirdikten sonra hâla artış içerisindeyse sorun ya harddiskin çipinde ya da anakartın giriş yerindedir.
Bu konuda şimdiden SATA kablosunu değiştirip gözlemlemeye başlayabilirsiniz.
Edit: Koyu değer değiştirildi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
(C7) CRC hatası yaklaşık 15 günde 18'den 57'ye çıkmış. Kabloda sorun olmadığı halde bu artışa bakarsak durumu pek iyi görünmüyor. 160GB çokta değil az da değil. Ben olsam film ve dizi depolardım. Onun haricinde üzüleceğim hiçbir şey depolamazdım. -
Sorun için kesin çözüm veriyorum bir dönem ben de çok uğraştım konuyu açan arkadaş da bilir. Bad sektör olan hard diskteki verilerinizi sağlam bir diske güzelce yedekleyip diski boşaltıyorsunuz.
Ardından hasarlı diski çöpe atıp yeni bir HDD satın alıyorsunuz. Seagate dışındaki çözümlerden de uzak durmanızı tavsiye ederim. -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X