Şimdi Ara

HDD Bad Sector sorununu nasıl çözdüm? (HD Tune) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
109
Favori
61.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
129 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    C5'teki 14 kararsız sektör düzelmiş ve 05'teki 200 sayısı hiç azalmamış bu da demek oluyor ki bu bozuk, kararsız sektörler mantıksal olan sektörlermiş. Yedek kullanmaya gerek bile kalmamış anlaşılan.

C6'ya değil de yazma işlemi yaparak sorun var mı yok mu bakmak gerekiyor. Bunu da HD Tune programında tarama yaptırarak gerçek sonucu görebiliriz. Yapılan işlemin işe yarayıp yaramadığını tarama sonunda C5 ve C6'dan anlayabiliriz. Eğer hâlen daha kırmızı nokta çıkarsa o noktaların olduğu kısmı kullanılmamak üzere ayırabilirsiniz Edit 3'teki gibi.

Diğer sorun hakkında malesef bilgim yok. Bilgisayara aç kapa yapmayı deneyebilirsiniz.
  • WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Eksik kalan kısımları yapıp bilgi vereceğim. Haftasonu da pc ye format atacagım diski sil - biçimlendir yapmayı düşünüyorum temiz format ile. Umarım netice alırım.
  • Selam malesef hd tune kırmızı bir sektör yakaladı. Şu an tarama devam ediyor ama pek umudum kalmadı gibi. Tuhaf şekilde C5 hatası da geri geldi. ( Bilgisayar temiz formatlandıktan sonra yapıldı bu kontroller )

Sanırım bu disk zamanla GG olacaktır. Önemli bir veri tutmayacağım. Yerine Seagate marka başka bir hard disk sipariş geçtim. İşin anlamadığım kısmı bu bozuk sektörler tam olarak hangi vakit oluştu onu hiç anlayamadım. 2-3 hafta önce keşfettim ancak uzun zaman önce baktığımda yoktu diye hatırlıyorum.

Yeni gelecek diski amazondan aldım bad sektörlü gelmesine karşı iade şansım olur en azından. Müşteri temsilcisine de adam akıllı paketlenmesi için ricada bulundum. Sıkıntı işler.

Bir hard diskin ömrü 2 , 2,5 sene olmamalı bence. Eski sistemlerinde hiç bad sektör vermeden 5-6 sene kullandığımı bilirim.

HDD Bad Sector sorununu nasıl çözdüm? (HD Tune) @WaxKitten

• m-99 M kullanıcısına yanıt
    Selam aynı durumu yaşıyoruz bende de ana konudakinden farklı wd marka disk olduğunu belirtmiştim önceden. Kesin emin olmak için yaklaşık 40 saat süren üzerine yazdırma işlemi sonrasında şu an tarama yapıyorum ve yine aynı yerlerden sizin yaşadığınız gibi çözümü olmayan fiziksel bozuk sektörler ortaya çıktı.

Diğer kısımlarda sorun olmadığını biliyorum ama yine de taramanın bitmesini bekliyorum. Ne yapacaksın diye sorarsanız bendeki ilk 5 gb'tı kullanılmamak üzere kapatıcam. Siz de kapatabilirsiniz bad sector'lü bölümleri, sadece alt tarafta yazan kaçıncı mb'ta sorun var onları dikkate almalısınız. Garip olan ikimizinde diskin başlangıcında aynı sorun WD'nin ne olduğunu şimdi anlıyorum. Seagate'in yanınan bile yaklaşamaz

HDD Bad Sector sorununu nasıl çözdüm? (HD Tune)

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    WD 1 TB Blue marka hard disklerde sanıyorum bir parti üretim sıkıntılı piyasaya sürülmüş olmalı. Başka bir izah aklıma gelmiyor aslında bunlar kolay kolay bozulan ürünler de değil ama artık aklımda olsun WD satın almayı düşüneceğim son markalardan olacak.

Ben bitmesini beklemedim valla kapadım taramayı. Hatalı sektörleri kapama işlemiyle de pek uğraşmayı düşünmüyorum illa başka bir yerden patlak verecektir günün birinde. Seagate marka sipariş geçtim onun gelmesini bekleyeceğim.

• Ben denedim olmadı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemlerden sonra tarama yaptırdınız değil mi ve şu anki health sekmesinin görüntüsünü paylasabilir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selam beyler.Benim Hdd nin durum bu şekilde gözüküyor.

Error scan yaptım fakat hiçbir sorun çıkmadı.Ben çok anlamıyorum bu hdd işinden.Şimdi ben de bad sector var mı yok mu ? Niye warning diyor bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 20 Şubat 2019; 18:4:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek bir bad sektör nasıl kapatılır? Low format iş görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 9 Mart 2019; 20:38:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cerade

Selam beyler.Benim Hdd nin durum bu şekilde gözüküyor.

Error scan yaptım fakat hiçbir sorun çıkmadı.Ben çok anlamıyorum bu hdd işinden.Şimdi ben de bad sector var mı yok mu ? Niye warning diyor bu ?
    Hdd 2 bozuk sektörü spare bölümdekiler ile başarı ile değiştirmiş ve kullanımdan kaldırmış. 11 sektör ise hakkında hüküm verilmemiş ve beklemede olan şaibeli sektörler. Taramada komple yeşil çıkmasının sebebi bu. Smart değerleri kötüleşiyor mu diye takipte kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 9 Mart 2019; 22:2:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

Tek bir bad sektör nasıl kapatılır? Low format iş görür mü?

Öncelikle 1 bad sector ifadesi doğru değil, çok daha fazlası olabilir. Hdtune görsel olarak bloklara bölüyor tarama arayüzünü. Diskinizde milyonlarca sektör var ve kapasiteye göre değişiyor. Gerçek bozuk sektör sayısını low level format log'larında ve Smart ekranında (eğer kaydedildi ise) görebilirsiniz.

• MiniTool Partition Wizard Pro programında, partion oluştursam, formatlasam, otomatik düzelir mi? Yedek sektörler ile otomatik değişir mi? Tahmini yorumunuz nedir?

• quote:

MiniTool Partition Wizard Pro programında, partion oluştursam, formatlasam, otomatik düzelir mi? Yedek sektörler ile otomatik değişir mi? Tahmini yorumunuz nedir?
    Partition silme veya oluşturma değil de hakkıyla full format yapıyorsa işe yarar. Tüm sektörlere sıfır yazması lazım. Bunu da ya Hdd üretici programları ya da bildiğim kadarıyla Windows'un Vista'dan itibaren geçerli olan full format mekanizması yapıyor.

• Windows 10'da low level format atmam yeterli olur mu?

Şuan ekran görüntüsündeki aşamada devam ediyor işlem.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hdd 2 bozuk sektörü spare bölümdekiler ile başarı ile değiştirmiş ve kullanımdan kaldırmış. 11 sektör ise hakkında hüküm verilmemiş ve beklemede olan şaibeli sektörler. Taramada komple yeşil çıkmasının sebebi bu. Smart değerleri kötüleşiyor mu diye takipte kalın.

Alıntıları Göster
    Anladım hocam.Teşekkür ederim.

• quote:

Windows 10'da low level format atmam yeterli olur mu?

Şuan ekran görüntüsündeki aşamada devam ediyor işlem.

Hdd LLF programı da o işi yapıyor. Hemde çok daha iyi bir şekilde. Yalnız free versiyonu hız kısıtlaması yapabilir işlem sırasında.

• Benim kullandığım program Hdd LLF programı değil midir?

• quote:

Benim kullandığım program Hdd LLF programı değil midir?

https://www.google.com/search?q=Hdd+LLF&oq=Hdd+LLF&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Evet. O ekran görüntüsünü attığınız için bende direkt onu söyledim halihazırda kullandığınızı düşünerek. Alternarif olarak Windows full format da bu etkiyi gösterir.

• Peki ekran görüntüsündeki program işlemi tamamladıktan sonra Windows 10'da low format atayım mı? Sabah işe giderken kontrol ettim %96 tamamlanmıştı, devam ediyordu low level format işlemi. Ayrıca low format bitince, HD Tune ile mi bad sector kontrolü yapmamı tavsiye edersiniz, yoksa farklı bir porgram ile mi yapmalıyım?

Ayrıca, bende bir tane 1 TB, bir tanede 2 TB diskim var. Bu diskleri satmadan önce veri güvenliğini sağlamak amaçlı, Windows 10'da low format amam yeterli olur mu? Ayrıca bir program kullanmamı tavsiye eder misiniz?

• Formatlama işlemi bitti, Bilgisayarıma sağ tıkladım, disk yönetimine tıkladım. Disk 2 bulundu gibi bir uyarı verdi MBT beya GBT olarak formatlamamı istedi. GBT'yi seçtim, Windows 10'da low format işlemini başlattım.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.