Şimdi Ara

HDD bölemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen hafta DELL inspiron15 marka laptop aldım.750 HDD olduğunu biliyorum.Bana geldiğinde C tek parça idi.Bende 4-5 bölüme ayırmak istiyorum.ama C'yi bölmek istediğim de şöyle bir ekran geliyor karşıma:

Küçültmeden önceki toplam boyut (MB):703420
    Kullanılabilen küçültme alanı boyutu (MB):351421
    Küçültülecek alan miktarı MB olarak giriniz :351421
    Küçültmeden sonraki toplam boyut (MB):351999

ve küçült diyorum 343 GB lik bir disk oluşuyor.C ise 351 GB lik bir hafıza kalıyor.bu 351 GB C diski için çok fazla,oradan en az 200 GB daha almak istiyorum,lakin bir türlü yapamıyorum.C yi açtığımda;

Küçültmeden önceki toplam boyut (MB):351199
    Kullanılabilen küçültme alanı boyutu (MB):0
    Küçültülecek alan miktarı MB olarak giriniz :0
    Küçültmeden sonraki toplam boyut (MB):0 yazıyor.

351 GB lık C diskinden 200 GB almak için acil yardımlarınızı bekliyorum...

• tüm alanları silinip sıfırdan boyutlandırma yapın. imkanınız yoksa hdd bölme yazılımları var onlarla yapabilirsiniz.
  • Windows'da bazen hata alabiliyorsunuz, sizin yaşadığınız gibi. Ben de yeni bilgisayar aldığımda HDD tek parça idi. 3 parça yaptım isteğime göre. Hâlâ sorunsuzca kullanıyorum, aynı şekilde. Bunu yaparken de AOMEI Partition Assistant programını kullandım. Bir de bu programı deneyin...
  • Hepsini sıfırladım,yine tutmadı...sanırım AOMEI Partition Assistant proğramını çalıştırabilrsem deneyeceğim...
  • Acronis in Disk yazılımını da öneririm. Hem kullanımı basit hem de sorunsuz ve hızlı çalışıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • easeus partition master home edition (ücretsiz) işini görür.
    İlk olarak tek bölüm olan C yi 150 gb yapıp kalanını D olarak ayır.
    Sonra D olarak ayırdığın alanı tekrar 2 ye ayırırsın.
    C alanını tekrar ikiye ayırırken bazen windows sıkıntı veriyor.
    Zira önce disk birleştirme yaparsan daha sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufk44

Hepsini sıfırladım,yine tutmadı...sanırım AOMEI Partition Assistant proğramını çalıştırabilrsem deneyeceğim...

win7 ve win8 cdleri ile bölümlemede bazen sorun çıkabiliyor. elinizde varsa xp cd si ile bölümlemeyi deneyin.
    hepsini silerek tek bölüme düşürün. sonra c ye ne kadar alan ayıracaksanız önce c bölümünü oluşturun sonra d bölümünü
    c bölümü oluşturup sonra oradan belli bir alanı alıp d ye eklemeye çalışırsanız sorunlar çıkabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle kıymetli zamanınızı harcayıp bana cevap yazdığınız için şükranlarımı sunarım.
    Değerli arkadaşlar AOMEI Partition Assistant ve easeus partition master home edition proğramlarını indirdim kurdum,fakat hişbir işe yaramadı.
    Sanırım Windows 8 olduğu için kabul etmiyor veya algılamıyor diye düşünüyorum.
    Windows 8 için yardımlarınızı ve alternatiflerinizi bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.