Sistemimde ST3500418AS modeli 7200.12 Seagate 500 lük sata ve baya eski yine Seagate 40 lık ide hard diskim var. Sata da sistem kurulu ve 40 lık harddiskte çok gerekli olmayan şeyler var. Geçenlerde sata sürekli pio moda düşmeye başladı. biraz yük bindiğinde kademeli olarak udma düşüp pio moda dönüyordu. ısı problemi yok, 30-37derece arası. diski detaylı olarak denetledim (sağ tık/araçlar/hata denetimi), bi sorun çıkmadı. Ardından pio modu resetledim ve pio moda düşme sorunu ortadan kalktı. ama tekrar windows kurmak istedim (quick formatla) ama önce donanım algılama kısmında dondu, resetten sonra bu sefer de bileşenleri kurarken mavi ekran çıktı. sonra normal format atıp denedim yine benzer şeyler. sonra diğer hard diskteki windows u açtım ve 500lük sata yı windows üzerinde formatladım. sonra tekrar windows kurmayı denedim ve bu sefer oldu. ancak bir iki kez bilgisayarı kullanıp kapattım ve ntldr yok olmuş. neyse tekrar aynı şeyler oldu bu sefer normal format atarak sistem kuruldu. HD Tune ile Health kısmına baktığımda Reallocated sector kısmı sarıydı ve 497 gibi bi değer yazıyodu. ardından error scan yaptım ve hata bulamadı sata da. tekrar health kısmına baktığımda reallocated sector kısmı sıfırlanmıştı. velhasıl sizce diskte bir sorun var mı? garantiye vermeye gerek var mı?
dip not: üzerinde sistem kurulu olmayan 40 lık diskin health i %24. ancak onun üzerine sistem kurarken hiç bir sıkıntı yok.
bir fikri olan yok mu acaba?
normalde reallocated sector count bad sector ile alakalı ama sonradan o da yokolmuş. S.M.A.R.T hdd i bad sector lu olarak gördükten sonra yine düzelmiş.sanırsam S.M.A.R.T verileri düzgün okuyamıyor.ve de spin retry count ve benzeri şeyler de hdd in ömrünün bittiğini gösterir.sen garantisi varsa garantiye yolla :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme