Şimdi Ara

HDD çalışırken bi anda duruyor (WD CaviarBlack 500gb 32mb)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
5.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta olan harddiske sahibim bilgisayar açıldığında bir süre kullanıyorum ve bi anda duruyor tekrar çalışıyor 5-10 dakika sonra tekrar duruyor, durunca 2-3 saniye sonra tekrar çalışmaya başlıyor, bu diskin sesinden de anlaşılıyor :S
    Acaba power da mı sorun var yoksa hdd de mi , gerçi hdd yi yeni aldım ama
    Bu arada sistem;
    p4 3.30ghz HT
    P4m900-m4 biostar
    350w frisby (şüpheliyim söktüm inceledim vidaları bile sağlam değil ayrıca çokta hafif yani çakma :S )
    1gb ddr2 667 cl5 kingston
    ekran kartı malesef onboard
    WD CaviarBlack 500gb 32mb

• psu dan dır gibime heliyor temassızlık ta olabilir bir evvel çözümle hdd güme gitmesin
  • Alakasız olabilir bilmiorm ama hd tune u actım öylesine bi test yapayım dedim max 5mb değer veridi çok tuhaf, sonra sata kablosunu taktım cıkarttım tekrar test yaptım düzelmedi ardından dvd-rw nin sata kablosuyla değiştirdim test yaptım 91mb fln değer verdi testte, 10 dakka oldu bi sorun cıkmadı inş.da cıkmaz
  • Söylediğine göre sata kablosunda bi problem var. Benim merak ettiğim hd tune da Ultra DMA CRC Error Count kısmında sağ tarafta kaç yazıyor. Sadece merakımdan sordum.
  • Current | Worst | Threshold | Data | Status
    200 | 200 | 0 | 42 | OK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opeth -- 23 Şubat 2010; 22:43:07 >
  • motor sesi azalıp artıyorsa sata powerda bir problem vardır.Elinizde varsa yeni bir sata power kablosu takın.şimdi görüyorum sizin sata kablolarının ikiside bozuk galiba iki kabloyuda yenileriyle değiştirip sonucu yazarsanız sevinirim.
  • Dün DVD-RW nin kablolarıyla değiştirdiğimden beri durma olmadı ama hd tune'daki o problem halen duruyor? :S Oysaki orda kablodan kaynaklanabileceği yazıyor , sanırım bir de bad sector'üm var

Ultra DMA CRC Error Count
    Current | Worst | Threshold | Data | Status
    200 | 200 | 0 | 42 | Warning

Current Pending Sector
    200 | 200 | 0 | 1 | Warning
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  HDD çalışırken bi anda duruyor (WD CaviarBlack 500gb 32mb)
  • Konu hort aynı durum benim wd 640gb green de olmaya başladı sata kablosunu sıfırı ile değiştirdim nafile sata kablosunu söküyorum sadece güç kablosu takılı çalışıyor 2 saniye sonra duruyor bu şekilde devam ediyor güç kablolarını değiştirdim yine durum değişmedi ya hdd anakartı sorunlu yada soket girişinde bir temassızlık var en yakın zamanda hdd almam gerek içindeki veriler uçarsa ayvayı yedim demektir.
  • Konu sahibine cevap değilde, bilgi amaçlı yazıyorum; teşhis koyma amacıyla; Bilgisayarı biosta bekletin, sistemin açmayın, bu şekilde başında sessiz bir ortamda gerektiği kadar oturun ( gazete, kitap okuyun ) eğer hdd bir anlık durup, tekrar çalışıyorsa arıza ANAKARTTA veya HDDD nin kendisindedir. Yok bu süreçte hiç kesilmiyorsa, İŞLETİM sisteminde bir sıkıntı vardır, yeniden kurun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.