merhaba arkadaşlar samsung marka hd502hj ve hd103sj model hdd lerim var yaklaşık 8 yıldır sorunsuz kullanıyorum.fakat yıllardır 6-7 yıldır 2 hdd de de click sesi var intelin özel driverlarıyla sorunu hallettiğim için firmwaregüncelleme gereği duymadım.ama yeni sistemde eski driverlar çalışmadığı için click sesleri 1-2 dk da bir bazen 5-6 dk da bir bazen 10-15 dk da bir gelmeye başladı zaten o driver yüklenmeyince hep böyleydi.samsung firmware güncelleyeceğim basit bir program bulamadım flashla dostan güncelleyemedim sanırsam ide moduna getirmem lazım anakartı oda suan z390 Tomahawk anakartta mümkün değil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
yokmu hdd firmware güncellemesine yardım edecek arkadaş..teknik kısım çok zayıflamış eskiden anında cevaplanırdı yardım edilirdi
samsungun hdd bölümünü seagate almıştı.
seatols ile deneyin
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
samsungun hdd bölümünü seagate almıştı.
seatols ile deneyin
teşekkürler hocam bakmıştım sea tools da öyle bir şey göremedim güncelleme ile ilgili
quote:
Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_
teşekkürler hocam bakmıştım sea tools da öyle bir şey göremedim güncelleme ile ilgili
Alıntıları Göster
var hocam basic test e tıkla en altta advanced test var ona tıkla sana bi uyarı verecek f8 e bas advanced test diye bi menü aktif olacak onun altında var
quote:
Orijinalden alıntı: zeki1981
var hocam basic test e tıkla en altta advanced test var ona tıkla sana bi uyarı verecek f8 e bas advanced test diye bi menü aktif olacak onun altında var
Alıntıları Göster
hey mübarekler nereye koymuşlar öyle hemen bakıyorum hocam teşekkürler
samsung seçili iken firmware güncellemesi çıkmıyor hocam ama seagate seçili iken çıkıyor :(