|
HDD Devri bitti mi? Seçim yapmam gerek. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Cahilce bir yorum, blokquote:
Orijinalden alıntı: dodofran
malesef millet bi ezberlemiş windows hızlı açılıyor oyunlar hızlı açılıyor.
yahu 5 sn daha hızlı açılacak pc diye niye 1 tb alandan vazgeçip 240 gb alan alayım ki? akıl var mantık var. sanki hepimzi ceoyuz zamanımız çok değerli. bilgisayar 10 sn erken açılırsa fazladan 10 sn pubg oynamış olacaz hepsi bu -
ezikçe ve aptalca bir yorum. blok -
Sadece bilgisayarın açılıp kapanma süresiyle alakalı bir şey değil. Oyunlarda zaten çok fark etmiyor FPS değeri olarak normal SATA SSD'lerle HDD'ler arasında. Ama günlük kullanımda, Chrome'dur şudur budur çok daha esnek ve akıcı olduğunu hissediyorsun SSD ile. Özellikle dizüstü sistemlerde SSD oyun oynanmayacak sistemleri şahlandırıyor resmen.quote:
Orijinalden alıntı: dodofran
malesef millet bi ezberlemiş windows hızlı açılıyor oyunlar hızlı açılıyor.
yahu 5 sn daha hızlı açılacak pc diye niye 1 tb alandan vazgeçip 240 gb alan alayım ki? akıl var mantık var. sanki hepimzi ceoyuz zamanımız çok değerli. bilgisayar 10 sn erken açılırsa fazladan 10 sn pubg oynamış olacaz hepsi bu
-
Sadece Windows daha hızlı açılıyormuş.
Arkadaş hiç mi SSD kullanmadınız yahu? Ben SATA SSD'den NVMe SSD'ye geçtiğimde bile fark ettim hız farkını. HDD'ler film vb. şeyleri depolamak için F/P olabilir fakat PC'yi günlük işlerden daha çok oyun,içerik geliştirme,programlama gibi şeylerde kullanıyorsanız zaten hiç düşünmeden SSD'yi alacaksınız. Ayrıca SSD'lerin denildiği kadar pahalı olduğunu da düşünmüyorum. Döviz çok yüksek maalesef.
-
Ya ssd kullanırsın ya da kağnı başka yolu yok dostum başka yolu yok
-
Şaka gibi mesajlar var, biri demiş ssd lerin ömrü kısa biri demiş Windows 10 saniyede açılmazsa da olur. Evet ssd yi sadece Windows hızlı açılsın diye kullanıyoruz zaten. Yaptığın bütün işlerin tepkisi artıyor bu kere. Bir kurulum yaparken aynı anda başka bir dolu iş yapabiliyorsun. Oyunlar hızlı kurulup hızlı yükleniyor. Fps artmıyor diye işe yaramıyor denilmez. 2015 yılında aldığım 840 EVO halen sapasağlam. 1 notebook 1 pc de sistem diski olarak kullanildi. Şimdi 3. disk olarak pc me bağlı. Kaliteli sinden alırsanız hdd den daha dayanıklı aletler.
Çoğunluğun nvme lerin de ssd olduğundan da haberi yok. Ssd hepsinin genel adı, arabirim farkı var sadece. Nvme olanda ssd sata olanlar da.
Bugün 800tl ye 1tb ssd alabiliyorsun, hem de SanDisk WD gibi markarin ürünlerini.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Film dizi vs yedeklemek için hdd den başka şansın yok. 8tb lık diskler 1500tl ye bulunabiliyor.
Asıl devri bitecek olanlar 2.5" ssd ler. m2 varken kimse bu ssd lere bakmıyor. Fiyatlarında büyük düşüşler olmadıkça almak mantıksız.
Oyun ve os için 256-512-1tb m2 ssd alıp veri yedekleme için de 5400rpm yüksek tb lı hdd ler kullanmak en mantıklı hareket şu an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 10 Ekim 2020; 15:4:30 > -
HDD'ler kapalıyken içerisindeki plakalar mekanizma plakalar üzerinden ayrılıp kenara çekilir ve kilitlenir. Disk çalışır durumda olmadığı sürece ambalaj içerisindeki diskin(tasvip edilebilecek bir şey olmasa da) kargo çalışanları tarafından oradan oraya atılması herhangi bir hasar yaratmaz.
Çalışır durumdaki diskte kafalar plakalar uzerindeyken darbe alırsa mekanizma ve plakalar zarar görebilir, ki genelde mekanik arızalar çalışır haldeki diskin darbe alması sonucu oluşur. Başka bir arıza da diskin yere düşmesi sonucu gövde üzerinde oluşan mikro yamulmalarin HDD kafasının mekanik ayarlarını bozmasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 11 Ekim 2020; 18:17:21 >
Peki PC açılırken HDD nin zzzz diye ses etmesi normalmidir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normaldir. Plakalar hızlanırken böyle bir ses çıkar.
hddlerin ömrü bitmedi arşiv için hala hdd derim ama ana makina için 120 gb ssd çok az 500 gb olmalı en az ssdlerin ömrü çok kısa hikayesi yanlış interneette tesleri var samsung evoyu 1 yıl aralıksız üstüne yazma yaptılar sonra hızını ölçtüler hızından bişey kaybetmedi
-
Amatör kullanıcı ve arşiviniz var sa 2 TB SSD alında görelim. 2000 TL üzeri.
Manyetik disk 400/500 TL arası. Lütfen. Fiyat performans düşünün.
Ben sistemimi Nvme ye kurdum. 500 Gb. Eski 2 SSD'mi geçiçi depo olarak kullanıyorum. Eski 2 TB 2 adet 1TB lik manyetik diskim ağ üzerinden ufak bir itx bilgisayara bağlı. Asıl arşiv orada.
m2 portu olmayıp, Sata portu olan bilgisayarlar hala dünya üzerinde fazla. Manyetik disklerin ömrü bitti mi? :D Bu açıdan düşünün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 11 Ekim 2020; 19:53:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X