Şimdi Ara

HDD Devri bitti mi? Seçim yapmam gerek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SSD, WD Blue 500GB - 549 TL

SSD, Crucial 500GB - 469 TL

SSD, WD Green 240GB - 259 TL

Şuanda kullandığım 120GB'lık ssd dolmuş durumda %10 boş alan bile bırakamadım hem ssd'yi kurtarmak hem de büyük boyutlu 1-2 oyun indirmek için depolama alanına ihtiyacım bulunmakta, fiyat aralığını geniş tuttum en iyi f/p oranı için.

Sizin tavsiyelerinizi dikkate alarak seçim yapmak istiyorum. Gönlüm crucial mx500'den yana, mantığım 1TB HDD diyor çünkü ara sıra torrent film indirmeleri yapıyorum silmeyi pek sevmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pazarçarı -- 19 Eylül 2020; 0:53:27 >

• Şaka gibi mesajlar var, biri demiş ssd lerin ömrü kısa biri demiş Windows 10 saniyede açılmazsa da olur. Evet ssd yi sadece Windows hızlı açılsın diye kullanıyoruz zaten. Yaptığın bütün işlerin tepkisi artıyor bu kere. Bir kurulum yaparken aynı anda başka bir dolu iş yapabiliyorsun. Oyunlar hızlı kurulup hızlı yükleniyor. Fps artmıyor diye işe yaramıyor denilmez. 2015 yılında aldığım 840 EVO halen sapasağlam. 1 notebook 1 pc de sistem diski olarak kullanildi. Şimdi 3. disk olarak pc me bağlı. Kaliteli sinden alırsanız hdd den daha dayanıklı aletler.

Çoğunluğun nvme lerin de ssd olduğundan da haberi yok. Ssd hepsinin genel adı, arabirim farkı var sadece. Nvme olanda ssd sata olanlar da.

Bugün 800tl ye 1tb ssd alabiliyorsun, hem de SanDisk WD gibi markarin ürünlerini.
  • Updullah
  • hdd devri bitmedi. sddlerin ömrü halen çok kısa. fiyatlarını haketmiyorlar.
  • extagon kullanıcısına yanıt
    Hdd'yu aldım hocam umarım kargoda hasar görmez, birazda ursula kitapları aldım artan parayla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pazarçarı

Hdd'yu aldım hocam umarım kargoda hasar görmez, birazda ursula kitapları aldım artan parayla.
    amazondan almışsın zaten. testleri yaparsın bad sectör varsa gönderirsin.
  • Kim demiş bitti diye veya SSD kısa ömürlü diye
    4 yıllık 125 SSD üstüne win 10 kurulu 1 senelik 250 üstüne warzone kurulu( başka bi şeye yer bırakmadı namussuz oyun)
    Core to duo zamanından kalma 500 GB HDD var Samsung ( senesine nasıl bakılıyo bilmiyorum ama PC Gold zamanında almıştım siz düşünün kapanmalı kaç yıl oldu)
    Çerez oyunlar için 2 TB şık HDD var. Abidik marka. Perpa dan yok parasına almıştım.

Önemli olan ihtiyaçlar

İşletim sistemi ve Multi oyunlar SSD ister diğer şerler için HDD yeter de artar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDD'lerin devri 5 yıl önce bitti.SSD'lerin bile bitmek üzere.
    M.2 NVMe'ler varken diğerleri çöp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 20 Eylül 2020; 16:18:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hdd guvenli depolama icin halen tercih edilebilir.
    asil nvme lerin ucuzlamasiyla ssd ler tarih olacak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoktan bitti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erreguay

Kim demiş bitti diye veya SSD kısa ömürlü diye
    4 yıllık 125 SSD üstüne win 10 kurulu 1 senelik 250 üstüne warzone kurulu( başka bi şeye yer bırakmadı namussuz oyun)
    Core to duo zamanından kalma 500 GB HDD var Samsung ( senesine nasıl bakılıyo bilmiyorum ama PC Gold zamanında almıştım siz düşünün kapanmalı kaç yıl oldu)
    Çerez oyunlar için 2 TB şık HDD var. Abidik marka. Perpa dan yok parasına almıştım.

Önemli olan ihtiyaçlar

İşletim sistemi ve Multi oyunlar SSD ister diğer şerler için HDD yeter de artar
    Tam tersi multi oyunlar için HDD yeterli zaten oyuna girerken bir kere yükleme yapıyor. Single oyunlar sürekli yükleme yaptığı için SSD daha yararlı oluyor. Şu an hala geçiş aşamasındayız. SSD'ye erişim kolaylaştı ve kapasiteleri arttı fakat oyunlar da çok aşırı büyüdüler.

• hddnin yarı kapasiteli ssd ye sırf windowsu 15 değil de 5 sn de açsın diye 2 katı para veremem şahsen.

ha en güzeli en az bi 256 veya 512 ssd alıp bir de 1 tb hdd alıp öyle kullanmak ama fp bakıyorsak ssd ler hala balon derecesidne pahalı
  • Arkadaşlar harddisk geldi ama kutusunda sabit değildi sadece statik poşetin içinde o da kartonun içinde her her yöne oynacak şekilde koyulmuş hava baloncuğu dahi olmadan teslim aldım montajını yaptım sonra ilk iş HD tune ile test ettim yavaş olarak tarattım bad sector çıkmadı sonra benchmark yaptım onda da değerler normaldi bu esnada harddisk den bir ses duymadım. Sanırım her şey normal kullanmamda sorun olmaz değil mi?

• Hdd ses yapiyor siye sevmiyorum para kazandigim ortam internet ve odamda duruyor bilgisayarlar mecbur kontrol etmem gerekiyor 7/24 acik uyurken bas agrisi yapiyor resmen tilt ediyor bu yuzden sistemleri olabildigince sessiz seciyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • samsung 840 250gb evo 6,5 sene oluyor alali, 1 yil bosta bekledi yine 1 yila yakin media pc de calisiyor suan toplamda 5,5 yildir calisiyor. ssd var ssd var simdi... ayrica hdd nin yeri ayri ssd nin ayridir, ikiside lazim. güvenli veri depolama diyince aklima malesef ssd gelmiyor. pahalida olsa hdd deki veriler kurtarilabilir, bu insana bir güven veriyor hic olmasa. önemli yani (yapilan is) olmasa bile normal bir ev kullanicisinin bile hatiralari fotolari dijital ortamda, bunlarda cogunlukla hdd lerde saklaniyor. Bazi hdd lerin ömürleri hatta ssd lere göre daha kisa oluyor. hdd lerde kalite kalite misal bir wd red ile green yada seagate in yeni modelleri bir degil. hdd konusunuda poko001 e soracaksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

hddnin yarı kapasiteli ssd ye sırf windowsu 15 değil de 5 sn de açsın diye 2 katı para veremem şahsen.

ha en güzeli en az bi 256 veya 512 ssd alıp bir de 1 tb hdd alıp öyle kullanmak ama fp bakıyorsak ssd ler hala balon derecesidne pahalı
    Bu ssd muhabbeti ilk çıktığında 1tb hdd almak yerine millet çoluk çocuk daha çok para verip gidip 120gb ssd aldılar çoğu pişmandır ama çaktırmıyorlar :)
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    malesef millet bi ezberlemiş windows hızlı açılıyor oyunlar hızlı açılıyor.
    yahu 5 sn daha hızlı açılacak pc diye niye 1 tb alandan vazgeçip 240 gb alan alayım ki? akıl var mantık var. sanki hepimzi ceoyuz zamanımız çok değerli. bilgisayar 10 sn erken açılırsa fazladan 10 sn pubg oynamış olacaz hepsi bu
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun ceo luk ile hicbir alakasi yok. Bu tamamen hastalik, belkide günümüz hastaligi yada tam tersine günümüz ihtiyaci, iste adini sen koy o dedigin bes on saniye varya ömrümden ömür alir, hele proje dosyalari gec acilsin! klavyeye mouse a zarar veririm o derece... ssd ile tanismamdan bu yana hdd li bir pc ye oturmuyorum. Allah affetsin!

*ayrica konuda bir karmasa var, m2 sanki ssd degilmis gibi konusulmus lakin ikiside solid state drive dir yani ssd dir. nvme ve sata seklinde ayrilirlar. Arabirimleridir. nvme ler de m2 ve pcie vs vs diye ayrilir. m2 formatin hem sata olani vardir hemde nvme olani vardir. hizli ve ucuz olani kazanir. qlc nand m2 almaktansa sata tlc almayi tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: extagon

hdd devri bitmedi. sddlerin ömrü halen çok kısa. fiyatlarını haketmiyorlar.
    600 tb çok mu kısa? her ay 1 tb yazsan 50 yıl
  • ben kullanıyorum ama cok param olsa almam dinlendirme modunda kullanıyorum calısmayınca kapanıyo fakat acılırken gelen o sesi gün içinde 50 defa duymak üzüyo :D onun haricinde hiç bir sorun yok film oyun vs rekabetçi olmayan herşeyde hdd devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 22 Eylül 2020; 2:53:17 >
  • Sadece açılış hızını mı baz alacağız..
    Okuma-yazma oranı hemen hemen 4 kat daha fazla, normal ssd ye göre daha az güç harcaması,kablo karmaşası yok.Anakarta tak tamam..
    Oyunlarda açılış süreside aynı felan değil.4-5-10 gb boyutunda oyunlarda aynı gözükebilir.Oyunun boyutu arttıkça NVMe çok daha hızlı.Tabii bu diğer işlemler içinde aynı, dosya boyutu ne kadar artarsa normal ssd ile NVMe arasında ki farkda artıyor..
    Normal hdd bu zamanda ancak film arşivi, foto albümü, program vs.. yedekleme olarak kullanılabilir kiii bunları zaten bulut yedekleme ile de yapabiliyoruz..Para vermeye değmez yanii
    Ne derler; ''Sistemin ne kadar yüksek olursa olsun, hızı en yavaş parçası kadardır'' istisnasız doğrudur bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 22 Eylül 2020; 18:33:41 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.