Şimdi Ara

Hdd göremiyorum yardım lutfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar.. (6,24,2008)

Sorunum bilgisayarımın hdd'mi görmemesi..
    Sabah bilgisayarımı temizledimi, bios pilini söküp taktım, normal 2 ayda bir yaptığım bakımımı yaptım yani.. sonrasında bilgisayarı actığımda 2. hdd mi goremedim.. sorunu bios ayarlarındandır diyerek kontrol ettim ama nafile.. biosta hdd görünüyor
    (windows xp pro )sistemin kurulu olduğu hdd sata 80 (samsung)C: ve D: olmak üzere 2'ye bölük durumda bu sağlam olanı ..
    Sorunlu olan hdd ise İde 80 Gb (samsung)oda E: ve F: olmak üzere ikiye bölüktü..
    biosta hdd görünüyor... aygıt yoneticisinde de gorunuyor kaldır diyip yeniden donanım tarattığımda yeni donanım bulundu dior ama bilgisayarıma girdiğimde goremiyorum içinde onemli bilgilerim var ve mutlaka kurtarmam gerekiyor...
    sadece sorunlu olan hdd'yi tek takıp format ekranına kadar geldim 2'ye bölük diskimi tek disk olarak 76454 gibi görüyor

Yaptıklarım...
    İde kablolarını kontrol ettim yeni bir kablo taktım
    bios ayarlarını kontrol ettim
    güc kablosunu değiştirdim farklı bi uctan taktım
    jumper ayarlarını kontrol ettim sata diskim master diğeri slave olacak sekilde ayarladım
    bilgisayara format attım
    ana kart sürücülerinin güncel driverlerini indirip kurdum
    bilgisayarıma sağtus>yonet dediğimde diski goruyor ama ayrılmamıs dior.. bu hdd 2'ye boluktü ve içinde onemli bilgilerin bulunuyordu.. [:S]

bilgisayarım ozellikleri
    Gigabyte GA-K8NMF-9
    1536 Mb ddr400 400 Mhz
    Leadtek winfast Px6600 256Mb PCI Ekran kartı
    AMD64 Athlon 3200+ işlemci
    write süper multi Cd/Dvd RW
    samsung 80 gb x2 Hdd
    Casecom 420w PSU

Ustalardan yardım istiyorum sizce ne yapmam gerekiyor bana bi akıl verin sabahtan beri uğrasıyorum bi türlü yapamadım.. :(Yardım eden yorum yazma zahmetinde bulunan herkese simdiden tesekkurler..
    Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyavuzl -- 24 Haziran 2008; 23:58:19 >

• Güncel...
  • Gerçekten sorununu çok güzel anlatmışsın .

Yapılması gereken ilk şeyleri yapmışsın. Bana göre harddiskinin bölümleme tablosu uçmuş.

Kullanman gereken programlar Partition recovery programlarıdır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156

Ama dikkat et ve sakın yeni bir bölüm oluşturim, format felan atim deme.

Bu arada anakarttaki slotuda değiştirerek denedin mi? Denemediysen nomal çalışan hdd nin kablosunu söküp direkt bu arızalı hdd tak. Bu sayede slotu değiştirmiş olursun. Ve tekrar hdd bak.
    Eğer sorun devam ediyorsa partition recovery programlarını kullanacaksın...

Hadi kolay gelsin.. Tekrar yazarsın......

• Hocam yardımların için tesekkur ederim.. oradaki mesajı dikkatli bir sekilde okudum birazdan denemeler yapacam ama.. ya bilgilerim yok olursa die bi şüphe var içimde..

resme bakarsanız belki bi işe yarar die düsünüyorum.. yada diğer konuda anlatılanların hangisi benim işime yarar kafam cok karıstı gercekten.. cokta hdd i zorlamak istemiyorum..

• Diskiniz ayrılmamış alan olrak göründüğü için doğal olarak bilgisayarıma kısayolu gelmiyor. Ayrılmamış alanı da biçimlendirmeden bilgisayarımda görmeniz mümkün değil (bildiğim). O nedenle tavsiyem birkaç tane tam sürüm veri kurtarma programı bulun ve bilgisayarınıza yükleyiniz. Sonrasında hddnizi biçimlendirin. Biçimlendirmeden sonra %90 verilerinizi kurtarırsınız.

Benim tavsiyem EasyRecovery Professional.

Bu da başka bir program (ücretsiz)
    PC Inspector File Recovery 3.0 TR
    www.freewebtown.com/freesoft12/program/pcfr.zip

Bu linke de göz atın
    http://forum.donanimhaber.com/m_7492114/mpage_1/key_//tm.htm#7492114

• Evet arkadaslar sorunu cozmus bulunmaktayım.. :D:D:D:D:D:D::D:D:D
    hemen anlatayım..
    onceliklehttp://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=painless-partition-recovery&lid=4739 adresinden Find and Mount programını indirdim..
    sonra bozuk hdd mi scan yaptım bolumlenmemiş alanlar cıktı karsıma ve mount ettim aslında cok basit bir ara yüze sahip program sorunu olan herkesin yapabileceğini düsünüyorum.. sonrasında bilgilerimi tamamen eksiksiz ve hızlı bir sekilde aldım..

Yardım eden herkese cok cok tesekkurler.. iyi calısmalar..

• o verileri diğer diskine alıp yeni düzelttiğin harddiske format atmanı öneririm...Geçmiş olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı sorunla karsılastım suan
    find and mont u yukledm ama beceremdm yardımcı olabilir misiniz?
  • merhaba find and mount la muadele ediyorum o kadar yavas ki 1 gunde 1 resim kurtarabiliyorum
    bozulmadan önce hd im yaklasın 400 gb doluydu ondan mı acaba bu kadar yavas?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.